Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Milliyetçi Misiniz? Ölçelim

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Milliyetçi Misiniz? Ölçelim

bunu az önce rasthaberde haberi görünce yazdım
    önce o yazının altına cevap olarak yazayım dedim. ama az kişiye ulaşır diyerek ali mert adıyla oradaki bölümümde yazmaya karar verdim. şu an hiç vaktim yok bu yüzden yeni başlık bile açamadım buraya kopyaladım. burası milliyetçilerle ilgili başlık hiç de alakasız değil.. pkk milliyetçilikten ayrı incelenemez.. biraz dha düzenleyip rasthaberde yayınlatacağım inş..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22342.msg137284#msg137284 date=1324203502]
      bunu az önce rasthaberde haberi görünce yazdım
      önce o yazının altına cevap olarak yazayım dedim. ama az kişiye ulaşır diyerek ali mert adıyla oradaki bölümümde yazmaya karar verdim. şu an hiç vaktim yok bu yüzden yeni başlık bile açamadım buraya kopyaladım. burası milliyetçilerle ilgili başlık hiç de alakasız değil.. pkk milliyetçilikten ayrı incelenemez.. biraz dha düzenleyip rasthaberde yayınlatacağım inş..
      [/quote]

İlgiyle takip ediyorum.Ve tebrik ediyorum
      Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

"Füze kalkanı için Türkiye'ye tekrar teşekkür!..

17-12-2011

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Anıtkabir’i ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edildi. Panetta’nın çantasında Suriye, Irak, İran ve İsrail-Türkiye ilişkileri var.
        Panetta temaslarının ardından yaptığı kısa açıklamasında “Türkiye’ye NATO füze savunma radarına ev sahipliğinde gösterdiği işbirliğinden dolayı bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

CIA’nın eski Başkanı “Önce Suriye!” dedi

Daha önce CIA başkanıyken Türkiye’ye ziyaret gerçekleştiren Panetta bu kez bakan olarak geldiği Ankara’da Suriye’ye yönelik olası harekatı görüştü.
        Suriye’de isyan hareketlerinin başlamasının ardından ABD’li üst düzey yetkililerin Türkiye ziyaretleri de giderek artıyor. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’den sonra Savunma Bakanı Leon Panetta da Ankara’ya geldi. Panetta, füze kalkanına ev sahipliği yaptığı için Türkiye’ye teşekkür etti. ABD’nin Irak işgalinin resmen sona erdiğini açıkladıktan sonra önceki gece geç saatlerde Türkiye’ye gelen Panetta, mevkidaşı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la bir görüşme yaptı. Bilindiği gibi, yıl sonunda Irak’tan tamamen çekilmiş olacak olan ABD, Adana’daki İncirlik Üssü’nü daha aktif kullanmak istiyor. ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, dün ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Ziyaretinde Aslanlı Yol’dan yürüyerek tören alanına gelen Panetta, Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu ve ardından saygı duruşunda bulundu.

Güçlü ittifak vurgusu

Panetta, saygı duruşundan sonra Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Deftere, “Türk milletinin atası Atatürk’e saygılarını sunmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu” yazan Panetta, Atatürk’ün mirası sonucunda Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada büyük bir güç olduğunu kaydetti. Panetta, ayrıca “Türkiye ve ABD’nin dostu ve müttefik olmaya devam edeceğini” yazdı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra, çeşitli bölgesel meseleler ele alındı. Bir süre önce Türkiye’yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın ardından, bu kez ABD Savunma Bakanını kabul etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ABD ile güçlü ittifak ve ortaklık ilişkilerinin sonucu olarak yoğun istişarelerde bulunmanın önemine değindi. ABD Savunma Bakanı Panetta ise çeşitli bölgesel ve küresel meselelerin çözümü için Türkiye ile iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.

Füze için teşekkür
        Panetta’nın Ankara’daki temaslarının ardından yaptığı kısa açıklamanın videosu, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından Youtube’a konuldu. Söz konusu videodaki konuşmasına Türkçe “Merhaba” diyerek başlayan Panetta, şunları kaydediyor: “Türkiye’ye NATO füze savunma radarına ev sahipliğinde gösterdiği işbirliğinden dolayı bir kez daha teşekkür ederim. Türkiye, Afganistan’da birlikler bulunduruyor ve çok iyi iş çıkartıyorlar. Güvenliği sağlama açısından önemli katkı getiriyorlar.”

ABD Başkan Yardımcısı Biden'den sonra bu sefer de ABD Savunma Bakanı Panetta Türkiye'yi ziyaret ediyor. Önceki gün toplanan YAŞ sonrası açıklanan 'Ordu'nun savaşa hazırlık durumunun ele alınması' Türkiye üzerinden büyük bir Suriye pazarlığının yapıldığı tezini güçlendiriyor...
        ABD kendine yer arıyor

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın ziyaretinin tarihinin zamanlaması da bu noktada dikkat çekiyor. Irak'ta yıllardır işgal altında tutan ABD'nın resmen Irak'taki son bayrağını da indirdiği gün Türkiye'ye yapılan Panetta ziyareti önemli bulunuyor.

Türkiye dış politikada tarihinin en sıcak günlerini yeniden yaşamaya başlıyor. Bunun ilk artçı şokları Arap Baharı ile ortaya çıkan Suriye olayları. Daha önce Mısır ve Libya'da meydana gelen halk hareketleri sonrası Suriye'de meydana gelen olaylar direkt olarak Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor. Türkiye'nin sınır komşusu olmakla birlikte son dönemde sıkı-fıkı ilişkilerin de doruk noktasına ulaştığı Suriye ile bu gün geldiğimiz nokta ise tam tersi. İki düşman ülkenin tavırlarının sergilendiği şu günlerde yurt dışından özellikle ABD'den yapılan ziyaretler büyük önem arz ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve dün ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın ziyaretleri akıllarda soru işaretleri bırakıyor.
        Irak işgalindeki gibi

Irak işgali öncesi dönemin ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell Türkiye'yi ziyaret etmiş ve sonrasında da TBMM'ye Irak tezkeresi gelmişti. Milletvekillerinin sağduyulu davranmaları sonrası Irak tezkeresi meclisten geçememiş ve ABD Irak operasyonunu Türkiye'nin açık desteği olmadan yapmıştı. Aradan geçen zaman zarfında ABD askerleri Irak'ta milyonlarca sivili katletmiş, yüz binlerce kadının ırzına geçmişti. Muhtemel Suriye operasyonu öncesi bu günlerde de yaşanan sıkı ziyaret trafiği Irak işgali öncesi dönemi akıllara getiriyor.
        Yeni bir soğuk savaş mı başlıyor

Ancak muhtemel Suriye operasyonu ile ilgili dikkat çeken başka unsurlar da var. Özellikle İran, Rusya ve Çin'in tavrı bu sefer ABD ve müttefiklerinin elini zorlaştırıyor. Bölgede bu anlamda pek dostu kalmayan ABD'nin dört elle Türkiye'ye sarılması ise anlamlı bulunuyor.

Çünkü ABD bölgede İran gücünü dengelemek için Türkiye'yi kendi yanına çekmeye çalışırken, Çin ve Rusya ile de kendisi mücadele etmeye çalışıyor. Yaşanan tüm bu gelişmeler ise yeni bir soğuş savaş dönemine de işaret ediyor.
        Ordu hangi savaşa hazır

Tüm bu gelişmeler olurken içerden de gizliden gizliye TSK'nın bir savaş hazırlığı içerisinde olduğu iddia ediliyordu. Bu iddia önceki gün toplanan Yüksek Askeri Şura sonrası açıklanan kararlar ile doğrulanmış oldu. Başbakan Erdoğan Başkanlığında toplanan YAŞ'ta daha önce askeri personel ile ilgili bilgiler aktarılırken, son YAŞ'ta ise önemli bir açıklama yapıldı.

YAŞ sonrası TSK, iki maddelik açıklamasında, 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin harbe hazırlık durumu incelenerek, bu kapsamda ortaya çıkan ihtiyaçlar ile bu ihtiyaçları karşılamak için alınan tedbirler değerlendirilmiştir' görüşlerine yer vermesi herkesi şaşırttı. Suriye'nin iç karışıklığa doğru itildiği bu günlerde TSK'nın savaşa hazırız mesajı vermesi akıllara 'Ordu hangi savaşa hazır' sorusunu getirdi."

kevser mail grubu Zeki Kiraz Maili..

Yorum

bu haftaki hava tahmin raporlarına göre güneyden suriye yönünden gelen savaş rüzgarları tüm ülke gündemini etkisi altına alacak..

Yorum

[quote author=SALİH link=topic=22342.msg137264#msg137264 date=1324170706]
            Laf olsun torba dolsun misali Saçma Sapan bir anket....
            [/quote]

yapma be salih o kadarda değil

keşke sende kendini bi ölçseydin

İNSANIN İYİLİKLERİ ÖNÜNDE (iyiliklerini görür)

AYIPLARI ARKASINDADIR (ayıplarını görmez)

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X