insanlarımızın tercihleri nasıl oluşuyor bir merak ettim
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
nasıl şii-caferi oldunuz
Daraltma
X
-
Ynt: nasıl şii-caferi oldunuz
Bismillahirrahmanirrahim
Ben anne-Baba kültüründen aldım ama, inancımı annem-babamdan öğrendim diyemem. Çünkü azeri toplumda, özellikle kırsal kesimde Anne - Babalarımızda, klasikleşmiş, Ehl-i Beyt sevgisi ve bir de Muharrem ayı mateminden başka bir şey yoktu. İçeriğini bile bilmiyorlardı desem yeridir. Muharremi, Aşurayı, Ehl-i Beyti Mersiyeden ibaret bilen kırsal bir kesimde yetiştim. Yanlış anlaşılmasın ama o kırsal kesim köyümdür.
Abimin baya etkisi oldu desem yeridir. Ondan ziyade, 7-8 yıl evvel Kevser Netin ziyaretçi sayfasındaki tartışmalara tanık olmuştum. Hata oldu ki o gün bilgisizliğime rağmen 2 satır bir şey yazdım. İşte o gündür bu gündür buralardayım.
İnancımı Şii kaynaklarından, bizzat araştırarak öğrendim.
Yorum
-
yolu cile ile buldum
hani derlerya "anamdan emdigim süt burnumdan geldi"
iste öyle
iki yildan fazla zaman verdim
Rabbim kolaylastirmasaydi icinden hic cikamayacaktim
uzundu, cok uzun ve yorucu
sonsuzluk boyu yalnizca sükürle mesgul olsam, sadece ehlibeyt yolunu bana bildirmesinin sükrünü dahi ifa edemem...
Yorum
-
[quote author=Murtazaali link=topic=2792.msg13601#msg13601 date=1238570535]
Bismillahirrahmanirrahim
Ben anne-Baba kültüründen aldım ama, inancımı annem-babamdan öğrendim diyemem. Çünkü azeri toplumda, özellikle kırsal kesimde Anne - Babalarımızda, klasikleşmiş, Ehl-i Beyt sevgisi ve bir de Muharrem ayı mateminden başka bir şey yoktu. İçeriğini bile bilmiyorlardı desem yeridir. Muharremi, Aşurayı, Ehl-i Beyti Mersiyeden ibaret bilen kırsal bir kesimde yetiştim. Yanlış anlaşılmasın ama o kırsal kesim köyümdür.
Abimin baya etkisi oldu desem yeridir. Ondan ziyade, 7-8 yıl evvel Kevser Netin ziyaretçi sayfasındaki tartışmalara tanık olmuştum. Hata oldu ki o gün bilgisizliğime rağmen 2 satır bir şey yazdım. İşte o gündür bu gündür buralardayım.
İnancımı Şii kaynaklarından, bizzat araştırarak öğrendim.
[/quote]
bende murtaza kardeş gibiyim.yalnız benim abim yok-ne yazıkki-. eniştem şia alimidir.ayrıca 4 yıla yakındır forumlarda sürekli bu konular üzerine tartışmaları takip ettim ve katıldım. ayrıca şii yayınevleri tarafından basılan kitapları alıp okudum.aynı şekilde ehli sünnet alimleri tarafından yazılan eserleride hem satın aldım hemde nette pc'ye indirip okudum.
sonuçda doğuştan şiiyim amma neye niçin inandığımı araştırmışımdır.Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.
Yorum
-
welayet
Forumlardan araştırarak hakikatleri gördüm.
İnş. hakkıyla yaşayanlardan olurum.
Detaya girmek istemiyorum.
Saygılarımla,
Yorum
-
-
bende şia bir ailede doğduğum için doğuştan şiayım
şimdi de aileden kitaplardan internetten öğreniyorum inancımı vs
Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)
Yorum
-
Çok şükür Rabbime 12 imam şiasıyım anne baba namaz kılardı ama bizim oralarda kimse evladını tutupta oğlum kızım mektebimiz budur oku öğren demedi açıkcası.onların bildiği kendine idi kendi çabamızla ALLAH razı olsun bir arkadaşım vesile oldu namaza 18 19 yaşında başladık askerdede zaman zaman devam ettik o gün bugündür devam ediyoruz mektebimizi en iyi şekilde tanımaya çalışıyoruz..kendi mektebimizi tanırken ehlisünnet ile aradaki ihtilaflı konuları daha çok araştırma gereği duyuyorum şahsım adına söylüyorum..zira ahiretimi ilgilendiren meselede körü körüne inanç hem ehlibeyt mektebine hemde dinime yakışmayan bir davranıştır idyerek düşünüyorum..selam ve dua ileALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.
Yorum
Yorum