Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

nasıl bir bilgisayar alayım?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

nasıl bir bilgisayar alayım?

bilgisayar artık eskidi çoğu zaman donuyor kilitleniyor daha gelişmişini ikinci el olarak almak istiyorum..

monitörü iyi hdd ve kasa da idare eder.. 150 tl ayırmak istiyorum. hangi özelliklerde bir şey alabilirim? bilen arkadaşlar yazabilirler mi?

ikinci el bilgisayar parçalarını araştırdım netten içinden çıkamadım.. hazır ikinci el kasalarda da özelliklerini tanımıyorum nasıl bir şey almalıyım?

Ynt: nasıl bir bilgisayar alayım?

s.a.

ben biraz araştırıp yazayım abi inşAllah
    ama sanki ikinci el astarı yüzündne pahalı gelir gibime geliyor
    tanıdık birisinden (bilgisayarını yükselten ve henüz elindeki bilgisayarı tam eskimemiş olan) birisinden bulursak o başka
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

S.a
      Abi ben sana bi liste yapayım o zaman
      Adı üzerinde herşeyden önce anakart diyoruz binadaki temel gibidir o sağlamsa herşey yolunda demektir.
      sd ve ddr 1 2 ramlar hatta rambus bellekler bile geçerliliğini yitirdi ddr3
      bellekler revaçta onun için ddr3 slotlu bir anakart gerekecek

GIGABYTE G1 Assassin X58 DDR3 S+GL 1366p 16x

Fiyatı : 669 USD + KDV

İkinci bileşenimiz işlemci olacak
      Şimdi böyle bir anakarda dual-core yada core-due işlemci plmaz i7e işlemci lazım

INTEL CORE I7-990X 3.46GHz 6.4GT/s 12MB 64BIT 1366

Fiyatı : 1230 USD + KDV

Anakartamızı ddr 3 slotlu seçtiğimiz içinde ram seçimimizide mecburen ddr3 yapıyoruz.. Ram çok önemlidir çünkü herşey ramde çalışır

6 GB DDR3 1600 MHz CL9 TRIP.KIT(3X2GB)HYPX KINGTON
      Fiyatı : 90 USD + KDV

Oyun yada görsellerle ilgili çalışmalarınız olacaksa ekran kartıda önemlidir oyun oynarken bilgisayarın dahili raminden hırsızlık yapmasını istemiyorsanız ekran kartı üzerindeki ram sağlam olmalı
      Ati işlemciler sorunlu olduğundan nvidia işlemciye sahib ekran kartları öneririm ben..

Fiyat : 450 USD + KDV

Günümüz HD devri artık Blu-ray sürücümüz olmazsa olmaz cd-rom ve dvd- rom tarih olkdu artık..

LG BH10LS30 SATA SUPER MULTİ 10X BLU-RAY YAZICI

Fiyatı : 144 USD + KDV

Toplam fiyat : 2613 USD + KDV

Bunlar dahili parçalar sinema sistemi felan düşünülüyorsa kaliteli bir ses kartı gerekecek tabi ses sistemide..

Bu mantıklı olan bilgisayar sistemi abi biraz bütçe ötesi ama ikinci el parça fiyatlarını bygün sorar ulaştırırım inşAllah
      [b]ONUNCU KÖYÜ ARIYORUM

Yorum

ben 1995te 2100 dolar vererek bir bilgisayar aldım. o zaman öğrenci evindeydim evimiz gariban evi olduğndan şehrin dışında bir yerde idi ucuz olsun diye..

şirket bilgisayarı kurmak için eve gelirken şok yaşadı dedi birisi biz böyle büyük bir bilgisayarı büyük bir şirkete kurarız diye düşünüyorduk bir öğrenci evine şehrin dışına değil diye güldü..

bu bilgisayar 486mmx cinsinden bi şeydi. o zaman pentiumlar yoktu.. ve bu bilgisayarı 3 yıl kullandım. ha bir de yazıcısını da 400 dolar ekleyerek aldım..

üç yıl sonra bilgisayarı üçte bir fiyatına sattığımda çok pahalı satmışsın dediler. yani 2100 dolara aldığım bilgisayarı 700 dolara sattım ama çok pahalı satmışım..

sonrasında 275 dolara bir bilgisayar kasası aldım.. onu da bir yıl sonra 25 milyona sattım.. çünkü çalışmıyordu..

şimdiki bilgisayarımı 100 milyona aldım.. 5 yıldır kullanıyorum taş gibi.. maşaAllah. ama biraz yavaşladı..

yukardaki bilgisayarı alsam onu da bir yıl sonra ....

bu yüzden bilgisayara verilen parayı çöpe atıyorum gibi görüyor bu gün ihtiyacımı görebileceim bir şey istiyorum.. yani 150tl yi bile çok görüyorum ya bakalım..

hayırlısı..

Yorum

;) tabi baba parası değilki 2100 doları kaldırıp veresin bi dandik 486 ya

hem o 2100 dolar kendi paran dahi olsaydı bir öğrenci olarak
          sen ömür boyu bilgisayara ayıracağın ödeneği bi kerede tüketmişsin
          150 lira bile çok sana abi )

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

sen internet ve bazı word excel vs dosya işlemleri dışında pek kullanmıyorsundur bilgisayarı abi
            1 kilo 20 gramlık
            bi netbook bence sana en uygun şey
            sen gel azcvık daha para ekle al iunu

evdekinlede çocuklar oynasınlar

Yorum

atomları çok yavaş çalışıyor diyorlar.. doğru mu? fiyat da güzelmiş...

normalde evdeki bilg da iş görüyor görmesine de ama uzun word dosyasını çalıştıramıyor. örneğin worde 10bin sayfa yazıp birlikte açmak ve kelime taratmak mümkün değil.. 5000 sayfayı birden kopyalayıp bir yere taşımak imkansız.. denedim olmadı bu yüzden daha hızlı bilg gerekiyor sanırım.. bir de laptoplara klavye ilavesi oluyor değil mi on parmak laptopla yazması çok zor..

Yorum

10 000 sayfa gibi bir dokumnaı en iyi bilgisayarda bile zorlanırsın abi
                bu RAM ile alakalı bişe. işlemci kopyalama yapıştırma hızını etkiler ama o kadar şeyi bi kerede alıp taşımak ram le alakalı
                öyle büyük hacimli dosyaları sende bi kaç hamlede yapıver abi

netbook ları gidip deneyebilirsin vatan bilgisayar gold bilgisayar gibi yerlerde
                ben kullanmadım
                ama özellikleri itibari ile gayet yeterli gözüküyrolar
                onların güzel özlelikleri çok hafiif olmaları çantanda yanında sürekli taşıyabilirisn
                okulda evde işte heryerde kullanabilirisn.

Yorum

bizi artık 100 sayfa bin sayfa word belgeleri kesmiyor on bin sayfalarla çalışmak zorunda kalıyoruz..

evet dediğin gibi sanal bellek yetersiz diyor.. halbu ki on bin sayfa doküman bir o kadar ses ve video dosyasıyla zaten çalışıyoruz neden zorlanıyor anlamadım doğrusu..

dediğin gibi bir gidip bakmak lazım..

öneriler için teşekkürler. bu arada bilgisayar piyasasında neler yeni gelecekte neler var bunları da öğrenmiş olduk..

Yorum

ses ve video dosyaları ile çalışmak ayrı
                    zaten o kadar büyük word dosyasınıda açabiliyorsun (çalışabiliyorsun)

şöyle düşünün

HDD = masanın üstü
                    RAM = avcunuz

masanın üstünde bir koca tabak leblebi var ve diğer dosayalrı temsilen başka başka irili ufaklı , az veya çok miktarda nesneler var
                    ve sen o leblebileri avcunla alıp bi başka kaba koyacaksın
                    avcun ne kadar çok leblebi alırsa o kadarını bi kerede alıp obur tarafa boşaltabilirsin bi kerede
                    senin küçük oğlanın avcu ile yaparsan bunu daha azz azlırsın bi kerede
                    hepsini birden avcuna dökersen taşar dökülür (yetersiz memory )

ama en büyük avuç da bellidir onun üstü yok

Yorum

Bilgisayar dünyası her gün değişiyor. Fazla para vermek gereksizdir bence. en fazla taş çatlasın 1.000,00 TL üstüne gidilmemeli tabiki bu benim düşüncem. 1 veya 2 sene sonrada ömrü doldurmaya başlıyor zaten. Mirzehan üstadın dediği gibi showroom'a bakmak en iyisidir. Hem uygunu hem düzgün olanı bulmak mümkündür.

Yorum

S.a Qom abi bende sana ikinci el toplama pc tafsiye etmiyorum.
                        Benim ilk önerim hemen hemen herzaman Bilgisayar firmalarının kampanyaları oluyor 700 tl ye Notebook alabilirsin karışıklık olmasın NetBook değil NoteBook NetBooklar daha ucuz 350 tl gibi bir fiyata alabilirsin..
                        Cep telefonu fiyatlarının 1500 tl olduğu bir dönemde Notebook için fazla pahalı bir rakam değil..

Ama benim için en mantıklı olanı şu ttnetin açmış olduğu bilgisayar kampanyası var 10 tl taksitle bilgisayar sahibi olabiliyorsun Adsl fatruran 29 tl olduğunu varsayarsak 39 tl olarak öde en azından bilgisayar ücretsiz gelmiş olur.. Bilgisayar seçenekleri içinde exper Notebook ve baya fazla masaüstü bilgisayar seceneği var link veriyorum istersen bir değerlendir bana göre mantıklı çünkü Pc'ler hiçte yabana atılmayacak özelliklerde

http://www.ttnet.com.tr/web/236-2553...si__nisan_2011
                        [b]ONUNCU KÖYÜ ARIYORUM

Yorum

Madem Qum-i aşk abi yardım istemiş bende istiyorum bu başlık altında.Bende pc değiştireceğim ama hem ucuz hem iyi hemde sıfır birşey istiyorum fiyatıda pahalı olmasın istiyorum ve fazla anlamıyorum bu işlerden.Yardımcı olursanız sevinirim
                          Ey ateş!
                          Seninle ululuk tasladı şeytan.
                          Ve ey insan!
                          Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

selamun aleykum
                            konuyu görünce ilgimi cekti,biz izinde fark ettik özelilke ceptelofonu ve laptop türkiyede cok pahali internet üzrinden veya akrabalariniz araciligiyla Almanyadan alsaniz sizin icin daha ucuza gelir.

Yorum

aleykum selam
                              Evet haklısınız Türkiye'de Avrupa'ya göre çok pahalı.
                              Akrabası olmayanlar ne yapsın
                              Ey ateş!
                              Seninle ululuk tasladı şeytan.
                              Ve ey insan!
                              Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X