Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

teknoloji araçları faydalı mı yoksa zararlı mı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

teknoloji araçları faydalı mı yoksa zararlı mı

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Günümüzde teknoloji araçlarının sayısı o kadar arttı ki artık herşey kolaylaştı.Elektrik faturası internetten yatırılabiliyor.hastaneden randevu alınabiliyor internetten.Ve daha buna benzer bir çok şey rahatlıkla yapışlabiliyor internetten.

Ama internetin olumsuz yönleride çok fazla bence.msn'ye kendini çok kaptıranlar vb. bundan bir tanesi.msn'de sadece yanlış bir şey yapmak değil sorun eşlerin birbirlerini ihmal etmesi de önemli bir sorun.Ve bence bunu erkekler daha fazla yapıyor.

Televizyon da maalesef teknoloji aracı ama ben hiç olmasını da istemezdim elhamdülillah bizim evde televizyon yok sadece bilgisayarın internetinden giriliyor televizyon o şekilde izliyoruz ama elhamdülillah pek ihtiyaç duymuyoruz.Ben herhangi bir yerde televizyon izlediğimde komşu da falan bakıyorumda namaz kılanı da ahlaksız diziler izliyor kılmayanı da izliyor tabi hepsi demiyorum elhamdülillah istisnalar var.Zaten onlar olmasa bilmiyorum ne olurdu müslümanların hali.Anne baba televizyonda ahlaksız diziyi izliyor diğer oda da kızı ya da oğlu internetten msn'de kim bilir nasıl insanlarla görüşüyor belli değil.İslam'da çocuk eğitimi çok önemli biliyoruz ki ama günümüzde buna pek dikkat eden yok.televizyon konusunda internet konusunda, cep telefonu konusunda ne kadar çocuklrımızı bilgilendiriyoruz acaba?

Ama çocuklarımızdan önce bana göre kendimize çeki düzen vermeli iç hesaplaşmamızı yapmalı ALLAH'ın razı olmadığı şeylerden kaçınmalı daha sonra da islam'da çok önemli olan çocuk yetiştirme konusunda çocuklarımızla ilgilenmeli onları başıboş bırakmamalı ve teknoloji kurbanı olmamaya çalışmalıyız inşaAllah.

RABB'İM bizleri islam için çalışanların yolunda ilerletsin inşaAllah.

AMİN

Ynt: teknoloji araçları faydalı mı yoksa zararlı mı

herşeyin fazlası zarardır vesselam

Yorum

Her şeyin fazlası zarar derken tam olarak neyi kasettiğinizi anlayamadım kardeş.İslami konularda sınırları kastediyorsanız bence yanlış düşünüyorsunuz Tabi ki islami konularda çok dikkatli olmalıyız biz davranışlarımıza dikkat etmezsek nasıl tebliğ görevini yerine getirebiliriz?Örneğin çocuğumuz (Allah korusun tabi)internette yanlış kötü sitelere girmeye meyilli ise ya da ne bileyim tv'de ahlaksız dizileri izlemekten hoşlanıyorsa biz buna engel olmazsak çocuğumuzla konuşmazsak neyin doğru olduğunu anlatmazsak ileride topluma nasıl örnek birey yetişir islami anlamda diyorum.Bana göre evlerimizde anne baba olarak bizlere büyük görev düşmekte.

Eğer Rabb'imizin rızasını kazanmak istiyorsak ki bu şüphesiz evettir teknoloji araçları için kendimizi hesaba çekmeli ne kadar doğru yoldayız ne kadar doğru şeylerle vakit geçiriyoruz diye düşünmeli ve ona göre davranmalıyız inşaAllah.

Mesela isim vermeyeyim ama özel kanalların hepsi bence rezillik yayınlıyorlar.dindar dediğimiz kanallar bile reklamlarda diğer kanallardan geri kalmıyorlar aynı şekilde dizilerindeki oyuncuların giyimleri de aynı şekilde.Bi yandan islam adına bir şeyler anlatmak öğretmek istiyorlar diğer yandan diğer kanallarda ki diziler gibi kötü örnek oluyorlar...

VESSELAM

Yorum

dini,maddi,manevi,siyasi vs kardeş...hiçbirşeyde aşırı gitmeyeceksin İslamiyetin sınırları bellidir zaten...Allah aşırı gidenleri sevmez bu yüzden herşeyin fazlası zarar azı karardır inşallah

Yorum

siz şöyle anladınız sanırım:içkiyi az içsen birşey olmaz fazla içmek günahtır ya da az zina yap az açık saçık geyin... aşırı gitme
          halbuki bunları yapmak zaten aşırıya kaçmaktır islami dairenin dışına çıkarsan aşırı gitmiş olursun vesselam kardeş

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X