Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

LÜTFEN HERKES GÖRÜŞÜNÜ BELİRTSİN.

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: LÜTFEN HERKES GÖRÜŞÜNÜ BELİRTSİN.

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=12586.msg76424#msg76424 date=1269342209]
    [quote author=منتظر(Muntazar) link=topic=12586.msg76400#msg76400 date=1269336941]
    [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=12586.msg76396#msg76396 date=1269336439]
    Muntazar kardeşim, aklınızla şii olabilirsiniz ama gönlünüzle şii olamadığınızı görüyoruz. Ne yapmış kardeşimiz, bir cinayet mi işlemiş. Eğer Selahaddin hocanın türkiye caferilerinin lideri olduğuna siz inanıyorsanız bu bir suç değil, sizin gönlünüz öyle elveriyor, bizlerde saygı duyarız. Ancak biz de öyle olduğunu kabul etmiyorsak siz de bize saygı duyarsınız olur biter. Eğer bu duruma fitne diyorsanız o fitne zaten var. Çünkü herkes bu konuda sizin gibi düşünmediği gibi öyle bir zorunluluğu da yok.

Bu kadar fanatikliğe ne gerek var bilmiyorum.
    [/quote]Ya sen ne maydonoz konuya ya sanane benim şialığımdan ha benimde öyle bir sorunum yok kim lider kabul ederse etsin beni ilgilendirmez ... benim şialığımla ne lakası ar bunuda nalamış değilim sınırları aşma üslubunan dikkat et... yoksa daha farklı ithamlarda bulunabilir...
    [/quote]

Ne yaptığımızın önemi olmasa bile iyi niyetli olduğumuzu iyi niyet sahipleri anlayabilir.
    Sen bu üslupla, bu kafa ile fazla gidemezsin arkadaşım, senin tam bir psikoterapiye ihtiyacın var. WISC-R Testine giremeyecek durumdasın. Böyle görünmezliğin arkasında köpürmenin ne anlamı var.
    [/quote]Allah Allah çattık ya görüünmezlik mi gel karşılıklı görüşelim...Eğer sen benim itkatimle inancımla eşetiri yapıyorsan benim yazdıklarım yazıcaklarım hali ile doğaldır sen kendin için psikoterapiye git Allah çok şükür ihtiyacım yok... Belki orada bu tutarsız hareketlerinden ve çelişkilerinden kutlursun...
    De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
    (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Formuza yeni katılan arkadaşımızın düzenlemiş olduğu anketin niyetinin ne olduğunu çokda merak etmemekle birlikte ankete katıldım.

seçeneklerden birisi olan;selahattin özgündüz hocanın zeynebiye cemaatinin lideridir şıkkına oy kullandım.

Benim düşüncelerime ve vicdani kanaatime görede özgündüz hocamızın tüm türkiyedeki caferi toplumu tarafından liderliyi vicdanlarda kabul görmemiştir.tabiki buna saygı duymak gerekir.

türkiyedeki yapmış oldukları hizmetleride taktirle karşılamakla birlikte,asla eleştirilemez olduklarınıda kabul etmiyorum.

Bazı arkadaşların gösterdikleri sert ve kırıcı tepkileride anlamakta zorlanıyorum.kimse sizinle aynı düşünmek zorunda deyildir .

fikir ayrılıkları olabilir ama bunları ehlibeyt mektebine yakışır bir ahlakla ve üslupla tartışıp müzakere etmek gerekir.

vesselam

Yorum

Allah Allah çattık ya görüünmezlik mi gel karşılıklı görüşelim...Eğer sen benim itkatimle inancımla eşetiri yapıyorsan benim yazdıklarım yazıcaklarım hali ile doğaldır sen kendin için psikoterapiye git Allah çok şükür ihtiyacım yok... Belki orada bu tutarsız hareketlerinden ve çelişkilerinden kutlursun...
        Güzel kardeşim, sizi az çok tanıdım. Söylediklerin zoruma gitmiyor. Çünkü, sizinle aramızdaki farklılığın önemi yok, aynı yolun yolcularıyız. O yüzden söyleyeceklerine tahammül gösterebilirim. Mesele değil, istersen, Mehmet UFUKALP psikoterabi alsın mı almasın mı gibi bir ankette düzenle, buradaki kardeşlerimizin çoğu gitmem yönünde oy kullanırsa onuda yaparız. Yeter ki siz canınızı bu kadar sıkmayın. Biraz sakin olun olmaz mı?
        Salahaddin hocamız değerli bir insan. Buna kimse itiraz etmiyor. Ancak siz lider kabul edebilirsiniz, başkası kabul etmez. Bu sorun edilecek bir mesele değil.

Aslında söylenmesi gerekenleri kardeşlerimiz söylemiş. Üzerine ilave etme durumunda değilim. Sadece nedense şahsıma karşı bir alerjiniz olduğunu hissettim. Ancak nedenini ise anlamış değilim.

Biraz rahat olun. Bak neredeyse istemediğin yöndeki oyların fazla olacağı korku ve endişesi sizi fena sarsıyor. Bırak oluruna. Rahat ol. Allaha emanet ol kardeşim.

Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=zülfikar darbesi link=topic=12586.msg76431#msg76431 date=1269344596]
          Formuza yeni katılan arkadaşımızın düzenlemiş olduğu anketin niyetinin ne olduğunu çokda merak etmemekle birlikte ankete katıldım.

seçeneklerden birisi olan;selahattin özgündüz hocanın zeynebiye cemaatinin lideridir şıkkına oy kullandım.

Benim düşüncelerime ve vicdani kanaatime görede özgündüz hocamızın tüm türkiyedeki caferi toplumu tarafından liderliyi vicdanlarda kabul görmemiştir.tabiki buna saygı duymak gerekir.

türkiyedeki yapmış oldukları hizmetleride taktirle karşılamakla birlikte,asla eleştirilemez olduklarınıda kabul etmiyorum.

Bazı arkadaşların gösterdikleri sert ve kırıcı tepkileride anlamakta zorlanıyorum.kimse sizinle aynı düşünmek zorunda deyildir .

fikir ayrılıkları olabilir ama bunları ehlibeyt mektebine yakışır bir ahlakla ve üslupla tartışıp müzakere etmek gerekir.

vesselam
          [/quote]

Allah razı olsun, hepsi bu.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=zülfikar darbesi link=topic=12586.msg76431#msg76431 date=1269344596]

vesselam
            [/quote]

kardeşim benim niyetim sadece bir anket yaparak görüşleri paylaşmaktır.

Haşa biz burada kalkıpta Allahın ahkamını kuranın doğruluğunu ehlibeytin velayetini sorgulamıyoruz.

toplumsal bir gerçeyin nabzını tutmaya çalıştık.
            bunu bu kadar büyütenler şia'nın üzerinde baskı ve tehdit oluşturarak bazı gerçeklerin gündeme gelmesini ve halk tarafından deyerlendirilmesini engellemek istiyenlerdir.

şia toplumu adına bazı açılımlar yapılarak bir kısım gizli içeriklerin olduğu bir takım girişimler yapılıyor.halkımızın bunların ne kadarından haberi var?işin içini kimler biliyor?bizlere ne karı yansıtılıyor.bunlar ileriki dönemlerde tabiki gündeme gelecektir.

ama böyle bir ankete bile tahammül edemeyen zihniyet yarın birileri birşeyler sormaya kalkıştığı zaman nasıl bir tepki verirler acaba.caferi toplumunu demir yumrıkla yöneteceyini zannedenler yanlış hesap içerisindedir.bu mektebim sahibi olan(a.f)buna kayıtsız kalmaz inşaAALLAH.SELAMETLE.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=12586.msg76432#msg76432 date=1269345402]
              Allah Allah çattık ya görüünmezlik mi gel karşılıklı görüşelim...Eğer sen benim itkatimle inancımla eşetiri yapıyorsan benim yazdıklarım yazıcaklarım hali ile doğaldır sen kendin için psikoterapiye git Allah çok şükür ihtiyacım yok... Belki orada bu tutarsız hareketlerinden ve çelişkilerinden kutlursun...
              Güzel kardeşim, sizi az çok tanıdım. Söylediklerin zoruma gitmiyor. Çünkü, sizinle aramızdaki farklılığın önemi yok, aynı yolun yolcularıyız. O yüzden söyleyeceklerine tahammül gösterebilirim. Mesele değil, istersen, Mehmet UFUKALP psikoterabi alsın mı almasın mı gibi bir ankette düzenle, buradaki kardeşlerimizin çoğu gitmem yönünde oy kullanırsa onuda yaparız. Yeter ki siz canınızı bu kadar sıkmayın. Biraz sakin olun olmaz mı?
              Salahaddin hocamız değerli bir insan. Buna kimse itiraz etmiyor. Ancak siz lider kabul edebilirsiniz, başkası kabul etmez. Bu sorun edilecek bir mesele değil.

Aslında söylenmesi gerekenleri kardeşlerimiz söylemiş. Üzerine ilave etme durumunda değilim. Sadece nedense şahsıma karşı bir alerjiniz olduğunu hissettim. Ancak nedenini ise anlamış değilim.

Biraz rahat olun. Bak neredeyse istemediğin yöndeki oyların fazla olacağı korku ve endişesi sizi fena sarsıyor. Bırak oluruna. Rahat ol. Allaha emanet ol kardeşim.

[/quote]Ya anlatamıyorum yada herkes anlamamakta direniyor benim kabul edip etmeme gibi bir dedim yok...Siznlede alerjim falan yok konunun ilk başına dönersek kediniz alerjisi olduğunu anlayabilirsiniz .. Şialığıma dil uzatırken...Ben gayet rahatım.. benim karşı olduğum nokta bu konunun gereksiz ve yersiz olması ve fitnenin alt yapısı olması açan şahsın görüşleri zaten belli oldu ankete göre yazıcağı ve konuyu açmadan öncede Zeynebiyede bulunan bir kardeşime sizinde lideriniz görüşleri gibisidnde laf atması nasıl biri olduğunu ortaya çıkardı... Kimseyede öyle dülman değilim çocuk çocuk birlerni laf atıp sen öyle böylesin gibsinden şeylerle uğraşmakla vaktimi öldüremem , karşıdaki adam gibi olduğu sürece ben aynı niyetle yaklaşırım ha karşının amacı adamlık değil ise dilindende konuşmayı bilirm...
              De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

SİZE GÖRE ADAMLIĞINDA ÖLÇÜSÜ ŞİA'LIĞINDA ÖLÇÜSÜ İMAN VE TAKVANINDA ÖLÇÜSÜ,KİŞİNİN HALKALI VE ŞEYH ÖZGÜNDÜZE KARŞI MÜNASEBETLERİMİDİRKİ?

BİRİLERİ ORALARDAN BAHSETTİYİ ZAMAM KENDİNİZİ KAYBEDİYORSUNUZ.

OYSA BİZİM KRİTERLERİMİZ ÖLÇÜLERİMİZ SİZİNKİNDEN ÇOK FARKLI.

BENCE SİZİN KENDİNİZİ BU KÖR KUYUDAN KURTARARAK,ÖLÇÜ VE KRİTERLERİNİZİ EVRENSEL BOYUTLARA TAŞIMALISINIZ .ALLAH SİZİ MAĞFİRET ETSİN.

Yorum

[quote author=Muhammed Ali can link=topic=12586.msg76439#msg76439 date=1269346430]
                  SİZE GÖRE ADAMLIĞINDA ÖLÇÜSÜ ŞİA'LIĞINDA ÖLÇÜSÜ İMAN VE TAKVANINDA ÖLÇÜSÜ,KİŞİNİN HALKALI VE ŞEYH ÖZGÜNDÜZE KARŞI MÜNASEBETLERİMİDİRKİ?

BİRİLERİ ORALARDAN BAHSETTİYİ ZAMAM KENDİNİZİ KAYBEDİYORSUNUZ.

OYSA BİZİM KRİTERLERİMİZ ÖLÇÜLERİMİZ SİZİNKİNDEN ÇOK FARKLI.

BENCE SİZİN KENDİNİZİ BU KÖR KUYUDAN KURTARARAK,ÖLÇÜ VE KRİTERLERİNİZİ EVRENSEL BOYUTLARA TAŞIMALISINIZ .ALLAH SİZİ MAĞFİRET ETSİN.
                  [/quote]Ben bu forumda hiç öyle abartılı bir övgü yazdığımı hatırlamıyorum...Benim için önemli olan İslamın sınırları içinde hak ile olması...Benim ölçülerim Halkalı değil Kur'an ve Ehlibeyt as,Müçtehidlerdir daha sonra alimlerdir...
                  (Tevbe Suresi 105)

Yorum

konu tarafımca kilitlenmiştir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X