Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Sevmediğiniz Huyunuz Nedir.?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: En Sevmediğiniz Huyunuz Nedir.?

alisiasi bacim, Allah muvaffakiyet versin...hic merak etme cocuklar sana sabri cok güzel ögretirler

seyyidi süheda bacim; belki haddimi asmis olacagim ama...bana göre özür dilemek demek, o yapilan hataya pismanlik duymak, onu telafi etmek, ve birdaha yapmamak demek...eger bir insan ayni hatayi ayni kisiye tekrar tekrar yapiyor ve özür diliyorsa, özrü samimi degil ve hatasinin arkasina saklanarak, özrünüde kullanarak, suistimal ediyor demektir....unutup affetmeyi, hatta özür dilenen davranistan dolayi, karsimdakine yardimci olmayi severim ama karsimdakine sonsuz kez sans tanimam...belki buda benim aslinda sevmemem gereken bir huyumdur diyecegim ama bende bunu zamanla ögrendim!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Estf bacı
      O yüzden huyumu sevmiyoum ya, eşimde hep diyor onlar senin iyi niyetini kullanıyorlar diye,
      ama genede olsun eeğrki biri için yapabileceğim birşey olursa asla hayır demem (canımı ne kadar çok yakmş olsalar bile) onlar ne yaparsa yapsın ne kadar kırarsa kırsın hep dediğim cümle şu oluyor (canları sağolsun, ne yapıyorlarsalar kendilerine yapıyorlar kazana gene ben olacağım, ya sabır) Bu huyum yüzüden Yüce RABB'imin beni mükafatlanrıdrığının da bilincindeyim zaten geriside boştur. zaten susup öfkesine hakim olup af etmekte erdemli bir davranıştır ve o anda senin o dvranışın karşıındakini kişiyi çok eziyor o anda isanın aldığı haz mükammel oluyor ya da bana öyle geliyor
      Belki bir laf desen öyle ezilmiyecek ve dahada çok sadırganlaşacak.
      Ben çok şey kazandım, en azından ölüp giderken arkamdan bir ALLAH'ın kulu adımı duyduğu zaman ALLAH RAHMET ETSİN İYİ İNSANDI DESİN İSTERİm
      Arkamda asla ve asla dargın yada kırdığım bir insan olsun istemem

YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
      YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
      AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
      MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

o halde bu huyundan sikayetin olmasa gerek bacican...

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3817.msg22139#msg22139 date=1240998489]
          o halde bu huyundan sikayetin olmasa gerek bacican...
          [/quote]
          Seyyid-i suhedayi ben cok iyi anliyorum.Bazen bende nefret edebilmeyi isterdim

Yorum

mesele nefret etmekse bende edemiyorum, veya o fiilden nefret ediyoru, sahsi bir fiil yüzünden nefrete layik görmem...
            ama belli kriterlerim vardir, o kriterin özelliklerini belirler ona göre davranirim
            kisiden kopmam icin veya mesafe koymak icin illa nefret etmeyi beklemem
            ruhumu, beynimi, gereksiz yere yoruyor ve ben bu nedenle kendi icimdeki güzelliklere zaman ayiramiyorsam o kisiden uzaklasirim...
            farkli farkliyiz elbette
            her insanda her duygu var
            Allah aklimizi ve gönlümüzü ölcülü kullanmak nasib etsin

Yorum

Allah aklimizi ve gönlümüzü ölcülü kullanmayi nasib etsin
              aminnnnn

Yorum

çok soru sorarım. her türden bazen öğrenmek, bazen iğnelemek, bazen doğru olanı göstermek, bazen haddim olmayarak öğretmek için.
                sorularımın insanları sıktığının farkına geç varıyorum.
                Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
                Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3817.msg22150#msg22150 date=1240999976]
                  mesele nefret etmekse bende edemiyorum, veya o fiilden nefret ediyoru, sahsi bir fiil yüzünden nefrete layik görmem...
                  ama belli kriterlerim vardir, o kriterin özelliklerini belirler ona göre davranirim
                  kisiden kopmam icin veya mesafe koymak icin illa nefret etmeyi beklemem
                  ruhumu, beynimi, gereksiz yere yoruyor ve ben bu nedenle kendi icimdeki güzelliklere zaman ayiramiyorsam o kisiden uzaklasirim...
                  farkli farkliyiz elbette
                  her insanda her duygu var
                  Allah aklimizi ve gönlümüzü ölcülü kullanmak nasib etsin

[/quote]

Ölçü koyarım ama belli bir süre sonra onun kırıldığını dşünüp gene eskisi gibi candan davranırım, söküp atmak olay olmuyor benim içi çünkü eğerki ben gerçekten birine değer veriyorsamsa onu yürekten seviyorsamsa asla atamıyorum, bazen deniyorum beni kıranı cezalandırım derken kendim daha kötü oluyorum kendimi çok kötü acımasız insanmışım gibi his ediyorum işte o yüzden bazen o huyumdan nefret edecek duruma geliyorum.. (CAnım ANNEM den almışım bu huyumu)
                  YA SAßıR demek herzaman en iyisi

[quote author=ypa link=topic=3817.msg22400#msg22400 date=1241033004]
                  çok soru sorarım. her türden bazen öğrenmek, bazen iğnelemek, bazen doğru olanı göstermek, bazen haddim olmayarak öğretmek için.
                  sorularımın insanları sıktığının farkına geç varıyorum.
                  [/quote]

Bende çok soru sorarım Bilgeliğin yolu çok soru sormaktan geçermiş (öle dediklerini dumuştum) gerçi sorsamda cahil galdım ya
                  YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
                  YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
                  AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
                  MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

Allah huylarini hakkinda hayr eylesin bacim

Yorum

Cümlemizinde inş
                      ALLAH razı olsun bazıcan
                      YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
                      YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
                      AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
                      MEVLANA

Yorum

çok tökünük biriyim bu huyumu hiç sevmiyorum
                        bakalım düzeltmeye çalışıyorum

Yorum

tökünük ? dökünük mü demek oluyor ?
                          Allah Bize Yeter!
                          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

o kadar çok ki; psikolog'a gitmeyi bile düşünüyorum))
                            "var olan bir gün, yok olan bir ömre bedeldir; o gün şehâdet günüdür..." H.A.

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3817.msg24872#msg24872 date=1241692906]
                              tökünük ? dökünük mü demek oluyor ?
                              [/quote]
                              Daginik

Yorum

[quote author=Thales link=topic=3817.msg24876#msg24876 date=1241693016]
                                o kadar çok ki; psikolog'a gitmeyi bile düşünüyorum))
                                [/quote]

vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
                                [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X