Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

internet evlilikleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

internet evlilikleri

esselamualeykum
    çağımız malum teknoloji çağı.ve internet bir çoğumuzun hayatında aktif olarak büyük yer alıyor.öyle ki artık bir çok insan internetten tanıştığı biriyle evlenebiliyor.
    bu tarz iki evlilikle karşılaştım:ikiside gayet güzel gidiyor.
    fakat sanal ortamda bir insana heleki bu hayatımızı birleştireceğimiz insansa nasıl güvenilebiliyor?
    islam açısındanda ananelerimiz açısından da uygun olan görücü usulü yerini webcam usulüne mi bırakıyor acaba ne dersiniz...
    64
    hayır asla böyle bir evlilik yapmam-yapmazdım
    25.00%
    16
    evet bir sakınca görmüyorum neden olmasın
    57.81%
    37
    olabilir de olmayabilir de.sonuçta nasip meselesi
    17.19%
    11
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Ynt: internet evlilikleri

aleykum selam
    Ben bazı zaman iyi yönde bakıyorum bazı zaman kötü yönde aslında tarafların salih olmasına bağlı ... Bu şekide tanışmış bireyler ne kadar samimi olurlarsa o derece iş güzeldir... Gelelim webcam meselesine işte ben buna biraz karşıyım çünkü her önüne gelene webcam açılsa zaten bu işten hayır gelmez öncelikle karşılıklı güven vermek lazım ayrıca cam açılıyorsa evlilik söz konusu olmalı sohbet amaçlı zaten haramdır....Bir kaçta tanığım var kendileri gayet takvalı kardeşlerim ikisde tanışıp evlendiler ve islami kurallar çerçevesinde görüştüler şimdide evliler gayette Mutlular..
    De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
    (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Bende bir tane anlatayım,

Bir abim internette okul sitesinden normalde gördüğü ve konuşmadığı arkadaşına denk geliyor. Aslında yabancılar birbirlerine hiç görüşmemişler sadece sima olarak biliyorlar... Sonra site üzerinden yazışarak devam ediyorlar. 2,5 yıl gibi bir arkadaşlık, 1 sene söz ve nişan, geçen sene de evlendiler. Şimdi bebek bekliyorlar. Örnek olsun diye söylemiyorum ama bazen işe yarıyor. Yine de çok dikkat etmek gerek. Genç kardeşlerime önerim olsun. Birçok insan gerçek yüzünü gizleyebiliyor...

Allah kötü insanlardan uzak etsin. Hayırlı insanlarla karşılaştırsın bizleri.
      "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Ben internet ewliligine karsiyim heleki webcam olayini hic haz etmiyorum.
        [center]

[center][center]

Yorum

sanalda da
          reel dünyada gecerli olan bir takim kurallar gecerli bence
          bir insanla nasil bir sitede tanistiginiza bagli cok sey
          ne kadar kalipsiz bir özgürlük anlayisina yakinsa kisi
          o kadar zordur karsisindakinin isi
          internet engellenemeyen bir sey olduguna göre
          kriterler belirlenmesi daha dogru olur herhalde

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ben internet üzerinden tanışıp evlenmenin pek iyi olduğunu düşünmüyorum ama nasip...

Yorum

aslında geniş açıdan düşünüldüğünde şöylede bir durum olabilir:
              benim bir arkadaşım vardır ve diyelim arkadaşımın bir arkadaşı vardır ve bu iki kişi farklı şehirlerdedir.böyle bir durumda ilk konuşmanın telefonla yapılmasındansa internetten yapılması tarafların daha rahat olmalarını sağlar bu şekilde oladabilir
              güvendiğiniz bir arkadaşınızın aracılığı ile nette tanışarak konuşup evvliliğe de gidilebilir
              "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

S. Aleykum

Ameller niyetlere ve sonlarına göredir...
                İslami vede insani değerlerde buluştuktan sonra,
                sanal veyahutta reel olması teferruattır..
                Dünyada her şey bir hakediştir.

selam hidayete tabi olanlara olsun...

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
                Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X