Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Evlilik Şartları

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Evlilik Şartları

Sa arkadaşlar,
    sizce iki gencin evlenmesi için gereken şartlar nelerdir?
    Örneğin yaş, gelir, barınmak gb.

Ynt: Evlilik Şartları

İlk cevabı kendim vereyim istedim,
    Bence İslam evliliğe bizim baktığımız gibi bakmıyor.
    Bir insan açlığa ne kadar dayanabilir?
    Peki şöyle bir soru sorsam;
    Bir insan ne zaman evlenme ihtiyacı duyar?
    Çok da açıklama yapmaya gerek yok harelde.

Yorum

Evlilik üzerine birçok hadis vardır ancak ben acizane fikrimi belirtmek istiyorum.
      Bir şahsın buluğ çağına girmiş olması evlilik çağına girmiş anlamına gelmez. Evlilik ile kurulan aile, toplumun temelini teşkil ettiğinden yalnızca cinsi istekleri tatmin etmek için olmamalıdır.

Belirli bir yaşa gelmek şart ancak kesin bir sınır belirtemeyiz.Günümüz ve ülkemiz şartları için evlenme 30 yaş sınırına doğru ilerlemekte.
      30 çok geç bence.
      Ekonomik durum önemli ancak kanaat edildi mi çok da önem arz etmemeli.

Bayanların eş adayına sunacağı şartlar da ayrı bir konu...

Hakk'ı tanıyan haklıyı da tanır.

www.malatyamevlanacamii.com

Yorum

MÜSLÜMAN OLMALI,SAYGILI OLMALI,SEVMESİNİ BİLMELİ,KANAATKAR OLMALI ,SABIRLI OLMALI.FİKİRLERİ YAKLAŞIK OLMALI.

Yorum

Maddiyatta bu kadar çok takılmamak gerek.
          Nitekim ayet ne diyor ;

Nur 32- İçinizde evli olmayanları, kölele­rinizden ve cariyelerinizden salih olan­ları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah, kendi fazlından onları zengin eder. Şüp­hesiz Allah her şeyi kuşatandır, bilendir.

Çünkü evlilik demek, dinin yarısını kurtarmak demek.

Bekar bir insanın kılacağı 70 rekata evli bir insanın kılacağı 2 rekat namaz denk düşüyor. Bu hadis.

ve Resulullah'ın en büyük sünneti sayılıyor, evlenmek.

Eşlerinin birbirine su vermesi bile ibadet sayılıyor.

Hem ne kadar bekar kalabilir ki bir insan? Bu yüzden beraber ömrünü geçireceği bir insanında olması gerek. Her türlü manevi anlamda özellikle destekçisi olmalı. İnsan sosyal olarakta toplumsal bir varlık olarak tanımlanıyor. Tek başına yaşayamaz olarak nitelendiriliyor. Dinimiz zaten bu konuda oldukça hassas. Resulullah s.a.a.' karşılaştığı bekarlar ile evlenin diye diretmesinin sebebi de bu. Daha benim sayamayacağım nice örnekler vardır elbet. Bu sebeple özellikle Şia'lar diyeyim bir bekar buldular mı hemen evlendirelim de sevabına girelim düşüncesindeler Şaka tabi... Bu güzel işte ön ayak olmak istiyorlar sadece...

Zaten önemli bir olay olmasaydı, Hz.Fatıma ana evlenmezdi, Hz.Ali evlenmezdi, imamlar yalnız yaşarlardı. Fakat onlara baktığımızda evlendiklerini görüyoruz. Bizde onların takipçisi isek bu olaydan kaçmamak gerek. Bir çok insanın düşüncesi evlenirsem mutsuz olurumdan geçiyor. Tabi hayatta her daim düz yürüyemezsin engeller çıkacak, imtihan olacaksın. Bunlarıda aşmayı öğreneceksin. İşin tatlılığı orda. Kimki ayağı takılmadan yürüsün bu yolda. Ben zannetmiyorum...

İnsanlar evlenirken gereksiz olanları en üstte yazıyor maddesel olarak. Soruyorsun namaz kılıyor mu? Yok ama çok iyi bir insan hem zamanla kılar diyorlar. İlmi var mı diyorsun? Canım zamanla cemaate girer onuda öğrenir ne varki deniliyor. Ama evi arabası varsa işte o harika Fakat hadise baktığımızda yanlış. Bir insanın ilmi için evlenirseniz, dini için evlenirseniz Allah bereket verir diyor. Fakat güzelliği, parası gibi maddesel şeylerden ötürü evlenirseniz Allah onu ondan alır diyor. (En azından bayanlar için söylenen hadis bu şekilde. Erkekler için entegre ediliyor mu bilmiyorum fakat istisna olmasa gerek)
          "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

MÜSLÜMAN OLMALI,SAYGILI OLMALI,SEVMESİNİ BİLMELİ,KANAATKAR OLMALI ,SABIRLI OLMALI.FİKİRLERİ YAKLAŞIK OLMALI.
            Müslüman olmalı, saygı görmesi için saygı göstermeyi de bilmeli, sevilmeyi hak eden davranışlar sergilemeli ki sevilmeyi hak etmeli. Kanaatkarlığı kafasına göre değil de, islamda belirlenen esasları esas alarak belirlemeli. Sabırları tüketecek şekilde davranmamalı ki, karşıdaki de sabırlı kalabilmeli. Fikirleri yaklaşık değil, tam olmalı. Evlilikte de velayet müessesi gibi hiyerarşiye uymalı, kadının eşine meşru bütün şartlarda itaat etmeli. Farzlara laletayn değil ehemmiyetle sarılmalı.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=13136.msg80067#msg80067 date=1271922485]
              Müslüman olmalı, saygı görmesi için saygı göstermeyi de bilmeli, sevilmeyi hak eden davranışlar sergilemeli ki sevilmeyi hak etmeli. Kanaatkarlığı kafasına göre değil de, islamda belirlenen esasları esas alarak belirlemeli. Sabırları tüketecek şekilde davranmamalı ki, karşıdaki de sabırlı kalabilmeli. Fikirleri yaklaşık değil, tam olmalı. Evlilikte de velayet müessesi gibi hiyerarşiye uymalı, kadının eşine meşru bütün şartlarda itaat etmeli. Farzlara laletayn değil ehemmiyetle sarılmalı.
              [/quote]
              EVET TAMAMEN HAKLISINIZ.BEN KADIN ERKEK AYRIMI YAPMADIM. HER İKİ TARAFTA BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİK OLARAK DÜŞÜNMÜŞTÜM.

Yorum

öyle saniyorum "tevazu" bütün diger sartlari kolaylastirabilecek bir özellik...
                fakat müslüman hic bir konuda "gayret"i elden birakmamali
                "tevekkül"ü yan gelip yatarken gelisiverecek güzellikler olarak algilamamali
                "teslimiyet"te sahsiyeti kaybederek esarete düsmemeli
                "hükmetmek"te kullugu unutarak ilahlik konumuna gelmemeli!

insan, kendisinde bulunan özelliklerin tam tersinde olan bir kisiyi degil, özelliklerine en yakin olana bakmali
                misal; kendisine herseyi mübah gören erkeklerin, bütün cirkinliklerden ari bir bayan aradigina cok sahit olmusuzdur!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bence kızlar 15 erkekler ise 18 yaşında evlenmeli.Tabi bazıları '' olur mu öyle şey canım '' diyecektir.Ama inanın olur.Bizler çocuklarımızı o bilince sahip yetiştirirsek neden olmasın?
                  Çok sade bir düğün yapılır, sade bir ev vs.Giderleri iki aile ortak karşılar.Erkek de okuluna devam eder.5-6 yıl sonra zaten kendi ayakları üzerinde duracaklardır.

Yorum

Aslında bence öyle zurnalı düğünlere falan karşıyım bence en iyi mevlütlü düğünler allahın kelamı asla unutulmamalı yok neymiş kaç kere daha evlenecekmiş diye oynayıp zırlamanın bir anlamı yok..
                    ayrıca çitflerde karşılıklı sevgi saygı olsun gerisi boş bence gerçek manada severse insan gerisine allah yardım eder zaten

Yorum

Evliliğin şartlarını bizler zorlaştırıyoruz.

İslamın evliliğe bıraktığı şartlar belli zaten.Gençlere bu konuda yardımcı olmak lazım. Yalnızca maddi değil fikir olarak da onları evlilik konusunda bilinçlendirmek gerekir.

Bir insana yapılacak en güzel iyilik onu günahtan sakındırtmaktır.
                      Günahtan nasıl kaçındığı kişinin imanı ile yakından alakalıdır...

Gençlerimizin günah bataklığına düşmemeleri ancak İmam Ali (as) ve Fatıma (sa)'nın evlilikleri gibi sade bir evlilikle mümkün olacaktır.

Selam ve dua ile...
                      Hakk'ı tanıyan haklıyı da tanır.

www.malatyamevlanacamii.com

Yorum

selamun aleykum
                        bu konuyla ilgili daha önce acilmis sayfalarda sorunuzun cevabini bulabilirsiniz.

www.velayet.com/index.php?topic=12300.0
                        www.velayet.com/index.php?topic=12223.0
                        vesselam

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=13136.msg80074#msg80074 date=1271926278]
                          [quote author=Mehmet UFUKALP
                          link=topic=13136.msg80067#msg80067 date=1271922485]
                          [/quote]
                          EVET TAMAMEN HAKLISINIZ.BEN KADIN ERKEK AYRIMI YAPMADIM. HER İKİ TARAFTA BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİK OLARAK DÜŞÜNMÜŞTÜM.
                          [/quote]

Allah razı olsun çok güzel açıklamışsınız

Keşke evli çiftlerimiz yaşamlarında islamın şartlarına bağlı kalsalar ve evlenecek gençlermizde seçecekleri eşlerinde en üstün meziyeti "imanı " arasalar eminimki bu çerçevede bütün sorunlar hallolur hatta sorunlar zuhur etmez

Rabbim tüm arzu edenlere imam Ali a.s ve Hz. Fatıma evliliği nasip eylesin

İlahi amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin
                          "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                          "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Evlilikler sence bence, sana bana göre değil islama göre olmalıdır.Seçeceğimiz eşten alacağımız eşyalara,yapacağımız düğünlere kadar,evliliğe doğru attığımız her adımı islama göre atmalıyız. Yapacağımız her işte islami şahsiyetler örnek alınmalı, onların izinden gidilmelidir.

Okurken islami yaşarken avrupai olmamalıyız.
                            ALLAH rızasını kazanma yolunda kınayıcıların kınamasından korkmamalıyız.
                            SELAM H.Z.FATIMAYI REHBER EDİNENLERE.

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X