bu konu ile alakali bir baslik acmistim fakat yorumlarin yetersizligi nedeniyle , ilerleyen tarihlerde de katilimcilarin oylama yapmasini gerekli gördügüm icin birde süresiz calisan anket yapmak istedim
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
sizce alemdeki kadinlarin en üstünü kimdir?
Daraltma
X
-
Zulfikar
sizce alemdeki kadinlarin en üstünü kimdir?
58Hz.meryem20.69%12Hz.Hatice50.00%29Hz.Fatima12.07%7Müzahim kizi asiye8.62%5diger8.62%5Etiketler: Yok
-
Ynt: sizce alemdeki kadinlarin en üstünü kimdir?
Aslında hepsi bulundukları zamanın en üstün kadınları. ALLAH(cc) hamd olsun ki, ALLAH(cc) kulluk görevlerini tam olarak yerine getirdiler. ALLAH(cc) tüm bayanalara bu fazileti nasip etsin...
[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]
-
Hz.Asiye firavunun zülmüne ragmen imanindan vazgecmediginden,hz.Meryem Cebrail ile görüsmüs olmasindan,hz.Hatice Peygamber efendimizin ilk ve cok sevdigi esi olmasindan dolayi,hz.Fatima babasinin cigerparesi,ehlibeytin annesi olmasi hasebiyle hepside üstündür.Iman bakimindan ben hepsinin ayni üstünlükde olduguna inaniyorum.
Gönüllerimizdeki en üstün kadin kimdir diye sorsaydin belki sadece iki tanesi secilirdi...Allah Bize Yeter!
O Ne Güzel Vekildir...
Yorum
-
Zulfikar
hz.fatima alem kadinlarinin en üstünüdür, zira hz.meryem cennet kadinlarindan üc kadinla görüstügünü söylerken, en cok hz.fatimayi gördügüne sevinmisti. hz.fatima cennet hurilerindendi. hz.fatimanin mahserde dahi önemi ve rolü büyüktür.hz.fatima habibullahin ehlibeytinin anasidir.hz.fatimanin gazabi ile Allah gazaplanir.bu özellikler ve daha saymadigimiz bir cok özellikleri ile hz.fatima alem kadinlarinin seyyidesidir.
Yorum
-
hz.Fatıma hem bu dünyada hem diğer dünya olarak bilinen ukbada bütün kadınların en üstünüdür... doğrudur diğerleride üstündür 4 büyük kadın olarak başımızın tacı kadınlarımızın örnekleridirler...ancak Hz.Fatıma'nın üstünlüğü tartışılamayacak bir konudur.
Yorum
-
[quote author=besic-i sepah link=topic=5054.msg30412#msg30412 date=1243264320]
hz.Fatıma hem bu dünyada hem diğer dünya olarak bilinen ukbada bütün kadınların en üstünüdür... doğrudur diğerleride üstündür 4 büyük kadın olarak başımızın tacı kadınlarımızın örnekleridirler...ancak Hz.Fatıma'nın üstünlüğü tartışılamayacak bir konudur.
[/quote]
Yorum
-
anket yanlış olmuş kanaatimce üstad.
sizce alemdeki kadinlarin en üstünü kimdir? diye sorarken 1 kişiyi kastedip seçenek olarak 2 kişi seçme şansı vermişsiniz
Bu dört kadının cennet kadınlarının en üstünü olduğu
Hz Fatıma (s.a) ın ise alemdeki kadınların en üstünü olduğu tartışılmaz bir gerçektir.Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)
Yorum
-
[quote author=mirzehan link=topic=5054.msg34295#msg34295 date=1244319790]
anket yanlış olmuş kanaatimce üstad.
sizce alemdeki kadinlarin en üstünü kimdir? diye sorarken 1 kişiyi kastedip seçenek olarak 2 kişi seçme şansı vermişsiniz
Bu dört kadının cennet kadınlarının en üstünü olduğu
Hz Fatıma (s.a) ın ise alemdeki kadınların en üstünü olduğu tartışılmaz bir gerçektir.
[/quote] aynı kanaatteyim.hz fatıma selamullahualeyha cennete ilk girecek olan hanımdır.sanırım sadece buna bakarak kadınların en üstünü olduğu anlaşılabilir.İnsanın kendi nefsine düşkün olması Allah'a düşman olmayı gerektirir.
-Bencillik hicabının parçalanması, İlahi tecellinin sebebidir.
-Nefis sevgisi özgürlüğü yok eder.
-İnsanın kendine mütbela olması bütün belalardan daha büyüktür
nefis tezkiyesi-imam humeyni (r)
Yorum
-
Kızılbaş
[quote author=besic-i sepah link=topic=5054.msg30412#msg30412 date=1243264320]
[/quote]
Yorum
-
Ben Hz. Meryem i en üstün olarak görüyorum.
Cünkü Ilahi vahiye muhatap olan bir kadindir.
Cebrail Aleyhisselam in mesaj getirdigi bir kadindir.
Bu Özelliginden dolayi ben onu Peygamber olarak Kabul ediyorum.Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )
Yorum
-
Kızılbaş
[quote author=Göktürk link=topic=5054.msg39735#msg39735 date=1246142258]
Ben Hz. Meryem i en üstün olarak görüyorum.
Cünkü Ilahi vahiye muhatap olan bir kadindir.
Cebrail Aleyhisselam in mesaj getirdigi bir kadindir.
Bu Özelliginden dolayi ben onu Peygamber olarak Kabul ediyorum.
[/quote]
Ayne şey Hz.Musanın annesi içinde geçerli.
Hadislere bakarsak Hz.Muhammedin dedesi içinde geçerli.
Allahın mesaj gödermesi peygamberliği gerektirmez
Yorum
-
Kızılbaş
Biz Musanın annesine vahyettik ki ona süt versin. (Ve dedik ki) onun canından korktuğun zaman onu nehre indir ve hiç korkma, üzülme...(Kasas; . 7)
Yorum
-
Hadislere Bakarak cok sey söyleyebiliriz.
Fakat ayetlere bakarak ayni seyi söyleyebilir miyiz ?..Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )
Yorum
-
Allahın mesaj gödermesi peygamberliği gerektirmezHayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )
Yorum
Yorum