Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

bilgisayarınızın hızını arttırmak için birkaç yol

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

bilgisayarınızın hızını arttırmak için birkaç yol

arkadaşlar bir kaç alıntı yazı paylaşıyorum.

belki bazılarını çoğumuz biliyoruz fakat bilmeyenlerde vardır düşüncesi ile bu paylaşımları yapıyorum.

1. Sürücülerinizi Güncel Tutun

Kullandığınız donanımın sürücülerini (driver) güncellemek hataları azaltacak, bazı güncellemelerde ise performans açısından yararlı olacaktır. Sürücüleri donanımınızın resmi sitesinden güncelleyebileceğiniz gibi, bu görevi yapacak çeşitli programları da kullanabilirsiniz. Bu konudaki tavsiyem resmi siteyi kullanmanız. Tabii bu durumda doğru modeli seçme konusunda dikkatli olmanız gerekiyor.2. Portable Programları Tercih Edin

Düzenli olarak kullanmadığınız veya çok ihtiyacınız olmayan programların portable (taşınabilir) sürümlerini kullanın. Portable programlar kayıt defterinde hiç yer tutmaz ya da çok az yer tutarlar. Böylece bilgisayarınızdaki yükü bir nebze azaltmış olursunuz.

3. Alternatif Programları Deneyin

Bazı programlar sisteme çok fazla yüklenebilir. Programı açıkken görev yöneticisinden ne kadar bellek harcadığını görebilirsiniz. Bu konuya çözüm getirmek için ise alternatif programları deneyebilirsiniz. Örneğin Microsoft Office yerine OpenOffice, Nero yerine ImgBurn benzeri programlar kullanabilirsiniz.

4. Korsan Yazılım Kullanmayın

Ülkemiz ne yazık ki korsan yazılım kullanımında üst sıralarda. Korsan yazılımlar hazırlanırken kötü niyetli kişilerin kurbanı olabilirsiniz. Yazılımı hazırlayan kişi istediği şekilde bilgisayarınıza zararlı solucanlar, trojanlar vs. sokabilir, bilgilerinizi eline geçirebilir. Bunu engellemek için
    yazılımınızı lisanslı alın, kısıtlı(demo) sürümünü kullanın veya ücretsiz alternatifleri deneyin. Bazı alternatif programların ücretli yazılımlardan daha iş yapabileceğini unutmayın.

5. Kullanmadığınız Donanımı Kapatın

Anakartınızda dahili ses kartı olmasına rağmen siz harici bir ses kartı kullanmak istiyorsunuz. Çakışmaları önlemek ve daha az sistem yükü için BIOS ayarlarından dahili ses kartınızı kapalı duruma getirin. Tabii bunu sadece ses kartı için değil diğer donanımınız için de yapabilirsiniz.

6. Eğer Dışarıdan Veri Almıyorsanız Anti-Virüs Kullanmayın

Bu fikir pek çekici gelmeyebilir, ancak anti-virüslerin sistem belleğinin yaklaşık % 10-20’sini tükettiğini düşünürseniz bana hak vereceğinizi umuyorum. Bilgisayarınıza internet, cd, taşınabilir bellek gibi cihazlardan herhangi bir veri girmiyorsa bilgisayarınızı bir defa zararlı yazılımlara karşı taratıp, anti-virüsü kaldırmanız performans açısından yararlı olacaktır. Eğer içiniz rahat etmeyecekse, anti-virüsü kaldırmak yerine veri alış-verişi dışında kapalı konumda da tutabilirsiniz.

7. Overclock Yapın

Bu seçeneği ileri seviye kullanıcılar haricinde pek önermiyorum. Overclock sırasında voltaj, frekans vs. hatası yaparsanız geri dönüşü olmayacak sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu riski göze alsanız bile bu işin uzman bir kişi tarafından yapılmasını şiddetle tavsiye ediyorum.

8. Sabit Diskinizin Tamamını Kullanmayın

Sabit diskin tamamını veya tamamına yakınını kullanmanın bilgisayar performansını düşürdüğü uzun zamandır bilinen bir gerçek. Düzenli kullanmadığınız verileri taşınabilir diske veya DVD’ye yedeklemek bu konuya bir çözüm getirebilir.

9. Uninstaller Programları Kullanın

Bazı programlar, Windows’un program ekle-kaldır menüsünden kaldırıldığında diskte veya kayıt defterinde artıklar bırakabiliyor. Bunu engellemek için çeşitli uninstaller programları kullanabilirsiniz. Bu programlar, kaldırma işlemi sırasında bütün sistemi tarayarak programla ilgili bütün kayıtları bulup silebiliyor. Benim önerim Revo Uninstaller’ı kullanmanız.

10. Gereksiz İşlemleri Durdurun

Windows’un Yönet(Manage) menüsü altındaki Servisler(Services) sekmesinden kullanmadığınız işlemleri durdurabilirsiniz. Bu konuda dikkatli olmanızı öneriyorum, çünkü yanlış işlemi durdurursanız istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

alıntıdır:

merhabalar arkadaşlar.

biliyorsunuzki c içerisinde bazı dosyalar sistemi kullandıkça çoğalmaktadır. bu klasörleri çoğunuz biliyorsunuzdur ama ben derleyim istedim. bu klasörlere dolan gereksiz dosyalar zamanla sisteminizi yavaşlatmaktadır.
    şimdi sırayla bunları yazayım.
    1)
    C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp

2)
    C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temporary Internet Files

3)
    C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\History

4)
    C:\Documents and Settings\Administrator\En son kullandıklarım

5)
    C:\WINDOWS\Prefetch

6)
    C:\WINDOWS\Temp

7)
    C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download

Yukarıda yazdığım yerleri bulup içinde bulunan herşeyi silin..
    Pc'nize hiçbir zararı yok..
    Gayet basit.. hatta başlat-->Çalıştır 'a yukarıdaki yolları kopyalayıp direk o klasöre ulaşabilirsiniz..

not: bu konumları CCleaner e de tanıtabilirsiniz.
    birkez tanıtmanız yeterli olcaktır.
    o her temizlemesinde bu konumlarıda temizleyecektir.

iyi paylaşımlar.

alıntıdır

"eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Ynt: bilgisayarınızın hızını arttırmak için birkaç yol

Gerçekdende Güzel Paylaşım Windows Kullananların İşine Yaracaktır.

Peki Ubuntu 9.04 Kullanıyorum Ben Ne Yapmalıyım ;D

Yorum

:-X hmmm
      demek öyle
      insan ablasıyla dalga geçmez çok ayıııp

[quote author=Mevlüt link=topic=15538.msg96705#msg96705 date=1279487189]

[/quote] :-[
      "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=15538.msg97248#msg97248 date=1279815775]
        demek öyle

[quote author=Mevlüt link=topic=15538.msg96705#msg96705 date=1279487189]

[/quote]

Yok abla haddimeme dalga geçmek :

Yorum

muttaki kardeş gerçekten güzel paylaşım yapmışsın
          önerileri uyguladım, pc derinden bir nefes aldı))
          demek bir sürü boş dosyalar varmış, yer genişledi
          Allah razı olsun.
          عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=15538.msg97291#msg97291 date=1279831444]
            muttaki kardeş gerçekten güzel paylaşım yapmışsın
            önerileri uyguladım, pc derinden bir nefes aldı))
            demek bir sürü boş dosyalar varmış, yer genişledi
            Allah razı olsun.
            [/quote]

amin inşaAllah

Yorum

demek öyle

[/quote]

vay muttaki abla vaay
              "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=15538.msg97953#msg97953 date=1280396505]
                demek öyle

vay muttaki abla vaay
                [/quote]

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X