Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şu an Nerede olmak isterdiniz?

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şu an Nerede olmak isterdiniz?

12imamaşğı-bediüzzaman asrın en bilgilisi en alimi anlamına gelir

Bediüzzaman asrın eln bilgilisi anlamına gelmez. Asrı, zamanı yenileyen anlamına gelir. Gerçekten Bediüzzaman ehli sünnetin klasik katı anlayışını Ehli Beytten aldığı nurla aydınlatmaya çalışmış ve hel sünnet dünyasında ehlibeyte doğru bir anlayış tesis etmiştir.

12imamaşğı-saidi kürdi denen adam asrın en alimimiymişte ona bu haketmediği tabiri kullanmaktasınız

Ayrıca Üstad Bediüzzzaman ehli sünnet dünyasında çağının en alimi olduğu bir gerçektir. Bunu bütün ehli sünnet dünyası kabul etmiştir. Tabi senin haberin yok.

12imamaşğı-hani sen humeyniyi daha çok seviyodun neden humeyni bediüzzaman değilde muaviye taraftarı said bediüzzaman? yine şiilerde bir sürü alim vardır. tabatabaisinden tut mutahharisine beheştisine kadar. bunlar bediüzzaman olmaya layık değilde senin saidinmi bu makama ulaşmış?

Elbette biz İmam Humeyniyi daha çok seviyoruz. Ayrıca Üstad Bediüzzaman muaviye taraftarı değildir, muaviyeyi seçkin sahabe zanneden ve böyle olmadığını anlamayacak bir kitle ile bin türlü düşman ile karşı karşıya olduğundan, muaviyeye gönül arzusu ile değil, muhataplarına istinaden hazreti demiştir. Yoksa Üstad muaviyenin dine karşı milliyet putu ile savaşan bir münafık olduğunu ilmi olarak izah etmektedir. Ayrıca biz alim yarıştırmıyoruz. Biz Mutahhariyide Üstad Bediüzzamanı da aynı ağacın dalları gibi görmekteyiz.

12imamaşğı-be hey muaviye taraftarı ikili oynamayı bırak artık
    burda ben irana aşığım velayeti fakihe aşığım diye bikaç şiinin gözünü boyamışsın istediğin gibi at oynatmaya çalışıyosun

Muaviye taraftarı olan onunla birlikte haşrolsun ve muaviyenin gittiği yere gitsin iyi mi? Bir de muaviyeye karşı olduğunu zannettiği halde muaviye gibi bir yaşam tarzı olanlar, onunla aynı yere gitsin inşallah. İkili oynamaya ne ihtiyacımız var ki. Şiilerin gözünü ne diye boyayacakmışım. Çok basitsin kardeşim.

12imamaşğı-zeydiyyeyi günahım kadar sevmem ama söylediği haktır. muaviyeye övgüler düzen saidin peşinden gidip ehlibeyt taraftarlığı yapmak ikiyüzlülüktür. şiiler bu oyununuza kanar belki ama aleviler asla kanmaz bilesiniz

Dediğimiz gibi Üstad Bediüzzaman muaviye için şunu söylüyor: İmam Ali din için, muaviye milliyet için savaşmıştır. Dinin karşısında savaşan ne olursa olsun küfürdür. Eğer bu muaviyeyi övmekse eyvallah.

...EDİT...
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7280.msg101611#msg101611 date=1282891084]
      ...EDİT...
      [/quote]

ben ağzıma bir damla alkol almamışken benim şahsımda tüm alevilere bu iftirayı yapan iftiracı muaviye soyuna ve buna çanak tutan yöneticilere hakkım helal değildir.

allahın laneti iftiracıların ve çanak tutanların üzerine olsun.

Yorum

Sn Ufukalp,

Saidle Mutahhariyi aynı kategoride kıyaslamanız bizi çok üzmüştür. Tıpkı bizim Üstadınıza Said dememiz gibi. Oysa biz sizin kendi aliminizi nasıl nitelendirdiğinize yönelik örneğin Bediuzzaman diye nitelemenize karışmıyoruz. Ama bir şii alim ile Muaviyeye Hz. demiş, amelde bile şiayı taklit edecek kadar kendini geliştirip ıslah edememiş birini şianın en seçkin bir filozofu ile aynı kategoride değerlendirmeniz bizde hayal kırıklığı yaratmıştır.

bu konuyu tartıştık ve siz bize bu konularla ilgili açıklama yapmadınız. Yapamadınız. Risalelerden verdiğimiz örnekleri, siz öyle anlıyorsunuz biz böyle anlıyoruz diyerek, eleştirdiğiniz sünnilerden daha kötü tevil ettiniz. Muaviyeye hz denen bir ortam cehennem alevinin her yanını kapladığı bir ortamdır. Bu ortamda, bir hz de Saidin demesi sadece yangına körükle gitmek zulmü ateşi çoğaltmaktan başka bir şey değildir. Böyle bir ortamda anlatamıyorsanız susarsınız. yok onlara anlatamayacağından diye bir mazeret olamaz.

sıkışınca biz üstadın her şeyini kabul etmek zorunda değiliz diyecekseniz (ki öyle dediniz) o halde bizim sizi eleştireceğimiz konuları açmayın. Çünkü bizim bu konular hassas çizgilerimizdir. Muaviyeye hz. diyen biriyle benim işim olmaz. bu hiç bir takiyye gerekçesi olamaz çünkü o tartışmalarda da söyledim Ehlibeyt imamlarından daha kötü zulüm baskı ve bağnaz ortamları yaşamadı Said. Ama hiç bir İmamımızın muaviyeye Hz. dediğini görmedik. siz gördünüz mü? Bu ne bir Peygamber yönteminde vardır ne İmam yönteminde. Bu yöntemi haklı çıkaracak ne bir delil ne bir örnek gösterebilirsiniz. Bakın imamların hadislerine şayet samimiyseniz göreceksiniz, en baskı dönemi İmam Zeynül Abidin dönemidir, en anlayışsız sünnilik de o dönemdedir, ama İmam bir kere onlara hz demediği gibi, tersine onlar için söylemek istediğini yine söylemiştir. Dua ederken örneğin kabede tanıdığı halde zamanın emevi kıralını göstererek bu kimdir demiş ve halife falandır dediklerinde dua eder gibi kabeye dönerek başındaki emevi askerlerini de kasıtla Rabbim biz zalimlerden ve onların koruyucularından uzağız diyerek tavrını ölüm riskine rağmen açıklamıştır oradaki halka..

bu mekteb bu sayede gelmiştir bu günlere. Yangına körükle giderek, zulmü pekiştirerek, zulmün karşısında duran şiileri eleştirip onları sünniliğe davet ederek değil. Bu tavırla siz hiç bir sünniyi Ehlibeyte yönlendiremezsiniz.

Geçen bir yazınızda alevilikten şiaya geçenlerin kendi eski inançlarını koruduklarını ve onlarn eleştirilmesine tahammüllerinin olmadığını, oysa sünnilikten şiaya geçenlerin geçmiş sünni yanlış inançlarını başkalarından çok kendilerinin eleştirdiğini iddia etmişsiniz. Oysa sünniler için söylediğinize siz istisna oluşturuyor, şia Ehlibeyt inançlarından önceki sahip olduğunu Said sevgisini bir türlü silemiyorsunuz. tıpkı Aleviler içn yaptığınız eleştirilere katılmadığım gibi sizden dolayı sünniler için yaptığınız tespite de katılamıyorum. keşke dediğiiz gibi olsanız..

Eğer bu konuların açılmasından Rehberi İnkılabı ve Ehlibeyti seven biri olarak eğer Said'i eleştirmeye tahammülünüz yoksa bu konulara dayanamıyor iddialarınızı savunamıyorsanız bunları kendiniz açmayın. açanlara cevap vermeyin. Yoksa iddia ettiğiniz yanlışlıklar bizim de konuya müdahil olmamızı gerektiriyor. böyle bir durumda da inkılabı seven kişiler olarak ortak noktamız değil de ayrı noktamız ilişkimizi belirler ki Allah korusun bu da bizim dağılmamıza neden olur.

bırakın ortak paydamız İnkılab ve Ehlibeyt i konuşalım Burası bir Ehlibeyt mektebi sitesi. Sünni sitelerde zaten istediğiniz kadar anlatırsınız anlatıyorsunzudur Said'i ama buraya sokmayın. Soksanız bile olduğu gibi çarpıtmadan farklı göstermeden anlatınız..

Yorum

Sayın Qumu aşk kardeşim, biz Üstad Bediüzzamanın muaviyeye hazreti deme nedenlerinin muhatap kitlenin sünni olması ve bu noktada cehalet ve taassup içerisinde olması sebebiyle onlara hürmeten söylediğine kesinlikle inanıyoruz.

Ancak siz Üstadın muaviyeye samimiyetle hazreti dediğine inanıyorsunuz. Bu iki inanç arasında çok önemli bir fark vardır. Siz Üstadın onca açıklamalarına rağmen nasıl olurda muaviyeyi savunurcasına ona hazreti dediğine inanabilirsiniz.

Eğer biz, Üstad Bediüzzamanın muaviyeye savunurcasına hazreti dediğine gerçekten inanmış olsaydı, ona Üstadımız demezdik.

Üstad Bediüzzaman adını vermeden takiyyeyi en güzel uygulayan bir islam alimidir: Her fırsatta şunu söyler; Söylediğini her söz doğru olmalı, ancak her doğruyu her yerde söyleme hakkına sahip değilsin" der.

Bir de İslamda nihai önderlerle onların bağlıların hareket tarzlarının aynı olmasına imkan yoktur. Mesela müşriklerin işkenceleri sebebiyle Ammar Rasulullaha küfredebildi, ancak eğer bu işkenceleri Rasulullaha ve İmam Aliye yapsalardı, onlar bu işkenceler sebebiyle haşa Allaha asla küfretmezlerdi. Çünkü İslamın merkezinde olanlarla olmayanların tavırlarında önderlikten doğan farklar söz konusudur.

İmam Ali, Ebuzer ile Selman için şöyle buyurmuştu, bilirsiniz. Eğer Ebuzer Selmanın kalbindekini bilseydi onu öldürebilirdi.

Ki, ikisi de İmam Aliye candan bağlı iki güzide sahabi idi. Bununla birlikte İslami algılarında epeyce farklılıklar söz konusu idi. Bu farklılıkların sorun yaratmaması, her ikisinin de bir imama İmam Aliye tabi olmasıydı.

Biz Velayeti Fakihe, İslam İnkılabına, İmam Humeyni ve İmam Hamaneiye bağlı insanlara, bizden ne kadar farklı düşünürlerse düşünsünler, onlardan ayrılmayız, onlardan ayrı olduğumuzu düşünmeyiz.

Siz gelince nasıl isterseniz öyle davranabilirsiniz? Siz bilirsiniz.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Mehmet Ufukalp Kardeşin, yukarıda genel bir ifade ile Alevilere yönelik yazdığı sözleri Qom-i AŞK abimizin uyarısı ve hatırlatması dahilinde yeni farkettiğim için tarafımca editlenmiştir. Ve yazı sahibine kurallarımız gereği gerekli ceza verilmiştir. Bundan dolayı hem forumda ki mevcut Alevilerden Özür dilerim.

Yorum

Nerede mi olmak isterdim ... O (a.s) nun yanında olmak isterdim .. biliyorum çağırıcak birgün biliyorum biliyorum.... :'(
              De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

ŞU ANDA İRANDA OLUP REHBERİN YANINDA OLMAK İSTER,YADA LÜBNANDA OLUP NASRULLAHIN EMRİNDE BİR DİRENİŞ ASKERİ OLMAK İSTERDİM.

Yorum

[quote author=mah14 link=topic=7280.msg105621#msg105621 date=1285431667]
                  ŞU ANDA İRANDA OLUP REHBERİN YANINDA OLMAK İSTER,YADA LÜBNANDA OLUP NASRULLAHIN EMRİNDE BİR DİRENİŞ ASKERİ OLMAK İSTERDİM.
                  [/quote]

Yorum

Şuan olmak istediğim o kadar yer var ki...
                    Bedenimin burda olduğu ama ruhumun oralarda olduğu yerler...
                    Oralar nereler peki?

Mekke
                    Medine
                    Kerbela
                    Necef
                    Şam
                    Meşhed
                    Kum
                    Kufe.....
                    Aşksızlara verme öğüt, öğüdünden alır değil.
                    Aşksız adem hayvan olur, hayvan öğüt bilir değil. / Yunus Emre

Yorum

s.a. ele bu degige ruhumun ucub duz beynel heremeynde dayanmasin isterdim,agam ebelfezlin heremini isterdim...allah bizlere nesib elesin o cenneti gormeyi
                      Göz yaşım leysan olub səhrada bir dəryadı bu,
                      Gəl gedək burdan Hüseynim qanlı bir səhradı bu.

Yorum

ağam Mehdinin(af) yanında olmak isterdim...
                        QUR WAY IS THE WAY OF İMAM MOOSA AL KADHEM
                        WHO TEACHED US TO LİVE IN THE PRISON......

Yorum

Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi (ra) ağamızın bir çok kez söylediği gibi: "Ben kendimi, İran İslam İnkılabı Muazzam Rehber-i Veliyy-i Fakih Hz. Seyyid Ali Hüseyin Hamaney (ks) ağamızın arkasında namaz kıldığım zaman, Yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav) efendimizin arkasında namaz kılıyor gibi hissediyorum."
                          Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

ben kumda olmak istiyorum artık
                            HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=Behesht-e Mahdi link=topic=7280.msg116538#msg116538 date=1296327590]
                              Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi (ra) ağamızın bir çok kez söylediği gibi: "Ben kendimi, İran İslam İnkılabı Muazzam Rehber-i Veliyy-i Fakih Hz. Seyyid Ali Hüseyin Hamaney (ks) ağamızın arkasında namaz kıldığım zaman, Yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav) efendimizin arkasında namaz kılıyor gibi hissediyorum."
                              [/quote]

Elhamdulillah.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7280.msg116673#msg116673 date=1296482771]
                                [quote author=Behesht-e Mahdi link=topic=7280.msg116538#msg116538 date=1296327590]
                                [/quote]

Elhamdulillah.
                                [/quote]

böyle dediğinize göre kıldınız demek ki.. bize henüz nasip olmadı.. Rabbim tez zamanda nasip eder umarımmm

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X