Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hatay teröre karşı ayaklandı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hatay teröre karşı ayaklandı

...edit...

Yorum

[quote author=Hakan_can link=topic=24025.msg162260#msg162260 date=1349008510]
      nusayrilik ile şia,nın aynı olmadığını iddia eden arkadaşlara tavsiyem hakkında tam ilim sahibi olmadığınız konuda kesin hüküm vermeyin...imkanı olan şii arkadaşlar iran ve ıraktaki şii alimlere gidip ordan sorsun nusayriliği ve kökenini...her yıl adana va hataydaki hocalar ile istişarede bulunan şii hocaların neler konuştuklarını hangi itikadi konularda mutabık olunduğunu sorsunlar bir zahmat şii hocalara... şia ile nusayrilik arasındaki fark şudur; sıradan bir şii bilgi sahibidir ilim sahibi değildir kendini nusayrilikten farklı görür, ama sadece bilgi sahibi değil ilim sahibi olan bir şii hakkı ve hakikati bilir ve şia ile nusayriliğin itikadta ve fıkıhta aynı olduğunu bilir fakat takiye yapar...işte aramızdaki fark bu
      [/quote]

Allah ıslah etsin. Vallahi güleceğim yoktu.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=24025.msg162333#msg162333 date=1349072114]
        Allah ıslah etsin. Vallahi güleceğim yoktu.
        [/quote]

neye güldüğünü anlayamadım..artık nasıl bir espri anlayışın varsa demek bu konular sana komik geliyor...senin bu tutumun bizim açımızdan ciddiye alınacak ahlaki bir tutum değildir, zira bizim için önemli olan alim olan şii hocaların itikat ve fıkıh noktasında bir olduğumuzun farkında olmalarıdır....

Yorum

[quote author=Hakan_can link=topic=24025.msg162343#msg162343 date=1349089308]
          neye güldüğünü anlayamadım..artık nasıl bir espri anlayışın varsa demek bu konular sana komik geliyor...senin bu tutumun bizim açımızdan ciddiye alınacak ahlaki bir tutum değildir, zira bizim için önemli olan alim olan şii hocaların itikat ve fıkıh noktasında bir olduğumuzun farkında olmalarıdır....
          [/quote]

Ancak Sıradan bir insan yukarıda ki değerlendirmeyi BİLGİ diye bize sunabilirdi. Nitekim Sıradanlaşmış bilgiler içerisine yeni giren sıradan Düşünceniz, her türlü, gerçek bilgi ve belgeden yoksundur. Aksi halde siz sıradanlaşmış düşüncenizi tek paragrafda yazar iken en azında karşılaştırmalı ve kaynaklı olarak bilgi sunabilirdiniz. Tabii eğer var ise?

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=24025.msg162318#msg162318 date=1349035596]
            ...edit...
            [/quote]

fikirlere katılmayabilirsin, frekansların uyuşmayabilir, ama bu senin sınırsız özgür niteleme ve daha doğrusu iftira atma hakkın olacağı anlamına gelmez!. Biz gulat değiliz. Gulat şiileri ilgilendiren bir kavramdır. Şiiler, kendilerine monte edilmek istenen ancak hiç bir zaman şii sayılamayacak aşırı guruplara gulat der. Şiayla hiç bir ilgisi olmadığı halde şii gösterilmeye çalışılan bu inanç bizim başımıza hep bela oldu. Ali a.s'ın (haşa) tanrı görülmesi gibi bir düşünceye gulat denir. Şiiler gulatları necis bilirler ve kendi aralarına almazlar. Bizim çok çektiğimiz bu gulat kelimesiyle suçlanmak hak ettiğimiz bir şey değil!

Bize biri gulat diyorsa bu ancak cehaletin eseridir. ne şiayı ne gulatı bilmeyen bir koyu cehaletin hem de!

bize gulat diyerek hakaret eden bu akademisyen nickli, cehalet mesajının sahibi olan kişinin hak ettiği cezasının verilmesini bekliyorum!

Not: sünniler hatta bazı sünni akademik çevre, Peygamber s.a.a.ten sonra tertemiz Ehlibeyt inancını merkeze alan şia inancını tamamen yok sayarak, gulat inançlarını şii inancı diye anlatılar. Şiilerin, bizim bildiğimiz gulatlar gibi inandıklarını gösterirler! Ben de yıllarca şia diye gulat inançlarının anlatıldığı gerçek şia inançlarının hiç gündeme getirilmediği bu yüzden insanların şiaya öcü gibi baktığı ortamda büyütüldüm...

Yorum

Lütfen yazışmalarınıza kimseyi incitmeden, İnançlarını, Değerlerini küçümsemeden deliller ile, Kaynaklar ile devam ediniz.

Yorum

sünni olduğum için mi sadece ve sadece benim yazılarım engelleniyor , siliniyor ?

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=24025.msg162344#msg162344 date=1349090568]
                  Ancak Sıradan bir insan yukarıda ki değerlendirmeyi BİLGİ diye bize sunabilirdi. Nitekim Sıradanlaşmış bilgiler içerisine yeni giren sıradan Düşünceniz, her türlü, gerçek bilgi ve belgeden yoksundur. Aksi halde siz sıradanlaşmış düşüncenizi tek paragrafda yazar iken en azında karşılaştırmalı ve kaynaklı olarak bilgi sunabilirdiniz. Tabii eğer var ise?
                  [/quote]

gerçek belge ve bilgi talebinde bulunan beşeri zihniyete önerimiz kendini yakın hissettiği ve savunduğunu iddia ettiği, dahil olduğu kesime yani iran ve ıraktaki şia alimlere danışmasını ve kimin gulat kimin hak olduğu konusunda eğer sıradan bir beşeri şuura sahip değil ise layıkı ile beklediği cevapları alacaktır...şii lik birilerinin babasının tapulu malı değildir..sia kelime manası ile islami literatürde ali taraftarı veya ali,nin yolundan giden manasını taşır,bu tanımlamanın nusayrileri kapsadığı iran-ırak ve lübnandaki şia kesim tarafından kabul edildiği halde birilerinin nusayriliği şia nın dışında gösterme çabası nasıl bir zihniyetin ürünüdür,bilinç altında nusayri kesime karşı hangi önyargı ve yıpratma geyretleri alenen ortada olan bu zihniyet unutmamalıdır ki bilgi göreceli bir kavramdır hakikata ulaşmak ilim ile olur bu ilim belgeler ile ortaya konulmaz,bu ilim beşeri nefsin fıtratı gereği iman ederek olur ve bu imana ulaşmak içinde peygamberimizin söylediği ''ben ilmin şehriyim ve kapısı Ali,dir'' hadisinde işaret edildiği gibi ilmin yolu hz ali,de gizlidir..bizler bu ilim yolundan başka hiç bir yola sapmadık...aksini iddia eden varsa bu yol dışında hangi yol olduğunu göstersin.......

Yorum

bakın Ankara_İlahiyat isterseniz kendiniz sorun burda yıllardır yazan bir çok sünni var ama yazıları hiç bir zaman silinmez. muhalefet de ederler ve kendilerine cevap verilir onlar da kabul eder reddederler ama yazıları hiç silinmez, yönetim daha iyi açıklar ama site kurallarına uyar kimseye hakaret etmezseniz yazılarınız silinmeyecektir.

bize gulat diyemezsiniz, biz gulatı necis müşrik biliriz, aramıza sokmayız. kestiklerini yemeyiz. bu kadar onlara şiddetliyken tutup burda bize gulat derseniz biz aptal değiliz onursuz değiliz ki sizin o sövgünüzü öyle burda tutalım. site yönetimi haklı olarak mikdat bin esved dışındaki şiilere gulat demenize müsade etmeyecektir...

yazdıklarınıza dikkat edin kimseye hakaret etmeyin. katılmadıklarınız olabilir buna saygı duyarız ancak delillere delille karşılık vermek en doğru olanıdır. böyle olduğunda istifadenin karşılıklı artacağını göreceksiniz...

örneğin yıllarca yazan hilalnur hala şii yapamadık. sorun ona yazıları siliniyor mu? o siteyi çok iyi tanır...

Yorum

benim gulat hitabım;

bana haçlı diyen nasibi diyen kabesi amerika diyen,

hz ömere yahudi itikadına sahipti diyen, ilk 3 halifeye tağut diyen nusayrileredir.

yukarıda bunun örneklerini görebilirsiniz ve onların tek kelime yazılarına dahi dokunulmamış.

bana istediklerini söyleyebilirler ben kendilerine bu yetkiyi veriyorum çünkü daha öncede arzettiğim üzere bir yahudi ya da hristiyan nasılki benim itikadımın yanlış olduğunu söylemekte özgürse beni kafir olarak görüyorsa aliye allahın görüntüsü diyen nusayrilerin bana yönelttiği eleştirilerde bundan farksızdır. evet ben onların dininin kafiriyim. onların inançlarından uzağım. çünkü ihlas suresine iman edenlerdenim. ancaaaakkk benim şahsıma hakaret yada küfür edilmesine izin vermiş olmam değerlerime de hakaret edilmesine izin vereceğim anlamına gelmez.

ben nusayrilere gulat dediğimde yazılarım siliniyor ise nusayrilerin bana yönelttiği hakaretlerde ya da benim değerlerime yönelttiği hakaretlerdede yazılar silinmeli. aksi halde adaletsizlik zuhur eder.

burada art niyet sözkonusudur. suriyede nasılki nusayrilerin yaptığı çirkinliklere göz yumuluyor ve şiiler tarafından destekleniyor ise maalesef durum burada da farksızdır.

hem siz şii iseniz neden nusayrilere yönelttiğim eleştiriyi üzerine alınıyorsunuzki? nusayrilerle itikadınızın aynı olduğunu düşündüğünüz için olabilirmi?

ayrıca ilahiyat fakültelerine fuhuş yuvası diyen bir ahlaksız nasıl olur da kimseye hakaret etmemekten bahsedebilir? hayretler içerisindeyim !

Yorum

benim yazdığım yazılardan sonra gulat suçlamasında bulununca öyle anladım.

Bu sitede nerede Ali'ye (a.s.) Allah'ın görüntüsü diyen nusayri gördün? ben görmedim?

Ömer b. Hattab'a yahudi itikadında diye hakaret etmek site kurallarına aykırıdır. Çünkü Ömer bin Hattab sünni müslümanların çok değerli gördüğü biridir. O mesajları yöneticiler görmemiştir onları rapor ettiniz mi? Sizin şahsınıza ya da inançlarınıza hakaret eden mesajları da aynı şekilde moderatöre rapor et linkiyle bildirin. tepkisiz kalınacağını sanmıyorum...

ben hiç bir mesajımda ilahiyat fakültelerine fuhuş yuvası dediğimi hatırlamıyorum. bu iddianızı ya siz gösterin ya da iftiracı olduğunuzu ilan edeceğim. ancak yine de geçmiş mesajlarımı şimdi inceliyorum!

Yorum

Ankara_İlahiyat!

epey bir geriye doğru tarama yaptım. ama dediğin şeyi ima bile eden bir yazımı bulamadım:

hani, adı akademisyen olup yönteminin bununla alakası olmayan arkadaş! Nerede demişim İlahiyat fakülteleri fuhuş yuvası! diye! Bu iftiradan ve fitneden Allah'a sığınırım! Ve ayrıca bu iftiranı ispatlamanı bekliyorum!

Yorum

37 no.lu mesajımda ilahiyat fakültelerine attığınız necis iftirayı alıntılamıştım ancak yöneticiler yeni farketmiş olmalılar ki silmişler.

şimdi bu iftiralarınızın nerede olduğunu bana değil önce vicdanınıza sonra yöneticilere sorun

Yorum

İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Benim vicdanım da aklım da ne yazdığımın farkında. Toptan hiç bir camiayı hem de zina gibi ispatı için en yüksek derecede şahitlik şart koşulan bir konuda suçlamayacak kadar aklım da ilmim de var diye biliyorum.

Ancak sizinle bu bana attığınız iftira ve ortalığı provake etmeye yönelik tavrınız nedeniyle ahirette görüşeceğiz. Allah'ın adaletinden hiç bir şey kaçmayacaktır...

Tekrar ediyorum, İlahiyat fakültelerinde bizden sonra ahlaki yozlaşmanın çok daha hızla ilerlediği, hocaların şahit oldukları bazı öğrencilerdeki kız erkek ilişkilerinden rahatsız olduğu, öğrencilerin de hocaların davranışlarından yakındıkları her zaman duyduğumuz konuşmalar. bizim her yıl bir sürü tanıdığımız ilahiyata öğrenci olarak gidiyor, bilmediğimiz yerler değil...

Eğer siz toptan İlahiyat camiasını, türkiye cahiliye toplumundan farklı ve ahlaki yozlaşmadan uzak diyorsanız buyrun iddianızı dillendirin. ama sizden bizi reddetme ve söylediklermizi çarptıma dışında ilahiyatların hem öğrenci hem de öğretim görevlileri açısından bir değerlendirmesini hiç görmedim.

Yorum

Hakan Can Sünniler Ali taraftarı değil midir?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X