Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hatay teröre karşı ayaklandı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hatay teröre karşı ayaklandı

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=24025.msg161536#msg161536 date=1347961733]

esadın zulmünü görmek için ne amerikancı ne rusyacı ne irancı ne maoist ne kemalist olmaya gerek yok
    vicdan sahibi müslümanlar nusayri rejim tarafından katledilen sünni halkın safında yer almaya devam edecektir. siz mazlumların değil mezhepdaşlarınızın safında yer alın problem değil.
    [/quote]

Irkçı ve mezhepçi bir yaklaşım. Bravo! size de bu yakışır.
    Hee! bu arada her ne kadar kabul etmek istemesenizde Alevi müslümanlarla birlikte Sünnilerde Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ı ve hükümeti desteklemektedir.

Sadece, Suriye nüfusunun %1'i bile olmayan muhalif denen küçük bir azınlık karşı gelmektedir.

"İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Esad yönetiminin demokrasi, insan hakları sorunu yok mu? Elbette var. Ama söyler misiniz, aynı sorunlar ABD'de, Türkiye'de yok mu? Esad Alevi olmasına rağmen, amel ederken Sunni-Hanefi mezhebine uymaktadır ve eşi Sünnidir. Bakanlar Kurulu'ndaki 30 bakandan 26'sı Sünnidir. 3'ü Alevi, biri de Hıristiyan'dır."

"İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=24025.msg161526#msg161526 date=1347933467]
        ayaklanan Hatay halkı değil türkiyenin dört yanından hataya eylem amaçlı giden maoist işçi partisi örgütleridir.
        Eylemde en fazla atılan slogan şudur : “Mustafa kemalin askerleriyiz.”
        mustafa kemalin yolundan gidenler mazlum suriye halkinin tarafinda olacak degillerya tabiki esadin tarafinda olacaklar

[/quote]

orada on tana iş partili ya vardı ya yoktu.... ayrıca bu miting için tüm yollar kapatıldı çevre şahir yolları yetmedi ilçelerin yollarıda tutuldu yollar tutulmasydı orada en azından 50 bin kişi olacaktı....

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
        أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
        Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=24025.msg161536#msg161536 date=1347961733]
          kendiniz itiraf ettiniz eyleme katılanlar hatay halkı değil dışarıdan toplanan besleme gruplardır.

bunların başını çeken kenan çamurcu gibi adamların ne olduklarını kendi kalemlerinizden okuyun.

http://www.velfecr.com/velfecrin-kem...-2558y-tr.html

esadın zulmünü görmek için ne amerikancı ne rusyacı ne irancı ne maoist ne kemalist olmaya gerek yok
          vicdan sahibi müslümanlar nusayri rejim tarafından katledilen sünni müslüman halkın safında yer almaya devam edecektir. siz mazlumların değil mezhepdaşlarınızın safında yer alın problem değil.
          [/quote]

orada sadece ve sadece burada abd nin beslemesi köpeklerin işlediği cinayetler var... bunları görmek için sadece o taasub gözlüğünü çıkarıp gerçekten olayları görmek gerek...

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
          Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=24025.msg161547#msg161547 date=1347978891]
            Parti örgütleri sadece organizatördür. Onun dışında Hatay'ın her ilçesinden Hataylılar ayaklanarak miting ve eylemlere katıldı. Ben bunu bir Hataylı olarak söylüyorum.
            Hatay dışından sadece Mersin ve Adana'dan katılım oldu.

[/quote]

mersin ve adanadan katılım sadece bir kaç kişisel aracıyla ve erken gelen kişiler oldu mekzun kardeş yollar kapatıldığı için otobüsler şehre sokulmadı.....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=24025.msg161557#msg161557 date=1347994315]
              mersin ve adanadan katılım sadece bir kaç kişisel aracıyla ve erken gelen kişiler oldu mekzun kardeş yollar kapatıldığı için otobüsler şehre sokulmadı.....
              [/quote]
              Evet haklısın, bende hususi araçlarıyla gelenleri kastettim zaten...

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=24025.msg161526#msg161526 date=1347933467]
                Eylemde en fazla atılan slogan şudur : “Mustafa kemalin askerleriyiz."[/quote]

Eylemde daha hangi sloganların atıldığını bilmiyorsunuz. Atılan sloganları ben söyleyim. Sloganlar Arapça ve Türkçe söylendi.
                Arapça ile "Yalnız Allah, Suriye, Beşşar" ve "canımız, kanımız feda olsun Beşşar" sloganları atıldı. Türkçe ile "Vali istifa" ve "Hükümet istifa" sloganları atıldı.
                Bunlar eylemde en çok atılan sloganlardır.

Yorum

kendiniz itiraf ettiniz eyleme katılanlar hatay halkı değil dışarıdan toplanan besleme gruplardır.

bunların başını çeken kenan çamurcu gibi adamların ne olduklarını kendi kalemlerinizden okuyun.

vicdan sahibi müslümanlar nusayri rejim tarafından katledilen sünni müslüman halkın safında yer almaya devam edecektir. siz mazlumların değil mezhepdaşlarınızın safında yer alın problem değil.
                  [/quote]

anlaşıldı bu zat atlantik islamcısı tıpkı velfecr gibi.

Bunların en büyük düşmanı amerika-israil düşmanlarıdır. Seccade dolardan kıble beyaz saray, kabe de pensilvanya.

yeme de yanında yat.

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=24025.msg161538#msg161538 date=1347963063]
                    Ankara ilahiyat kardeşim kenan çamurcu üstadı sen ve senin gibi yüzbin ilahiyatçıya değişmem.Kenan çamurcu sen ve senin gibiler emperyalizme destek olduğunuz için amerikaya ve natocu,atlantikçi güçlere sesinizi çıkaramadığınız için,El kaideci selefi teröristlerin Suriyeli masum insanları katledişini alkışladığınız için Solcu insanlarla beraber eylemlerde omuz omuza yürüyor.
                    Siz atlantikçi,natocu güçlerle omuz omuza yürüdğünüz için Kenan çamurcu gibiler solcularla omuz omuza yürüyor.Anlayacağın problem kenan çamurcuda değil problem sizde.
                    [/quote]

yüreğine sağlık kardeşim. İslam düşmanlarıyla aynı saflarda namaz kılanlar, namaz kılmakla müslüman olunmaz bilmeliler.

Yorum

Kenan Çamurcu hoca'nın "İslamcılar"la ayrışma süreci. kendi facebook duvarından her biri ders niteliğinde olan alıntılarla:

[color=rgb(51, 51, 51)]Kitabında "İslamcılık sonrası için başlangıçlar" diye bir bölüm var. Ben kendimi mutezil devrimci dindar olarak isimlendiriyorum.[/color]

[color=rgb(51, 51, 51)]İ[/color]slamcılık kuşkusuz önemli bir siyasi akım ve bendeniz de onun Türkiye ayağında 30 yıldır ön saflarda olmuş biriyim. Ama artık izah etmiyor.

[color=rgb(51, 51, 51)]İslamcılık emperyalizme itirazın siyasi odağıydı fakat şimdi emperyalizmle işbirliğini simgeliyor. O güruh içinde olmamayı bunun için seçtim.[/color] [/color][color=rgb(51, 51, 51)][/size]İslamcılık akımının emperyalizmle işbirlikle kirletilmesine bakarak İslamcılığı terketmeyi doğru bulmayanlar da var. Ben onlardan değilim.

İslamcılık, bugün fazlasıyla sağcılaşmış bir siyasi akım. Emperyalizmle işbirliğine direnememesi de sağcılaşmasından zaten.

Bendenizin meşrebi, İslam'ın güçlü tarihsel damarından akıp gelen hikmet-irfan-akıl okuluna talebeliktir. İslamcılık buna yabancıdır.

Türkiye'deki İslamcılığın genetik haritasında selefilik baskındır. O nedenle hikmet (felsefe) ve irfana hem yabancı, hem cahildir.

İslamcılık, bugünkü gövdesiyle el-Kaide ile bağını koparmamış, aksine onunla giderek özdeşleşen bir siyasi akımdır. Bu akımdan itizal ettim.

"Sizden de, Allah'ı bırakıp kulu kölesi olduğunuz değerlerinizden de kopup ayrılıyor (mutezil oluyor) ve Rabbime yöneliyorum." (Meryem 48)

İslamcılıktan ve muhafazakarlıktan mutezil olmuş devrimci dindarım, yahut dindar devrimci. Geride bıraktıklarım Atlantikçiliğe kadar uzandı.

Benim İslam'ım, Muhyiddin'den (İbn Arabi) mülhem Molla Sadra'nın İsfehan okulunun hikmet (felsefe) ve irfan meşrebinin İslam'ı.

[size=15px]
                      [/color][color=rgb(51, 51, 51)]

Yorum

[quote author=cundep link=topic=24025.msg161561#msg161561 date=1347996197]

anlaşıldı bu zat atlantik islamcısı tıpkı velfecr gibi.

Bunların en büyük düşmanı amerika-israil düşmanlarıdır. Seccade dolardan kıble beyaz saray, kabe de pensilvanya.

yeme de yanında yat.
                        [/quote]

velfecr atlantik islamcısımıymış? yani aynı inançtan olduğunu söylediğiniz nureddin şirin ve ekibinin kıblesi beyaz saray kabeside pensilvamıymış?

bak bunları bilmiyodum iyi oldu öğrettiğiniz.

nusayri caferi kardeşliği buraya kadarmıydı bakıyorum çıkarlar örtüşmeyince hemen anlaşmazlığa düşmüşsünüz?

sayın mikdat arkadaşım kenan çamurcuyu bana anlatmayın yüreğiniz yetiyosa nureddin şirine ve vefecr ekibine anlatın ben her ikisinin de ne olduğunu çok iyi biliyorum ama onlar daha birbirlerini yeni tanıyolar anlaşılan

sizde artık safınızı belli etseniz akibetiniz açısından hayırlı olur diye düşünüyorum. yaprak gibi ordan oraya savrularak heba olursunuz

Yorum

Türkiyeli şiilerin düşüncelerinin; "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir" ilkesini tozu dumana katacak şekilde gerilerde bırakırcasına baş döndüren bir hızla değiştiğini görüyorum. Bu değişimin sebebini şiilerin düşüncelerinin çok geride kaldığı için mi sürekli değiştiğine yormak lazım yoksa ciddiye alınmaması gereken bir durum olduğuna mı yormak lazım karar veremiyorum çoğu zaman…

1-) Daha seçim zamanı -ki bu zaman çok uzun bir zaman değil- herkese AKP'ye oy vermesi konusunda telkinlerde bulunuluyordu. Bu konuda itiraz edenlere cevaben "Oy kullanmak ameli bir konudur. Bu yüzden şu an ki konjonktür gereği oyumuzu AKP'ye vermeliyiz" şeklinde açıklamalar yapılıyordu. Halbuki oy vermekte, bu açıklamanın kendisi de bana göre çok yanlıştı. Bu konuda seçim zamanındaki şiilerin internette yazmış oldukları mesajların hepsi benim bu söylediklerimi destekler niteliktedir. Hatta seçim dönemlerinde "Falanca parti Hz.Hüseyin'in partisidir!" şeklinde sloganları da görmesekte duymuşluğumuz vardır. Tabi buna karşılık siyasi partilerden de gelen veladet günlerini kutlama mesajları bu ilginç desteğin cabasıydı…

Her dönem karşı çıktığımız gibi seçim dönemlerinde de hep oy vermeye karşı çıktım. Mevcut sistemin başına kim geçerse geçsin sistemin aynı sistem olduğu için kişiye göre değişen bir şeyin olmayacağını, bizim 'Türkiyeli Müslümanlar' olarak sistemle sorunumuzun olduğunu ve değişmesi gereken şeyin sistem olduğunu hep dile getirmeye çalıştım.

Sonuç olarak 3-5 yıl önce AKP’ye oy veren şiiler, ömrü boyunca sandık başına hiçbir şekilde gitmemiş insanları Erdoğancılıkla suçluyor (!)

2-) Yine yakın bir zaman diyebileceğimiz bir zamanda bir Ergenekon vardı. Türkiyeli şiiler bu oluşumun tam karşısındaydı. Ergenekon karşısında halkın iradesinden dem vurulup paşalara lanetler yağıyordu. Şimdi ise bu konuda tam olarak çark edilmiş durumda… İşçi Partisi organizasyonuyla birlikte mitingler düzenlenebiliyor. Sanki polisin tek müdahale ettiği miting bu mitingmiş gibi, TC devletinin jopu, plastik mermisi, falakası, dayağıyla sanki ilk kez tanışılıyormuş gibi ajitasyonlar yapılıyor.

Yönetim müsaade ederse devamını yazarız. Zamanım olmadığından sonra devam edecek…

Yorum

suruyeli muhaliflerde türkiyeni suclamaya basladi, irani ve hisbollahi suclayanlar bu haberi iyi okuyun:

Suriyeli Muhalif'den Çarpıcı İddialar
                            Suriyeli muhalif Heysem Menna, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ı, Suriye'deki mezhebi çatışmayı kızıştırmakla suçladı.

Tweets by @habereditor

Ulusal Koordinasyon Kurulu'nun Diaspora'daki lideri Heysem Menna, ülkedeki şiddet eylemlerine devam eden rejim ve muhaliflerin her ikisinin de kazanan değil kaybeden tarafta olduklarını söyledi.

Deutsche Welle'ye konuşan Menna, şiddet söylemine karşı diyalog söylemini öncelediklerini vurguladı. Suriye'de mezhebi savaşa karşı olduklarını belirten Menna, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı Suriye'deki mezhebi çatışmayı kızıştırmakla suçladı.

Menna, açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

"Ulusal Koordinasyon Kurulu ve içerideki diğer muhalif güçler gerek bizler gerekse dışarıdaki diğer muhaliflerle irtibat halinde. Bu irtibatın temel hedefi, ülkede artan şiddete karşı mücadele için sivil demokratik bir güç oluşturmak ve siyasi diyalog masasına dönmektir.

Şiddet, 2.5 milyon insanımızı kendi vatanlarında mülteci konumuna düşürdü. Burada mesele, zaferin askeri çözümle geleceğini sanan herkese karşı siyasi çalışmaları geri kazanmaktır. Askeri zafer, hiçbir taraf için gerçekleşmedi. Her iki taraf da kaybediyor. İster, diktatörlüğü devam ettirmek isteyenler isterse İslam devleti kurmak isteyenler olsun kaybediyorlar.

Şuan azınlık bir grup, şiddet dışında alternatif bir yol araştırmaya hazır. Biz, şiddete son verilmesi çağrımızdan ötürü başlangıçta "idealistler" olarak nitelendik. Fakat sonra bazıları da şiddete son verilmesi halinde ülkenin kurtulabileceğini idrak etmeye başladılar. Suriye'de 25 bin insan, değişim için öldüler. Fakat bu şiddet devam ettiği sürece, değişimin gerçekleşmesi mümkün değil.

Rejim, uzun bir süredir mezhep kartıyla oynamaktadır. Halen de devam ediyor. Fakat aynı zamanda bazı muhalifler de mezhep kartıyla oynadı. Mesela, Müslüman Kardeşler... Savaşın başlangıcında Alevilerle şu üç şekilde muamelede bulunulacağını söylediler: Sürgün, ölüm ya da İslam'a girme.. Fakat Suriye toplumunun çoğunluğu, bu önerileri reddetti.

Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar gibi dış güçler de Suriye'deki mücadeleye mezhebi renk kazandırmak için önemli rol üstlendiler, bu çerçevede çalıştılar. Onlar Suriye'de, bölgedeki Şii eksene karşı mücadele edecek Sünni eksen kurmak istiyorlar. İran'ın yenilgisinin, Şii ve Alevilere karşı nefretin artırılmasıyla geleceğini düşünüyorlar.

Bunun anlamı, Suriye toplumunun çöküşüdür. Bundan ötürü bu mantığı kabul etmiyoruz. Biz, mezhebi savaş istemiyoruz. Bunun için çalışan herkes bize göre, Suriye toplumun düşmanıdır. Bu kişiler, Suriye rejiminin de düşmanı olabilirler. Fakat aynı zamanda Suriye toplumunun düşmanıdırlar. Onlar, ülkede mezhebi ateşi körüklemekle Suriye rejimine hizmet etmektedirler. "

ydh

Yorum

Antakya Halkı Barışçıl Eylemlerinde Kararlılıklarını Gösterdiler
                              ANTAKYA – Antakya halkı; Türk otoritelerinin men etme ve eylem için izin vermeme icraatlarına rağmen, Suriye’yi destekleyen barışçıl eylemlere katılma kararlılıklarını sürdürerek Türkiye hükümetinin Suriye’nin içişlerine müdahalesini kınadılar.

Türk polisi, katılımcıların eylem alanına ulaşmalarını engellemek amacıyla şehri tamamen kordon altına alıp eylemciler ve araçların şehre girişini engellemeye çalışsa da eylemcilerin çoğu Türk polisinin tüm baskılarına rağmen eylem alanına ulaşmayı başardılar.
                              Valinin istifa etmesini talep eden Antakya halkına polis biber gazı, göz yaşartıcı gaz ve elektrikli coplarla müdahale etti.
                              Aynı çerçeve altında Türk analistler; Erdoğan hükümetinin Suriye ve halkına yönelik izlediği düşmancı politikayı kınayarak, bu politikanın bölgeyi parçalama hedefiyle Amerika’nın taşeronluğunu oluşturduğunu belirttiler.
                              Türk Ulusal kanaldan Gazeteci Mustafa Kaya Suriye Televizyonuna yaptığı açıklamada; Erdoğan hükümetinin politikasını eleştirerek, yapılan kamuoyu oylamasında Türk halkının büyük çoğunluğunun Suriye ile savaşa karşı olduğuna dikkat çekti.
                              Kendi tarafından Ankara Gazeteciler Cemiyeti başkanı; Erdoğan hükümetinin, yasalar gereğince parlamentonun izin yada onayını almadan Türkiye toprakları üzerinden teröristlere barınak ve eğitim kampları kurduğunu söyledi.
                              KAYNAK: SANA (Suriye Arap Haber Ajansı)

Yorum

Ankaralı ilahiyat kardeşim sana safımın ne olduğunu daha nasıl anlatayım.
                                Amerikanın başını çektiği buna siyonist israil,NATO,Türk hükümeti,suudi arabistan,kuveyt,katar,ürdün'ün destek verdiği,el arabiya ve el cezire kanallarının yalan ve dezenformasyonla katkıda bulunduğu ve Amerikanın paravan kuruluşu El kaidenin silah ve asker desteği verdiği Şer güçlerin karşısındayım.
                                Safım bunların karşısında bulunanlarla aynı saftır.
                                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                                İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X