Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ağız Kokusu Önemlidir

Daraltma
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

    Ağız Kokusu Önemlidir

    Bugünkü konumuz ağız kokusu, nedenleri ve bitkilerle tedavisi.

    Ağız kokusuna ya da başka bir deyişle kişinin nefesinin kötü kokmasına sigara, burunda ve sinüslerde oluşmuş rahatsızlıklar, akciğer ya da sindirim sistemi rahatsızlıkları neden olabilir. Ağız boşluğunda oluşan enfeksiyonlar; çürük dişler, iltihaplı dişetleri, diş taşları ya da diş arasında kalmış maddelerin mayalanarak, kötü kokuya neden olması gibi durumlarda bu sorunla karşılaşırız. Sürekli kabızlık çeken kişilerde de ağız kokusu görülür. Bu durumu ortadan kaldırmak için tam tahıl ekmeği, keten tohumu, bol sebze ve meyve ağırlıklı beslenip, bol sıvı tüketmek çözüm sağlayabilir.

    Ağız ve diş bakımı, ağız kokusunu önleyici ilk etkendir. Bunun için öncelikle bir diş hekimine başvurularak dişlerde çürük, tartar(diş taşı),dişeti çekilmesi, ya da diş eti iltihabı varsa bu gibi sorunlara çözüm bulunmalıdır. Dişlerimizi sabah-akşam çok iyi fırçalamalıyız.. Uzmanların tavsiyesi, dişlerimizi 45 derecelik bir açıyla hem üstten hem de iç kısımlarını 3 dakika kadar dairesel hareketlerle fırçalamak şeklinde. Diş ipiyle fırçalanmış dişlerin aralarının iyice temizlenmesi sağlanabilir. Yalnız dişlerimizi değil dilimizi de yumuşak bir şekilde fırçalamak, dil yüzeyinde oluşabilecek bakterileri engelleyecektir. Bir diş fırçasının 3 – 4 ayda yenilenmesi önerilmektedir. Diş fırçasının çok sert olması ve sert şekilde fırçalanması ise diş minelerine zarar verebilir. Onun için orta sertlikte fırça kullanmak gerekir.

    Şifalı bitkilerle ağız kokusunu giderebiliriz. Aşağıdaki çözümlerden herhangi birini seçerek uygulayabiliriz.

    • Kakule bitkisinin içindeki minik tohumlardan 2–3 tanesini çiğneyebiliriz. Aynı şekilde 1 tane karanfil çiğnenebilir. Bu bitkiler sarımsaklı ve soğanlı yiyeceklerden sonrada ağızda hem ferahlık yapar hem de kokuyu giderir.

    • 30 gr anason, 20 gr adaçayı ve 20 gr kekik karışımı 1 orta boy bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı atılır . 10 dakika sonra ilk yudumu ağızda bir süre dolaştırıp kalanı yudumlanarak içilir. Bu çaydan günde 2–3 kez içilebilir.

    • 1 elma yenilebilir.
    • Biberiye ve nane eşit olarak demleme usulüyle haşlanır ve bununla gargara yapılır. Gargaradan sonra sıvı tükürülür.

    • Sindirim sistemiyle ilgili rahatsızlıklarda ise nane ve kimyon çayları etkilidir.

    • Yemeklerden yarım saat önce yarım çay bardağı suya 10 damla mersin yağı, 10 damla karanfil yağı konup içilir. Bu terkip hem ağız kokusuna hem de ağızdaki tatsızlığa iyi gelir.

    Ağız yaraları

    Ağız boşluğunu örten mukoza sürekli mikroorganizmalara maruz kalmaktadır. Onun sağlıklı kalabilmesi, bağışıklık sisteminin korunmasına bağlıdır. Ağız boşluğundaki yaralar, bağışıklık sisteminin uyarısıdır. Sürekli stres ve gerginliğin ya da korkunun da ağızda yaralara sebebiyet verdiği bilinen bir gerçektir. Aşağıda çeşitli bitkisel çözümler bulacaksınız.

    • Yarım su bardağı ılık mayıs papatyası çayına 5 damla propolis tentürü eklenerek iyice karıştırılır. Bu karışımla ağız iyice çalkalanır ve tükürülür. Gün içinde birçok kez bu gargara tekrarlanır. Propolis işçi bal arılarının ağaç ve çalıların yaprak tomurcuğu, gövde yaraları gibi büyüyerek yenilenen kısımlarından topladıkları sarı, yeşil ve kahverengi reçinemsi bir maddedir.

    • Çay ağacı yağı (tea tree oil)
    Yine ılık mayıs papatyası çayına 4–5 damla çay ağacı yağı eklenir ve gargara yapılır ardından yutulmadan tükürülür. Gün içinde birçok kez yinelenir.
    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

    #2
    Ynt: Ağız Kokusu Önemlidir

    Allah razı olsun çok önemli bilgiler....
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

    Yorum


      #3
      Ynt: Ağız Kokusu Önemlidir

      [quote author=MÜDDESSİR link=topic=2807.msg13787#msg13787 date=1238676952]
      Allah razı olsun çok önemli bilgiler....
      [/quote]

      Yorum

      YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X