BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE
bundan sonra... geçen defa resimler ile ilgili bölümde de bildirdiğim gibi blogumun nasibiler tarafafıdan hackerlenmesi sonucunda blogumda mevcut olan tüm bilgiler kaldırılmıştı. fakat daha önceden mirzehan abi'nin de önerisi üzerine "wordpress çöke bilir" düşüncesi ile bloga eklemiş olduğum tüm yazıların kopyasını aldığım için bu hacker saldırısı beklenenin aksine benim yararıma oldu. zira nasibiler bununla hem acizliklerini belgelemiş oldular ve hemde benim uzun zamandır blogda düzenlemek isteyip de temebellik yüzünden düzenleyemediğim birkaç konuyu düzenlememe vesile oldular. düzenlemem gereken bu konulardan birisi diğer bölümde de sözünü ettiğim resimler konusu idi, ikincisi ve bugün anlatacağım ise kategoriler ile ilgili.HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE
ben blogu kurduğumda önceden plansız olarak yaptığım araştırmaları blogda paylaşmaya başladım. her araştırmayı da kendisine uygun olduğunu düşündüğüm belirli kategorilerde yerleştirdim. ancak önceden de söylediğim gibi yazılarımı plansız olarak paylaştığım için kategoriler konusunda sıkıntılar oluştu. şöyle ki, kategori listesi dağınık, düzensiz ve gereğinden fazla olmaya başladı. şimdi bu konuda siz değerli kardeşlerimden yardım istiyorum, bana kategoriler konusunda yardım etmenizi rica ediyorum.
şimdi öncelikle blogda mevcut olan eski kategorilerin listesini ve içeriklerini veriyorum:
bazı eleştiriler ve cevapları: önceleri takiyye, namazların cemi, namazda toprak üzerine secde ve benzeri konuları içeriyordu, fakat daha sonra bu konuları bir eleştiri olarak değil Kuran ve Sünnet (Şii-Sünni hadisler) ışığında ele alıp anlataya başladım, konu gayesinden çıktı ve eleştirileri değil İslam (Şia) fıkhını Kuran ve Sünneti Nebevi s.a.a'den delillendirmeye yöneldi.
hadis analizi: nasibilerin Ehli Beyt a.s hakkındaki fazilet hadislerine karşı uydurarak sahabelere nispet ettikleri hadislerin analizini içermektedir.
hadislerde Ehli Beytin a.s velayeti: önceleri Gadiri Hum, Sakaleyn, Velayet, Menzilet, Seddul Ebvab ve benzeri hadisleri kapsıyordu fakat daha sora Sakife, Fedek, imamlarımız a.s'ın nasibi krallarına karşı tutumları ve s. gibi İslam tarihi ile ilgili konularıda içerisine aldı.
iftiralara cevaplar: Şia leyhindeki iftiralara cevapların verildiği bölüm.
kitap ve makaleler: alimlerimizin kitaplarını veya kendi sitelerinden yayınladıkları makaleleri içerir.
Kuranda Ehli Beytin a.s velayeti: Ehli Beyt a.s ile ilgili ayetlerin Şii-Sünni kaynaklı hadisler ışığında yapılan tefsirini içerir.
nasibi kaynakları ve Ehli Kitap: nasibikaynaklarındaki Temim ed-Dari, Kaab el-Ahbar ve benzeri sika (güvenilir) yahudi ve hristiyan ravileri esas alır.
nasibi kaynaklarından fıkralar: nasibi kaynaklarında geçen hurafeleri içerir.
nasibi mollaların sansürleri: nasibi alimler tarafından hadislere yönelik yapılmış olan tahrif ve sansür eylemlerini içerir.
nasibiler ve Ehli Beyt a.s hakkında inançları:
nasibiler ve Kuran hakkındaki inançları:
nasibiler ve Nübüvvet hakkındakı inançları:
nasibiler ve Tevhid hakkındaki inançları:
nasibiler ve yahudilerin fıkhi benzerlikleri:
nasibilerden tehlikeli fetvalar:
nasibilerin önemli şahsiyetleri (alimler, krallar ve s.):
nasibilerin iç savaşları: nasibi ulema içerisindeki savaşları, bir birini sövme, tekfir etme ve s. gibi olayları içerir.
nasibilerin kaynakları: nasibilerin kaynaklarını kendi alimlerinin ve diğer araştırmacıların araştırmaları ile vurmaktadır.
nasibilerin yalanları: nasibi alimlerin her hnagi bir konuda söylemiş oldukları yalanı ele alıp cevaplamaktadır.
reddiyeler: her hangi bir sitede yayınlamış olan nasibi müelliflere ait makalelere verilen cevapları içerir.
sahabe dosyası: nasibilerin kendi kaynaklarından sahabe adı takmış oldukları munafıkların gerçek yüzünü gösterme amacı taşır.
sünni kaynakları ve hariciler: sünni kaynaklarında imam ve hüccet sayılan harici raviler hakkında bilgi içerir.
sünni kaynakları ve nasibiler: sünni kaynaklarında imam ve hüccet sayılan nasibi raviler hakkında bilgi içerir.
Tevessül, Teberrük, Kabir ziyareti, Muta nikahı ve b. konular: adından da göründüğü gibi tevessül, teberrük ve s. gibi fıkhi konular içermektedir.
şüphelere cevaplar: nasibiler tarafından ortaya atılan şüphelere cevapların yer aldığı bölüm.
bunlar eski kategorilerdi, gördüğünüz gibi bazen karşıklık, bazen dağınıklık ve s. var. eski kategorilerden şunları yeni kategoriler olarak seçtim:
kitaplar ve makaleler
reddiyeler
şüphelere cevaplar
munazaralar (yeni)
bunlar kesin olarak seçtiklerim, şunları ise öneriyorum:
akide
fıkıh
tefsir/Kuran
hadis/Sünnet
tarih
fakat bu durumda nasibilerle ilgili kategoriler ne olacak bunu düşünüyorum. lütfen teklifi olanlar söylesin.
Yorum