Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Tıp Mafyası

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

: Tıp Mafyası

İnsanlık!İlaç tüketimi açısından tek yönlü muazzam bir propagandanın etkisi altında. Bizi görsel ve yazılı medya aracılığı ile korkutup “hapı yutmazsanız hapı yutarsınız…” diyorlar.. Öyle bir bilgi bombardımanına tutuluyoruz ki ne kadar aldırmazlık edersek edelim bir süre sonra ‘Acaba yanılıyor muyum? Bu vitamin sahiden işe yarıyor da ben mi almıyorum?’ diye şüpheye düşüyor, yanımızda avuç avuç ilaç yutan, muhtemelen Amerika’dan yeni dönmüş mesai arkadaşımızı gördükçe ‘Yoksa bu kendini beğenmiş benden uzun mu yasacak?’ diye geriliyoruz. Bir gün, iki gün dayanıp sonunda ‘Parasıyla değil mi?’ deyip en yakın eczanenin yolunu tİnsanlık!İlaç tüketimi açısından tek yönlü muazzam bir propagandanın etkisi altında. Bizi görsel ve yazılı medya aracılığı ile korkutup “hapı yutmazsanız hapı yutarsınız…” diyorlar.. Öyle bir bilgi bombardımanına tutuluyoruz ki ne kadar aldırmazlık edersek edelim bir süre sonra ‘Acaba yanılıyor muyum? Bu vitamin sahiden işe yarıyor da ben mi almıyorum?’ diye şüpheye düşüyor, yanımızda avuç avuç ilaç yutan, muhtemelen Amerika’dan yeni dönmüş mesai arkadaşımızı gördükçe ‘Yoksa bu kendini beğenmiş benden uzun mu yasacak?’ diye geriliyoruz. Bir gün, iki gün dayanıp sonunda ‘Parasıyla değil mi?’ deyip en yakın eczanenin yolunu tutuyoruz… Yalan mi?

Dünyada ki yeni ilaçlarla ilgili tüm bilimsel çalışmaları ve araştırmaları ilaç firmaları yaptırıyor. Esasında üniversiteler ve bağımsız araştırma kuruluşları yapıyor görülüyor ama arkada parayı bastıran ilaç firmaları. Size araştırmayı yaptırırken de baştan bir mukavele imzalatıyorlar; sonuçlar ancak onlar isterse yayınlanabiliyor. Haberleri olmadan araştırma sonuçları hakkında konuştunuz mu yandınız, bir anda kendinizi mahkeme kapılarında bulabilirsiniz. Her şey denetim altında olduğundan bir ilacın yan tesirleri ile ilgili bir araştırma yapmak isterseniz ulaşacağınız bilgiler de sınırlı oluyor.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

: Tıp Mafyası

inanmazsanız her hangi bir ilaç. için Internet’te araştırma yapmaya kalkın. Yararlan ile ilgili binlerce yazı bulabilirsiniz; örneğin, siz o ilacı kan sulandırmak için aldığımızı zannederken bir bakarsınız ki meğer o ilaç kansere, kalbe, bağırsaklara, gaza, hatta mayasıra bile iyi geliyormuş da haberiniz yok!… Nereden alabileceğiniz, kaça alacağınız, nasıl ısmarlayacağınız hepsi Internet’te yazılı… Yan tesirlerini bulabilmek içinse elinizde büyüteç, Sherlock Holmes gibi sıkı bir araştırmacı olmanız lazım. Bulabileceklerinizin, ancak firmanın sizin ‘bulmanıza izin verdikleri’ olduğunu da bilin.

Başta Kanada ve Amerika olmak üzere, ilaçların yan tesirleri yüzünden her yıl binlerce kişinin olduğu veya hastanelik olduğu ülkelerde devlet, halkı bu konuda aydınlatan özel birimler ve Internet siteleri kurmaya başladı. Darısı bizim Sağlık Bakanlığının başına diyeceğim ama becermeye çalışıp beceremedikleri o kadar iş var ki, bu işe ne zaman sıra gelir bilmem… Benden size tavsiye eğer sağlıklı olmak istiyorsanız ilaç firmalarının ‘hapı yutmazsanız, hapı yutarsınız’ sözlerine kulaklarınızı tıkayın, mutlaka gerekmedikçe ilaç almayın,
      [move]unutmayın Hapı yutarsanız, hapı yutarsınız’…

[/move]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Ynt: Tıp Mafyası

bir tane de ben ilave edeyim:
        cocukluk yillarindan beri epilepsi hastasi olan bir arkadasim, yirmi yil boyunca agir ilaclar kullanmak zorunda kaldi, bu agir ilaclara ragmen agir epilepsi krizleri yasamasinin yanisira üstelik yanetkiler yüzünden güncel yasami gittikce kötülesti ve daha bir cok ek hastalik kazandi

bir fitoterapistin kendisine "bu bir epilepsi degil, beyne giden damarlardan biri tikali" diyerek kendisine verdigi bitkisel karisim tabletlerini kullanmaya basladigi ilk günde, gözlerindeki o uyudu uyuyacak hissi birakan hal gitmis, yerini canli bakislar almisti, durumu her gecen gün iyiye gitti ve su an okul tibbinin verdigi ilaclarin büyük kismini almiyor, aldigi kismida düzenli kullaniyor, buna ragmen bir kez kriz gecirdi ve bunuda cok hafif atlatti

20 yil
        boyunca bu insanin günlük yasamini sekteye ugrattilar, gencligini bitirdiler
        oysa cözüm bu kadar basitti

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X