Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

hurma hikmeti!!!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

hurma hikmeti!!!

Yüksek enerjili bir yiyecek olmasının yanında hurmalar mineral zenginidir.

Hafızaya iyi geliyor

Hurmalar, bağırsakta bir Vitamin A türü olan Retinal’e dönüşen 15,6 mg β-karoten içerir. Yakın zamanlarda yapılan bir araştırma β-karoten’in uzun süreli kullanımı hafıza kaybı gibi önleyici faydalar sağlayabileceğini ortaya koymuştur.

Kanser önleyici

Hurmalarda yüksek oranda lif bulunur. (Yüzde 6,5–18). Büyük oranda hurmayla beslenen bedevi Araplarında düşük kanser ve kalp hastalıklarının riski olduğu ortaya çıktı. Araştırmalar yüksek lifli yiyeceklerle beslenmenin kolon, göğüs ve rahim kanseri olasılığını düşürdüğünü gösterdi.

Antioksidan kaynağı

Yüksek besin değerinin yanında hurmaların antioksidan özelliklere sahip olduğu çeşitli araştırmalarda ortaya kondu. Antioksidanlar kanser, damar tıkanıklığı ve yaşlanmanın önlemesinde faydalı olduğu biliniyor. Depolanırken bozulmaya meyilli diğer meyvelerin aksine, hurmaların soğukta muhafazasında antioksidanların yoğunluğu artıyor.

Çevre Dostu

Ormanların azalması ve nüfusun artması, odun yerine kullanılabilecek bitki lifleri gibi alternatiflere yöneltiyor. 2008’de İranlı araştırmacılar preslenmiş hurma palmiyesinden yapılan ağaçlarını genel kullanım için uygun olacak kadar sağlam olduğunu ortaya koydu.

Çekirdekleri bile faydalı

Hurmanın her tarafının faydalı olduğu ortaya çıktı. Bazı ülkelerde hurma çekirdekleri, protein, yağ, karbonhidrat, lif ve mineral zengin olduğu için çiftlik hayvanlarına yem olarak veriliyor. Bilim adamları hurma çekirdeği yağının yiyecek ve kozmetik de kullanılabileceğini bildiriyor. Yine de güvenliği açısından testlerin bitirilmesi gerekiyor.

Ülsere Bire Bir

Bazı ülkelerde halk arasında mide ülserlerinin tedavisinde hurma kullanımı denenmiştir. 2005’te ilgili bir dergide yayınlanan araştırmaya göre, hurma farelerde mide ülseri şiddetini azaltmıştır. Mide astarında hurmanın koruyucu bir görev yaptığı ve insanlarda da uygun olabileceği sonucuna varılmıştır.

Potasyum zengini

Yüksek enerjili bir yiyecek olmasının yanında hurmalar mineral zenginidir. Etkin mineral potasyumdur (648mg). Aynı zamanda fosfor, magnezyum, sodyum ve demir de içerir. Araştırmalar potasyum zengin bir beslenmenin farelerde mide ülserlerini yavaşlatabildiği ve önleyebildiğini gösterdi.
    Ey ateş!
    Seninle ululuk tasladı şeytan.
    Ve ey insan!
    Ateş ile olur insan hep hüsran...

Ynt: hurma hikmeti!!!

hurmanın çok yararlı olduğunu biliyordum ama ayrıntılarıyla öğrendim
    Allah razı olsun

çok enerjili olduğu için dikkat fazla yemeyin kilo yapar
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=2448.msg13867#msg13867 date=1238693940]
      Allah razı olsun

[/quote]heye haklısan)
      Ey ateş!
      Ve ey insan!

Yorum

[quote author=malik-i eşter link=topic=2448.msg13928#msg13928 date=1238748860]
        Allah razı olsun

[/quote]heye haklısan)
        [/quote]
        bilirem
        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=2448.msg13955#msg13955 date=1238762596]
          [quote author=malik-i eşter link=topic=2448.msg13928#msg13928 date=1238748860]
          Allah razı olsun

[/quote]heye haklısan)
          [/quote]
          bilirem
          [/quote]
          Ey ateş!
          Ve ey insan!

Yorum

Allah razı olsun

[/quote]

Yorum

amin ecmain ınsaallah
              Ey ateş!
              Ve ey insan!

Yorum

Allah razi olsun
                hurmayi cok severim
                buldummuda hic affetmem

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

aynenn ;D
                  Ey ateş!
                  Ve ey insan!

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=2448.msg17112#msg17112 date=1239886055]
                    Allah razi olsun
                    hurmayi cok severim
                    buldummuda hic affetmem

[/quote]
                    bana bakma abla fazla yemeyin kilo yapar diyorum ama bende affetmem
                    ve maşallah annem ne zaman rastgelse alır
                    bitki çayı ile çok hoş oluyor bence

Yorum

hmmmm
                      yogurtla denedim ama bitki cayi ile hic denemedim
                      mutlaka denemeliyim
                      kilo almanin daha türlü nedenleri var bacim, kilo problemi olan insanlar hurmadan uzak durmakla basaracak degiller bunu
                      hem hurma kilo yapmaz yapmaz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X