Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hatay teröre karşı ayaklandı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hatay teröre karşı ayaklandı

[quote author=Mekzun link=topic=24025.msg162563#msg162563 date=1349373005]
    Nusayriler dediğiniz, biz Arap Alevileri de İHLAS SÜRESİ'NE iman ediyoruz. Yalnız İhlas süresi değil, Kuran-ı Kerim'in bütün ayetlerine inanıyor, iman ediyoruz. Kuran-ı Kerim ve Ehlibeyt'e göre amel etmekteyiz.

[img alt=‏Fotoğraf: صدق اللهُ مولانا العليُ العظيم.‏ width=403 height=403]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/c79.0.403.403/p403x403/229475_406022272798311_565361690_n.jpg[/img]
    صدق اللهُ مولانا العليُ العظيم
    [/quote]

Zaten nusayriler gerçekten İman ehli olmasalar suriye'de dünya üzerlerine gelirken bu direnci hala gösteremezlerdi. Allah yardım etmese bu bilinçle ayakta duramazlardı. Dünyadaki diğer milletler gibi şimdiye çoktaan çözülmüşledi! Elhamdulillah ki Esad ve şiilerinde nasıl bir iman var ki emperyalizme dimdik ayakta duruyor direniyorlar! Rabbim direnişlerini sonsuza dek daim etsin. İlahi Amin

Allahümme salli ala Muhammed ve Ali Muhammed ve Accil Ferecehum ve Ferecena bihim vel'an Âdaehum...

bu aşkam Taksim'de Suriyede hak adalet için kıyam edenlerin hallerine baktım. dinin emirlerine şekil olarak uymamışlar ama mana olarak tam dinin adalet özgürlük ve hak gibi en güçlü şiarlarıyla dimdik ayaktaydılar. Tayyib ve şiilerinin dininden bir kez daha iğrendim!

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=24025.msg162602#msg162602 date=1349381877]
      Zaten nusayriler gerçekten İman ehli olmasalar suriye'de dünya üzerlerine gelirken bu direnci hala gösteremezlerdi. Allah yardım etmese bu bilinçle ayakta duramazlardı. Dünyadaki diğer milletler gibi şimdiye çoktaan çözülmüşledi! Elhamdulillah ki Esad ve şiilerinde nasıl bir iman var ki emperyalizme dimdik ayakta duruyor direniyorlar! Rabbim direnişlerini sonsuza dek daim etsin. İlahi Amin

Allahümme salli ala Muhammed ve Ali Muhammed ve Accil Ferecehum ve Ferecena bihim vel'an Âdaehum...

bu aşkam Taksim'de Suriyede hak adalet için kıyam edenlerin hallerine baktım. dinin emirlerine şekil olarak uymamışlar ama mana olarak tam dinin adalet özgürlük ve hak gibi en güçlü şiarlarıyla dimdik ayaktaydılar. Tayyib ve şiilerinin dininden bir kez daha iğrendim!
      [/quote]

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=24025.msg162568#msg162568 date=1349374408]
        Süveydi halen anlamadın mı kardeş. Ben Dost ile düşmanın aynı anda sevilemeyeceğine seviyorum diyen insanın ise sevgisinde samimi olmadığına, samimi olsa bile geçici olduğunu, suriye örneğinde olduğu gibi bir imtihanla karşılaştığında imtihanı kaybedeceğine Kalben inanıyorum.

Arkadaş Şia - Ali Taraftarı - Nusayri yorumunu yaptı. Ardından Sünnilerdede Ali taraftarı var dedi. Ben ise şimdi Sünnilerde mi Nusayri diye soruyorum?

[/quote]

murtazali dost ile düşmanın aynı anda sevilemeyeceği derken dost kim düşman kim? sen bütün sünnileri kendine düşmanmı görüyorsun? bu nasıl bir yaklaşımdır neresi insani ve islami ?
        tekrar söylediklerimin arkasındayım ehli sünnetin içinde kendini hz ali,ye daha yakın gören kardeşlerimiz vardır sen nasıl hz ali taraftarıysan o kardeşlerimizde bu tanım içinde yer alır..sen buna kota koyacak yetkiyi ve cesareti nereden alıyorsun? nusayri veya sünni her kim ehli beyte sevgi ve saygı duyup hz ali,nin hilafet konusunda haklılığını savunuyorsa taraftardır...
        senin mantığında nusayriler ehli beyti aşırı yücelttiklerinden sapkın, sünnilerde hz ali düşmanıdır gibi basmakalıp gayri islami bir zihniyet olabilir,bu sadece seni bağlar bütün şia,yı değil
        suriye konusundaki imtihanda en taraflı şii blok savunucusu sünni olan haydar baş hoca ve medya yayın grubudur bunada dikkatini çekmek isterim..kanallaraında sürekli ehli beyt programı yapan ve onları öven kaç medya grubu var?

Yorum

Hakan can,
          Haydar baş tutucu sünnilerden değildir. Velayeti kabul ettiği andan itibaren artık Şii (Alevi) olmuştur ve gerçek sünnet ehli Şia'ya katılmıştır.

Sünniler Hz. Ali'yi, Ehlibeyt'i sözde sevdiklerini söylerler ama bu sevgiyle amel etmezler. Oysa Ehlibeyt sevgisi amel ister, söz değil...
          Bununla birlikte Ehlibeyt düşmanlarını da seviyorlar. Bu nasıl bir sevgidir söyler misin?

Kısaca Sünniler, Hz. Ali'nin taraftarı değildirler.

Ayrıca, Şii kardeşlerimiz bizi din ve velayet kardeşleri olarak görüyorlar.
          Sapkınlığı ise bize ve kendilerine atılmış bir iftira olduğunu söylüyorlar.
          "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Lütfen din ve velayet kardeşlerimizi üzecek bir söz söylemeyelim, Hakan can kardeşim...

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ
            "Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin." (Hucurat 10)
            "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Hakan_can link=topic=24025.msg162669#msg162669 date=1349527678]

murtazali dost ile düşmanın aynı anda sevilemeyeceği derken dost kim düşman kim? sen bütün sünnileri kendine düşmanmı görüyorsun? bu nasıl bir yaklaşımdır neresi insani ve islami ?
              tekrar söylediklerimin arkasındayım ehli sünnetin içinde kendini hz ali,ye daha yakın gören kardeşlerimiz vardır sen nasıl hz ali taraftarıysan o kardeşlerimizde bu tanım içinde yer alır..sen buna kota koyacak yetkiyi ve cesareti nereden alıyorsun? nusayri veya sünni her kim ehli beyte sevgi ve saygı duyup hz ali,nin hilafet konusunda haklılığını savunuyorsa taraftardır...
              senin mantığında nusayriler ehli beyti aşırı yücelttiklerinden sapkın, sünnilerde hz ali düşmanıdır gibi basmakalıp gayri islami bir zihniyet olabilir,bu sadece seni bağlar bütün şia,yı değil
              suriye konusundaki imtihanda en taraflı şii blok savunucusu sünni olan haydar baş hoca ve medya yayın grubudur bunada dikkatini çekmek isterim..kanallaraında sürekli ehli beyt programı yapan ve onları öven kaç medya grubu var?[/quote]

Beni anlayıp anlamamakda şüphelereim var. Ve beni anlamadığını düşünüyorum. Ben hiç bir sözümde Nusayriler için sapkın demediğim gibi sünniler içinde Ali düşmanı demedim. Bunlar senin zannındır. Dost Ali a.s! Düşman ise Muaviye, Yezid kısacası Ehl-i Beyt'e zulmeden herkestir.

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X