Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şu an Nerede olmak isterdiniz?

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şu an Nerede olmak isterdiniz?

Şii'ler Peygamber efendimize çok ciddi derecede önem ve değer veriyorlar. Öyleki Peygamber efendimizin Masum olduğuna her türlü hata ve günahtan beri olduğuna inanıyorlar.

Ama Sünnilerde böyle bir durum söz konusu değil.

Bundan Dolayı Şiiler Peygamber efendimizi anlatınca, Sünniler abarttığımızı söyler.

Sünnilere göre, İmam Ali a.s 10 yaşında iman getirmiş, 4. halife, basit sıradan bir sahabedir. Öyleki sözlerine yer vermezler, öyleki kaynaklarda kendisinden nakil 2 elin parmaklası sayısınca misalindedir. Hanımını döven, başka kadınla evlenmek isteyen ve kendisi döneminde bir çok fitnenin çıktığı Ali ile karşı karşıyayız...

Fakat Şia'da bunlar söz konusu değildir. Şia'da Masum bir İmam Ali, Eti, Kanı, vücudu aşk ve imanla yoğrulan bir Allah'ın Kalesi, Hayberi fetheden, Allah ve Resulünün sevdiği, kendisininde Allah ve Resulünü sevdiği, Şairlerin, Aşıkların yaza yaza bitiremediği bir Ali ile karşı karşıyayız. İşte Şia daha sayamadığım bir sürü meziyetten dolayı, Şia İmam Aliyi anlatınca, Sünniler ve bazı kendini bilmezler "va va vah" diyerek çığırtkanlık yaparak işte "ŞİİLER İMAM ALİYİ, PEYGAMBERDEN ÇOK SEVİYORLAR ONDAN ÖNE GEÇİRİYORLAR" diye saçmalıyorlar.

YA EY KENDİNİ BİLMEZ ZAVALI ACİZ OĞLU ACİZLER, ACİZ KIZI ACİZLER...

KENDİNİZ DEĞER VERMİYORSUNUZ BARİ BIRAKIN DEĞER VERENLER BU DEĞERİ VERSİNLER. SAYGI DUYUN...

NE ZAMAN Kİ ŞİA, ALİ A.S'I PEYGAMBER EFENDİMİZDEN ÜSTÜN GÖRSE O ZAMAN DEYİN ŞİA KAFİRDİR. NE ZAMAN Kİ ŞİA PEYGAMBER EFENDİMİZE DEĞER VERMEZSE DEYİN Kİ ŞİİLER ALİ A.S'A PEYGAMBER DİYE İNANIYORLAR.

ALLAH LANET ETSİN ZALİME. ZALİM OĞLU ZALİME. O İFTİRACI ZALİME. O ŞEREFSİZ ZALİME.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=7280.msg100531#msg100531 date=1282201998]

NE ZAMAN Kİ ŞİA, ALİ A.S'I PEYGAMBER EFENDİMİZDEN ÜSTÜN GÖRSE O ZAMAN DEYİN ŞİA KAFİRDİR. NE ZAMAN Kİ ŞİA PEYGAMBER EFENDİMİZE DEĞER VERMEZSE DEYİN Kİ ŞİİLER ALİ A.S'A PEYGAMBER DİYE İNANIYORLAR.

[/quote]

maşaallah. sizdeki bu değişim takdire şayandır. daha dün imam ali resulullahtan üstündür diyen kızılbaşa "kafir değildir, müslümandır ve benim kardeşimdir" diyen siz, bugün imam ali resulden üstündür diyenlerin kafir olduğunu ifade ediyosunuz.

yine şeriatın tüm hükümlerine kin kusan kızılbaşı sırf imamet inancına sahip olduğu için koruyup kollamanıza rağmen aliekberbabacana aynı müsamahayı göstermediniz

bu hususta da takiyye yaptığınızı düşünmek istemiyor ve hatalarınızdan dönüp köklü bir değişim geçirdiğinize dair hüsn-ü zan besliyorum

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=7280.msg100598#msg100598 date=1282231607]
        maşaallah. sizdeki bu değişim takdire şayandır. daha dün imam ali resulullahtan üstündür diyen kızılbaşa "kafir değildir, müslümandır ve benim kardeşimdir" diyen siz, bugün imam ali resulden üstündür diyenlerin kafir olduğunu ifade ediyosunuz.[/quote]

Bak ey İnsan! Sana elimden geldiğince tahammül gösteriyorum. İstersen sabrımı zorlama. Kızılbaş, üstündür derken ben ona kardeşim dedim, Müslümandır dedim. Bunlar doğru! Fakat kendi başıma hiç bir yanlış harekette bulunmadım. Kızılbaşın tavır ve durumunu ve söylem şeklini ve getirdiği ayetlere saçma yorumunu seninde tanıdığın o büyük alimle istişare ettim! Eğer aklı başında bir Şia çıksa dese ki ALİ, RESULDEN ÜSTÜNDÜR o insan kesinlikle kafirdir. Ama bir insan bunu cahilane ve bilgisizliğinden dolayı söylüyorsa o insan "Sen Kafirsin" "Sen Müslüman değilsin" diyerek Ateistler sınıfına mı atacağız? Onun gerçeği görebilmesi için elimden geleni yaparım. Hüccet tamam olduktan sonrada uzak dururum. Kızılbaş onu derken birileri adam akıllı cevaplar vereceğine, hurra çocuğun üstüne, sen kafirsin, sen sapıksın, sen müslüman değilsin...Ama neyse... hasta olmuş bir gönül bunları anlayamaz. İyileşmesi lazım ki anlayabilsin. Bu gün Kızılbaş misali birisi foruma gelse yine aynı sözleri aynı şekilde sarfetse ben ona asla Kafirsin demem. Kardeşimdir derim.

yine şeriatın tüm hükümlerine kin kusan kızılbaşı sırf imamet inancına sahip olduğu için koruyup kollamanıza rağmen aliekberbabacana aynı müsamahayı göstermediniz[/quote]

Ey İnsan! Kızılbaşıda bu forumda yasaklayan benim! Unutma bunları! Onu hiç bir zaman koruyup kollamadım! Öyle bir durum olsa idi defalarca foruma gelmek istedi ama izin vermedim. Farklı bir nickle geldi, farkettim yine postaladım! Yine gelse yine yaparım. Kurallarımız belidir. Bu konuda Kızılbaş, Babacan veya Zeydiyye ayrımı yapmayız. Hele ben hiç yapmam.

bu hususta da takiyye yaptığınızı düşünmek istemiyor ve hatalarınızdan dönüp köklü bir değişim geçirdiğinize dair hüsn-ü zan besliyorum[/quote]

Takiyye yapana ve Takiyye yapmadığı halde takiyyeyle suçlayanlara Allah Lanet etsin. İnanıyorsanız AMİN deyin...

Yorum

Sayın Zeydiyye, biz Türkiyede bu güne kadar, bu yaşımıza kadar bir tek zeydi görmedik. Yani zeydiyye mezhebini inceleyipte ona geçmiş birisini bulamadık. Şu an öyle birileri olduğuna da inanmıyorum.

Sizin mezhep olarak zeydiliği, avatar olarak İmam Humeyniyi seçmeniz, ondan sonrada Zeydiyye ile ilgili hiç bir konuda yeterli bir açıklamanız olmadan, habire 12 İmam İsna Aşeriyye-i Ca'feriyye mezhebine olumsuz tavır alışınız biz de hakkınızda hep kuşku uyandırmıştır.

Avatar olarak İmam Humeyni ve İslam Cumhuriyetinin bayrağını koyup, ondan sonra da İmam Humeyninin mezhebini acımasız ve umursamazca eleştirmeniz bir çelişki değil mi? biz mezhebini beğenmediğimiz bir insanı neden avatarımıza koyalım ki. Avatar bir aidiyeti temsil eder. Bu büyük bir çelişki.

Caferi mezhebine hep saldırı cephesinden yönelmeniz sizin İslam İnkılabına karşı da samimi olmadığınızı gösteriyor. Unutmayın ki, İslam Cumhuriyetinin üzerinde kurulduğu temel Ceferiyyedir. Ve İmam Humeyni bununla iftihar ettiğini söylemektedir.

Sanırım, gerçek anlamda hangi mezheptenseniz, mezhebinize yönelecek eleştirileri zeydiyye üzerine savurmak niyetiyle zeydiyye olduğunuzu söylüyorsunuz. Nasıl olsa onlarda şia. Bir şianın eleştirisi varsın öbür şiayı bulsun. gibi.

Bu yüzden takiyye ile şii müslümanları suçlarken takiyyenin negatif, olumsuz boyutuna varan kısmını siz yapıyorsunuz.
          Sahi siz gerçekten hangi mezheptensiniz. Neden mezhebinizi saklıyorsunuz. Ya da mezheplere inanmıyor musunuz?

İran İslam Cumhuriyeti ile Zeydiyye mezhebine bağlı Husi Hizbullahı hareketi arasında muazzam maddi ve manevi bağlar mevcut ve o hareket İslam İnkılabına Lübnan Hizbullahı gibi sadıktır. Siz de neden bunu göremiyoruz?
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bu hususta da takiyye yaptığınızı düşünmek istemiyor ve hatalarınızdan dönüp köklü bir değişim geçirdiğinize dair hüsn-ü zan besliyorum [/b]
            [/quote]

zannımda yanıldığımı düşünüyor ve duanıza amin diyorum, vesselam..

Sayın Zeydiyye, biz Türkiyede bu güne kadar, bu yaşımıza kadar bir tek zeydi görmedik. Yani zeydiyye mezhebini inceleyipte ona geçmiş birisini bulamadık. Şu an öyle birileri olduğuna da inanmıyorum.
            sizin bilgisizliğiniz olmadığı anlamına gelmez, eksikliği kendinize arayın

Sizin mezhep olarak zeydiliği, avatar olarak İmam Humeyniyi seçmeniz, ondan sonrada Zeydiyye ile ilgili hiç bir konuda yeterli bir açıklamanız olmadan, habire 12 İmam İsna Aşeriyye-i Ca'feriyye mezhebine olumsuz tavır alışınız biz de hakkınızda hep kuşku uyandırmıştır.
            bizim imama duyduğumuz muhabbetle, imamı ilahlaştırmak arasındaki ince çizgiyi farkedemediğiniz için böyle düşünmeniz normaldir. zeydiyye hakkında gereken kişilere gerektiği kadar açıklama yapılmıştır. gidin başlıkları araştırın görürsünüz. bizim sorunumuz ne caferilikle ne de imam caferle değil, imam caferin ve diğer imamların dilinden uydurularak ehlibeyt yoluna sokuşturulanlardır.

Avatar olarak İmam Humeyni ve İslam Cumhuriyetinin bayrağını koyup, ondan sonra da İmam Humeyninin mezhebini acımasız ve umursamazca eleştirmeniz bir çelişki değil mi? biz mezhebini beğenmediğimiz bir insanı neden avatarımıza koyalım ki. Avatar bir aidiyeti temsil eder. Bu büyük bir çelişki.
            hayır değil. çünkü imam humeyninin bugünkülerle aynı düşünmediğini, imamın bile bunları ıslah etmekte zorluk çektiğini biçok kez açıkladım. bugün hala caferiler arasında islam inkılabını gerçekleştirmekle mehdinin gelmesini geciktirdi diyerek imam humeyniyi tekfir edenler sürüyledir..

Caferi mezhebine hep saldırı cephesinden yönelmeniz sizin İslam İnkılabına karşı da samimi olmadığınızı gösteriyor. Unutmayın ki, İslam Cumhuriyetinin üzerinde kurulduğu temel Ceferiyyedir. Ve İmam Humeyni bununla iftihar ettiğini söylemektedir.
            Yine kavrayamadığınız bir nokta varki oda şudur. islam inkılabına muhabbet duyarız ancak onu putlaştırıp eleştirilmez konuma sokmayız. sizin yaptığınız budur. imam humeyniyi masum gibi görmek, iran anayasasını ise kutsal kitap gibi görmek. biz bunlardan allaha sığınır ve mutedil davranırız. biz mezhebimizle değil sadece müslüman oluşumuzla iftihar ederiz, imam humeynininde mezhebiyle iftihar ettiğini söylemeniz ona yaptığınız iftiradır. o hiçbir zaman mezhebi ön plana çıkarmamış islamı ve müslümanlığı ön plana çıkararak vahdet bayrağı altında birleşmeyi arzulamıştır. mezhebi taassupla beyinlerini dolduranlar imam humeyniyi caferilik mezhebi kalıbına sokup sıkıştırmak isterler ama bunu başaramazlar.

Sanırım, gerçek anlamda hangi mezheptenseniz, mezhebinize yönelecek eleştirileri zeydiyye üzerine savurmak niyetiyle zeydiyye olduğunuzu söylüyorsunuz. Nasıl olsa onlarda şia. Bir şianın eleştirisi varsın öbür şiayı bulsun. gibi.

Bu yüzden takiyye ile şii müslümanları suçlarken takiyyenin negatif, olumsuz boyutuna varan kısmını siz yapıyorsunuz.
            Sahi siz gerçekten hangi mezheptensiniz. Neden mezhebinizi saklıyorsunuz. Ya da mezheplere inanmıyor musunuz?
            bu konuya hiç girmeyecektim ama madem ...EDİT... bunun da cevabını vereyim; muaviye ...edit...hazreti diyen saidi kürdinin izinden giden ve onu imam humeyni ile aynı kefeye koymaya çalışan birisinin ne ehlibeytin "e" sini ağzına almaya hakkı vardır ne de benim şialığımı, zeydiliğimi sorgulama haddi vardır, bunu bilesiniz !

zanlarınız hakkındaki yanılgılar için ise hesap diğer tarafa taşınmıştır. Allah adildir.

Yorum

Mevlana der ki kainatta cisimler ve olaylar o kadar zincirleme birbirine bağlantılıdır ki deniz kenarında bir kum taneciğini yerinden kaydırıver sonra seyreyle gümbürtüyü...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=7280.msg100733#msg100733 date=1282304550]
                Mevlana der ki kainatta cisimler ve olaylar o kadar zincirleme birbirine bağlantılıdır ki deniz kenarında bir kum taneciğini yerinden kaydırıver sonra seyreyle gümbürtüyü...[/quote]

Maşaallah.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=7280.msg100734#msg100734 date=1282304828]
                  [quote author=Qom_u_aşk link=topic=7280.msg100733#msg100733 date=1282304550]
                  Mevlana der ki kainatta cisimler ve olaylar o kadar zincirleme birbirine bağlantılıdır ki deniz kenarında bir kum taneciğini yerinden kaydırıver sonra seyreyle gümbürtüyü...[/quote]

Maşaallah.
                  [/quote]

ama biz Ufukalpe bu gümbürtüdense, bu cevp hakkını, günün hadisi ve ayetini yorumlamada kullanırsa daha karlı çıkacağı uyarısında bulunuyoruz..

Yorum

zeydiyye
                    bizim imama duyduğumuz muhabbetle, imamı ilahlaştırmak arasındaki ince çizgiyi farkedemediğiniz için böyle düşünmeniz normaldir. zeydiyye hakkında gereken kişilere gerektiği kadar açıklama yapılmıştır. gidin başlıkları araştırın görürsünüz. bizim sorunumuz ne caferilikle ne de imam caferle değil, imam caferin ve diğer imamların dilinden uydurularak ehlibeyt yoluna sokuşturulanlardır.

O zaman İmama duyduğumuz muhabbeti izah edelim. Biz İmam Humeyni ve İmam Hamanei Rasulullahır tahir neslinin alimlerinden veliyyiemri müslimin biliriz. Ve eğer bizden isterlerse, mezhebimizden de meşrebimizden de üstadımızdan da, bütün görüşlerimizden de vazgeçer onlara ayniyle ram oluruz.

Söyleyin bakalım, siz de öyle yapar mısınız. Sizin İmamı ilahlaştırmama, eleştirebilme çizginizi belirleyen faktör nedir acaba? İmam sizin bu çizginizi onaylıyor mu? Yoksa bu çizgiyi canınız istediği şekilde mi çiziyorsunuz.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

imam humeyninin bugünkülerle aynı düşünmediğini, imamın bile bunları ıslah etmekte zorluk çektiğini biçok kez açıkladım. bugün hala caferiler arasında islam inkılabını gerçekleştirmekle mehdinin gelmesini geciktirdi diyerek imam humeyniyi tekfir edenler sürüyledir..
                      Unutmaki imamın bunları ıslahta zorluk çektiğini söylediğiniz halk İranda muazzam islam inkılabını yapmış bir halktır. İmam Humeyninin inkılabı mektebi ile klasik şia arasında nüans ve hareket tarzında farklılıklar vardır. Ancak bu caferi mezhebine sizin baktığınız pencereyi haklı çıkarmaz. İmam Humeyniye de hangi kıstaslarla bakıyorsanız, bir gün bu kıstaslarınızın elinizde kalacağını, İmam Humeyniye de yüz çevireceğinizi çok iyi anlıyoruz.

Yorum

Zeydiyye Yine kavrayamadığınız bir nokta varki oda şudur. islam inkılabına muhabbet duyarız ancak onu putlaştırıp eleştirilmez konuma sokmayız. sizin yaptığınız budur. imam humeyniyi masum gibi görmek, iran anayasasını ise kutsal kitap gibi görmek. biz bunlardan allaha sığınır ve mutedil davranırız. biz mezhebimizle değil sadece müslüman oluşumuzla iftihar ederiz, imam humeynininde mezhebiyle iftihar ettiğini söylemeniz ona yaptığınız iftiradır. o hiçbir zaman mezhebi ön plana çıkarmamış islamı ve müslümanlığı ön plana çıkararak vahdet bayrağı altında birleşmeyi arzulamıştır. mezhebi taassupla beyinlerini dolduranlar imam humeyniyi caferilik mezhebi kalıbına sokup sıkıştırmak isterler ama bunu başaramazlar.

İmam Humeyniden bu kadar habersiz olduğunuzu bilmiyorduk. İmam Humeyni herkesçe çok rahat biçimde görülebilecek bilinebilecek tarihi Vasiyetnamesinde bunu belirtiyor, okumadınız mı? İfadeleriniz zaten ne İmamı ne de İnkılabı anlamadığınızı göstermektedir.

Bizler şunu her zaman söylüyoruz, elbette İmam Humeyninin mektebine İslam İnkılabına düşman olan şiilere de düşmanız. Ve öyle şiilerde yok değildir. Ancak bunu genel planda caferilik için söylemek için ard niyetli olmak gerekiyor.

Yorum

herkesi kıyamete havale eden zeydiyye inancını biraz ordan biraz burdan alarak oluşmuş ...EDİT... mezhebinin hak olduğunu mu savunuyorsunuz, bu hak vehminle mi hakaret ettiğin Şialardan hesap soracaksın sen.(!) eline küfür kılıcını almışsın sağa sola saldırıyorsun, sana itiraz edene ya selam diyorsun ya da agresif, saldırgan zehir zemberek hitaplarınla kırıyorsun. Allah seni ıslah etsin, doğru yoluna hidayet etsin.

Yorum

Zeydiyye bu konuya hiç girmeyecektim ama madem ...EDİT... bunun da cevabını vereyim; muaviye ...edit...hazreti diyen saidi kürdinin izinden giden ve onu imam humeyni ile aynı kefeye koymaya çalışan birisinin ne ehlibeytin "e" sini ağzına almaya hakkı vardır ne de benim şialığımı, zeydiliğimi sorgulama haddi vardır, bunu bilesiniz !

zanlarınız hakkındaki yanılgılar için ise hesap diğer tarafa taşınmıştır. Allah adildir.

Üstad Bediüzzamana Saidi Kurdi demekle onun kürt olduğuna vurgu yaparak aşağılamak mı istiyorsun? Öyle sezinledim de? Eğer öyle ise hesabını Allaha verirsiniz? Ayrıca Üstada neden bu kadar kızdığınızı anlamış değilim. Üstad Bediüzzaman muaviye zındığına hazreti deme sevdalısı değildir. Ona cahilce hazreti diyenleri ürkütmemek adına söylediğini defaatle açıklamışızdır, ha anlarsınız, anlayamazsınız siz bilirsiniz.

Ayrıca biz Üstadı asla ve hiç bir zaman İmam Humeyni ile İmam Hamanei ile kıyaslamadık. Biz Üstadı bu yüce zatların müjdeleyicisi olarak gördük ve bizleri bu kutlu zatlara ulaştıran islama sadık bir alim olarak biliyoruz. Hepsi bu. Ayrıca anlattığınız kadarıyla Üstad ahbari şiilere eleştirileri var, görüyoruz ki, sizinde usuli ahbari ayrımına girmeden bir eleştiriniz var. Sanki aynı noktada gibisiniz. O halde Üstad Bediüzzamandan ne istiyorsunuz. Kürtlüğünü mü beğenmediniz yoksa?

Zanlara gelince, bizim için esas olan insanlardan önce islamdır. Biz islam zarar görmesin endişesi içindeyiz. İnsanlara bakışımız bö yöndedir. Kimseye şahsi davamız adına bir zan gütmüyoruz. Elbetteki herkes hesabını Allaha verecektir. Allah kaybedenlerden etmesin kimseyi duamız da budur.

Aslında elbette İslam İnkılabına muhabeti olan insanları kaybetmektense kazanmak en büyük arzumuzdur. Ancak siz burada söylediklerinizle çelişkili davrandığınız için, adeta düşman bir taifeye hitap eder gibi hitap ettiğiniz için kuşkuya kapılıyoruz, kusura bakmayın.

Yorum

bediüzzaman asrın en bilgilisi en alimi anlamına gelir

saidi kürdi denen adam asrın en alimimiymişte ona bu haketmediği tabiri kullanmaktasınız : ...EDİT...

hani sen humeyniyi daha çok seviyodun neden humeyni bediüzzaman değilde muaviye taraftarı said bediüzzaman? yine şiilerde bir sürü alim vardır. tabatabaisinden tut mutahharisine beheştisine kadar. bunlar bediüzzaman olmaya layık değilde senin saidinmi bu makama ulaşmış?

...EDİT...

...EDİT...

...EDİT...

Yorum

şiilerle alevileri ayırıyorsunuz yani...

başka ne gibi farklılıklar var? bi de onları söylesenizi.birini öğrendik iran ve humeynicilik oynayanlara kanmak...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X