Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

Nabıza göre şerbet (sebep)

AK Parti’nin Anayasa paketi üzerine şık olmayan bir propaganda yaptığını belirten Devlet Bahçeli “Bizim teşkilatlarımıza da gelip çok çirkin sözler söylüyorlar. ‘Anayasa değişikliğini HSYK’daki Alevi yapılanmasını yıkmak için yapıyoruz’ yönünde sözler söylüyorlar. Bu sözler devam ederse sonunda referandumu çatışmaya götürür” diyor

ANTİ ALEVİ PROPAGANDA
    Bu aşamada sözü AK Parti’ye getirdi.

“Anayasa paketi üzerinde yaptıkları propaganda hiç de şık değil” deyip devam etti:

“Bizim teşkilatlarımıza da gelip çok çirkin sözler söylüyorlar. ‘Anayasa değişikliğini HSYK’daki Alevi yapılanmasını yıkmak için yapıyoruz’ yönünde sözler söylüyorlar. Bu sözler devam ederse sonunda referandumu çatışmaya götürür. Bunun neresi demokratikleşme?”

http://www.haberturk.org/yazarlar/51...den-agir-itham

Yorum

Bu konuda her iki tarafta her türlü atraksiyonla bütün çirkin kozlarını ortaya koymuş gözüküyorlar. Söylenen, iddia edilen veya uydurulan bütün argümanlar sonucu etkileme çabalarından başka bir anlam taşımamaktadır.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Benim gördüğüm kadarıyla Hayır oyları çok daha fazla.En azından yaşadığım şehirde, ilde %70 `lere yakın bir Hayır oyu bekliyorum.

Ben kendimi 28 Şubat Mağduru olarak hissetmeme rağmen Hayır diyorum.Benim gibi çok kişi var.
        Zaten 28 Şubat AKP`ye zemin hazırlamak için yapılmıştır.

Hem ERGENEKON bu Milletin bir destanının adıdır.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg102238#msg102238 date=1283238973]
          Bu konuda her iki tarafta her türlü atraksiyonla bütün çirkin kozlarını ortaya koymuş gözüküyorlar. Söylenen, iddia edilen veya uydurulan bütün argümanlar sonucu etkileme çabalarından başka bir anlam taşımamaktadır.
          [/quote]
          Bahçeli'nin iddialarını mı çirkin koz olarak nitelendiriyorsunuz? Ben şahsen akp'nin de zihniyetinin de bu tür düşünce ve söylemlerden beri olduğuna inanmıyorum. AKP'liler bunu der mi? diye sorsanız hiç düşünmeden "evet der" derim.

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=15684.msg102241#msg102241 date=1283239378]
            [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg102238#msg102238 date=1283238973]
            [/quote]
            Bahçeli'nin iddialarını mı çirkin koz olarak nitelendiriyorsunuz? Ben şahsen akp'nin de zihniyetinin de bu tür düşünce ve söylemlerden beri olduğuna inanmıyorum. AKP'liler bunu der mi? diye sorsanız hiç düşünmeden "evet der" derim.
            [/quote]

Her iki taraf diye özellikle belirttiğimi ifade edeyim arkadaşım. Bahçeli ne ise Erdoğan da odur.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Bahçeli ne ise Erdoğan'da o değildir değerli müslümanlar.

Erdoağan bugün anayasayı değiştirmek adına bedeller ödemeyi göze alıyor. Ama Bahçeli bu konuda asla böyle bir şey yapmaz yapamaz. Bahçeli bugün çeteci darbeci halka rağmen din düşmanlığı yapan bir geleneğin ürünüdür. Ama Erdoğan ile şu an özgürlükçülük anlamında müştereklerimiz örtüşür. Zaten halkın ekseriyetinin teveccühü de bu doğrultudadır.

Ben bu sebeple asla Erdoğan ile Bahçeli'yi aynı kefeye koyamam.

Yorum

Değerli kardeşim, işte biz tam da bu noktada kaybediyoruz. O noktada müslümanlar parçalara ayrılıyor. Bakın kimileri erdoğanın yanlışlarından dolayı ergenekon safına savruluyor, ergenekonun din düşmanlığından dolayı da akp saflarına savruluyor.

Halbuki her iki kesimi de tağuti rejimi oluşturan parçalar olarak görebilseydik, o zaman hem gereksiz yere kamplaşmamış olur, hem de ne yapıp ne edeceğimize kendimiz karar vermiş olurduk.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg102256#msg102256 date=1283244000]
                  Değerli kardeşim, işte biz tam da bu noktada kaybediyoruz. O noktada müslümanlar parçalara ayrılıyor. Bakın kimileri erdoğanın yanlışlarından dolayı ergenekon safına savruluyor, ergenekonun din düşmanlığından dolayı da akp saflarına savruluyor.

Halbuki her iki kesimi de tağuti rejimi oluşturan parçalar olarak görebilseydik, o zaman hem gereksiz yere kamplaşmamış olur, hem de ne yapıp ne edeceğimize kendimiz karar vermiş olurduk.
                  [/quote]
                  Biz erdoğanın peşine takılmıyoruz. Sadece müşterekler konusunda birleşiyoruz. Sadece referandum için. Bu anlatmaya çalıştığım şey her müslümanın önemsemesi gereken bir husustur. Sadece şu sorunun cevabında birleşiyoruz erdoğanla.

Darbecilerin ergenekoncuların vesayetçilerin durdurulmasını istiyormusunuz istemiyormusunuz.

Erbakan dönemindeki tartışmalara saplanıp kalmaya gerek yok. Erbakan döneminin jargonlarıyla argümanlarıyla düşünmeye ve değerlendirmeye de gerek yok. Erbakan bırakın anayasayı değiştirmeyi yanından bile geçemedi. Tayyip ben "islam referanslı parti değilim" dediği halde bunu becerme konusunda yeterli olmasada adım attı. Fark bu

Yorum

BU ÜLKEYİ EHL-İ BEYT (A.S.) VEKİLİ ALİMLER YÖNETMEDİKÇE…
                    Bismillah…
                    Şöööyle bandı geri sarıp önceki 12 eylüle gitmek lazım. Önceyi ben pek hatırlamıyorum.. Ne varmış terör anarşizm hukuksuzluk karışıklık mutsuzluk... Ve insanlar oluşturulan şu anki anayasaya %97 ile evet demiş.
                    Ne için? Kurtulmak için.
                    Aradan 30 yıl geçti, ne değişti? Diyeceksiniz içerideki kardeş kavgaları sağ sol bitti, kan durdu.
                    Akan kan gerçek miydi? Yoksa o anayasaya milleti evet dedirtmek için miydi?
                    O zaman bu anayasa iyiydi de şimdi kötü mü oldu? Yoksa zamanla eskidi mi? yoksa verilen hürriyetlere alışıldı da az bile gelmeye yeni hürriyetlere mi ihtiyaç duyuldu? Bu anayasa uygulandı mı?
                    Ülkede uygulanan anayasa mıdır? Yoksa yasalar mıdır? Ülkeyi yöneten hükümet midir? Yoksa bürokratlar ya da masa başı memurlar mıdır? Ya da derin güçler mi?

Ben bilirim! Önceden derlerdi ki, bu Erbakancı siyasetçiler, "şu an gücümüz yok bir iktidar olsak o zaman görün." Oldular hiç bir şey görmedik. "Gücümüz yine yetmiyor." dediler. Sonra, onlardan bir başka kol ayrıldı. Dediler: “Erbakan yapamadı bunu biz yapcaz.”
                    Onlar da “önce belediyelerden” dediler “kendimizi sevdireceğiz ve sonra genel seçimleri kazanacağız o zaman iş bitecek.”
                    Öyle de oldu iktidar oldular hem de anayasayı değiştirebilecek kadar güçlü bir iktidar. Hiç kimsenin rüyasında bile göremeyeceği kadar milletvekili çıkardılar ve güçlü oldular. Anayasaya göre anayasayı bile değiştirebilirlerdi ama ne oldu? Bir yasayı bile değiştiremediler. Bir YÖK başkanına haber anlatamadılar, değil anayasada, yasalarda bile olmayan bir başörtüsü yasağını kaldıramadılar.
                    Başörtüsü anayasada yasak olduğu için mi yasak? Yoksa yasalarda yasak olduğu için mi?

"Biz cumhurbaşkanı başkası olduğu için yapamıyoruz.Bu kadar milletvekili bir işe yaramıyor, o iptal ediveriyor, orayı da bize verin! Bakın o zaman nasıl yapacağız!" dediler. Oraya da kendileri oturdular.
                    Yasaları değiştirdiler, ama karşılarına anayasa mahkemesi çıktı, hem de anayasaya aykırı karar veren bir mahkeme.. 367 meselesini hatırlayın! Onu hallettiler oraya adamlarını yerleştirdiler…
                    Bu arada ben onları takipten ve mazeretlerini aklımda tutmaktan hatta vaatlerini bile hatırlamaktan bıktım ve hepsini unutup defterden sildim. Basını bu konularda hiç takip etmemeye başladım. Şimdilerde referandum nedeniyle baktım ki yeni bir kavram daha çıkmış. HSYK. Bu ne ki, falan diye merak ederken bir baktım şimdi de o sorun çıkarıyormuş hükumete...
                    Bu ülkenin ne bitmez ağaları varmış ki bizim haberimiz yokmuş. Bunların biteceğini sanıyor musunuz? Bu ülke anayasa ile mi yönetiliyor sanıyorsunuz? Hayır. Hiç bir anayasa maddesi yönetimde işlemez, onlara göre yasalar yapılır hatta çoğu zaman o yasalar bile işlemez. Kararnameler tüzükler hatta geçici kanun hükmünde kararnameler yetmedi masa başındaki memur efendilerce yönetilir. Ne kanun geçer ne tüzük ne anayasa, adamın canı istemez rüşvetten başka dilden anlamazsa asla hakkınızı alamazsınız. Anayasayı yüzüne fırlatsanız da bu ülkenin eli sopalı dayıları bitmez hiç bir zaman.
                    Öyleyse milleti kandırmayın. Yeni mazeretler bulacaksınız bunu inkâr etmeyin ve 82 anayasası nasıl uygulanmıyor idiyse bu da uygulanmayacak. Bu ülkede uygulanan milletin toplam inanç ve amelleridir.

Bu ülkede fuhuş ve çıplaklık hakim ise, sokağa okula medyaya hatta her baktığınız yere, şeriatı bile anayasaya soksanız başörtüsü yasağını kaldıramazsınız. Allah nasip etmez. Serbest olsa da başörtüsü sırf eşlerin ayıplarını örtmek için kullanılır.

Gelin bakın inceleyin. Bu ülkede hali hazırda başörtüsüz dolaşmanın yasak olduğu alanlar var, açıklara da baskılar var, hem de koyu şekilde. Ama o alanlarda her türlü üçkâğıtçılık, yolsuzluk, haksızlık, zayıfı ezme, yalan şahitlik, haksız kazanç, rüşvet, tehdit, ve aklınıza daha ne gelirse adet haline gelmiş normal görülmeye alışılmış ve bunlara karşı çıktığınızda size gülüyorlar, gücünüz yetmez anlamında: "siz mi düzelteceksiniz?" diye..

Bu ülkede bir uygulamanın örneğin başörtüsü yasağının sorumlusunu arıyor kim bu işi yapıyor kime takılıyor diye bakıyorsunuz ve uzuuun yolculuğa çıkıyorsunuz. Başbakana soruyorsunuz ama o "yok ben değilim yasağın sorumlusu, görmüyor musun eşim bile kapalı, karşı olsam onu açmaz mıyım?" diyor. Cumhurbaşkanına gidiyorsunuz ve yine aynı, muhalefete gidiyorsunuz. "Biz çarşaf açılımı yaptık", diyor. Anayasa mahkemesine gidiyorsunuz, “yok diyor biz karşı değiliz.” Orduyu dinliyorsunuz, (çünkü girmek yasak) “biz diyor başörtüsüne karşı değiliz.”Halka soruyorsunuz, karşı değiller.
                    Geriye sadece yurt dışına kaçanlar kalıyor soramadığınız. Onlar her halde diyorsunuz ülkenin başını bağladı bu yasakla kıskıvrak kimse açamıyor, soruyorsunuz siz mi yaptınız diye? Onlar diyorlar "zaten biz orada başörtüsüyle okuyamadığımız için burada değil miyiz?"

Ülkede yolsuzlukların bittiği yok. Rüşvetin açlığın sefaletin, fakirliğin işsizliğin bittiği yok. Pazar artıklarını toplayanlar dilenciler eksik olmuyor. Hani bu hükümet bunları bitirecekti? Bunlar, onların iktidar olmadığı için düzelmiyor muydu? Hani üniversite mezunlarına iş verilecekti? Demek onlara da güçleri yetmiyor. Onları da engelleyenler var. Kim? Ama belli değil. Sanırım anayasayı yapanlar 82 anayasasını hani tüm suçu şu an ona atıyorlar. İşte o anayasayı yapanlar.. Ama onlardan hayatta olanlara sorsanız “biz değil” diyorlar “biz yapmadık ölüp gidenler suçlu.” Nasıl olsa onlara soramıyoruz.
                    O halde milleti kandırmayın, bu işler böyle olmaz. Günahtır! Ayıptır! Allah'ın azabını üzerine almaktır. Bu ülke bu düzenle bu tağuti yasalarla düzelmez! Bu tağuti kurumlarla ve firavunlaşmış yöneticilerle düzelmez.
                    Ülkeyi ve insanları yönetme hakkı Ehli-beyt a.s.'ın tertemiz İmamlarının ya da onların vekili alimlerin işidir. Onlar bu ülkede toplumu bu fitne fesat, fuhuş, fücur, haksız kazanç, ölçü ve tartıda hile, faiz, yalan ve yalan şahitlik, şahitlikten kaçınma, gibi daha birçok hastalıklardan kurtaracaktır. İşte o zaman ülkenin gerçek yönetimi düzelmiş olacaktır. Bu ülkeyi yöneten, ne anayasa ve yasa gibi kâğıt üzerindeki mürekkeplerdir, ne mezardakilerdir, ne koltuk sallayan ne silah tutanlardır.

Bu ülkeyi halkın inanç ve yaşamı yönetir. Halk İslamı yaşarsa bu ülke İslam'la yönetilir. Yok halk sokakta örneğin Müslüman görünümlü değilse bu ülke düzelmez. O yüzden önce kendinizi ıslah edecek sayılan toplumsal hastalıklardan taşıyor musunuz diye bakılacaktır. Sonra aile düzelecek, sonra çevre akraba düzelecektir. Böyle olduğunda ancak ıslah olacak ve sorumlular açığa çıkacaktır.

Boşuna milleti kandırmayın! Vebaldir, azabı üzerine çekmektir... Lütfen... Allah rızası için...

Yorum

Aslında güç dengeleri karşı karşıya kaldığında, davasını müdrik müslümanlara düşen böyle bir konjonktürde islam ve müslümanlar adına bu durumdan azami derecede faydalanmaktır. Müslümanlar islam davası dışında kimsenin tezi ve antitezi değillerdir. Müslümanlar bir alternatiftirler. Hangi güç dengesi islam ve müslümanların isteklerine uygun bir pozisyon alacaksa bu durumdan bu şekilde yararlanmaktan kaçınmamalıdırlar diye inanıyoruz. Şekil ve çerçevesini elbette sorumluluk sahib etkin insanlar belirlemeli tabii ki. İşte tam bu zamanda islam ve müslümanların mevcut durumunu bir adım daha ileriye götürecek tavizleri güç dengelerinden kopartmanın uygun olacağına inanıyoruz.

Ne bir tarafa hiç bir edinim olmadan payanda olmak, ne de yine hiç bir edinimin sağlanamadığı bir nötr durumu seçmek müslümanlar için fayda sağyalamayacaktır.

Böyle bir pozisyonda müslümanlar isteklerini güç dengelerine iletmeli, hangi taraf bu isteklere olumlu yanıt veriyorsa ona göre tavır alınmalıdır. Kimse, ne müslümanları çantada keklik görmeli, ne kaale alınmayan nötrler olarak görmelidir. Her şart ve durumda müslümanların konumu onlara güç dengelerince taviz verdirilecek pozisyonda tutulmalıdır diye şahsen inanmaktayız. Bu bizim şahsi görüşümüzdür. Tartışılabilir.

Yorum

Qom_u_aşk ve Mehmet UFUKALP siz referandumda oy kullanacak mısınız?

Ve oyunuz ne olacak acaba?

Yorum

[quote author=ferhat link=topic=15684.msg102409#msg102409 date=1283345209]

[/quote]

Hayır kullanmayacağız.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=15684.msg102442#msg102442 date=1283347888]
                            [quote author=ferhat link=topic=15684.msg102409#msg102409 date=1283345209]

[/quote]

Hayır kullanmayacağız.
                            [/quote]
                            Qom_u_aşk adınada mı hayır dediniz yoksa sadece kendi adınıza mı cevap verdiniz.

Yorum

Ufukalp kerdeşim Allah razı olsun siteye giremediğim için benim görüşümü dile getirmişsiniz.

Biz bu seçimde oy kullanacağız.

Ancak oyumuzun rengi ne evet ne hayır olacak. Biz bize dayatılan seçeneklere uymak zorunda değiliz. Biz yalnızca Allah'ın yasaları karşısında kendimizi sorumlu hissederiz. bu nedenle bu seçimde oyumuzu Allah'ın kitabından yasalarından yani Ehlibeyt mektebi tarafına kullanacağız. Seçimizmi bu dünyanın emenat edildiği zamanın İmamı Veliyyi Asr tarafına olacaktır.

Çünkü biz ondan başka seçilmeye layık kimse görmüyoruz. Ya da O'nun a.f. hadislerini en iyi bilen alim fakihlerimizi yönetimde görmek isteriz. Bizi onlardan başka yönetebilcek kimse olduğuna inanmıyoruz.

Biz Ehlibeyt mektebinin fıkhının ve itikadının anayasa olmasını istiyoruz. Onun dışında hiç bir anayasa yasa kural yönetmilik ya da tüzüğü insanlığın bir yarasına ilaç olacağını düşünmüyoruz. Bunlar ancak bizim yaralarımızı azdıran ama bize sattıkça da tağutları ve yandaşlarının çıkar sağladığı zehirlerden başka bir şey değildir.

bu yüzden biz bu referandumda oyumuzu Ehlibeyt mektebinden yana koyacağız.

tüm seçimlerde olduğu gibi. Karşımıza çıkacak olan tüm seçimlerde bu şıkkı ararız. Bu şıkkı koymamışlarsa biz bu şıkkı ekleriz ve öyle tercihimizi kullanırız..

Çünkü biz tercihlerimizden sorumlu tutulacağız...

Yorum

Başını Qom'a gömenler , yada bedenleri burada ,iaşelerini burada kazanan ,beyinleri Qom'da olanlarla, bu referandumun öznesi olan halka karşı suç işleyen, yanlış yapılanan eylem ve kurumların değişmesiyle zemin kaybetmekten dolayı ürken ergenekon aşıklarına ragmen bu sitede bile evet tercihlerinin önde olması oldukça manidar ve güzel bir tercih.

İndi yorumlarla kendi şahsi görüşlerini ümmetin şaşmaz dogrusu olarak dayatmaya çalışanlar en azından başkasının düşünçelerini ve tercihlerini yok saymakla tutarsız ve çelişkili bir zemin üzerindeler. Bizler bu ülkede yaşıyoruz, bu ülkenin kurumlarında okuduk, evlatlarımız okuyor, son zamanlarda bir çok yetersizlik ve hataları gün yüzüne çıkan ordusunda askerlik yaptık, vergi ödüyoruz, vakıf ve derneklerimizi bu ülke kurallarına göre düzenliyoruz tıpkı kurulan ve deyiminizle tagutun işletiçisi partiler gibi, bu ülke kurumlarında memurluk yapan, maaş ve nimetlerinden ailesinin iaşesini temin eden, çocuklarına aş götüren her düşünçe ve ekolden insanlar olarak bu ülkeye dayatılan her gündem burada yaşayan herkesi ilgilendirir ve etkiler.

Bundan dolayı biz Türkiyeli müslümanlar (Türk müslüman değil) olarak önümüze gelen bu tercih kararımızda hiç bir kurum ve kuruluşu desteklemiş olmadığımızın bilinçiyiz ve kararımızı verirken yukarıda işlevini gördüğümüz diğer muamelatlarımızdan bir tanesi olarak tercihimizi yapaçagız. Bu eylemimizde hiç bir kurumu destekliyor yada hayat veriyor değiliz. Kişinin kendi tercihine saygı duyarız ama kendi indi düşünçelerinden başkalarına yafta takmak, konum belirlemek, imani durumuna sınır çizmek ,(bu görüş beni baglar,) en hafif deyimiyle düşünceye ve bireye saygısızlıktan , haddi aşmaya kadar aşırı bir değerlendirme ve indi yorum olarak kabul ediyor ve ciddiye almıyorum.

Yüksek perdeden , dilin kemiksizliğinden, klavyenin denetimsizliğinden dolayı şirazesiz çümle kuranlar elleriyle işlediklerine, ellerinin kirine veya temizliğine ve aynaya baksınlar derim. Suçluya taş eden el en azından tüm yönleriyle o suçun kendisine yada türevine bulaşmamış açıklıkta, netlikte olması makul olanıdırda, tercih belirtmeyi tagut'a hizmet , muaviyeye yem olmak olarak değerlendiren ve hüküm cümleleri kuranlar nelerle iştiğal ettiklerini, nereden nemalandıklarına baksınlar ve net olsunlar diye düşünüyorum kendi adıma.

Tercihimi yetmez ama evet olarak kullanacak olan bu satırları yazan kendi elinin kazandıklarıyla Rabbin rızkını arayan biri olarak hiç bir zaman burada tağut olarak nitelenen kurumlardan bilerek ve isteyerek nemalanmadı ve bundan kendini engelledi. Bu eylemimizi kesin dille belli ifadelerle mahkum edenler ya siz.?

bu yüzden biz bu referandumda oyumuzu Ehlibeyt mektebinden yana koyacağız.
                                Biz bu referandumda oyumuzu her açıdan özgürlükleri ve umutları çalınan ,gasb edilen mazlum halkımızın geleçeği, aydınlık umudu için kullanacagız.

Çünkü biz tercihlerimizden sorumlu tutulacağız...
                                Sizin taşıdığınız düşüncelerin hiç birine (aramızdaki ortak kelime Kur'an metni dışında) bir çok yönden katılmıyorum ve Biz Türkiyeli müslümanlar olarak tercihlerimizden sorumlu tutulacagımızı ''en az ''sizin kadar inanıyoruz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X