Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bach Çiçekleri (mutlaka bakınız çok önemli)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Bach Çiçekleri (mutlaka bakınız çok önemli)

Olive
    Zihinsel ve fiziksel yorgunluk. Bitkin düşme-Tükenmişlik hali
    - Fiziksel ve/veya zihinsel olarak tamamen tükenmiş hissediyorum
    - Tüm enerjim emilmiş durumda ve enerjiyi depolayamaz haldeyim
    - Uzun süren bir hastalık veya stres dönemini henüz yeni geride bıraktım
    Olive (Zeytin) Bu kür tükenmişlik hissi veya devam edemeyecek kadar yorgunluk sıkıntısı çekenler içindir. Bu yorgunluk hali Hornbeam - Gürgen'den farklıdır çünkü Olive-Zeytin insanı fazla çalışmaktan veya fazla gayret sarfetmekten bitkin düşmüş olur. Oysa ki Hornbeam-Gürgen insanları yapmaları gereken işe başlayacak istekten bile yoksundur.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

White Chestnut
      Sürekli kafası meşgul ve düşüncelerle dolu. Kontrol edilmesi imkansız görünen saplantılı ve endişelendirici düşünceler
      - Sürekli olarak istemediğim düşüncelere yenik düşüyorum
      - Üzüntülü olayları veya tartışmaları içimden sürekli olarak yeniden yaşarım
      - Aklımdaki düşünceleri durduramadığımdan dolayı bazen uyuyamaz oluyorum
      White Chestnut (Ak Kestane) Bu kür aklın endişe veya tekrar eden rahatsız edici düşüncelerle işkence çektiği zamanlarda endike edilir. Dr. Bach buna "taş plak kürü" adını vermiştir çünkü, kendini tekrar eden düşünceler zihnin içinde takılmış plak misali döner durur; kişi bunları durduramaz ve dolayısıyla yorgun düştüğü gibi başka konulara da odaklanamaz.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Mustard
        Açıklanamayan adeta bir kara bulut gibi çöken üzüntü, karamsarlık ve çaresizlik hissi. Neden böyle hissetiğini açıklayamama
        - Hiçbir neden olmaksızın depresif hissedebiliyorum
        - Ruh halimin sürekli ileri geri değiştiğini hissediyorum
        - Ansızın ortaya çıkan ve kaybolan karamsar duygular hissediyorum
        Mustard (Hardal) Hardalotu gün ışığını kesen karanlık bir bulut misali insanın üzerine çöken depresif haller için kullanılır. Böyleleri için hayattan zevk almak zordur. Bu ruh hali daha sonra melankolik bir zavallılık halini alır; kalbi kurşundan yapılmış gibi ağırlaşır. Hardalotu halinden etkilenen insanlar mutsuz olur ancak, dertlerinin ne olduğu sorulduğunda kesin bir cevap vermeleri imkansızdır.

Yorum

YALNIZLIK

Water Violet
          Yalnız kalma ve başkalarından uzak olma isteği. Gururlu ve alakasız olma. Kendi başına olmaktan memnun olma ancak bazen yanlız hissetme.
          - Soğuk ve ilgisiz olduğum izlenimini veriyorum
          - İşim başımdan aşkın olduğunda yanlız kalmayı tercih ederim
          - Çoğunlukla insanlarla bağlantı kuramıyorum
          Water Violet (Su Menekşesi) Oak-Meşe ve Vine-Üzümde olduğu gibi Water Violet-Su Menekşesi hali çok olumlu özellikler barındırır. Bu yapıdaki insanlar, bitkinin kendisi gibi gururlu ve dimdik ayakta olur. Hayatta daha sessiz-sakin unsurlardan zevk alır ve bu nedenden ötürü daha vakur olurlar. Sessizce hareket ederler, kendilerinden emin olurlar; sakar veya sabırsız olmazlar. Sosyal olma zorunluluğu hissetmez, kalabalık sosyal ortamlar yerine seçilmiş birkaç kişiden oluşan kendi arkadaş çevresinde olmayı yeğlerler. Hayata bakışları üstünlük içerir ve kendilerini yine kendilerine saklarlar.

Yorum

Impatiens
            Impatiens (Sabırotu)
            - Birşeyleri beklemek benim için çok zor
            - Sabırsızsım ve kolayca sinirlenmekteyim
            - Kendi başıma çalışmayı yeğlerim
            Impatiens (Sabırotu) Latince isminden anlaşılacağı gibi sabırsızlık (= impatience) ve asabi hisler için etkilidir. Bu ruh halindeki insanların düşünceleri ve eylemleri hızlı olur. Herşey aceleyle yapılır, hiç birşey bekleyemez. Bu yapıdaki insanlar, kendilerine kıyasla yavaş hareket eden insanlara karşı acımasız olma eğilimindedir. Zaman zaman başkalarının cümlelerini veya yapmakta oldukları işi tamamladıkları görülür. Sabırotu insanları huzursuz, huysuz ve sinirleri gergin olabilir. Hızlı konuşur ve hareket ederler; vücut dilleri kendilerini belli eder – kıpırdanır, sürekli saate bakar …

Yorum

Heather
              Kendi kendileriyle fazlaca uğraşan, Konuşkan fakat yalnız, başkalarının varlığına muhtaç olanlar.
              - Kendi sorunlarım içinde obsesifçe boğulup gidiyorum
              - Yanlız kalmayı sevmiyor, başkalarıyla konuşma isteği duyuyorum
              - Sohbetler sırasında çoğunlukla konunun kendi üzerimde kalmasını sağlarım
              Heather (Funda) Funda insanları çok konuşkandır. Dr. Bach bu türden insanlara espiritüel şekilde "yakaya yapışanlar" ismini vermiştir, çünkü böyle kişiler karşısındakilere iyice yaklaşıp yüz yüze konuşmaktan hoşlanırlar. Bununla birlikte, bu kişiler ilgi çekmek için karşısındakine temas etme, dürtme ve koluna girme eğiliminde olur. Kendileri, aileleri ve arkadaşları hakkında konuşmaktan hoşlanırlar, hasta olduklarındaysa sadece sorunlarından söz ederler. Dinleyenler konuşmaya dahil olmakta zorlanır…

Yorum

DIŞ ETKİLERE – FİKİRLERE HASSASLIK

Agrimony
                Sorunları gidermek için gülümseyen bir yüz takınma isteği hissetmek. Sıkıntılarını/ sorunlarını mizahla gizleme
                - Duygularımı neşeli bir tavrın arkasına saklarım
                - Tartışmaktan hoşlanmam ve sürtüşme olmamaması için sıklıkla diğerlerinin istediklerine razı olurum
                - Kendimi kötü hissettiğimde gıda, alkol, uyuşturucu, ilaçlara vs. başvururum
                Agrimony (Kasıkotu) Bu remedi, duygularını cesur ve gülümseyen bir yüz arkasına saklayanlar içindir. Normalde güleryüzlü ve mutlu insanlardır; çoğunlukla hareketlidirler ve neredeyse kimse bireyin içinde gizlenmiş anksiyetenin farkına varamaz. Ağrı/acı, endişe hatta hastalık küçümsenerek geçiştirilir, herşey yolunda gözükür. İçlerinde yaşadıkları acılar zaman zaman bir işkenceye dönüşebilir…

Yorum

Centaury
                  Hayır demekte güçlük çeken insanlar. Herkesi memnun etme kaygısı yaşayan, mutsuzluk ve yüzleşmelerden kaçınanlar.
                  - Çoğunlukula kendimi memnun etme ihtiyacımı göz ardı ederim
                  - "Hayır" demekte güçlük çekiyorum
                  - Kolaylıkla başkalarının etkisi altında kalıyorum
                  Centaury (Kantaron) Bu remedi kendi hakkını aramakta zorlanan bireylere güç ve cesaret verir. Bu insanlar iyilikle doludurlar ve daima yardım etmeye hevesli olurlar. Hiçkimseyi üzmek istemediklerinden karşılarındakine "hayır" demek yaradılışlarına aykırıdır; sakin ve cömert yapılarından dolayı kolaylıkla birileri tarafından hükmedilebilir veya manipüle edilebilirler. Çoğunlukla iyi niyetlerinden faydalanan daha güçlü, daha baskın kişiliklerin kurbanı olurlar.

Yorum

Walnut
                    Değişim, Hayattaki değişikliklerle başedebilmede zorlanma. Durumlar, insanlar ya da değişimler nedeniyle etkilenmeye açık olma hali
                    - Hayatımda bir değişim noktasındayım–yeni bir yere taşınma, yeni iş vs.
                    - İnsanlar ve durumlar nedeniyle gücüm emiliyor
                    - Kendi istediklerimi yapabilecek kadar özgür olmak istiyorum
                    Walnut (Ceviz) Ceviz değişimin kürüdür. Yeni bir çevreye, yeni bir işe veya düzene, yeni bir ev veya ülkeye uyum sağlamakta zorluk çekenler içindir. Geçmişle olan bağlarını koparıp, eski anılardan kurtularak yeni bir hayata başlama konusunda yardımcı olur. Kişinin hayatında yaşayacağı değişikliklere, boşanma-ayrılma, yeni bir eve taşınma durumlarına, çocuklarda süt dişi dökme, ergenlik, menopoz gibi fiziksel değişimlere, gebelik haline ve menstrüal döngülerdeki farklılıklara alışmasına destek olur…

Yorum

Holly
                      Kızgınlık, sinirlilik, kıskançlık, kuşkuculuk gibi hislere yenik düşen insanlar
                      - Başkalarından şüphe duyuyorum
                      - Memnuniyetsiz ve mutsuz hissediyorum
                      - Kıskançlık, güvensizlik veya nefret dolu hissediyorum
                      Holly (Çobanpüskülü) Bu kür kıskançlık, imrenme, nefret, öç alma ve şüphecilik için etkilidir. Yaşanan hisler güçlü ve baskındır; öfke ya da kızgınlık krizlerine neden olabilir. Daha içe dönük, somurtkan pişmanlık türünde duygular yaratan durumların tedavisinde Willow (Söğüt) kullanılırken , Çobanpüskülü-Holly öfke krizi durumlarında daha etkili olmaktadır. Sözkonusu kişinin karakterine bağlı olarak bu hisler farklı oranlarda dışa vurulur.

Yorum

UMUTSUZLUK veya ÇARESİZLİK HİSSİ

Larch
                        Yetersizlik hissi; kendine güven eksikliği
                        - Kendime güvenim eksik
                        - Başkalarından aşağı hissediyor ve çoğunlukla cesaretimi yitiriyorum
                        - Başarısızlıktan başka birşey bekleyemiyorum
                        Larch (Karaçam) Karaçam dalları üzerinde bulunan kızıl çiçekler kendine güveni eksik olanlarda etkilidir. Karaçam-Larch, kabiliyeti olduğu halde kendine inanmayan, dolayısıyla geri planda duran ve yerini başkalarına kaptıran insanlar içindir. Yaşanan bu güvensizlik hali, böyle insanların hayatta karşılarına çıkan fırsatları tepmelerine neden olur. Böyle insanlar önlerine çıkan fırsatlar karşısında büyük olasılıkla "ben bunu başaram ki" benzeri birşeyler söyler; kendi becerilerine şüpheyle yaklaşır, başarısızlıktan korkarlar.

Yorum

Pine
                          Suçlu hissetme ve çoğu zaman boş yere kendini suçlama
                          - Değersiz ve diğerlerinden aşağı hissediyorum
                          - Kendimi sık sık suçlarım.
                          - Yanlış giden şeyler için kendimi suçlarım
                          Pine (Çam) Çam kürü suçluluk hissi için etkilidir. Bunun kaynağı kişinin geçmişinden bir olay, yıllarca içine attığı suçluluk duygusu olabilir bazen de daha güncel unsurlar sözkonusu olabilir. Bu küre sıkça ihtiyaç duyan insanlar daima kendilerini suçlayan hatta bazen başkalarının hatalarından ötürü suçluluk duyan ve özür dilemek zorunda hissedenlerdir. Bu insanlar herzaman pişmanlık dolu olur

Yorum

Elm
                            Ağır sorumluluklar ve baskıların altında ezilme hissi
                            - Sorumluluklarım altında ezildiğimi hissediyorum
                            - Baskı altında verimli olamıyorum
                            - Geçici olarak kendime olan güvenimi yitirdim
                            Elm (Karaağaç) Karaağaç kürü, işyerinde ve aile ortamındaki yükümlülükleri nedeniyle ortaya çıkan baskı ve sorumlulukların altında ezildiğini düşünenler; dolayısıyla yetersiz veya tükenmiş hissedenler içindir. Bu insanlar genelde başarılı olurlar ve genelde sorumluluğu yüksek pozisyonlara sahip olurlar ancak, sorumlulukları üst üste binmeye başladığında bu yükü taşıyamaz hale gelirler. Karaağaç hali, böylesine zamanlarda paniğe neden olup durumla baş edemez konuma gelinmesine neden olur…

Yorum

Sweet Chestnut
                              Son raddede zihinsel ve fiziksel acı; dayanma noktalarının en sonunda olanlar. Acı bir üzüntünün pençesinde olanlar.
                              - İleri derecede zihinsel veya duygusal üzüntü hissediyorum
                              - Dayanma noktamın sonuna geldim
                              - Tam anlamıyla çaresizlik içindeyim, umudumu yitirdim
                              Sweet Chestnut (Tatlı Kestane) Bu kür, çaresiz zihinsel ıstırap, tam anlamıyla keder hissi, tünelin sonunda ışığı görememe halleri içindir. Bu yapıdaki insanlar hayatta yaşamaya değer hiç birşeyin kalmadığına inanır. İçlerindeki üzüntü o kadar fazla olabilir ki, fiziksel olarak acı veya yalnızlık hissedebilir, kalpleri kırık olabilirler. Bazı anlarda sıkıntılarından öyle bunalırlar ki ölmek bile isteyebilirler. Ancak genelde intihar eğilimleri yoktur çünkü, ölümün bile onları acılarından azat edeceğine inanmazlar.

Yorum

Star of Bethlehem
                                Şok-Travma ardından gelen umutsuzluk ve mutsuzluk. Yas tutanlar
                                - Yakın geçmişte yaşadığım şok nedeniyle perişan hissediyorum
                                - Hayatımdaki travmatik olaylar nedeniyle herşeyden elimi ayağımı çektim
                                - Yaşadığım kayıp veya korkuyu hiçbir zaman tam olarak atlatamadım
                                Star of Bethlehem (Akyıldız) Bu Dr. Bach'ın şok için uyguladığı bir remedidir. Bu kür, bedende, örneğin kaza nedeniyle yaşanacak bir travma, alıncak kötü bir haber veya bunaltıcı olaylara tanık olunduğunda endike edilir. Kişinin yaşayacağı ağır üzüntü sonrasında insanların acılarıyla yüzleşmelerine ve yaşadıkları acı ve kederle başa çıkmalarına yardımcı olur. Bazen insan bir yakınını kaybettiğinde hislerini tam olarak ifade edemez. Kişi ağlamak istese de bir damla gözyaşı dökemeyebilir. Akyıldız deyim yerindeyse bu tıkanıklığı açar ve zihnin yaşadığı üzüntü halini rahatlatır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X