Günümüz İslami Meselelerinde özellikle üzerinde durularak anlatılması gereken konu veya konular ve sebepleri nelerdir?
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Günümüz İslami Meselelerin...
Daraltma
X
-
Ynt: Günümüz İslami Meselelerin...
bir şia olaraktan şialığın anlatılması gerektiğini düşünüyorum başta bende olmak üzere şialığı tam anlamıyla bilmiyen şialar var bugün bir şiaya şialık nedir nezaman ortaya çıktı desek çoğunluğu Hz.Ali(a.s) zamanında diyor ama aslen şialık Peygamber(s.a.v) zamından beri vardı dinimiz hakkında pek bilgimiz yok bir çoğumuzun...tabi bu benim görüşüm..[center]
[center][center]
-
Günümüz islam toplumunun en büyük meselesi , toplumlar arasındaki kopukluk . iletişimin zirve yaptığı çağımızda bu kopukluk giderilmez ise bir dahada giderilemez.
Yüzyıllardan beri süregelen ve birbirini hiç tanımamış islami toplulukların diğeri hakkında çoğu zaman iftiraya varan ithamlarına fertlerin o zamanın şartlarında cahillik ve kandırılmışlığın verdiği güçle itimad etmesi, ve karşı toplum (ötekileştirilmiş grup) hakkında doğru olmayan bilgilerle donanıp art niyet beslemesi normal görülebilir. Fakat gününüz haberleşme ve iletişim imkanlarının çok iyi olması bu yüzyılların birikiminden oluşan paslanmış zihinlere cila atmak için çok önemli bir fırsat sunmaktadır.
Artık islam toplumlarının birbirini tanıma zamanıdır. önyargıları çöpe atılma zamanıdır.
Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)
Yorum
-
ehlibeyte uyulmasinin herhangi bir mezhebe uyulmasina benzemeyisi
bunun ümmetin bölünmemesi icin Allahin ve Resulullahin emretmis olusu
bu emrin disina cikilmasinin ümmet bütünlügüne getirdigi zararlar
sii isminin ümmet icerisindeki cirkin cagrisiminin asirlar boyu yapilmis bilincli vs. harekatlar dolayisi ile gerceklestirilmis olusu
gibi mevzular uygun bir dille anlatilmali
sii hicbir zaman ayrimi körükleyen olmamali
bu yolun ve davanin basindan gecenlerin bilincinde olan sii
bu davayi omuzlamanin getirecegi zorluklara sabir ve tahammülle, ask ve gayretle azmetmeli
Yorum
-
s.a guzel bi paylasım Allah razı olsun..bu konu da o kadar cok soylenecek sey var kı ne desem bilmiyorum :'( :'( ehlibeytı tanımamak ıslam ummet bilincicin olmamamsı ve.........ZAmanımızın İMAMİNİ TANIMAMAMK dıyorum ben..
bunlar tatmlanırsa emın oloalımkı hıc bır problem kalıyacaktır ınsaallah...Ey ateş!
Seninle ululuk tasladı şeytan.
Ve ey insan!
Ateş ile olur insan hep hüsran...
Yorum
-
Selamun Aleykum,
Bence günümüz İslâmî meselelerinin en önemlisi Asr-ı Saadet İslâmını Saltanat İslâmından ayırmak olmalıdır. Görüyorum ki insanlar, bizden öncekilerin din adına yıktıkları putları din adına baş eyliyorlar. Görüyorum ki insanlar İslâm'da kesinlikle olmayan şeyleri İslâm gibi gösterip İslâm'ın özünü sürgün ediyorlar. Cihat anlayışı, kadının toplumdaki yeri, Müslümanın siyasi paralellerdeki ve Dünya dengesindeki yeri bugün İslâmî konulardaki en büyük meselelerdir diye düşünüyorum.[size=12pt]"Gece boyunca bir âlimin uyuması, bir cahilin ibadet etmesinden evlâdır."
Rasûlullah (s.a.a)
Yorum
-
[quote author=1KezDahaEbuzerr link=topic=47.msg4211#msg4211 date=1233933510]
Selamun Aleykum,
Bence günümüz İslâmî meselelerinin en önemlisi Asr-ı Saadet İslâmını Saltanat İslâmından ayırmak olmalıdır. Görüyorum ki insanlar, bizden öncekilerin din adına yıktıkları putları din adına baş eyliyorlar. Görüyorum ki insanlar İslâm'da kesinlikle olmayan şeyleri İslâm gibi gösterip İslâm'ın özünü sürgün ediyorlar. Cihat anlayışı, kadının toplumdaki yeri, Müslümanın siyasi paralellerdeki ve Dünya dengesindeki yeri bugün İslâmî konulardaki en büyük meselelerdir diye düşünüyorum.
[/quote]
Yorum
-
[quote author=mirzehan link=topic=47.msg478#msg478 date=1232006022]
Günümüz islam toplumunun en büyük meselesi , toplumlar arasındaki kopukluk . iletişimin zirve yaptığı çağımızda bu kopukluk giderilmez ise bir dahada giderilemez.
Yüzyıllardan beri süregelen ve birbirini hiç tanımamış islami toplulukların diğeri hakkında çoğu zaman iftiraya varan ithamlarına fertlerin o zamanın şartlarında cahillik ve kandırılmışlığın verdiği güçle itimad etmesi, ve karşı toplum (ötekileştirilmiş grup) hakkında doğru olmayan bilgilerle donanıp art niyet beslemesi normal görülebilir. Fakat gününüz haberleşme ve iletişim imkanlarının çok iyi olması bu yüzyılların birikiminden oluşan paslanmış zihinlere cila atmak için çok önemli bir fırsat sunmaktadır.
Artık islam toplumlarının birbirini tanıma zamanıdır. önyargıları çöpe atılma zamanıdır.
[/quote]
[quote author=ehlibeytsevdalisi link=topic=47.msg1048#msg1048 date=1232308751]
Günümüzün en önemli İslami meselesi Müslümanların birlik olamaması, ayrımcılık artmıi malesef. Yok efendim sen şiisin, sen söylesin böylesin deniliyor. İslamın en önemli meselesi birlik olamamak malesef.
[/quote]
mirzehan ve ehlibeytsevdalisi'nin düşüncelerine katılıyorum..
nasıl yapılabilir bilmiyorum ama müslümanlar (Şialar ve Sünniler) önce kendi içinde bir muhasebeye,
diğerine karşı anlayışıını sorgulamaya başlamalı...bunu yaparken kendi inannç esaslarını koruyabilir
ve korumalıdır da...yapılacak aslında çok zor değil... unutulmamalı Şia,Sünniyi Sünni müslüman olarak kabul eder,
Sünni de Şiayı Şia müslüman olarak kabul ederse çok da problem kalmayacaktır..
tebliğ anlayışlarımızı kontrol etmeliyiz... unutmamalı ki islami tebliğ müslüman olmayana yapılır;müslümana
islami tebliğ yapılmaz; ancak islami meselerdeki farklılılarını anlatabilirsin zaten anlattıklarınız muhatabınız
tarafından da kabul görürse mezhebi değişiklik kendiliğinden olacaktır...
ancak yine de bu anlatımı yaparken muhatabın saygı duyduğu ,değer verdiği ,kutsal saydığı kişiler,
anlayışlar ve yargılara fütursuzca saldırrsanız göreceğiniz karşılık sizin ona yaptığınızdan farklı olmayacak
ve müslümanlar arasında karşılıklı husumet,kin,nefret ve hatta savaşlardan başkaca birşey kalmayacaktır ortdada...
bu anlayış istisnasız bütün müslümanlar arasında yerleştiği zaman işte özlediğimiz dünya ve islam topluluğu
ortaya çıkacaktır...Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)
Yorum
-
Efendim;
Ben bir cok tartismalarda " mezhep konusunda soru soran arkadaslara " dedim ki:
"Ben Peygamberimizin Mezhebindeyim"
Bunu kimse anlamak istemedi..
Mezhepler Islam in siyasal yorumlaridir.
Yani Insanlar Islam hakkinda yorumlar sunarlar ve partiler olustururlar.. Isteyen O partiye istemiyen bu partiye gider..
Fakat Bu Yorumlar Islam i degistirmez.
Kimse Islam dan anladigini " Islam in kendisi gibi " ortaya süremez.
Islam in kendisi Kurandir !..
Islam in kendisi Peygamberdir !..
O halde Peygamber in Mezheb i Islamdir Kurandir !..
Pegymaberimizin Ehl-i Beyti de bu Mezhebin ta kendisidir. Cünkü Cenab-i Hakk Onlari temizlemis arindirmistir. Ayet-i kerime ile delillendirmistir.
O halde Ehl-i Beyt e karsi Mezhep öne sürmek ancak siyasal ve dünya isleri hakkinda olabilir..
Islam dini Hakkinda hic bir gecerlilik ifade etmez cünkü peygamberin zatina ve Kuran-i Hakim e Kafa tutmak anlamina gelir. ( Hasa )
Bu yüzden Islam da Parcalanmamak mezhepleri din haline getirmemekten gecer..
Mezhepleri din olarak anlamak Islam da reform anlamina gelir ki bu da parcalanmaya sebebiyet verir.
Bu yapildigindan dolayidir ki bu hallere düstük..
Nasil yapildigini Uzun uzadiya anlatmama gerek yok..
Mezhep hükümleri ile Kuran Mensuh ( Hükümsüz ) ilan edilen bir dinde Rahmete giden yollar malesef dikenlenmistir.
Allah Kelamini Peygamber kelamini " Mezhep kabulü " ile Yok etmeye kalkarsan Allah belani verir.
Olup biten de budur..
Cabaladikca batiyoruz..
Mevlana deyimi ile:
Bir karanlik Ahira bir fil getirirler..
O güne kadar fil görmemis köylüler merak eder ve ahira girerler..
Her biri el yordami ile Fil i anlatmaya koyulur..
Biri Kulagini yakalar " Fil bir yelpazedir " der
Digeri bacagini yakalar " Fil bir sütundur " der
Bir digeri Hortumunu yakalar " Fil bir Borudur " der..
Hülasa Görüsler bir birine karisir aykiri hale gelir..
Birisi Bir Mum yaksaydi Böyle mi olurdu ?..
O zaman Görüslerdeki aykirilik yok olur gider herkesin sözü bir olurdu..
O halde Kiymetli arkadaslar;
O biligi ve o birlikten dogacak hazineleri istiyorsak O mum u yakmaliyiz..
Selam ve dua ile..Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )
Yorum
-
Allah Razi olsun..Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )
Yorum
-
Divane-i ABBAS
[quote author=gulistan_2 link=topic=47.msg4335#msg4335 date=1234007510]
Adem toprak ve göktürk kardesleri hususi tebrik ediyorum
harfiyyen katiliyorum
[/quote]
Yorum
-
son dönem de empati diyorlar. kendini karşıdakinin yerine koymak.
sadece islam dünyasında değil tüm dünya da çözüm olabilecek bir yol.
sadece karşıdakinin yerine kendini koy ve ne düşünürdün ne yapardın.
bir diğer mesele: dün gelip geçti değiştiremeyiz ders alırız, yarın daha gelmedi, elemlenmeye kederlenmeye gerek yok.
bugün işte yaşanılan zaman bu gündür. bu an bu zaman ve bu mekan neyi gerektiriyorsa onu yapmak gerekir. vakit öğle namazı vakti kılmamışsan sabah namazını geri getiremezsin, üzülürsün ama yapman gereken kaza etmektir. ikindi namazını ise dert etmene gerek yok çünkü daha vakti girmemiş ondan sorumlu değilsin. öğle namazı şse işte senin problemin. bu vakitte diğerlerini düşünmek yerine önce öğle namazını kılmalısınız.
dediğim gibi:
DÜNYA BİR GÜNDÜR O DA BU GÜNDÜR.Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.
Yorum
-
Müslümanların ehlibeyt yolcularının kendi iç muhasebelerine çok ihtiyaçları var. Sonradan şii olmuş ancak şiayı şiilerden değil kitaplardan tanımış biri olarak şiilerin bu günkü durumları bana pek iç açıcı gelmiyor. Cahiliyenin tüm adet ve karakteristik özellikleri bu mektebi de çok etkilemiş. Bunların acilen tespitle tedaviye ihtiyacı var. Yoksa ehlibeyt örnek ümmet olma özelliğini kaybedecek.
Yorum
Yorum