Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şu an Nerede olmak isterdiniz?

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şu an Nerede olmak isterdiniz?

[quote author=zeydiyye link=topic=7280.msg100162#msg100162 date=1281944262]
    bizim iman ettiğimiz Resulullah Mekke müşriklerin hakimiyetinde iken dahi sürekli mekke arzusuyla yanıp tutuşurdu.

bizde onun takipçileri olarak "mekke müşriklerin, vahhabilerin elinde" diyerek ucuz bahanelere sığınıp mekke ve medineye yüz çevirmeyiz. tıpkı kudüs siyonistlerin elinde diyerek mescidi aksaya yüz çevirmediğimiz gibi.

çünkü biz mekke ve medine ziyaretinde ecrimizi vahhabilerden değil Allahtan bekleriz.

çünkü biz oraları ağlayıp sızlayamadık diyerek gösteriş merkezi olarak değil arınma merkezi olarak görürüz.

ALLAH kitabında en büyük arınma merkezi olarak mekkeyi bildirmişken, mekkeye alternatif arınma merkezleri inşa etmek, meşhedi tavaf mekanı gibi sunmak hele hele bu mekanları cennete alternatif olarak sunmak...........euzubillah...

Rabbimiz sonumuzu hayretsin.

[/quote]

Evet bende bu başlıktaki bazı beyanatları hayretle okudum... Rabbim sonumuzu hayra sevk etsin

Madem ki bu başlığa geldim bende ankete iştirak edeyim biiznillah. Şu an cennette olmayı arzulardım... Rabbim tüm müminlerle birlikte benide cehennem azabından korusun ve onlarla birlikte benide cennetmekan kılsın...Amin...Amin... Amin....

Yorum

mekke ve medine tabiki en buyuk yerler.yalnız başka bir yeri soyleyen insnaıda tekfir etmemeli.

birisi cıkar new yorkda der veya oburu hawai der hatta birisi çıkar sevgilimin yanında olmak der bunlar şirk değilken ben kerbelaya gitmek istiyorum demek mi şirk ?

Yorum

Mukaddes islami mekanlar müslümanların zihninde yarıştırılıyor değildir. Meşhedde olmak isteyenlerimizin arzusu Mekke de olmak istemiyorum anlamında değildir.

Eğer öyle olsaydı, Mekkede olunmayan her zaman, Mekkede olunmama arzusu anlamına gelirdi. Herkesin zaman ve mekana göre değişiklik arzeden arzuları olabilmektedir. Kişi belki Mekke arzusunu gidermiştir, bir kaç sefer Mekkeye gitmiştir, şimdi başka bir mukaddes mekanı arzulamaktadır. Bunu Mekke ve Medineye alternatif olarak görüp karşı çıkmak iyi niyet göstergesi değildir.

Şu an Mescidi Aksa siyonistlerin işgali altında olduğu gibi Mekke ve Medine de siyonist suudilerin zorbalığı altındadır. Gerçekten insan o mübarek mekanlarda ruhi hazzdan gereği gibi istifade etmekten yoksundur. Çünkü Rasulullah, Kabe aşkı için oraya yönelecek insanları hain bir copla oradan uzaklaştıracak bedevi siyonist suud askerleri her an hazırdır. Bu yüzden Mekke ve Medine arzusunu bu hainler manipüle etmeye çalışmaktadırlar. Mekke ve Medineye ziyareti planlayanlar bu habisleri de hesaba katmak zorunda kalmaktadırlar. Ancak diğer mekanlar öyle mi?

Bir de olayın belirleyici tarafı vardır. Mekke ve Medine samimi olan ve olmayan bütün müslümanım diyenler için mukaddes kabul edilen mekanlardır. Bir suud vahhabisine bile sorsanız mekke ve medine mukaddes diyecektir. Ancak o suud vahhabisi 12 İmamın mübarek mukaddes türbelerine haremlerine aynı gözle bakmayacak, onlara duyulan sevgi ve saygıyı şirk olarak değerlendirecektir.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

ya kabirde yada imamı zaman ağamın yanında olmak isterdim
          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

selamun aleykum
            muttaki kardes insallah yanlis yazmissiniz kabirde kimse olmak istemez.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7280.msg100174#msg100174 date=1281948492]
              Mukaddes islami mekanlar müslümanların zihninde yarıştırılıyor değildir. Meşhedde olmak isteyenlerimizin arzusu Mekke de olmak istemiyorum anlamında değildir.

Eğer öyle olsaydı, Mekkede olunmayan her zaman, Mekkede olunmama arzusu anlamına gelirdi. Herkesin zaman ve mekana göre değişiklik arzeden arzuları olabilmektedir. Kişi belki Mekke arzusunu gidermiştir, bir kaç sefer Mekkeye gitmiştir, şimdi başka bir mukaddes mekanı arzulamaktadır. Bunu Mekke ve Medineye alternatif olarak görüp karşı çıkmak iyi niyet göstergesi değildir.
              [/quote]

meşhed ya da kerbela cevabını verenler elbette mekkede de olmak istiyodur ancak burada ezici bir oran ve tercih söz konusu bunu nasıl görmezden gelip olayı başka yöne çekmeye çalışırsınız ?

kimseye neden meşhedde neden kerbelada olmak istiyorsunuz gibi bir sorgulamada bulunmak haddimize değil ancak benim eleştirdiğim şey mekke ve medineden soğuyanlar, mekke ve medinede ibadetten zevk almayanlar, kısacası mekke ve medineyi tercih etmeme noktasında ucuz ve basiretsiz bahaneler öne sürenlerdir.

Yorum

Ben Mescidi Nebevi'nin bahçesinde Ravza'ya sırtını dönerek (baki mezarlığına yönelip) saatlerce imamlara mersiye söyleyenleri gördüm...

Ve Mekke'de Hira dağı'na çıkan buna mukabil sırf Hz Ebubekir'in adı anılıyor diye Sevr Mağarası'nın güzergahından dahi geçmeyenleri. Vahabiler elbette insanın huşusunu bozuyor. Ama huşuyu yeniden elde etmek için Mescidi Haram'a ve Mescidi Nebevi'ye yönelmek kafi geliyor.

Resulullah s.a.a bir hadisinde şöyle buyuruyor;

"Yolculuk ancak şu üç mescidden birine olur: Benim şu mescidime, Mescidi Haram'a ve Mescidi Aksa'ya" (Müslim, Kitabu'l-Hacc, 15/415, 511, 512) Burada kastedilen yolculuk ibadet kastıyla olan özel yolculuktur

Yorum

[quote author=Seccâd_ link=topic=7280.msg100249#msg100249 date=1281985147]
                  Ben Mescidi Nebevi'nin bahçesinde Ravza'ya sırtını dönerek (baki mezarlığına yönelip) saatlerce imamlara mersiye söyleyenleri gördüm...
                  [/quote]

işte.... anlatmaya çalıştığım tamda bu idi...

Yorum

ben tüm bu dediklerinizi bi iznillah cevaplayacağım, ancak açık yüreklilikle inandığınızı söylerseniz daha rahat anlaşırız. korkmayın ben kırılmam...

ancak bir kaç soru: şiiler imamlara Peygamber (s.a.a.)'ten daha mı çok değer veriyorlar, onları daha mı çok seviyorlar?

ya da kabirlerini mi daha çok seviyorlar?

Ravzai Mutahhara (Peygamber (s.a.a.))in kabrinde şiilerin huzurunu bozacak başka şeyler var mı?

Resul'e itaat eden ve ondan çok konuşan birisi O hazreti (s.a.a.) ALLAH 'tan çok mu sevmiş olur?

bunlarla yetiniyorum..

Yorum

zeydiyye- meşhed ya da kerbela cevabını verenler elbette mekkede de olmak istiyodur ancak burada ezici bir oran ve tercih söz konusu bunu nasıl görmezden gelip olayı başka yöne çekmeye çalışırsınız ?

kimseye neden meşhedde neden kerbelada olmak istiyorsunuz gibi bir sorgulamada bulunmak haddimize değil ancak benim eleştirdiğim şey mekke ve medineden soğuyanlar, mekke ve medinede ibadetten zevk almayanlar, kısacası mekke ve medineyi tercih etmeme noktasında ucuz ve basiretsiz bahaneler öne sürenlerdir.
                      İnanın düşündüğünüz gibi değil. Şii müslümanların Mekke ve Medineyi ikinci plana attıklarını söylemek doğru değil. Olay şundan ibarettir.

Mekke ve Medine algısında, ben müslümanım diyen herkes ortaktır. Bütün müslümanlar için aynı değeri taşımaktadır Mekke Medine. Bu konuda hiç bir müslümanın bir tartışması yoktur. Bu sebeple bu konuda seçici, ayırdedici konumda olan Mekanlar Ehli Beyt İmamlarının mekanları olmaktadır.

Mekke ve Medine konusunda, şii, sünni, alevi, nasibi, harici, mutezili hep aynı şeyi düşünürken, söz konusu olan Ehli Beyt İmamlarının hareleri olunca iş değişmektedir.

Mesela muaviye, yezit, insanları Rasulullahın halifesi olduklarına inandırarak güdüyorlardı. Ama İmam Aliye karşı çıkıyorlardı.

Rasulullah konusunda, emevi, abbasi, şii herkes aynı idi. Ancak İmam Ali söz konusu olduğunda, emevisi abbasisi eleniyordu.

Bu gün de aynı şey. Eğer Rasulullahın haremine Mekkeye Medineye değer vermeye bakarsak bunda en büyük paya Kral Abdullahın sahip olduğunu söylemek zorunda bırakırlar insanı. O amerikan uşağı alçak ne diyor, Hadimül Harameyni Şerifeyn. Peki bu ne kadar doğru.

İşte bu harameynin hadimi olan alçak aynı zamanda abd ve israilin de hadimi oluyor. Ancak İmam Humeyninin Türbesinde olmak istediğini söyleyen bir müslümanın abd ve israil uşağı olması mümkün mü?

Zinciri koparmayalım lütfen. Biz İmam Humeyni derken, bu zincirin başı Rasulullahtır. Biz İmam Humeyninin Haremini özlerken Rasulullah ve 12 İmamın haremini özlediğimizi de aynen ifade ediyoruz. Bunları birbirinden ayırmak mümkün mü? Ayırmak zaten küfür olur maazallah.
                      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

ACİL

http://www.velayet.com/index.php?topic=16115.new#new

http://www.rasthaber.com/30020_Muslu...osmali%20.html

Yorum

[quote author=Ahir-zaman link=topic=7280.msg100240#msg100240 date=1281978256]
                          selamun aleykum
                          muttaki kardes insallah yanlis yazmissiniz kabirde kimse olmak istemez.

aleykumselam
                          yok bacım doğru yazdım
                          gerçekten kabirde olmak isterdim
                          bu dünyada fazla yaşamak çok yükle kabre gitmek demek en iyisi az yaşamak
                          er yada geç o gün gelecek zaten
                          hazır olmak en iyisi
                          [/quote]
                          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Rasulullah efendimiz(s.a.a) bir hadislerinde "ölümü hatırlayın ama arzulamayın"buyurmuşlardır.
                            Hadis i şerifi aklımda kaldığı kadar aktarıyorum.Yanlışım varsa arkadaşlarımdan düzeltmelerini istirham ediyorum.

Rabbimiz(c.c )bizlere ne kadar ömür bahşetmişse o kadarı güzeldir.Bizlere düşen Rabbimizin(c.c) verdiği ömrü yine Rabbimizin(c.c) yolunda O Yüce Yaratana(c.c) layıkıyla kul olmaya çalışarak harcamaktır.

Yorum

İmam Zeynelabidin (((a.s.))) Sahife-i Seccadiye şöyle buyurmuştur:
                              "Ömrüm sana itaatle geçtiği sürece beni yaşat. Ömrüm Şeytan'ın otlağı olduğunda, öfkene yakalanmadan, gazabın kesinleşmeden ruhumu al."

Yorum

[quote author=14Masum link=topic=7280.msg100462#msg100462 date=1282140898]
                                İmam Zeynelabidin (((((a.s.)).))) Sahife-i Seccadiye şöyle buyurmuştur:
                                "Ömrüm sana itaatle geçtiği sürece beni yaşat. Ömrüm Şeytan'ın otlağı olduğunda, öfkene yakalanmadan, gazabın kesinleşmeden ruhumu al."

[/quote]

Elhamdülilalh

Ehlibeyt İmamlarının hikmet dolu hadisleri öyle yetişir ki imdada ve sorulara,

hem kafanızdaki soru cevpalanır hem çelişki gibi duran ilimsizlik kaynaklı noktalar aydınlanır hem de vicdanlar rahata erdiği için diller susar..

işte bu yüzden biz Ehlibeyt mektebini seçtik.. Rabbim daim etsin bizi bu yolda. bu yolda milim sapma gösterirsek bir daha da dönmemiz mümkün olmayacaksa bizi bir an bile yaşatmasın..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X