Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

gül suyu ve güzellik!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

gül suyu ve güzellik!

Gül suyu cilde canlılık ve tazelik veriyor, gözleri dinlendiriyor. Isırgan suyu saçları canlandırıyor. Bitkiler, bedenimizde mucizeler yaratıyor

Sağlık ve güzelliği, bin bir çeşit bitkilerle yakalamak mümkün. Üstelik hiçbir yan etkisi de yok. İşte, Pınar Baharatçılık 'ın sahibi Pınar Alacacı 'dan bitkilerle güzellik reçeteleri...

YÜZDE LEKE KALMIYOR

Cilt güzelliği için yüzün gül suyuyla her gün temizlenmesi gerekiyor. Kayısı yağı ile gül yağı karıştırılıp sürüldüğünde, cilt gün boyu zararlı etkilerden korunuyor, ciltteki lekeler de yok oluyor. Isırgan tohumu, çörek otu ve poleni bala karıştırıp, sabah ve akşam bir çay kaşığı aç karnına içmek, cildi temizliyor. Kakao, havuç, buğday, zambak yağı karışımı akşamları cilde sürülüp, fön makinesiyle 10 dakika kurutulduğunda, etkili bir bakım sağlanıyor.

GÖZLER İÇİN GÜL SUYU

Göz altlarını gül suyu ile temizlemek, göz altında oluşmuş yağ bezeleri, yorgunluk ve morlukların giderilmesine yardımcı oluyor. Ancak dikkat: Saf gül suyu kullanmalısınız. Yüzde oluşan çizgilerin çaresi de bitkilerde gizli. 2 yemek kaşığı kilin içine, 1 çay kaşığı gül yağı, 1 çay kaşığı kayısı yağı, 1 çay kayığı avokado yağı, 1 çay kaşığı buğday yağı katarak oluşturulan karışım, kırışıklıklar üzerinde etkili... Karışımı çamur hâline geldikten sonra, yüzünüze sürün, 20 dakika bekletilip yıkayın. Daha sonra cildinizi gül suyu ile temizleyin.

EL VE AYAK BAKIMI

Eller, ayaklar ve tırnaklar için limon ve portakal yağı etkilidir. Limon ve portakal yağını karıştırın ve ellerinize sürün. Ayaklar için de, vazeline, çilek yağı ve papatya yağı ekleyerek hazırladığınız karışımı kullanabilirsiniz.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Ynt: gül suyu ve güzellik!

uyquladıqım yöntemlerden bitanesi eline saqlık
    vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
    [center]

Yorum

Allah razı olsun abla

ama gül suyunun kokusunu hiç sevmiyorum
      Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

gül suyunun kokusunu sevmemek? enteresan
        kullananlara hayirli olsun

bu arada alisiasi bacim deneyimini bizimle paylasirmisin?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

aksine bende kokusunu severim ama burda hakiki gül suyu bulmak mesele
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Gül ve gül suyunun kokusu sevilmez mi hic

Yorum

gül yagi aliyorum ben rossmandan ama ne derece hakikilik payi var bilmiyorum
              bitki özlerinden yapilan yaglar da tercih edilebilir ama kullanmadan önce kücük bazi islemlerden gecmesi gerekior

Yorum

GÜL YAGI AYNI ISLEVI GÖRÜYORMU HEMEN ALAYIM

Yorum

yok ayni islev olacagini sanmiyorum ama ben gülyagindanda bir cok yerde fayda görüyorum
                  hem kokusuda güzel
                  ayrica yine rossmanda gül vücut losyonu var (krem) oda cok güzel ve kalici kokusu var
                  ve beni süphede birakan bu iki ürününde fiyatlarinin uygun olusu, fakat her ikisinide bir yil kullandim faydasi yok veya kötü diyebilecegim bir etki görmedim

Yorum

Faydasi var diyebilecegin kadar bit etki gördünmü peki ? ; )
                    Bende böyle yaglar satan biryere sormustum neresiydi tam hatirlamiyorum bi apothekenin wellnes bölümüydü galiba ama pahali olmasina ragmen kesinlikle hakiki degil demisti.Yani öyle bir yerde hakiki olmadigina göre drogerie lerdeki hic degildir diye düsünüyorum.En iyisi türkiyeden almak,ama hakikisini tabiki ; )
                    Allah Bize Yeter!
                    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

bu yaglari özel siparis verebileceginiz yerler vardir, fakat bunlar hem pahalidir, hem sürekli olarak bu yaglarla (esens desem sanirim daha dogru olacak) mesgul olmayan insanlarin bunlari almalarina degmiyor...

eczaneler de hakikisini satmadigi halde biraz daha özel olmus oluyor, ph degeri vs. diye, onlarda piyasadaki ürünlerden daha fazlasina sattiklari halde, sonuc olarak piyasadaki ürünlerle cok ta bariz farklari olmuyor

piyasadaki diger ürünleri ise iyi okumak gerekiyor...dogala en yakin olani yinede en iyisi...iste bu nedenle ben özellikle gül yagindan memnunum, bir yil kadar kullandigim ve hala kullanmakta oldugum iki ürün bunlar...cilt problemi de yasamadigim icin, suna faydasi olur, buna iyi gelir diyemiyorum...

su kadarini söyleyebilirim, gül yagi; bilhassa biraz isitip kullanilirsa, uzun süre bakim yapilmamis cilde cok iyi geliyor, cabuk cekiyor ve kokusuda cok hos...
                      gül losyonuna gelince, onun icinde ayni seyleri söyleyebilirim...

yok daha üstün birsey isterim denilirse, su halde, tamamen dogal olan ürünleri tavsiye ederim, mümkünse kendiniz hazirladiginiz ürünler...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3480.msg19434#msg19434 date=1240513346]
                        Faydasi var diyebilecegin kadar bit etki gördünmü peki ? ; )
                        Bende böyle yaglar satan biryere sormustum neresiydi tam hatirlamiyorum bi apothekenin wellnes bölümüydü galiba ama pahali olmasina ragmen kesinlikle hakiki degil demisti.Yani öyle bir yerde hakiki olmadigina göre drogerie lerdeki hic degildir diye düsünüyorum.En iyisi türkiyeden almak,ama hakikisini tabiki ; )

[/quote]
                        En güzeli bu tür ürünleri reformhauslardan siparis etmek.

Yorum

ben gülün kokusunu severim de gül suyunu hiç sevmiyorum
                          tabi gülün kokusu da bahçemizdeki taze güllerin kokusunu severim
                          yoksa gül aromalı hiç bir şeyin kokusunu beğenmiyorum
                          Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

enteresan

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X