Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Tv Adı Ne olmalı?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Tv Adı Ne olmalı?

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21427.msg137673#msg137673 date=1324544703]
    o kesimin de doğru haberler ihtiyacı vardır.

haberin ideolojisi olur mu? dinisi olur mu? haberde yorum olur mu? haber kanalı olacağız diyorum, başka dini kanal açılacak diyorum..
    [/quote]

Benim takıntım "sekûler bir tv olup her kesime hitap edeceğiz" anlayışına. Yoksa açıklamanıza bir itirazım yok.
    Oturup bir yandan Caferi fıkhına göre namaz kılıpta diğer yandan haber veremeyeceğinize göre neden "herkese hitap"a takıldınız onu anlamakta zorlanıyorum.

"herkese hitap" için mutlaka onların gibi bir yayın politikası mı tercih edeceksiniz.?
    Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21427.msg137673#msg137673 date=1324544703]
      ihtiyacımız yok diyorsanız bu sizin bileceğiniz iş. saygı duyarız...
      [/quote]

:-\

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=21427.msg137664#msg137664 date=1324538100]
        bize hitap etmeyen kanal neden bizim kanal olsun, neden ona ayrıcalık tanıyıp izleyelim ve neden başarısı için dua edelim ki. ha o ha öbürleri. siz bizden uzaklaşmak için bunca çaba harcarken biz sizden beri olduğumuzu açıklamak üzereyiz neredeyse.

kim ve ne için, kime şirin görünmek için bize hitap etmekten korkuyorsunuz veya beklediğiniz ödül nedir bilmiyoruz. "az zararlı" sistemin ılımlı şiileri olarak, inançtan tavizler vermenin mektebe hizmet etmek olduğuna sizi inandıranlar, sizi kardeşlerinize hitaptan da uzaklaştırıp hiçbir İslami gaye gütmeden gayri islami çevrelere hitap etmenin İslama nasıl bir hizmet olacağını, bu çevrelerin sizinle başkaları arasında bir ayrım görmezlerse İslam'a nasıl ısınacaklarını da muhakkak anlatmışlardır size.

veya zaten böyle bir dertleri de niyetleri de yoktur. seküler seküler yaşar giderler hep beraber gidecekleri yere.
        [/quote]

Üstad, bu konu üzerine söyledikleriniz hakikaten bizim fikirlerimizin de dışa vurumunu sağlamıştır.

Zaten bu tarz seküler bir TV olacaksa, bırakın başarısı için dua etmeyi, başarısızlığı için gece gündüz dua ederiz. Çünkü, kimsenin 'Ehl-i Beyt (aleyhimu’s selam) Mektebi'ni hata dizgini ile tanıtmasına tolerans gösteremeyiz. Anlaşılan o ki, bu bahsi geçen seküler kanal, yüce Rehberiyyet makamınca da teyit edilmeyen Kuveyt'li Yasir Habib'in Fadak TV'sine bile rahmet okutacak.
        Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

yazdıklarınızı hayretle izliyorum ve şaşırıyorum. acaba ben mi anlatamadım diyorum..

seküler tv demek İslam'ın ölçülerini hiç takmayacak mı demek? böyleyse seküler değil

seküler tv demek mektebe karşı olmak mı demek öyleyse tv böyle bir tv de olmayacak..

seküler kelimesi dini kaygılardan arındırılmış bir tv demektir. dini kaygılarla yapılan bir haber bülteninde spor haberi hava durumu yemek tarifi, teknoleji ve kültür haberleri, film sinema gelişmelerine ilgi duymaz.

hilal tv dini nitelikli bir kanal. kaç kişi tanıyor?

kanal 7 ilk çıktığında dini nitelikliydi kaç kişiye hitap ediyordu? şimdi kaç kişiye hitap ediyor?

bizim İslami kesimin de tv ye ihtiyacı var ama bunların sayısı türkçe konuşanların kaçta kaçı? %5i bile geçmiyor. 300 milyon türkçe konuşan bir nüfusun 15 milyondur. bunların da %5'i şii. dediğiniz gibi bir tv olsak o zaman sünnilerin de bizi izlemesi hayaldir. o zaman kaldı 750bin kişi eder. bunların da zevki ihtiyacı vs yi düşünün geriye kalır 500bin kişi. 500bin kişi sizi izleyecek. bu kişiler zaten uyanık ve bilinçli kişiler tüm dünyada. ve diğer din düşmanı kanalları bile izleseler gerçekleri çekip alabilecek dünya görüşüne ve uyanıklığa sahip. ayrıca internetten gazeteden vs. de bilgilenebilmekteler.

bu durumda sizin tv kurma çabanız boş yeredir. o kadar zahmet planlama masraf koskoca bir hiç içindir..

burda büyük bir yatırım var. büyük planlamalar var. eğer hedef büyük olmasaydı kanal bir şii kanalı olacak olaydı şimdiye çoktan açılırdı. ama öyle değil. biz 300 milyonun geneline hitap edecek bir altyapıyla çıkmak istiyoruz. gündemi biz belirleyelim haber kaynakları biz olalım istiyoruz. insanları biz yönlendirelim siyaset biz yön verelim istiyoruz. güçlü olalım diyoruz. diğer kanalların ulaşıp zehirlediği her beyinden biz sorumluyuz diyoruz. büyük düşünüyoruz büyük düşünmek zorundayız.

bu mektebe karşı olmak demek değildir. mektep hakikatleri söylemiyor mu? söylüyor. o zaman gizleyecek neyimiz olur. gerçeği olduğu gibi verseniz yorum yapmasanız yeterlidir. öyleyse haber kanalı izlenmek istiyorsa dini renkli olmamalıdır. ki dinden sıkılan insanların da gözlerine gerçekleri sokabilesiniz...

haber kanalından söz ediyoruz, dini inanç kanalından değil. inanç ve kültür kanalı olsak dediklerinizde haklısınız...

ancak dediğiniz çapta bir kanala da ihtiyaç yok değildir. o sonraki aşamada kurulacaktır inşaAllah.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21427.msg137698#msg137698 date=1324572853]
            yazdıklarınızı hayretle izliyorum ve şaşırıyorum. acaba ben mi anlatamadım diyorum..

seküler tv demek İslam'ın ölçülerini hiç takmayacak mı demek? böyleyse seküler değil

seküler tv demek mektebe karşı olmak mı demek öyleyse tv böyle bir tv de olmayacak..

seküler kelimesi dini kaygılardan arındırılmış bir tv demektir.
            [/quote]

seküler ne demektir? Allah aşkına bunu iyice düşündünüz mü? ayrıca biz hangi inanca inanıyoruz ki hayatımızın herhangi bir alanında dini kaygılardan arınma hakkına sahip olduğumuzu (üstelik mektep adına) zannediyoruz? dini kaygılar taşıyan kanal spor, yemek programı vs. ye ilgi duymaz doğru. aynı zamanda mesela evlendirme programlarına, türlü türlü şarlatanların çıktığı programlara vs. de ilgi duymaz. bunlarda mı olacak bu seküler tv de? bunun sınırı nedir? dini kaygı taşımayacaksanız sınırı ne belirleyecek?

film sinema ve kültür haberlerini verirken İslam'ın sınırlarını koruyamaycağınız belli, peki neye göre şekillendireceksiniz yayınınızı?

benim bir türlü anlamadığım çooookk insana hitap etme meselesidir. neden? mektebi anlatmayacaksanız, diğerlerinden bir farkınız olmayacaksa hatta onlardan ileri geçip seküler olacaksanız neden çok fazla kişiye ulaşmaya çalışıyorsunuz? reyting kaygısı ve reklam alma derdiniz mi var? bir mektep çok fazla insana kendini anlatmak için ulaşmaya çalışır. siz vebadan kaçar gibi kaçıyorsunuz mektepten ve onun takipçilerinden. o zaman benim açımdan diğerlerinden bir farkınız kalmıyor.

ayrıca hem İslami ilkelere dikkat edip hem de yayın yapsanız insanların dikkatini sinema dizi kültürel(!) aktiviteler ile değil de İslamın özü ile çekmeye çalışsanız ne zararınız olacak? milyonlarca boş izleyiciniz değil, yüzbinlerce nitelikli izleyiciniz olacaktır. bu çok mu kötü? reytinginiz düşer reklam pastasından faydalanamazsınız belki. ama zaten o tip kanallara kapitalist değil midir? siz sekülerizmin yanına kapitalizmi de mi eklediniz yoksa? (ki seküler olan zaten kapitalist olmaktan çekinmez)
            KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışıyoruz belki de...Ancak açıklamalarınız "her kesime ulaşacağım kaygısı" vs ister istemez tecrübelerimizi aklımıza getiriyor..

seküler kelimesi dini kaygılardan arındırılmış bir tv demektir. dini kaygılarla yapılan bir haber bülteninde spor haberi hava durumu yemek tarifi, teknoleji ve kültür haberleri, film sinema gelişmelerine ilgi duymaz.
              [/quote]

Spor haberi hava durumu yemek tarifi, teknoloji ve kültür haberleri, film sinema gelişmelerine İLGİ DUYULUR. Dini kaygılarınız 1nci derecede ise yukarıdaki kuşakta da programlar yapabilir ve ilgiyle seyredilebilme imkânı tanımış olursunuz...
              Dini kaygıları öncellemek illa ki bütün gün Kur'an okunacak demek değilki...

hilal tv dini nitelikli bir kanal. kaç kişi tanıyor?

kanal 7 ilk çıktığında dini nitelikliydi kaç kişiye hitap ediyordu? şimdi kaç kişiye hitap ediyor?

[/quote]

Hilal tv ilk günlerdeki yayın politikasını devam ettirseydi bugün kesinlikle 1 numaraydı.

bizim İslami kesimin de tv ye ihtiyacı var ama bunların sayısı türkçe konuşanların kaçta kaçı? %5i bile geçmiyor. 300 milyon türkçe konuşan bir nüfusun 15 milyondur. bunların da %5'i şii. dediğiniz gibi bir tv olsak o zaman sünnilerin de bizi izlemesi hayaldir. o zaman kaldı 750bin kişi eder. bunların da zevki ihtiyacı vs yi düşünün geriye kalır 500bin kişi. 500bin kişi sizi izleyecek. bu kişiler zaten uyanık ve bilinçli kişiler tüm dünyada. ve diğer din düşmanı kanalları bile izleseler gerçekleri çekip alabilecek dünya görüşüne ve uyanıklığa sahip. ayrıca internetten gazeteden vs. de bilgilenebilmekteler.

bu durumda sizin tv kurma çabanız boş yeredir. o kadar zahmet planlama masraf koskoca bir hiç içindir..
              [/quote]

Ciddi bir yanılgı....

Yorum

haber kanalı çok izleyiciye ulaşmak zorundadır. haber alanında dünyada müthiş bir yönlendirme var ve bu hep kötüye yönelik yönlendirme..

medya toplumları istediği yöne kanalize ediyor yalan haberlerle.. toplumları ayaklandırıyor sokaklara döküyor devletleri tehdit ediyor..

haber kanalı objektif olmalı. din mezhep kaygısı olmak başka bunları verirkenki sınırlar başka.. tabi ki İslami kurallar bağlayıcımız olacak. ancak haberleri verirken burası müslümanların canını sıkar bu haberi vermeyelim ya da haberde ufak değişiklik yapalım müslümanların aleyhine olmasın gibi siyaset olmayacak.

seküler demek dinden arındırılmış demek.. bu kelime siyasette farklı anlama gelir sosyolojide farklı anlama gelir yayında farklı anlama, haberde farklı anlama gelir.

hani derler saz için şeytan bunun neresinde diye.

cübbeli gurubu bir kanal açsa o kanala baş hoca olarak çıkarılacaklar dini bir kisve/giyisi standardıyla oraya çıkarılır. sekülerlik burada böyle bir renk olmayacak demektir. yani bakan birisi sizi sözlerinizden anlamaya çalışacak. ki en usta siyasi ve okurlar sizin dini kanal olduğunuzu anlayabilece. ki bunların sayısı da %1i geçmez toplumlarda..

tabi ki diğer kanallardan farklı olacağız. bunu haber bültenimizi izlerseniz zaten fark edersiniz.

örneğin yenişafakta bu gün yer alan habere göre Irakta artık şiilerin sünnileri öldürme sünni temizlik harekatı başladı.

ve bir çok kanal da bu yönde haber yapacak gelecekt.

olayın aslı dünkü patlamada 70 şii hayatını kaybetti. bunun üzerine ıraklı sünnilerin liderinden açıklama geldi: şiilerin katledilmesini kınıyoruz şeklinde. biz de bunu haber yaptık. çünkü olayın aslı bu. yani şiiler katlediliyor ama yenişfağın verdiği haberde şiiler katil gösteriliyor tam zıttı.

bu haberi bizim veriş şeklimiz seküler olacak:

"ırakta 70 şii hayatını kaybetti. ıraklı sünni lider şiilerin katledilmesini kınayan bir açıklama yaptı."

kelimeler biraz değişebilir.

bu haberin seküler olmayan yani dini kaygılı şekli ise şöyle:

"ırakta 70 şii daha hunharca şehid edildi..."

ki doğrusu da budur. ama bu bizi yanlı gösterir. diğeri de bilgilendirmektir bu da bilgilendirmektir. ama burada şehid oldu kelimesi habere yorum katılmış şelidir. seküler ise olayın fotoğrafını çekmektir. genelin gözüyle.. herkesin baktığı gözle..

diğer kanallarla bizim aramızda çok fark olacak.. çünkü biz gerçeğin tam ortasında ayın on dördü gibi parlayacağız inşaAllah..

kapitalist-seküler-reklam eleştirilerini ise hiç ciddiye alacak değerde görmüyorum...

Yorum

qumu aşk hocam frekanslar belli olmadı mı daha?
                  [center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Ynt: TV Adı Ne Olmalı?

bi iki hafta içinde frekans belli olacak ancak daha yayına var.. bir ya da iki ay kapalı devre yani sadece binaya yapıp kendimiz izleyeceğiz, 3 aya kalmaz sonra da test yayınları başlar inşaAllah

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X