Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden Peygamber kelimesini kullanıyorsunuz ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Neden Peygamber kelimesini kullanıyorsunuz ?

PEYGAMBER KELİMESİ FARSÇA BİR KELİMEDİR ,
    ve Peygamber (FARSÇA) Peygam haber demektir, Haber getiren (ALLAH'dan)
    ANLAMINDADIR ;

KURANI KERİMİN ORJİNALİNDE hiç peygamber kelimesinin geçtiğini okudunuz mu ?
    Okumadıysanız neden ben peygamber diyorum diye kendinize hiç sordunuz mu ?

SUNNİLERİN PEYGAMBER KELİMESİNİ KULLANMALARINI ÇOK İYİ ANLIYORUM ;
    Çünkü bu konuda ResulAllah'ı anlayış tarzları yanlış ;
    REsulAllah'ın vahiy dışında getirdiklerini ,söylediklerini KENDİ SÖZÜ KABUL EDİYORLAR ;
    Ve bu zihniyetin sonunda da ONA VE DİĞER RESUL VE NEBİLERE PEYGAMBER YANİ HABER GETİREN DİYORLAR ; HABERCİ
    yani sığ bir görüşle KISACA POSTACI ;

SİZLER ŞİA OLARAK İMAMETE İNANIYORSUNUZ ;
    Sİzin bu kelimeyi kullanmanızı HİÇ BİR ŞEKİLDE ANLAMIYORUM ;

NEBİ DEMİŞ KURAN ,RESUL DEMİŞ KURAN ;
    NEDEN BUNLAR KULLANILMIYOR ; orjinali mi daha açıklayıcı yoksa farsçası mı ?

O zaman bunun devamı KENDİ ANADİLİNDE İBADETE KADA GİTMİYOR MU ?
    Bir düşünün lütfen

ve SİZDEN RİCAM ANKET BÖLÜMÜNE AÇTIM ;
    SİZLERİN FİKİRLERİNİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM ;

AÇIKLAMALARINIZI , NEDEN DEDİĞİNİZİ ,NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ ;

BELKİ BENİM GÖREMEDİĞİM AMA SİZİN GÖRDÜĞÜNÜZ BİR GERÇEK VARDIR ;

http://www.ehli-beyt.net

http://www.kurancasozluk.com

http://www.kuranbilim.com

Ynt: Neden Peygamber kelimesini kullanıyorsunuz ?

Peygamber kelimesinin en cahil müslümanından en alimine kadar herkes Rasül, Nebi kelimesi anlamında kullanıldığını bildiği için bunu sorun etmenin doğru olmadığına inanıyoruz.

Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=12028.msg72675#msg72675 date=1266388583]
      Peygamber kelimesinin en cahil müslümanından en alimine kadar herkes Rasül, Nebi kelimesi anlamında kullanıldığını bildiği için bunu sorun etmenin doğru olmadığına inanıyoruz.

[/quote]Aynen katılıyorum .. Genel olarak müçtehidlerde Hz. Peygamber (s.a.a) olarak kullanırlar.. Hz. Peygamber(s.a.a) e Peygamber demekle onun nurundan bir şey azalıyor mu hayır Peygamber diyemezsiniz onun değerini düşürürsünüz gibi bir ne hadis var nede bir fetva..ve bu konunda Ne Sünniler ile alakası var nede Şia ile Sünnilere bu şekilde yaklaşılması gereksiz ve yersiz olmuş
      De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
      (Tevbe Suresi 105)

Yorum

ANLADIM yani sizlerde NEBİ KELİMESİYLE RESUL KELİMESİNİN aynı anlamda kullanıldığını ifade ediyorsunuz ;

AMA NEBİ VE RESUL KELİMESİ aynı manada olmadığı kuranı kerimde anlatılıyor ;

Buraya uzun uzun yazmayacağım cevabımı aldım ;

ŞİMDİ birkaç sorum var
        1- Nebi ve Resul kelimesi aynı manada değilse bu iki kelimeyi tek bir kelimede birleştirmek KURAN I KERİMDE ANLATIULAN TERİMLERİN MANASINI DEĞİŞTİRMEK DEĞİL MİDİR ?

2- SİZ RESULALLAH'ı bir haberci haber getiren olarak mı görüyorsunuz ?

3-Hatemin Nebi olan RESULALLAH AYNI ZAMANda HATEMİN RESUL MÜDÜR ?

4- hz. İsa'nın ahir zamanda gelip mehdi a.s ile bulaşacağına inanıyor musunuz ?
        İnanıyorsanız Hz isa hangi sıfatla inecektir PEYGAMBER ?NEBİ ?RESUL

NEBİ VE RESUL KELİMESİ AYNI MANADA OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK PEYGAMBER DEMEKLE,ResulAllah'tan sonra hiçbir peygamber gelmeyeceğini söylüyorsunuz o zaman Hz. İSA'NIN DURUMU NE OLUYOR ;
        Bana O ResulAllah'dan önce yaşadı ve göğe kaldırıldı , o yüzden o sıfatla inecek demeyin ;
        Hatemin PEYGAMBER kelimesi açık (SİZİN TABİRİNİZLE)

HZ. İsa'nın inmesi gerçeği çelişiyor mu çelişmiyor mu?

BU KONUDA SUNNİLERLE aynı fikirde olmanız beni çok şaşırttı ;
        ÇÜNKÜ SİZ İMAMETİ KABUL EDİYORSUNUZ , ama NEBİ VE RESUL KELİMESİNİ AYNI MANADA KULLANIYORSUNUZ

vesselam

Yorum

enteresan
          acaba bu kelimelerin farklarini bilmek ve ona göre inanmak ile kelimeyi kullanmak arasinda fark yokmu
          yani ayni zamanda sakincalimidir peygamber demek?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ŞİMDİ CEVAP vereyim sorunuza
            PEYGAMBER DEMENİN sakıncaları ;

1- KURANI KERİMDE ORJİNALİNDE GEÇEN NEBİ VE RESUL KELİMELERİ MANAYI ÇOK GÜZEL İFADE ETMEKTEYKEN , ORJİNALİNİ BIRAKIP İKİ KELİMEYİ TEK KELİME OLARAK BİRLEŞTİRMEK VE FARSÇA BİR KELİME KULLANMAK ;ORJİNALİNE saygısızlık etmek değil midir ;
            KURAN ALLAH KELAMI DEĞİL Mİ ?
            O ZAMAN Allah'ın kelamında kullandığı kelimelerin orjinaline NEDEN SADIK KALMIYORUZ ?
            Bu sizce sakıncalı bir durum değil mi ?

2- NEBİ VE RESUL KELİMELERİ AYNI MANADA MI Kİ BU İKİ KELİMEYİ BİR KELİME OLARAK BİRLEŞTİRİLİYOR ;
            İKİ KELİME AYNI MANADAYSA NEDEN ALLAH'IMIZ AYNI MANADA İKİ KELİME kullandı bunu açıklayabiliyor musunuz ?

3- peygamber HABERCİ HABER GETİREN DEMEK
            REsulAllah BİR HABERCİMİYDİ ?
            HATTA DAHA AVAMİ BİR TABİRLE (BUNU ALENİ SÖYLEYENLER VAR)
            POSTACI MIYDI ?

YOKSA HER SÖZÜ ALLAH'IN RIZASINDAN GAYRİ OLMAYAN BİR ZAT MIYDI RESULALLAH?
            TABİKİ DE DEĞİLDİ HZ ALİ NASIL KENDİNDEN KONUŞMUYORSA RESULALLAH'DA KENDİNDEN KONUŞAN BİRİ DEĞİLDİ ?
            O zaman ResulAllah'a haberci demek saygısızlık değil midir ?

4- HABERCİ DİYEN ZİHNİYET NURİ MUHAMMEDİ'YİDE KABUL etmemektedir ;
            Sizler ve bizler bu kelimeyi bu şekilde kullanmaya devam ederek BU ZİHNİYETE DESTEK VERMİYOR MUYUZ BİLİNÇLİ YADA BİLİNÇSİZ ?

5- KURANI KERİMDE ALLAH'IN İSİMLERİ BELLİ BEN BU İSİMLERDEN BİRİNİ DEĞİŞTİRİP FARSÇASINI KOYSAM OLUR MU ? yada FARSÇA DEĞİL TÜRKÇESİNİ KOYAYIM OLUR MU ?

MESELA REZZAK C.C İSMİ YERİNE RIZIK VERİCİ DİYELİM oluyor mu yakışıyor mu ?
            MANASINI AÇIKLIYOR MU BU İSMİN ?
            EN ÖNEMLİSİ ALLAHIMIZ KURANI KERİMDE ŞU AYETLERİ BUYURMUYOR MU ?
            TÜRKÇESİ OLMUYOR DA farsçası neden oluyor ????

BİSMİLLAH İR RAHMAN İR RAHİM
            NAHL suresi 103. ayet
            Ve le kad na'lemu ennehum yekulune innema yuallimuhu beşar, lisanullezi yulhidune ileyhi a'cemiyyuv ve haza lisanun arabiyyum mubîn.

Muhakkak biliyoruz ki onlar: «Mutlaka onu bir insan öğretiyor!» da diyorlar. Haktan saparak isnatta bulunmak istedikleri kimsenin dili yabancıdır; bu Kur'an ise gayet açık bir Arapça'dır.

ŞUARA 195. AYETİ KERİME
            Bi lisanin arabiyyim mubîn.
            Açık seçik Arapça bir dille indirdi.

BU AYETLER SİZCE NEDEN İNDİ ?
            ORJİNALİNİ BIRAKIP BAŞKA DİLLERDE konuşalım diye mi ?

NEBİ VE RESUL KONUSU dinin TEMEL MEVZUULARINDAN BİRİDİR ;

BURAYI ANLAMAYANLAR ,EHLİ BEYTİ DE ANLAMAZLAR ;

VE İDDİA EDİYORUM bu peygamber kelimesi KASTİ OLARAK EHLİ BEYT MEVZUUSUNUN ANLAŞILAMAMASI İÇİN KASTİ OLARAK ÇIKARILMIŞTIR ;

SİZLER ŞİASINIZ EHLİ BEYTİ ANLADIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM
            AMA PEYGAMBER KELİMESİNİ KULLANMANIZI ANLAMIYORUM ANLAYAMIYORUM ;

SON OLARAK SORUYORUM

RESULALLAH NEBİ VE RESULDÜR ;

HZ ALİ RESUL MÜDÜR DEĞİL MİDİR ?
            Hz hasan ,hz HÜSEYİN RESUL MÜDÜR DEĞİL MİDİR ?
            MEHDİ A.S RESUL MÜDÜR DEĞİL MİDİR ?

BAKINIZ NEBİLERDİR DEMİYORUM ;

RESULLERİ ALLAH BİZZAT SEÇMİYOR MU çalışmayla olunabiliyor mu RESUL ?
            HZ ALİ VE EHLİ BEYT ALLAH'IN SEÇTİĞİ KULLAR DEĞİL Mİ ?

Allah'ın VE RESULALLAH'IN GETİRDİĞİ EN İYİ ŞEKİLDE BİLEN ANLATAN YAŞAYAN KİŞİLER DEĞİL Mİ ??

İMAMET de BUNU İÇEREN BİR MANA İÇERİYOR ;
            RESUL TAM OLARAK BU MANAYI ANLATIYOR ;

Yorum

İlginç bir gözlem.
              Haklı olabilirsiniz?
              "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

yazinizi iki kez okudum kardesim
                samimiyetle uyarmak istiyor ve dikkati özel bir noktaya cekmeye calisiyorsunuz
                cehaletime verin, ben peygamber kelimesinin farsca oldugunu ilk kez duydum, huyum olmadigi halde, en kisa ve genel tanimi bulmak amaciyla google sordum
                Peygamber sözcüğü Türkçe'ye Farsça'dan gelmiştir. Arapça temsilci demek olan resul'un Farsça karşılığıdır. Kökeni olan peyam, haber anlamına gelmektedir. Dolayısıyla peygamber, "haberci" anlamını taşır. Benzer bir anlama gelen Arapça'daki "Nebi" (نبي) sözcüğü, yine haber demek olan "nebe" kökeninden türemiş bir sözcüktür. "Resul" ise ( رسول: Risalet eden/edici) "Elçi" demektir.

maksat orjinal kelimeye sadik kalmaksa haklisiniz ve bunu aliskanlik haline getirmeye calisacagim insaAllah.
                fakat aciklamada gördügünüz gibi "nebi" sözcügüde "haber"anlamina gelen bir kökenden türemis
                yani mana bakimindan sakincasi yok gibi!?

son olarak; "peygamber" teriminin yayginligi "imamet" inancini etkiliyormu demek istediniz, yoksa benmi öyle anladim?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bin yılı aşkındır kültürümüze mal olmuş güzel bir kelime, Peygamber. Üstelik, bütün dünya küfür ve zulmünün engellemelerine rağmen, Rasulullahın evlatlarının önderliğinde, bütün toplumbilimcileri, stratejistleri, analistleri, siyasi, askeri ve ekonomi uzmanlarını, velhasıl bütün dünyayı şaşkına çevirecek tarzda bir İSLAM DEVRİMİ gerçekleştirmiş kahraman İran halkının kullandığı bu kelimeyi iftiharla kullanmaktan onur duyuyoruz.
                  Peygamber kelimesinin Rasulullah Efendimizle tümüyle hatırlattığı da bütün islam alemince ittifakla bilinen bir hakikattir.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=12028.msg72843#msg72843 date=1266473076]
                    Bin yılı aşkındır kültürümüze mal olmuş güzel bir kelime, Peygamber. Üstelik, bütün dünya küfür ve zulmünün engellemelerine rağmen, Rasulullahın evlatlarının önderliğinde, bütün toplumbilimcileri, stratejistleri, analistleri, siyasi, askeri ve ekonomi uzmanlarını, velhasıl bütün dünyayı şaşkına çevirecek tarzda bir İSLAM DEVRİMİ gerçekleştirmiş kahraman İran halkının kullandığı bu kelimeyi iftiharla kullanmaktan onur duyuyoruz.
                    Peygamber kelimesinin Rasulullah Efendimizle tümüyle hatırlattığı da bütün islam alemince ittifakla bilinen bir hakikattir.
                    [/quote]

Bu sözün üstüne diyeceğim bir söz yok ;
                    Burada amacım kimseyi ikna etmek de değil ;

Ben kuranı kerimden delilerimi yazdım ;

Sizin delilinizde 1000 yıldır kullanılması ve İran'ın bunu benimsemiş olması ;

Peki ne diyeyim ;
                    Ben görevimi yaptım ; Sİzde yaptınız ;

Hüküm Allah'ındır ;

vesselam

Yorum

Kıymetli kardeşim, Kuranda, Hadiste ve İbadetlerde Rasül kelimesi geçen yerlere peygamber kelimesini koymanın doğru olmayacağını biliyoruz. Biz bunu iddia da etmiyoruz. Ancak söylemde rasül ve nebi kelimesine karşılık olarak peygamber kelimesini kullanmanın hiç bir sakıncası olmadığını söylemek istedik. Peygamber kelimesini İran İslam Cumhuriyeti koymadı, Araplardan sonra hemen islamı kabul eden fars müslümanlarının rasül kelimesinin nebi kelimesinin karşılığı olarak kullandıkları güzel bir kelimedir. Türklerde müslüman olduklarında aynı kültür ve coğrafyanın insanları olarak zengin bir edebiyat dili olan farsçayı benimsedi ve islamla ilgili tanımlarını zevkle kabul ettiler. Namaz, Abdest, Oruç ne kadar güzel. Bunlar islam milletleri arasında dinamik kültürel bağlardır. Bunlar islam kavimlerini birbirine bağlamaktadır, bundan daha güzel ne olabilir.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=12028.msg72788#msg72788 date=1266447833]
                        cehaletime verin, ben peygamber kelimesinin farsca oldugunu ilk kez duydum, huyum olmadigi halde, en kisa ve genel tanimi bulmak amaciyla google sordum
                        Peygamber sözcüğü Türkçe'ye Farsça'dan gelmiştir. Arapça temsilci demek olan resul'un Farsça karşılığıdır. Kökeni olan peyam, haber anlamına gelmektedir. Dolayısıyla peygamber, "haberci" anlamını taşır. Benzer bir anlama gelen Arapça'daki "Nebi" (نبي) sözcüğü, yine haber demek olan "nebe" kökeninden türemiş bir sözcüktür. "Resul" ise ( رسول: Risalet eden/edici) "Elçi" demektir.

maksat orjinal kelimeye sadik kalmaksa haklisiniz ve bunu aliskanlik haline getirmeye calisacagim insaAllah.
                        fakat aciklamada gördügünüz gibi "nebi" sözcügüde "haber"anlamina gelen bir kökenden türemis

son olarak; "peygamber" teriminin yayginligi "imamet" inancini etkiliyormu demek istediniz, yoksa benmi öyle anladim?
                        [/quote]

[quote author=gulistan_2 link=topic=12028.msg72788#msg72788 date=1266447833]

[/quote]
                        Tabiki ORJİNALİNİ KULLANMAK HER MÜSLÜMANIN BENCE BOYNUNUN BORCUDUR ;
                        BUNU VURGULADIM
                        AMA AYNI ZAMANDA

BAKINIZ Nebi ve Resul kavramları aynı anlama gelememektedir ;
                        Bu iki KELİME TEK BİR KELİME ALTINDA BİRLEŞTİRİLEMEZ ;
                        RESUL FARKLIDIR NEBİ FARKLIDIR ;

Zaten bunları artık bir TERİMİN ÖZEL İSİMİ OLARAK KABUL ETMEK ELZEMDİR ;
                        Bu bağlamda İMAMET İNANCI NEBİ VE RESUL KAVRAMLARINI ANLAMAYA ÇOK YARDIMCI bir kavramdır ;

Benim dediğim şu NEBİ VE RESUL KELİMELERİ KASTİ OLARAK TEK ANLAMDA BİRŞLEŞTİRİLMİŞTİR ;
                        NEDEN EHLİ BEYT MEVZUUSU ANLAŞILMASIN DİYE ;
                        bunu bir komple teorisi olarak değil TEARİHİ BİR GERÇEK OLARAK söylüyorum

Sadece ORJİNALİNİ KULLANMAMAK DEĞİL ; aynı zamanda MANASINI DA DEĞİŞTİRMEK OLUYOR ;

BAKINIZ KLASİK NEBİ VE RESUL kavramının nasıl açıklandığını yazdım
                        ve bunu KURANDAN DELİLLERLE ÇÜRTÜLMESİNİ DE

http://www.velayet.com/index.php?topic=11879.0
                        SİZCE BU KADAR AÇIK BİR kavram BİLE BİLE NEDEN BÖYLE ÇARPITILDI ;
                        HEPİNİZİ TEFEKKÜRE DAVET EDİYORUM .

EHLİ BEYT ALLAH'IN seçtiği kullardır ;
                        İSLAM DİNİNİ EN İYİ BİLEN YAŞAYAN HAKİKATE VAKIF KİŞİLERDİR ;
                        DOLAYISI İLE ALLAHU TELANIN VE NEBİNİN GETİRDİĞİ MANAYI,HAKİKATİ en iyi bilen ve açıklayan kişilerdir ;

AÇIKLAYAN ,YAYAN , İRSAL EDEN KİŞİLERDİR ;

YANİ NEDİRLER ?

Bu konuda uzun uzun konuşabilirim ,isterseniz ayrı bir başlık açar ELİMİNDEN GELDİĞİ DİLİMİN DÖNDÜĞÜNCE ANLATMAYA çalışırım ;

Ama tek istediğim HAKİKATİ ÖĞRENME İSTEĞİ OLANLARA;
                        Yoksa karşılıklı monologlarla gidecekse hiç vakit kaybetmeyelim ;
                        Ben sadece delilerimle ispata hazırım ; tek istediğim de ŞARTLANMA olmadan anlamaya çalışılması ;

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=12028.msg72847#msg72847 date=1266474065]
                          Kıymetli kardeşim, Kuranda, Hadiste ve İbadetlerde Rasül kelimesi geçen yerlere peygamber kelimesini koymanın doğru olmayacağını biliyoruz. Biz bunu iddia da etmiyoruz. Ancak söylemde rasül ve nebi kelimesine karşılık olarak peygamber kelimesini kullanmanın hiç bir sakıncası olmadığını söylemek istedik. Peygamber kelimesini İran İslam Cumhuriyeti koymadı, Araplardan sonra hemen islamı kabul eden fars müslümanlarının rasül kelimesinin nebi kelimesinin karşılığı olarak kullandıkları güzel bir kelimedir. Türklerde müslüman olduklarında aynı kültür ve coğrafyanın insanları olarak zengin bir edebiyat dili olan farsçayı benimsedi ve islamla ilgili tanımlarını zevkle kabul ettiler. Namaz, Abdest, Oruç ne kadar güzel. Bunlar islam milletleri arasında dinamik kültürel bağlardır. Bunlar islam kavimlerini birbirine bağlamaktadır, bundan daha güzel ne olabilir.
                          [/quote]

DEĞERLİ KARDEŞİM
                          iki kelimE NEBİ VE RESUL AYNI ANLAMDA DEĞİLDİR ;

bir bütün MANAYI İKİ YARIM OLARAK ANLATAN BİR İFADEDİR ;

Neden Allah'ımız bazı yerlerde NEBİ BAZI YERLERDE RESUL DEMİŞTİR ;
                          Bazı yerlerde hem resul hem nebi demiştir ;

Hiç düşündüzün mü ?
                          var mı bir açıklamanız ;

Yorum

Bakınız bir örnek sadece bir tane bir sürü var ama ;

MERYEM 54. ayeti kerime
                            Vezkur fil kitabi ismail, innehu kane sadikal va'di ve kane rasulen nebiyya.

Ve kitapta İsmail'i de an, şüphe yok ki, o vaadinde sâdık idi ve bir resûl, bir nebi idi.

bu ikisi KELİME AYNI MADAYSA NEDEN BİR CÜMLEDE İKİ KELİME AYNI ANDA KULLAnılmış ??

Yorum

Maide
                              (44) Şüphesiz Tevrat'ı biz indirdik. İçinde bir hidayet, bir nur vardır. (Allah'a) teslim olmuş nebiler onunla yahudilere hüküm verirlerdi. Kendilerini Rabb'e adamış kimseler ile âlimler de öylece hükmederlerdi. Çünkü bunlar Allah'ın kitabını korumakla görevlendirilmişlerdi. Onlar Tevrat'ın hak olduğuna da şahit idiler. Şu halde siz de insanlardan korkmayın, benden korkun ve âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir.
                              Meryem
                              (51) Kitapta, Mûsâ'yı da an. Şüphesiz o seçkin bir insan idi. Bir resül, bir nebi idi.

Meryem
                              (53) Rahmetimiz sonucu kardeşi Hârûn'u bir nebi olarak kendisine bahşettik.
                              Meryem
                              (54) Kitap'ta İsmail'i de an. Şüphesiz o sözünde duran bir kimse idi. Bir resül, bir nebi idi.
                              Meryem
                              (56) Kitap'ta İdris'i de an. Şüphesiz o doğru sözlü bir kimse, bir nebi idi.
                              Hac
                              (52) Senden önce hiçbir resül ve nebi göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun bu temennisine dair vesvese vermiş olmasın. Ama Allah şeytanın vesvesesini giderir. Sonra Allah âyetlerini sağlamlaştırır. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
                              Ahzab
                              (40) Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah'ın Resülü ve nebilerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.
                              Dikkat ederseniz Kuranı Kerim Resul ve Nebi kelimelerini aynı anlamda kullanmıştır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X