Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

blog'un dizaynı ile ilgili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

blog'un dizaynı ile ilgili

BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
    HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
    VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE
    bundan sonra... geçen defa resimler ile ilgili bölümde de bildirdiğim gibi blogumun nasibiler tarafafıdan hackerlenmesi sonucunda blogumda mevcut olan tüm bilgiler kaldırılmıştı. fakat daha önceden mirzehan abi'nin de önerisi üzerine "wordpress çöke bilir" düşüncesi ile bloga eklemiş olduğum tüm yazıların kopyasını aldığım için bu hacker saldırısı beklenenin aksine benim yararıma oldu. zira nasibiler bununla hem acizliklerini belgelemiş oldular ve hemde benim uzun zamandır blogda düzenlemek isteyip de temebellik yüzünden düzenleyemediğim birkaç konuyu düzenlememe vesile oldular. düzenlemem gereken bu konulardan birisi diğer bölümde de sözünü ettiğim resimler konusu idi, ikincisi ve bugün anlatacağım ise kategoriler ile ilgili.

ben blogu kurduğumda önceden plansız olarak yaptığım araştırmaları blogda paylaşmaya başladım. her araştırmayı da kendisine uygun olduğunu düşündüğüm belirli kategorilerde yerleştirdim. ancak önceden de söylediğim gibi yazılarımı plansız olarak paylaştığım için kategoriler konusunda sıkıntılar oluştu. şöyle ki, kategori listesi dağınık, düzensiz ve gereğinden fazla olmaya başladı. şimdi bu konuda siz değerli kardeşlerimden yardım istiyorum, bana kategoriler konusunda yardım etmenizi rica ediyorum.

şimdi öncelikle blogda mevcut olan eski kategorilerin listesini ve içeriklerini veriyorum:

bazı eleştiriler ve cevapları: önceleri takiyye, namazların cemi, namazda toprak üzerine secde ve benzeri konuları içeriyordu, fakat daha sonra bu konuları bir eleştiri olarak değil Kuran ve Sünnet (Şii-Sünni hadisler) ışığında ele alıp anlataya başladım, konu gayesinden çıktı ve eleştirileri değil İslam (Şia) fıkhını Kuran ve Sünneti Nebevi s.a.a'den delillendirmeye yöneldi.
    hadis analizi: nasibilerin Ehli Beyt a.s hakkındaki fazilet hadislerine karşı uydurarak sahabelere nispet ettikleri hadislerin analizini içermektedir.
    hadislerde Ehli Beytin a.s velayeti: önceleri Gadiri Hum, Sakaleyn, Velayet, Menzilet, Seddul Ebvab ve benzeri hadisleri kapsıyordu fakat daha sora Sakife, Fedek, imamlarımız a.s'ın nasibi krallarına karşı tutumları ve s. gibi İslam tarihi ile ilgili konularıda içerisine aldı.
    iftiralara cevaplar: Şia leyhindeki iftiralara cevapların verildiği bölüm.
    kitap ve makaleler: alimlerimizin kitaplarını veya kendi sitelerinden yayınladıkları makaleleri içerir.
    Kuranda Ehli Beytin a.s velayeti: Ehli Beyt a.s ile ilgili ayetlerin Şii-Sünni kaynaklı hadisler ışığında yapılan tefsirini içerir.
    nasibi kaynakları ve Ehli Kitap: nasibikaynaklarındaki Temim ed-Dari, Kaab el-Ahbar ve benzeri sika (güvenilir) yahudi ve hristiyan ravileri esas alır.
    nasibi kaynaklarından fıkralar: nasibi kaynaklarında geçen hurafeleri içerir.
    nasibi mollaların sansürleri: nasibi alimler tarafından hadislere yönelik yapılmış olan tahrif ve sansür eylemlerini içerir.
    nasibiler ve Ehli Beyt a.s hakkında inançları:
    nasibiler ve Kuran hakkındaki inançları:
    nasibiler ve Nübüvvet hakkındakı inançları:
    nasibiler ve Tevhid hakkındaki inançları:
    nasibiler ve yahudilerin fıkhi benzerlikleri:
    nasibilerden tehlikeli fetvalar:
    nasibilerin önemli şahsiyetleri (alimler, krallar ve s.):
    nasibilerin iç savaşları: nasibi ulema içerisindeki savaşları, bir birini sövme, tekfir etme ve s. gibi olayları içerir.
    nasibilerin kaynakları: nasibilerin kaynaklarını kendi alimlerinin ve diğer araştırmacıların araştırmaları ile vurmaktadır.
    nasibilerin yalanları: nasibi alimlerin her hnagi bir konuda söylemiş oldukları yalanı ele alıp cevaplamaktadır.
    reddiyeler: her hangi bir sitede yayınlamış olan nasibi müelliflere ait makalelere verilen cevapları içerir.
    sahabe dosyası: nasibilerin kendi kaynaklarından sahabe adı takmış oldukları munafıkların gerçek yüzünü gösterme amacı taşır.
    sünni kaynakları ve hariciler: sünni kaynaklarında imam ve hüccet sayılan harici raviler hakkında bilgi içerir.
    sünni kaynakları ve nasibiler: sünni kaynaklarında imam ve hüccet sayılan nasibi raviler hakkında bilgi içerir.
    Tevessül, Teberrük, Kabir ziyareti, Muta nikahı ve b. konular: adından da göründüğü gibi tevessül, teberrük ve s. gibi fıkhi konular içermektedir.
    şüphelere cevaplar: nasibiler tarafından ortaya atılan şüphelere cevapların yer aldığı bölüm.

bunlar eski kategorilerdi, gördüğünüz gibi bazen karşıklık, bazen dağınıklık ve s. var. eski kategorilerden şunları yeni kategoriler olarak seçtim:

kitaplar ve makaleler
    reddiyeler
    şüphelere cevaplar
    munazaralar (yeni)

bunlar kesin olarak seçtiklerim, şunları ise öneriyorum:

akide
    fıkıh
    tefsir/Kuran
    hadis/Sünnet
    tarih

fakat bu durumda nasibilerle ilgili kategoriler ne olacak bunu düşünüyorum. lütfen teklifi olanlar söylesin.

Ynt: blog'un dizaynı ile ilgili

erbab sen en iyisini bilirsin
    [center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

arkadaslar bu konuda yardimci olacak kimse yok mu?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=23726.msg157673#msg157673 date=1343908265]
        arkadaslar bu konuda yardimci olacak kimse yok mu?
        [/quote]

boşver nasibileri, zaten senın yazdıklarını butun şia biliyor ve kabul ediyor sen diger kısıma yonel..
        http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=23726.msg157637#msg157637 date=1343812881]

fakat bu durumda nasibilerle ilgili kategoriler ne olacak bunu düşünüyorum. lütfen teklifi olanlar söylesin.
          [/quote]

bence nasibiler diye bir kategori oluşturup yukarıda sıraladığınız nasıbilerle ilgili başlıkları bu kategorinin içine alabilirsiniz

Tevessül, Teberrük, Kabir ziyareti, Muta nikahı ve b. konular:

[/size]kategorisi içinde sünnilerin inkar ettiği mevzuların analizi(yada delileri) gibi bir kategori oluşturabilirsiniz
          [/size]tabi bunlar benim şahsi düşüncem bu konularda hiç tecrübem yoktur tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlar inşallah birde yazıları indirilebilir dosya şeklinde ekleseniz tıkladığımızda direk bilgisayara inse güzeler olur bence

Yorum

vahidetun tesekkür ederim kardesim. arkadaslar lütfen herkes görüsünü bildirsin.

Yorum

Mufazzal abi, Gülistan abla, arkadaslar nerdesiniz? blog bu konu yüzünden beklemede, her sey yerli yerinde, düzenli olsun diye hic bir sey yazmiyorum blog'a.
              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 22:13.

Yorum

Salam aleykum. Elmeddin kardeş,benim sana küçük kardeş gibi tavsiyem budur:

nasibi kaynaklarından fıkralar ve nasibilerden tehlikeli fetvalar bölümlerini birleştirip, nasibi fetvaları adlı bir bölümde yerleştirmen. Çünki, bu iki kategori netice itibarı ile aynı şeylerden bahs ediyor.

nasibiler ve Nübüvvet hakkındakı inançları
                nasibiler ve Tevhid hakkındaki inançları
                bu iki kategorini de üsulid-din adlı bir kategoride birleştire bilirsin.

şüphelere cevaplar ve reddiyeler ... bunları da birleştirirsen iyi olur.

amma yine de karar senin. En iyisini Allah bilir...

Yorum

Vallahi abi blogun hemen açılması gerek gerçekten velayet.wordpressin değerini şimdi anlıyorum,çünki velayet çöktüğünden beri şiaya saldırılar çoğaldı bunların cevaplandırılması lazım.Bi kaç azeri arkaşlarla konuştuğumuzda salafizim grubunda herkes üzülmüştü yani açılması şart,ben elimden gelen her türlü yardımı yapabilirim haberin olsun elmeddin abi..

Bence başlıkları ithamlarla doldurmıyalım çünki onlara benzemiş oluruz onlar rafiziler diye şia sapkınları diye başlık atıyorlar konulara yani bizimde onlardan bi farkımız olsun...Diğer bir konuda sünni vede nasibi ayrımı yapmak doğrudur,sünni kardeşlerimize deliller sunarken biraz daha samimiyeti bırakmamak gerekir ama nasibilerde sertliği bırakmamakdan yanayım..
                  Haktır Allahım Muhammed mahım
                  Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23726.msg157731#msg157731 date=1344021019]
                    Bence başlıkları ithamlarla doldurmıyalım çünki onlara benzemiş oluruz onlar rafiziler diye şia sapkınları diye başlık atıyorlar konulara yani bizimde onlardan bi farkımız olsun...
                    [/quote]
                    Onur hocam haklı onlar gibi olmayalım.
                    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Bence de her kese nasibi diye muracaat etmekle bloqun sünniler tarafından düşünerek okunmasına mani olmuş oluyoruz. Yani okurken artık cevap arayışına giriyorlar. Daha düşünmek yok.

Yorum

Iftira ve yalanlar birleşdirilse daha iyi olur diye düşünüyorum

Yorum

cevap vere bilselerdi blogu hacker hücumu ile cökerterek kendilerini rezil etmez, bunun yerine cevaplarini ortaya koyarlardi.

Yorum

Galiba tek çözüm velayet blogunu ikiye ayirmak:

velayet.wordpress.com
                            nasibiler.wordpress.com

baska yol bulamadim.

Yorum

İkiye ayrılması konu sırasına göre güzel olur tertipli vede düzenli olmuş olur ama nasibi kelimesini fazla kullanmayalım elmeddin abi..
                              Haktır Allahım Muhammed mahım
                              Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X