Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

internet arkadaşlıkları

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

internet arkadaşlıkları

selamunaleykum
    internet arkadaşlıklarına bakış açınız nedir?
    sizce internette tanışılan birine güvenilebilirmi?
    böyle arkadaşlıklar gerçek arkadaşlığa dönüşebilirmi?
    sorular çoğaltılabilir
    bu konu hakkındaki görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum
    vesselamunaleykum
    69
    internet arkadaşlığına sıcak bakıyorum
    18.84%
    13
    hayır asla doğru bulmuyorum
    47.83%
    33
    evet arkadaş olunabilir ama sadece sanal dünyada kalır
    23.19%
    16
    internette tanışıp çok sıkı dostlukların kurulabileceğine inanıyorum
    10.14%
    7
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Ynt: internet arkadaşlıkları

gerçekte sanal dünya ile gerçek görünen sanal dünya arasında pek bir fark yok. insanlar gramajlarına göre bulunuyorlar her iki alemde de.. ve gramajlarına göre yerlerde oluyorlar. elhamdülillah biz velayette çok güzel dostluklar bulduk...

ehlibeyt aşıklarını...

Yorum

insan neyi arıyorsa ona doğru gider benim internette birkaç arkadaşım oldu ve hepsi içinde iyiki tanıdım diyorum aziz bacılarım oldu saygı değerli bir abim herzaman sakıncalı olacak diye birşey yok siz doğru olanı aradıktan sonra :
      [glow=red,2,300]Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
      Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
      Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.[/glow]

Yorum

Evet, ben internette bir arkadaşımı 2 seneye yakın takip ettiğimden dolayı şialığı buldum.Çok şükür.
        Çevreme kalsam farklı yerlerde olurdum. İnterneti sağlıklı ve düzeyli kullanırsanız sorun çıkmaz. Ama lüzumsuz yerlerden sırf muhabbet amaçlı dostluklar kurup, kız - erkek bulma sitelerinden olursa işte orası vasat. Orası uçurumdur. Rabbim korusun öyle dostluklardan.

İnternette yıllardır varım ama güvenipte şahsi msneme eklediğim şialıktan evvel 5 kişidir. Bunlarla muhabbet ediyordum ama şialığa geçince 10 kişi daha ekledim.

Bir internet arkadaşlığı sayesinde ilim adına danışacağım, sorup cevaplar alacağım insanlar oldu.

Düzeyli, seviyeli ve dikkatli olunursa kendinizi bilirseniz sorun kalmaz. Fakat tabiki güven sorunu biraz sarsıcı. Elinizden geldiğince değerlendirirseniz kötü niyetliyse bir açığını yakalarsınız tahminim.

Benim öyle arkadaşlarım olmadı. Allah'ta uzak etsin.
        "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

s.a

Müslüman (!) için sanal yada reel ne fark ederki, yeterki her alanda inancı doğrultusunda hareket edecek bir kişiliği olsun ...

wesselam..

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
          Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

[quote author=Kerbela44 link=topic=9981.msg63422#msg63422 date=1259779976]

s.a

Müslüman (!) için sanal yada reel ne fark ederki, yeterki her alanda inancı doğrultusunda hareket edecek bir kişiliği olsun ...

wesselam..

[/quote]
            Aynen katılıyorum
            Hakk'ı tanıyan haklıyı da tanır.

www.malatyamevlanacamii.com

Yorum

[quote author=enculus44 link=topic=9981.msg79846#msg79846 date=1271842238]
              [quote author=Kerbela44 link=topic=9981.msg63422#msg63422 date=1259779976]

s.a

wesselam..

[/quote]
              Aynen katılıyorum
              [/quote]

burası bunun kanıtıdır. hiç tanımadığımız ama tanıdıklarımızdan çok sevdiğimi bir sürü dostumuz vardır nereye gitsek orda bizi misafir edecek samimi kardeşten daha çok güvendiğimiz Ehlibeyt mektebinden dostlarımız oldu Elhamdülillah burda...

tersine nettede bir insan uzun süre konuşulursa daha iyi tanınır çünkü insanın tüm karakteri kendini özgün hissettiği ortamlarda tam olarak açığa çıkar..

Yorum

elbette her yerde her zaman islami kriterler cercevesinde hareket etmek esas alinmali, bundan taviz verilmedigi sürece, zaten geriye belirli kisiler kaliyor, bir müddet sonra bunlardan da karakter özellikleri itibariyle elenenler oluyor, derken tipki reel dünyada oldugu gibi bir kac güzel insan kaliyor geriye...

fakat söyle bir gercegi asla gözardi etmemeliyiz diye düsünüyorum
                insanlar, bütün islami vecibeleri yerine getirdigi halde, sanal dünyada bir takim farkli tavirlar sergileyebiliyorlar, bunlar kisinin ruhunda acilmis yaralarin birer tezahürüdür, cogu zaman insanlar oldugu gibi degil, olmasi gerektigine inandigi gibi davranma imkani buluyorlar sanal dünyada, ne de olsa yazip cizmekten öte bir durum sözkonusu degil!
                iste bu sekilde, tanistiginiz o insanin özel yaralari ve özelliklerini bilmeniz pek mümkün olmayacaktir, gerci bu nokta reel yasamda da bir miktar gecerlidir fakat sanal alemde yanilma yaniltma orani daha yüksektir her zaman.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=9981.msg79905#msg79905 date=1271851679]
                  elbette her yerde her zaman islami kriterler cercevesinde hareket etmek esas alinmali, bundan taviz verilmedigi sürece, zaten geriye belirli kisiler kaliyor, bir müddet sonra bunlardan da karakter özellikleri itibariyle elenenler oluyor, derken tipki reel dünyada oldugu gibi bir kac güzel insan kaliyor geriye...

fakat söyle bir gercegi asla gözardi etmemeliyiz diye düsünüyorum
                  insanlar, bütün islami vecibeleri yerine getirdigi halde, sanal dünyada bir takim farkli tavirlar sergileyebiliyorlar, bunlar kisinin ruhunda acilmis yaralarin birer tezahürüdür, cogu zaman insanlar oldugu gibi degil, olmasi gerektigine inandigi gibi davranma imkani buluyorlar sanal dünyada, ne de olsa yazip cizmekten öte bir durum sözkonusu degil!
                  iste bu sekilde, tanistiginiz o insanin özel yaralari ve özelliklerini bilmeniz pek mümkün olmayacaktir, gerci bu nokta reel yasamda da bir miktar gecerlidir fakat sanal alemde yanilma yaniltma orani daha yüksektir her zaman.
                  [/quote]

Çok doğru, çünkü söylemler sıkı gözükebiliyor ancak gerçek hayatta pek öyle söylenenler gibi olmayanlar çok. Çok hayal kırıklıklarımız olmuştur bu konuda.

En azından tahmin edilen beklenilen seviyede olunmadığı görülüyor.

Tabi aksi de söz konusu, Allahın öyle güzel kulları vardır ki, biz sanal alemde çok sıradan zannedebiliriz belki, ama öylesine rabbine yönelmiştir ki, sanal alemde bunu anlamak mümkün olmayablir. Zaten böyle insanlar da en fazla bu yönlerini gizlerler.
                  Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X