Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hatay teröre karşı ayaklandı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hatay teröre karşı ayaklandı

Ankara ilahiyat kendin çalıp kendin oynuyorsun yaptığın tek şey iftira atmak. yazdıkların ne ahlaki nede ilmi. İslam inancı mensubu birine yakışmıyor o yüzden sana kıbleni değiştir diyorum. ve sana şunu söyleyeyim ki herkese söylediğim bir atta sözümüzdür: "el-kelem sıfatul mütekellim" yaz istediğini yaz bu senin kişiliğindir....

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24025.msg162471#msg162471 date=1349256937]
      Sünniler Ali taraftarı değil midir?
      [/quote]
      Hayır, Sünniler İmam Hz. Ali taraftarı değildir. Çünkü peygamberimizin buyruğuna rağmen İmam Hz. Ali'nin vasiliğini, imamlığını inkâr ettiler.
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 20:11.
      "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Bununla birlikte gerçek sünnet ehli Şia'dır (Alevilerdir)

ALEVİ = Şİİ
        "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=24025.msg162456#msg162456 date=1349214059]

hz ömere yahudi itikadına sahipti diyen, ilk 3 halifeye tağut diyen nusayrileredir.

[/quote]

[quote author=cundep link=topic=24025.msg162299#msg162299 date=1349031803]

Kesinlikle doğru. senin itikadın ömerin yahudi alimi kâb alahbar'a teorize ettirdiği itikaddir, benimki ise mutahhar ehlibeytin itikadı.

[/quote]

karar sizin.

yalan karakterin olmuş bay ilahiyatçı. hem nasıbi hem yalancı...

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24025.msg162471#msg162471 date=1349256937]
            Hakan Can Sünniler Ali taraftarı değil midir?
            [/quote]

elbette sünniler içerisinde hz. ali taraftarı vardır ve olması gerekende budur..kadiriler,halvetiler,mevleviler,melamiler gibi sünni tarikatlar anadolu-bektaşi kültüründe olduğu gibi ehli beyt,e büyük saygı ve hürmet gösterirler...fakat içlerinde hz ali yi diğer halifelere nazaran daha az önemli sayanlarda var buda bilinen bir gerçek....ibn-i teyymiye gibi sünnilerinde hz ali ve hz hüseyin konusundaki görüşleri malumdur asla kabul edilemez görüşlerdir..

Yorum

[quote author=Hakan_can link=topic=24025.msg162517#msg162517 date=1349299856]

elbette sünniler içerisinde hz. ali taraftarı vardır ve olması gerekende budur..kadiriler,halvetiler,mevleviler,melamiler gibi sünni tarikatlar anadolu-bektaşi kültüründe olduğu gibi ehli beyt,e büyük saygı ve hürmet gösterirler...fakat içlerinde hz ali yi diğer halifelere nazaran daha az önemli sayanlarda var buda bilinen bir gerçek....ibn-i teyymiye gibi sünnilerinde hz ali ve hz hüseyin konusundaki görüşleri malumdur asla kabul edilemez görüşlerdir..
              [/quote]
              imam zaman gelen de görecem men onları bakalım hangi deliğe kaçacaklar
              [center]
              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
              [center]
              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[/quote]

..sia kelime manası ile islami literatürde ali taraftarı veya ali,nin yolundan giden manasını taşır,bu tanımlamanın nusayrileri kapsadığı iran-ırak ve lübnandaki şia kesim tarafından kabul edildiği halde ...[/quote]

Sünnilere de Nusayri diyebilir miyiz?

Sünni Dünyanın Ali Sevgisi ne kadar samimi? Ali sevgisinde Samimi olan bir topluluk Hamurları Ali Sevgisi ile yoğrulmuş bir topluluğu nasıl tekfir eder?

elbette sünniler içerisinde hz. ali taraftarı vardır[/quote]

Sünniler içerisinde Ali Taraftarı olmayanlar kim?

Yorum

Prof.Dr.Zekariya Beyaz varya Türkiye`de Şiiliği en yüksek sesle savunan Sünni ilahiyatcıdır.Yıllar önce Takvim Gazetesinde Alevilikle ilgili bir yazı dizisi yayınlamıştı o yazı dizisinde resmen ŞIilik propagandası yapmıştı.Hatta bu yüzden o sene Hatay Ehli Beyt Vakfı Gadir Hum Bayramı kutlamalarına kendisini konuşmacı olarak davet etmişti.Hatay da büyük bir çoşku ile karşılanmıştı.
                  Ayrıca Marmara Üniversitesi ilahiyat FAkültesi DEkanlığı zamanın da "Şii islam Araştırma Kürsüsü" kurdurduğunu söylemişti.

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24025.msg162532#msg162532 date=1349334912]

Sünni Dünyanın Ali Sevgisi ne kadar samimi? Ali sevgisinde Samimi olan bir topluluk Hamurları Ali Sevgisi ile yoğrulmuş bir topluluğu nasıl tekfir eder?

[/quote]

Mufaddal kardeşim tam olarak ne demek istediğini anlamadım. Ali Taraftarı olmak için onu sevmek yeterlimidir? hani erdogan diyorya aliyi sevmekse alevilik bende aleviyim. yani ben aliyi seviyorum diyen herkes ali şiası lurmu? ali şiası çok büyük ve yüce bir kavramdır. ben bile Allaha dua ederim her zaman "Allahım beni Ali'nin taraftarlarından olma şerefine nail et."
                    Hz.Ali yi veli edinemeyenler Ali taraftarı olabilirler mi? tam olarak siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? bu gün Alevilerin başlarını kesen selefilere bile sorsan Ali yi severiz derler.

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                    Ebu Nevves

Yorum

Hakan Can: ..sia kelime manası ile islami literatürde ali taraftarı veya ali,nin yolundan giden manasını taşır,bu tanımlamanın nusayrileri kapsadığı iran-ırak ve lübnandaki şia kesim tarafından kabul edildiği halde ...

Hakan Can:elbette sünniler içerisinde hz. ali taraftarı vardır ve olması gerekende budur..kadiriler,halvetiler,mevleviler,melamiler gibi sünni tarikatlar anadolu-bektaşi kültüründe olduğu gibi ehli beyt,e büyük saygı ve hürmet gösterirler...

Süveydi Kardeş Sorum burda başladı. Şia kelimesinin manasını arkadaşımız kendince, Ali Taraftarı diye yaptı ve devamında ise Sünniler içerisinde de Ali taraftarı vardır dedi. Mavi ile işaretlediğim birinci alıntıya dikkat ederseniz ve orasını ikinci alıntı ile karşılaştırır iseniz sorumu anlamış olacaksınız. Ve doğal olarak soruyorum:

Sünni Dünyanın Ali Sevgisi ne kadar samimi?
                      Ali sevgisinde Samimi olan bir topluluk Hamurları Ali Sevgisi ile yoğrulmuş bir topluluğu nasıl tekfir eder?

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=24025.msg162456#msg162456 date=1349214059]
                        çünkü ihlas suresine iman edenlerdenim.
                        [/quote]

Nusayriler dediğiniz, biz Arap Alevileri de İHLAS SÜRESİ'NE iman ediyoruz. Yalnız İhlas süresi değil, Kuran-ı Kerim'in bütün ayetlerine inanıyor, iman ediyoruz. Kuran-ı Kerim ve Ehlibeyt'e göre amel etmekteyiz.

[img alt=‏Fotoğraf: صدق اللهُ مولانا العليُ العظيم.‏ width=403 height=403]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/c79.0.403.403/p403x403/229475_406022272798311_565361690_n.jpg[/img]
                        صدق اللهُ مولانا العليُ العظيم

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24025.msg162560#msg162560 date=1349370233]
                          Hakan Can: ..sia kelime manası ile islami literatürde ali taraftarı veya ali,nin yolundan giden manasını taşır,bu tanımlamanın nusayrileri kapsadığı iran-ırak ve lübnandaki şia kesim tarafından kabul edildiği halde ...

Hakan Can:elbette sünniler içerisinde hz. ali taraftarı vardır ve olması gerekende budur..kadiriler,halvetiler,mevleviler,melamiler gibi sünni tarikatlar anadolu-bektaşi kültüründe olduğu gibi ehli beyt,e büyük saygı ve hürmet gösterirler...

Süveydi Kardeş Sorum burda başladı. Şia kelimesinin manasını arkadaşımız kendince, Ali Taraftarı diye yaptı ve devamında ise Sünniler içerisinde de Ali taraftarı vardır dedi. Mavi ile işaretlediğim birinci alıntıya dikkat ederseniz ve orasını ikinci alıntı ile karşılaştırır iseniz sorumu anlamış olacaksınız. Ve doğal olarak soruyorum:

Sünni Dünyanın Ali Sevgisi ne kadar samimi?
                          Ali sevgisinde Samimi olan bir topluluk Hamurları Ali Sevgisi ile yoğrulmuş bir topluluğu nasıl tekfir eder?

[/quote]

Mufaddal kardeşim ben Hakan can kardeşin son verdiği cevabı "sünniler içerisinde de Ali taraftarı vardır" kişisel yorumu olduğunu görmekteyim ki sizde bunun farkındasınız. ama sizin
                          Hakan'ın yazılarının üstüne bu kadar gitmeniz benim garibime geldi? neyi amaçladığınızı anlamadım? "Sünniliğin ali taraftarlığıyla bir alakası var" gibi bir sizin düşünceniz var mı? ben bunu merak ettim.
                          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 20:12.

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

burada art niyet sözkonusudur.
                            [/quote] Burada asıl art niyetli olan sizsiniz. Sizin tekfirci ve iftiracı sözlerinizden sıkıldık, haddinizi bilin artık... >

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=24025.msg162564#msg162564 date=1349373148]
                              Mufaddal kardeşim ben Hakan can kardeşin son verdiği cevabı "sünniler içerisinde de Ali taraftarı vardır" kişisel yorumu olduğunu görmekteyim ki sizde bunun farkındasınız. ama sizin
                              Hakan'ın yazılarının üstüne bu kadar gitmeniz benim garibime geldi? neyi amaçladığınızı anlamadım? "Sünniliğin ali taraftarlığıyla bir alakası var" gibi bir sizin düşünceniz var mı? ben bunu merak ettim.
                              [/quote]

Süveydi halen anlamadın mı kardeş. Ben Dost ile düşmanın aynı anda sevilemeyeceğine seviyorum diyen insanın ise sevgisinde samimi olmadığına, samimi olsa bile geçici olduğunu, suriye örneğinde olduğu gibi bir imtihanla karşılaştığında imtihanı kaybedeceğine Kalben inanıyorum.

Arkadaş Şia - Ali Taraftarı - Nusayri yorumunu yaptı. Ardından Sünnilerdede Ali taraftarı var dedi. Ben ise şimdi Sünnilerde mi Nusayri diye soruyorum?
                              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 20:10.

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=24025.msg162568#msg162568 date=1349374408]
                                Süveydi halen anlamadın mı kardeş. Ben Dost ile düşmanın aynı anda sevilemeyeceğine seviyorum diyen insanın ise sevgisinde samimi olmadığına, samimi olsa bile geçici olduğunu, suriye örneğinde olduğu gibi bir imtihanla karşılaştığında imtihanı kaybedeceğine Kalben inanıyorum.

Arkadaş Şia - Ali Taraftarı - Nusayri yorumunu yaptı. Ardından Sünnilerdede Ali taraftarı var dedi. Ben ise şimdi Sünnilerde mi Nusayri diye soruyorum?
                                [/quote]

Şia'lar=Ali taraftarları, 12. imam a.s.ın gaybeti sonrasında meşru liderlik meselesinde fikir ayrılığına düştüler, imamın en yakın sahabelerinden bir tanesi olan Muhammed bin nusayr adındaki sahabenin ilminden ve içtihadından faydalanan bir topluluk oldu, bu topluluğa bu zatın künyesine izafeten "nusayri" denildi.
                                Bu zat 11. ve 12. imamların en yakın sahabesi olması hasebiyle müslümandır, imamiyyecidir, şiadır, alevidir, O'nun ehlibeyt a.s.dan naklettiği ilimlere tabi olanlar da O'nun gibi müslümandırlar, imamiyyecidirler, şiadırlar, alevidirler.

Ne islam, ne imamiyye, ne şia ne de alevilik hiç kimsenin tekelinde değildir. bu kesimi bu şerefli sıfatlar kapsamı dışında tutmaya çalışan her kimse kendi çapını ve kalitesini belirtmiş olmaktan öteye gidemez.

Bu meselenin ÖZÜ budur.

bu foruma dadanan selefi, nasibi, ehlibeyt düşmanı fanatiklerin kışkırtmalarına uyup ikide bir tartışma konusu yapmanız çok da doğru değildir.

Sünniler şia veya nusayri değildirler. Sünniler için hz. Ali a.s. sevmek sıradan bir tarihi şahsiyeti sevmekten farksızdır, o derece önemsizdir, dini bir değeri de yoktur.

Arap aleviler içinse ehlibeyti sevmek ve yüceltmek dinin esası ve temelidir. kısacası herşeyidir.

son sözüm de hakan can'a olacak : "iyi niyetlisin, barış ve vahdetten yanasın, ama kendini ifade yeteneğin biraz zayıf, dini tartışma ortamları dikkat ve birikim isteyen bir alandır, biraz daha dikkatli ve sabırlı olman gerekiyor".
                                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 20:12.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X