Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Peygamberimiz Aleyhisselamın Ümmetine Bıraktığı İki Büyük Emanet:Kuran ve Sünnet

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Peygamberimiz Aleyhisselamın Ümmetine Bıraktığı İki Büyük Emanet:Kuran ve Sünnet

Peygamberimiz Aleyhisselam, Veda Haccıncia irad buyurduğu hutbesinde:

"Ben size öyle birşey bıraktım ki, ona sımsıkı sarılırsanız, hiçbir zaman dalâlete düşmez, sap­mazsınız.

O, Allah'ın Kitabıdır.[1] ve Resûlullahın sünnetidir" buyurmuştur. [2]

Kur'ân-ı Kerîm'e göre de; Kitab ve sünnet, Müslümanlar için başvurulması gereken iki hidayet kay-nağıdır. [3]

[1] İbn İshak, İbn Hişam, Sîre, c. 4, s. 251, Mâlik, Muvatta1, c. 2, s. 899, Vâkidf, Megâzî, c.3, s. 1103, Müslim, Sahih, c. 2, s. 890, Taberî, Târih, c. 3, s. 169, Zehebî, M egâzf, s. 589.

[2] İbn İshak, c. 4, s. 251, Mâlik, c. 2, s. 899, Taberî, c. 3, s. 169, Zehebî, s. 589.

[3] Nisa: 59.

Ynt: Peygamberimiz Aleyhisselamın Ümmetine Bıraktığı İki Büyük Emanet:Kuran ve Sünnet

hadisin dogrusu kuran ve ehlibeyttir.kaynaklarını verecegim

Yorum

Ynt: Peygamberimiz Aleyhisselamın Ümmetine Bıraktığı İki Büyük Emanet:Kuran ve Sünnet

Yorum

Ey insanlar, ben ancak bir beşerim , yakındır / yakınım / şüphesiz ben zanediyorum çağrılayım da kabul edeyim ; rabbimin elçisi gele / bana gele de icabet edeyim ona / ona icabet edeyim ban çağrılmış da icabet etmiş gibiyim ; şüphesiz ben /... ben sizin aranızda iki değerli şeyi iki değerli şey / iki şey halife olarak iki değerli şeyi / iki şey ona sarıldığınız sürece onu tuttuğunuz süre ona sımsıkı yapıştığınız sürece benden sonra asla sapıklığa düşmiyeceğiniz / ebedi olarak sapmayacağınız / onlara tabi olduğunuz takdirde asla sapmayacağınız bir şey bırakıyorum / bıraktım gerçekten bıraktım / halef bıraktım halef bıraktım halef bırakıyorum ; ve şüphesiz siz onlardan sonra asla sapmazsınız. Bunlar, Allah'ın Kitab-ı ve benim itretim, olan Ehl-i beyt'imdir.

KAYNAKLARI:

1-- ) Sahih-i Müslüm c. 7 , fayfa : 122 . )

2-- ) Sünen-i Tirmizi c. 2 , sayfa : 307 . )

3-- ) Sünen-i Daremi c. 2 , sayfa : 432 . )

4-- ) Müsned-i Ahmed b. Hanbel c. 3 , satfa : 14- 17 ve 26- 59 ve c. 4, sayfa : 336- 371 ve c. 5, sayfa : 182- 189 . )

5-- ) Hasais-un Nesai Sayfa : 30 )

6-- ) Müstedrek-ül Hakim ( c. 3, sayfa : 109, 148, 533 )

Yorum

Sünnetin Başvurulacak İkinci Hidayet Kaynağı Oluşu

Peygamberimiz Aleyhisselam, Veda Haccında irad buyurduğu hutbesinde: "Ben size öyle birşey bıraktım ki, ona sımsıkı sanlırsanız hiçbir zaman dalâlete düşmez, sap­mazsınız. O, Allah'ın Kitabıdır, [1] Allah'ın Resûlünün sünnetidir" buyurmuştur. [2]

Kur'ân-ı Kerîm'e göre de; Kitab ve sünnet, başvurulması gereken iki hidayet kaynağıdır.

يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الأَمْرِ مِنْكُمْ فَإِنْ تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِنْ كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً
          “Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Rasule itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine de. Eğer bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz, artık onu Allah’a ve Rasulüne döndürün. Şayet Allah’a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, bu daha hayırlı ve sonuç bakımından daha güzeldir.”

Nisâ 59
          [3]

[1] İbnİshak,İbn Hişam, Sîre, c. 4, s. 251, Mâlik, Muvatta1, c. 2, s. 899, Vâkıdî, Megâzî, c.3,s. 1103, Müslim, c. 2, s. 890, Taberî, c. 3, s. 169, Zehebî, Megâzî, s. 589.

[2] İbn İshak,c.4, s. 251, Mâlik, c. 2, s. 899, Taberî, c. 3, s. 169, Zehebî, s. 589.

Yorum

esas olan kuran ve ehlibeyttir.bu arada sunnete uyan zaten şiadir.gerçek ehli sunnet şiadir.sizin adınız ehli sunnet de olsa peygamberın sunneti değil onun düşmanlarının sunneti üzeresiniz.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=16188.msg100993#msg100993 date=1282481715]
              esas olan kuran ve ehlibeyttir.bu arada sunnete uyan zaten şiadir.gerçek ehli sunnet şiadir.sizin adınız ehli sunnet de olsa peygamberın sunneti değil onun düşmanlarının sunneti üzeresiniz.
              [/quote]

Musavi kardeş Kuran Dahi bize Ne emrediyor ? Rasüle itaat edin. demiyor mu?

'Eyvah! Keşke Allah'a itaat etseydik, Resûlullaha itaat etsey­dik!' [Ahzâb: 66]

Yorum

BEN RESULE ITAAT ETMEYELIM DEDIM MI ? VEYA HANGI ŞİİN RESULE ITAAT ETMEYIN DIYOR ???

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=16188.msg100997#msg100997 date=1282482464]
                  BEN RESULE ITAAT ETMEYELIM DEDIM MI ? VEYA HANGI ŞİİN RESULE ITAAT ETMEYIN DIYOR ???
                  [/quote]

Biz nediyoruz önce allah sonra rasüle itaat edin diyoruz...
                  Siz nediyorsunuz Önce Allah sonra ehlibeyte itaat edin...
                  Sünnete yani ehli sünnete neden itaat etmiyorsunuz ozaman ...
                  Evet Ahli sünnete itaat etmeyin demiyor mu sunuz?

Yorum

KURAN VE EHLİBEYT DIYEN BİZ DEGİLİZ rEULULLAH HADİSİN KAYNAKALRINI YAZDIM AM AHALA İNAT EDİYORSUN.DOGRUSU KURAN VE EHLİBEYTİMİ BIRAKIYORUMDUR.RESULUN SUNNETINI KIMDEN ALDIGIN ONEMLI MUAVIYE GIBI ONUN DUSMANALRINDA MI YOKS AONUN EHLIBEYTINDE MI ????

Yorum

anlamayanlar için tekrar......

Ey insanlar, ben ancak bir beşerim , yakındır / yakınım / şüphesiz ben zanediyorum çağrılayım da kabul edeyim ; rabbimin elçisi gele / bana gele de icabet edeyim ona / ona icabet edeyim ban çağrılmış da icabet etmiş gibiyim ; şüphesiz ben /... ben sizin aranızda iki değerli şeyi iki değerli şey / iki şey halife olarak iki değerli şeyi / iki şey ona sarıldığınız sürece onu tuttuğunuz süre ona sımsıkı yapıştığınız sürece benden sonra asla sapıklığa düşmiyeceğiniz / ebedi olarak sapmayacağınız / onlara tabi olduğunuz takdirde asla sapmayacağınız bir şey bırakıyorum / bıraktım gerçekten bıraktım / halef bıraktım halef bıraktım halef bırakıyorum ; ve şüphesiz siz onlardan sonra asla sapmazsınız. Bunlar, Allah'ın Kitab-ı ve benim itretim, olan Ehl-i beyt'imdir.

KAYNAKLARI:

1-- ) Sahih-i Müslüm c. 7 , fayfa : 122 . )

2-- ) Sünen-i Tirmizi c. 2 , sayfa : 307 . )

3-- ) Sünen-i Daremi c. 2 , sayfa : 432 . )

4-- ) Müsned-i Ahmed b. Hanbel c. 3 , satfa : 14- 17 ve 26- 59 ve c. 4, sayfa : 336- 371 ve c. 5, sayfa : 182- 189 . )

5-- ) Hasais-un Nesai Sayfa : 30 )

6-- ) Müstedrek-ül Hakim ( c. 3, sayfa : 109, 148, 533 )

Yorum

[quote author=özgür link=topic=16188.msg100992#msg100992 date=1282481638]
                        Sünnetin Başvurulacak İkinci Hidayet Kaynağı Oluşu

Peygamberimiz Aleyhisselam, Veda Haccında irad buyurduğu hutbesinde: "Ben size öyle birşey bıraktım ki, ona sımsıkı sanlırsanız hiçbir zaman dalâlete düşmez, sap­mazsınız. O, Allah'ın Kitabıdır, [1] Allah'ın Resûlünün sünnetidir" buyurmuştur. [2]

Kur'ân-ı Kerîm'e göre de; Kitab ve sünnet, başvurulması gereken iki hidayet kaynağıdır.

يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الأَمْرِ مِنْكُمْ فَإِنْ تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِنْ كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً
                        “Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Rasule itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine de. Eğer bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz, artık onu Allah’a ve Rasulüne döndürün. Şayet Allah’a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, bu daha hayırlı ve sonuç bakımından daha güzeldir.”

Nisâ 59
                        [3]

[1] İbnİshak,İbn Hişam, Sîre, c. 4, s. 251, Mâlik, Muvatta1, c. 2, s. 899, Vâkıdî, Megâzî, c.3,s. 1103, Müslim, c. 2, s. 890, Taberî, c. 3, s. 169, Zehebî, Megâzî, s. 589.

[2] İbn İshak,c.4, s. 251, Mâlik, c. 2, s. 899, Taberî, c. 3, s. 169, Zehebî, s. 589.

[/quote]

Yorum

BEN KURAN VE EHLIBEYT HADISININ KAYNAKLARINI YAZDIM..MUSLIM GIBI SIZIN EN MUTEBER KAYNAGINIZ YAZIYOR.YALAN MI YANI O.

KURAN VE SUNNET HADISININ KAYNKALRI O KADAR SAHIH DEGILDIR IKINCISIDE ÇELİŞKİ YOK.

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X