Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Namazınızı genelde nasıl kılıyorsunuz ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

: Namazınızı genelde nasıl kılıyorsunuz ?

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Yukarda naklettiğin hadislerin şerhlerinide yaz diyecem ama demiyorum çünkü sen zahirine bakarak hemen hükmü vermişsin. Orda kafir kelimesinden kast edilen nedir hakkın üzerini örtme mi yoksa itikadi bir küfür mü veya fıkhi bir küfür mü? Tabi bunlar seni niye ilgilendirsin ki değil mi sen zahirinde geçen kelimeyi almışsın hemen hükmü vermişsin.

Ehl-i sünnet hadis mecmualarında geçen meşhur bir hadis var çiftçiler hakkında aklımda kaldığı kadarıyla rivayette Peygamber çiftçilere kafir demekte idi. Şimdi ben bu rivayetin zahirine bakıp nerde bir çiftçi varsa ona kafir mi demem gerek veya mustazaf ile gayri mustazaf mı demem gerek. Tabiki hayır orda kafir kelimesinden kasıt hakkı örtmedir yani çiftçiler tarlaya attıkları ürünün üstünü örttüklerinden dolayı o dönemin toplumunda bu tabir kullanılırdı.

Senin gibi zahirine bakarsak şianın en müteber kabul ettiği Nehcül Belağa da neden İmam kendi döneminde onun imametini inkar eden hakkını gasp eden hatta sizin deyiminizle (ben bu olaya da inanmıyorum) Hz Zehra (s.a)'nın kapısını yakan çocuğunun düşmesine sebebp olan ve şehid olmasına da sebep olanlara kafir demedi? Üçüncü halife Osman muhasa altında iken neden İmam kendi öz evlatlarını Osmanın kapısına koyup Osmanı korudu Osman imameti red etmişti İmamın hakkını gasp etmişti İmamın yarenlerine zulm etmişti Ebu Zer'i sürgüne göndermişti İmam neden nasıl olsa kafirdir bana ne gebersin demedi. Yoksa İmam bir kafirimi korudu?
    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Zahiren müslüman olsalarda gerçekte kafirdirler. Allahın dininden soyutlanmışlardır ne demek o da mı çiftçilikle ilgili bir kelime ??? Hadisleri kabul etmemek için uğraşmak değil de ne bu ?

Sen şia hadislerini değil ( bu olay şia kaynaklarında sahih olarak geçer hatta ehli sünnet kaynaklarında da geçer) ehli sünnet hadislerini kabul ettiğin için inanmazsın. Hatta o ikinciyi savunursun birde onun faziletlerini sayarsın buna hakkaniyetlik dersin .

Allahın görüleceği hadisi de onlarda sahih o zaman onu da kabul et...

Yorum

HUVE'L AZİZ

Relax relax relax

Bu kadar sinirlenmene gerek yok az sakin ol git abdest al iki rekatlık namaz kıl.

Seni gene uyarayım benim demediğimi bana addetme. Ben hiç bir yerde şia hadislerini inkar ettiğimi beyan etmedim sunni hadislerinin hepsini kabul ettiğimide beyan etmedim.

İkinciyi savunduğumuda hiç hatırlamıyorum olmayan bir faziletinide dile getirdiğimi de hatırlamıyorum.

Benim demediğim şeyleri bana addetmen kul hakkını ihlaldır bilmen gerek inş ahirette bunun hesabını nasıl vereceğinide hesaplamışsındır.
        EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

şia kaynaklarında olan kırık kapı hikayesini red ediyorsun ama allah baldırını gösterir hadisini kurtarmaya çalışıyorsun abi ?

seni anlayamaıyorum ya ?

Yorum

HUVE'L AZİZ

Rahmetli Ayetullah Fadlallah gibi düşünüyor ve inanıyorum o olaya. Eğer böyle kabul ettmediğim için şia hadislerini kabul etmemekle suçlıyacaksan Ayetullah Fadlallah'ıda suçlaman gerek. Bu tarihi bir mevzudur bu olayı vuku bulduğuna dair ben kesin delillere ulaşmadım. Ulaşmadığım içinde kabul etmiyorum bana kesin deliller getir kabul edeyim. Bu konuda bir kaç soru soracam sen farklı mecralara çekeceksin birilerini savunmakla veya temize çıkarmakla suçlıyacaksın boşver ne ben sorayım nede sen beni suçla.

Baldırla ilgili rivayeti temize çıkarmaya çalıştımı ıspatla ıspatlamadığın taktirde ya sabır bana söylemek istemediğim kelimeleri söylettirtme gece gece.

Yorum

hepimiz o konuyu ve tartışmaları hatırlıyoruz abi.baldır hadisi içinde ona sonr abakacağım demis ve savunma amacınızın oldugunu göstermiştiniz.

kırık kapı olayını kabul eden sunniler de var olay pek çok tarihi eserde geçiyor. şia kaynaklarında da ço fazla sayıda hadis var.yani şia kaynaklarındaki o kadar hadisin değeri yok mu ?

Yorum

HUVE'L AZİZ

Baldır hakkında yazdığım yazı ya Allah rızası için bir şeyi iddia etmeden önce araştırın sonra iddia ediniz.

HUVE'L AZİZ

Allah'ın baldırını açıp göstermesi ile ilgili rivayet genel olarak Buhari ve Müslim şarihleri orda mecazi bir kelime kullanıldığını beyan ederler. Hatta bunu ayeti kerimeye dayandırırlar (Kelam süresi 42. ayet) bazı selef imamlarının burdaki kastın Allahın ayağı var olabileceği gibi baldırının da var olabileciği ama keyfiyetini bilemiyeceğimizi beyan ederler.

Ben şahıs olarak ne şeyheynin sahihlerine şerh yazanların beyanına katılıyorum nede selef imamlarının dediklerine. Eğer selef imamlarının dediklerine katılırsak bir sürü mevzuyu kabul ediğ işi keyfiyete bağlamak gerekir. Mesela Allah'ın arşa istiva ettiğini (oturduğunu, mekan ettiğini) ve bu arşı 8 melek tarafından taşındığını bu durumda 8 meleğin haşa Allahtan daha güçlü olduğunu ama keyfiyetini bilemiyeceğimizide dememiz gerek.
                Ahmed b. Hanbel'in müsnedinde geçen rivayette eğer "parmaklarının soğukluğunu hissettim" tabiri geçmeseydi belki bir yere kadar tevil edilebilirdi ama son kelimelerde bunun mecazi olmadığını böyle bir olayın vuku bulduğunu yani dokunduğunu Peygamberin o dokunuşu hissettiğini beyan etmektedir.

Benim inandığım Tevhid inancına ters ondan dolayı kabul etmiyorum.

Şunada bir açıklık getireyim. Ne şeyheynin sahihleri nede ehli sünnetin diğer hadis mecmualarının hepsinin kaale alınmayacak kitaplar olduğunu asla düşünmem aksine içinde her ne kadar mevzu hadis varsa bile tevhide aykırı hadisler varsa bile inandığım akideye zıd hadisler varsa bile gene kaale alır kurana uygun olanı alırım gerisini almam. Bu sadece ehl-i sünnet hadis külliyatı için geçerli değil aynı şekilde şia hadis külliyatı içinde geçerlidir. Bir hadisi eleştirmeden hemen küfür damgası vurmadan önce oturur düşünürüm anlamaya çalışırım hadisi şerh edenlere bakarım sonra değerlendirmeye çalışırım kendimce. Bunu daha öncede defalarca dedim sanırım.

Peygamberin bir gecede 9 hanımı ile birlikte olması bu küfürmüdür?

Bence değil ha hadis kabul edilmeyebilir mevzu sayılabilir uydurma veya iftirada denilebilir ama bu küfürdür denmez. Eğer denirse bunu kabul eden kişilerede küfre inandıkları için küfür damgası vurmak gerek ki bundan Allah'a sığınırım.

Musavi kardeş öle her önüne gelen söz için hemen küfür damgası vurma iyice düşün değer verdiğin o zat-ı aliye (alime) sor ulaşabildiğin şerhleri oku sonra karar ver. Peşin hükümlü olma vebali büyüktür bilesin.

Yorum

Ynt: Namazınızı genelde nasıl kılıyorsunuz ?

[quote author=Musavi link=topic=2589.msg120500#msg120500 date=1300388280]
                  allah kabul etsin kumeyl...
                  [/quote]

Biraz geç gördüm, Allah razı olsun. Cümlemizin...
                  "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Sünhanallah konu nasıl başlamış nerelere varmış...
                    mümkün mertebe namazlarımı camide cemaatle kılmaya çalışırım.

Yorum

herzaman esimle
                      Dilleriyle Insanlari Kiranlari , Ibadetleri Temizleyemez ..

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X