Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Selahattin Özgündüz Hoca ve Ergenekon Kararları

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Selahattin Özgündüz Hoca ve Ergenekon Kararları

arkadaşım yaptığın itirazda haklı olduğun yanlar da vardır demogoji yaptığın yanlar da

birincisi ehlisünnet adına konuşmuyorum kendimi sünni ya da şii olarak tanımlayan birisi değilim müslüman olmak sıfatı yeterlidir benim için

haklı olduğun taraf şudur bir kişinin sözleriyle tüm camia suçlanamaz doğrudur ancak eğer o kişi hala caferilerin lideri olarak sunulursa o zaman suçlanır işte

ya diyeceksinizki bu kişi bizim liderimiz değildir ve sözlerini reddediyoruz ya da kabul edeceksiniz

cübbeli ahmetler yok bilmem fethullahlar mehmet metinerler falan hepsi de selahattin özgündüzden daha beterdir buna emin olun. onları savunan bir yazım ya da görüşüm olmadı kıyasınız bu açıdan batıldır

Ali Allahın görüntüsüdür itikadına sahip olan zalim nusayri esadın yaptığı katliamlara karşı çıkan onu desteklemeyen bir tane şii var mıdır ? bu açıdan genellemem doğrudur

müslümanların tavrı bellidir hizbullah denen grup israille savaşırsa dua ederiz suriyede esadla birlikte mazlum müslümanları şehid ederse lanet okuruz

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=25103.msg170387#msg170387 date=1376865242]
      bu adam minbere çıkıp hutbesinde chp milletvekili adayı olan kardeşi için caferilerden oy istemedi mi?

neden şaşırdınız bu açıklamalarına kimlerin peşine takıldığı ve kimlerle haşrolacağı malumdur

şia ekolü tarihte takındığı mazlumdan taraf olma rolünü yitirmiş ve menfaatleri uğruna chp, ergenekon, esad gibi müslümanlara kan kusturan zalimlerin tarafına geçerek hem dünyasını hem ahiretini mahvetmiştir
      [/quote]
      cehaletinizi diz boyu doğrusu, bir tane şahsın menfaat ilişkilerini şia ekolünü, yani şialığı eleştirmekte kullanmanız sizin gerçek niyetinizi ortaya koymaktadır.fazlada söze gerek yoktur zaten.
      "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=25103.msg170396#msg170396 date=1376866788]
        arkadaşım yaptığın itirazda haklı olduğun yanlar da vardır demogoji yaptığın yanlar da

birincisi ehlisünnet adına konuşmuyorum kendimi sünni ya da şii olarak tanımlayan birisi değilim müslüman olmak sıfatı yeterlidir benim için

haklı olduğun taraf şudur bir kişinin sözleriyle tüm camia suçlanamaz doğrudur ancak eğer o kişi hala caferilerin lideri olarak sunulursa o zaman suçlanır işte

ya diyeceksinizki bu kişi bizim liderimiz değildir ve sözlerini reddediyoruz ya da kabul edeceksiniz

cübbeli ahmetler yok bilmem fethullahlar mehmet metinerler falan hepsi de selahattin özgündüzden daha beterdir buna emin olun. onları savunan bir yazım ya da görüşüm olmadı kıyasınız bu açıdan batıldır

Ali Allahın görüntüsüdür itikadına sahip olan zalim nusayri esadın yaptığı katliamlara karşı çıkan onu desteklemeyen bir tane şii var mıdır ? bu açıdan genellemem doğrudur

müslümanların tavrı bellidir hizbullah denen grup israille savaşırsa dua ederiz suriyede esadla birlikte mazlum müslümanları şehid ederse lanet okuruz
        [/quote]
        ne sünniyim nede şiayım diyorsun. bu cümle, kim söylerse söylesin en büyük yalandır. neden yalan olduğunu da çok iyi bildikleri halde bu yalanı söylemeye devam ediyorlar. eğer dediğin gibi ise sen hangi içtihata göre ibadet ediyorsun.
        bundan daha önemlisi sen imamet ve adalet konusunda neye inanıyorsun? Bu konulardaki düşüncelerin ve amellerin senin muhalifmi yoksa şia mı olduğunu net bir şekilde ortaya koyar zaten.
        sen ya ömer ehlisin yada imam Ali aleyhisselam ehlisin bu ikisinin aynı kalpte olması kesinlikle mümkün değildir. çünkü hak ile batıl aynı kalpte yer edinemez.
        "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

kerrar muhalif ne?

Yorum

Ülkemizde siyaset olsa eyvallah.Ama Siyaset değil politika varsa ve sen bu politikacılarla siyaset ahlakıyla mücadele etmeye çalışman en büyük yanlıştır.Sonuçta Caferiler azınlık ve onların menfaati söz konusu.Azınlık hükümette değil muhalefette olmalıdır.Yoksa çoğunluğun içinde yok olup-erir gider.Laik bir sistemde azınlıksınız.Bu sistemde bazı taktik savaşlar yapılmaktadır. Hudeybiyye anlaşmasında bazı şeylerin üstü çizildi, Huneyn ganimet taksiminde bazılarına ganimet verildi.Bu safça bir davranış olarak görülebilir.Ama bunun sadece bir taktik olduğunu biliyoruz.Ömer b.Hattab iyi adamdı ama bazen itiraz ediyordu.Sonra sadaka sadaka..Ah bu münafıklar ne geziyordu Uhud kırsallarında ordunun 1/3 münafık. Tebük dönüşü o üç gariban kendilerini affettirene kadar neler çekti ama bu münafıkların mazereti hemen kabul edildi.Allahın ayeti inzal olmasaydı vallahi peygamberimiz o münafıkın namazını bile kırardı.Hem de kendi gömleğini kefen yaparak.

Arkadaşlar bugün caferilerin hükümet yanlılarına bir şey izah etmesi çok zor veya imkansız.Ülkemizdeki muhalefet kanadındaki insanlara bir el uzatın.İster gerçek elinizi ister protez.Solcu-kominist-ataiste birşey izah edersiniz ama hükümet yanlılarına hiçbir şey.Gidin Suriye meselesini anlatın bakalım kim size hak verecek.Bugün bu savaşa kim karşı?

İster anla ister anlama ama Selehattin babayı hedef tahtasına oturtma.Anlamayacak olanlara söyleme sakın, bilebileceğin en güzel şeyleri...Ağzımı açtırmayın.Haddinizi bilin.Varsa ülkemizde bildiğiniz-tanıdığınız politikacı adını verin onu da konuşalım.Ad vermezsiniz değil mi?Selahattin babanın hayatı ortada.

Vermişsiniz fotoğrafları.Hele bir gidip söyleyin siz apo katilini sever misiniz veya şu adamı o sana cevabını verir.Genel konuşmuş özele çekmeyin.Siz neyin ne olduğunu bilirsiniz vesselam.

Yorum

Halkalı söylediklerine kesinlikle katılmıyorum. (bu arada alimimiz Özgündüz'ün dediklerine katıldığımı ifade etmeliyim)

şiiler azınlıktadır diyorsun, ama Peygamber s.aa. zamanından verdiğin örnekler Müslümanların azınlıkta olduğu değil hükümran olduğu zamanlar: Hudeybiye'de Müslümanlar devletti, Huneyn'de de Uhudda da. ama sen azınlık olan şiilerin yaptıklarına bunlarla delil getirmişsin. Müslümanlar Mekke'de hicret öncesi azınlıktaydılar eğer delil getireceksen onlardan getirmelisin...

Yorum

kerrar14 mal bulmuş mağribi misali bana saldırıyı bırakın, ben yalancı cahil olabilirim sizin gözünüzde varsın öyle olsun konu ben değilim konu liderinizin ergenekoncularla aynı safta olmasıdır bunu içinize sindirebiliyosanız eyvallah

yürekli ve mert iseniz bana çıkışmak yerine liderinize çıkışın ve itirazlarınızı ona iletin

yezid ve avaneleri zeynebin hicabını yırtıp tutsak ettiğinde ağlayıp sızlayacaksınız vahh vahhh ya huseynn ya zeyneb diye höyküreceksiniz ama başörtülü bacılarımıza etmedik zulm bırakmayan paşaların, cumhuriyet mitinglerinde atatürke peygamber diyen kafirlerin yargılanmasında içiniz sızlayacak

hadi ordan be dürüst olun

Yorum

@Ankara_ilahiyat,

Öncelikle sizin konuya yaklaşımınız doğru değil. Çükü, Caferilik düşüncesinden bihabersiniz, herhangi bir şeyhin icat ettiği/uydurduğu tarikatlarla aynı kefeye koyduğunuz için tek bir şahsın kişisel görüşünü, hem de bütün Caferi dünyasını da değil sadece Türkiye'yi dikkate alarak bütün bir siyasi ve dini görüşü çöpe atmaya kalkışıyorsunuz. Hem de bu görüş Resulullah'ın Ehl-i Beytinin görüşüyken. Bunun delili nedir diye sorarsanız çok açıktır; siz kendi tabi olduğunuz mezhep ve tarikatlarda olduğu gibi, Caferiliğin de yine böyle şeyhlere bağlı olduğu zannına kapılarak şeyh üzerinden ekolü eleştirme hatasına düşmüşsünüz. Halbuki bizim iftiharımız odur ki, biz kendi hatalarımız olmasına karşın, Allah'ın dininin hükmünü Allah, Resulu ve onun temiz Ehl-i Beytin'den başka kimseden iktisap etmeyiz. Bu nedenle de bizim "mezhep imamları"mız yoktur, din imamlarımız vardır. Ki onlar da Allah'ın seçmesiyledir; yani sizin belki takip ettiğiniz mezheplerde olduğu gibi kişilerin keyfiyetine göre imamet olmamaktadır.

İkincisi, bu yanlışlığı, konunun dini hiçbir boyutu olmadığı halde yapıyorsunuz. Aynı Resulullah döneminde olduğu gibi, aynı hilafet mevzusunda olduğu gibi. O zaman da din düşmanları veya cahiller, "Ali siyasetten anlamaz" diyerek Resul-u Kibriya'nın vasiyetine muhalefet ederek aslında Allah resulune ve dolayısıyla Allah'ın ayetine itiraz etmiş olduklarını anlamıyorlardı. Yani bu durum, sizin ve tabi olduğunuz ekolün samimiyetsizliğini açıkça ortaya koymaktadır. Çünkü; söz konusu Allah'ın emri yani din olunca siyaseti bahane gösteriyorsunuz; şimdi ise siyaset söz konusu olunca dinin mahdolvuğunu söylüyorsunuz. Bu durumda ya büyükleriniz yalan söylüyordu, ya da bugün siz yalan söylüyorsunuz. Kaldı ki birbiriyle ihtilaf eden bu iki düşünce şeklinin ikisi birden batıldır.

Üçüncüsü, ülkemizdeki bu siyasi konu, Allah işte zalimlerden öcünü böyle alır düsturuna olduğu gibi, tamamen zalimlerle zalimlerin birbirine düşmesine dönüşmüştür. Aynı zamanda Resulullah'ın hadisinin tecelli ettiği, hak ile batılın birbirine karıştığı bir dönemdeyiz. Sırf adı müslüman diye İslam'ın zıddına binlerce şey yapmasına göz yumulan bir adamın taraftarları tarafından "ikinci bir peygamber gibi" olduğu iddia edildiği için biat etmediğimizden dolayı mı dünyamız ve ahiretimiz mahvolmuştur? Sizin bu iddianız, aynı Yezid'in iddiası gibidir; çünkü o, cennet gençlerinin efendisi Hz. Huseyn'in karşısına dikilip de "müslümanların halifesi benim, bana biat et" diyerek onu ve Resulullah'ın ailesini katletti. Bugün siz de sırf Erdoğan gibi Yahudi hizmetkârı birine biat etmediği için, onu da bir çeşit halife zannederek bütün bir Ehl-i Beyt ekolünün çöktüğünü iddia ediyorsunuz. Nasıl da tarih tekerrür etmiştir. Olabilir ki bu sırada Yezid'e biat etmediği halde Huseyn ile birlikte olamamış sefihler var olsun; işte bugün de aynen bu mümkündür. Bizler sözde İslam adına hareket eden ama başdanışmanının bizzat dediği gibi "Yezid'in tarafındayız" diyen adamların tam karşısındayız. Öyleyse sırf onlara biat etmediği için bizleri topyekun eleştiriyorsanız, siz de onlarla ve dolayısıyla Yezid ile berabersiniz demektir. Yok eğer bizi eleştirmeniz onların karşısında oluşumuzdan dolayı değilse, bilmelisiniz ki birisine karşı olmak, onun karşısındaki diğer bütün herkesle beraber olmak demek değildir. Çok ilginçtir; Yahudi hizmetçiliğini alenen üstlenmiş olan bir adamın herhangi bütün konularda eleştirilmesini başörtüsüne bağlıyorsunuz. Adama ekonomiden bahsediyorsunuz "başörtülü bacım" diyor, adama ticaretten bahsediyoruz, "başörtülü bacım" diyor, eğitimden, vergiden, projelerden bahsediyoruz, hepsini başörtüsüne bağlıyor. Bu adam değil miydi başörtülü binlerce kadına tecavüz eden Amerikan askerlerine "kahraman" diyen ve onlara dua eden? Allah'ın dinine bu kadar düşmanlık edip de bu kadar sahip çıktığını iddia eden ancak Yezid olabilir.

Bütün bunlar birlikte değerlendirildiğinde, zannedersem "mal bulmuş mağribi gibi saldırmak" tabiri size daha çok yakışacaktır. Çünkü bir avuç insanın "lider" dediği bir tek kişi üzerinden bütün peygamber ümmetinin dünya ve ahiretinin mahvolduğunu ileri sürecek kadar gözünü karartmış birisi için buna karşılık olarak taa peygamber döneminden başlayarak insanlara zulmeden, dine bidat sokan ve bu bidatları yüzünden milyonlarca müslümanı öldürmüş ve öldürmeye devam eden binlerce "lider"i görmezden gelmek, körlüğü arzulamaktan başka bir şey değildir. Hem sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada; hem sadece bugün değil tüm tarih boyunca!

Türkiye'de Caferi tarikatlar ve bunların bağlı olduğu onlarca değişik şeyh vs bulamazsın; bir avuç insanın lider dediği bir Selahattin Özgündüz bulabilirsin sadece; fakat buna karşılık diğer bütün mezheplerde ne olduğu belirsiz onlarca değişik tarikat ve cemaat var ki bunlardan bir kısmı çokça taraftar bulan meşhurlarındandır; örneğin İsmailağa cemaati, Nur cemaati, Süleymancılar, Furkancılar, Menzilciler, Selefiler vs vs.. Hatta bunların çoğusu birbirine kafir diyecek kadar ileri boyuta sürüklenmişlerdir. O yüzden bütün bunlar arasında kalarak koskoca bir tarihte boğulduktan sonra bir tane Selahattin Özgündüz bulup onun da bir tane dini bile değil güncel görüşüne sarılıp da tüm Caferiliği bütünüyle birlikte itham etmek; işte gerçek "mal bulmuş mağribi" tabirini haketmektir.

Vesselam.

Yorum

"türkiye caferilerinin lideri" olarak anılan adamın "bir avuç insanın lider dediği" olarak yeniden tanımlanması ilginç olmuş

öyle dahi olsa bir avuç insana dahi liderlik etse bu adam zalimleri gözünüzün önünde göklere çıkarırken bir kelimeyle dahi ona itiraz etmekten aciz olan arkadaşlar söz konusu mezhep savaşı olunca maşaallah destanlar yazmış

yemek içmek nefes almak gibi hayatlarını idame ettirmek için zaruri olarak gördükleri eylemlerin başında gelen mezhep cedelleşmesini ön plana çıkararak bana sataşmaya devam etmiş

hem de bunu yaparken yine kendi kafasında önce beni sünni yapmış ardından tayyipçi yapmış , liderleri tarafından mezhep savaşı adına uydurulan ne kadar suni gündem varsa hepsini bana yamamaya çalışarak aklınca mezhep taassubunun cihadını yapmış

ancak boşuna uğraşmış.ne siyasetle ne de mezheplerle hiçbir şekilde ilişkimin olmadığını anlayabilmesi için gözünü bürüyen mezhep taassubunun kaybolması gerekir önce ama nafile

yalnız şu hususta hakkını vermek gerekir: geçici süreli de olsa konuyu (kendi tabiriyle) bir avuç insanın liderinin sözlerinden mezhep kavgasına döndürmekte başarılı olmuştur.

herneyse ;

ağlama duvarında poz veren paşalar, marksist kürtçü (ırkçı) davasıyla binlerce insanın ölümüne sebep apocular, atatürk adı konmamış peygamberimizdir diyen kemalistler ola ki bir gün hapishaneden çıkarlarsa bir avuç insanın lideri dediğiniz adam zeynebiye camisine davet eder hepsini ve hutbede madalyalarını takar artık siz de aaaaliiii salavaaaaattt der desteklerinizi sunarsınız madalya töreninde

Yorum

http://www.akpgercegi.com/

Ankara_ilahiyat bu linki de yorumla bakalım.Maksat adelet olsun.Bakalım ne diyeceksin.

Yorum

halkalı kardeşim aramızda ufak diyemeyeceğim uçurum kadar fark var o yüzden beni anlayabileceğinizi pek sanmıyorum

şöyle ki ben kendimi müslüman olarak tanımladığım için hiçbir hizbin fırkanın partinin mezhebin zulmünü görmezden gelip "bu bizdendir es geçelim" basiretsizliğini gösteremem bunu ancak dinlerinde ruhban sınıfı olanlar yaparlar çünkü onlar alimlerini hakkın ve hakikatın önüne geçirir onlar ne derse ona inanırlar

ister akp olsun ister sünni ister şii ister fethullah ister bilmem ne bela

Allahın dinine savaş açan her zalim benim düşmanımdır

Yorum

@Ankara_ilahiyat, kusura bakmayın da kardeşim "ben şucu değilim, ben bucu değilim" diyerek bir sorumluluktan kaçtığınızı zannetseniz de, bir partizanlık yapmaktan öteye geçemiyorsunuz. Söylenenleri dinlemiyor, analiz edemiyor ve sadece ezberden konuşuyorsunuz. Bu da zaten partizanlığın neticesidir. Bu konularda sizi suçladığımdan değil, size şaşırdığım için böyle söylüyorum, yoksa istediğinizi seçmekte ve düşünmekte tabii ki hürsünüz. Gel gelelim, dediğim gibi, istediğiniz kadar ben AKP'ci değilim deseniz de şu anda tam olarak onların ağzından konuşuyorsunuz.

Yukarıdaki mesajımda tam olarak ne yazdığımı gördünüz mü? "Zalimin zalime düşmesi, Allah'ın onlardan öc almasıdır". Yani bir taraf zalim diye öteki taraf masum zannediyorsunuz. Sözde İslam'ı temsil ediyormuş gibi görünerek tam da Yahudilerin istediği gibi bir "ılımlı İslam" yaratma projesine dibine kadar destek vermiş oluyorsunuz; ya bunu göremeyecek kadar safsınız, ya da onların niyetine ortaksınız. Yoksa siz peygamberin "ben ümmetim hakkında müşriklerden değil, gizli münafıklardan korkuyorum" mealindeki hadisini işitmediniz mi? Biz bir tarafta din düşmanı yöneticiler tarafından ezildik, şimdi ise çok daha tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız, adı müslüman olup İslam'ın karşıtı ne kadar şey varsa yapıyorlar, sizin gibi saf insanlar da onların karşısında duranları eleştirmekten öteye geçemiyorsunuz.

Bu bakımdan Yezid benzetmesi tam da yerli yerindedir, çünkü o da Allah'ın halifesi olduğunu iddia ediyor ve fakat Kabe'yi yakıyor, İslam'ın gerçek lideri Huseyn'i öldürüyor, içki içiyor, sarhoşken namaz kıldırıyor, gökten bir kitap inmemiştir diyerek Kur'anı reddediyor vs.. Fakat lafa gelince "İslam halifesi, Allah'ın yer yüzündeki temsilcisi".. İşte bugün Erdoğan bu misyonu aynen bire bir üstlenmiş ve yanındaki başdanışmanı da bunu açıkça itiraf ederek "bugün Huseyn ve Yezid karşı karşıya gelse biz Yezid'in tarafında oluruz" demiştir. Hz. Huseyn'in dediği gibi, bunlar "din adına dinle savaşanlar"dır. O yüzden onlar bir tarafta İslam'ı temsil ediyormuş da onların karşısında ne varsa küfrün temsilcisiymiş gibi sabit bir fikre kapılmışsınız. Yani ortada çok daha ciddi bir durum var, Allah'ın dini adına bütün müslümanların dünya ve ahiretiyle oynanıyor, siz üç beş tane adamın ergenekonuna takılmışsınız. Esasında konu sizin sandığınızdan çok daha büyük ve çok daha ciddi.

Ayrıca yine kusura bakmayınız ki ister istemez her şeyi reddediyor gibi görünseniz de sahip olduğunuz bütün fikirlerde içtihad etmediğiniz ve ledunni bir ilme sahip olmadığınız da açıktır; o yüzden inanmakta olduklarınız ve düşündükleriniz siz istemeseniz de sizi bir gruba ait kılıyor. Sizin bunun farkında olmayışınız gerçeği değiştirmiyor ne yazık ki.

Gündeme gelecek olursak (ki siz şu anda kadar sürekli gündem üzerinden Resulullah'ın Ehl-i Beytinin bütün yolunu eleştirme saflığını gösterdiniz); Selahattin Özgündüz'ün bu konuda söyledikleri sadece kendisini ve ona bu konuda tabi olanları bağlar. Bununla birlikte, Erdoğan ve ekibi nerede kendilerine uymayan görüşlü biri var, hepsini ordudan, medyadan, kamudan, yargıdan vb her yerden temizledi. Bunun hak ile, hakkaniyet ile zerre kadar alakası yok; yani onlar hain oldukları için değil, Erdoğan'a zıt görüşlü oldukları için birer birer avlanıyorlar. Bu konuda kitaplar dolusu yazışılır, yazışmalar da yapılmıştır, bu konuda yeteri kadar samimi olsaydınız, burada gelip alakasız konularda bağırıp çağırıp saygısızlık edeceğinize öncelikle bunları analiz ederdiniz. Hani diyorsun ya "bu bizdendir es geçelim" basiretsizliğini gösteremem; şu anda esasında yapmakta olduğunuz tastamam budur; çünkü "bu bizdendir ayıralım" ilkesine sahip olan bir tarafı destekliyor ve güya zulmün karşısında olduğunuzu zannederek aslında tam olarak desteklediğiniz tarafın karşısında duran her şeyi sorgusuz sualsiz reddetmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Bu da kurduğunuz cümlelerin dahi Erdoğan'dan kopya olmasından anlaşılıyor. Bir tek "başörtülü kardeşimi yerlerde sürüklediler" demediğiniz kaldı, onu da kopyalarsanız tamam olacak. Israr ediyorum, bunları atışmak için değil, nerede durduğunuzu görmeniz için söylüyorum, çünkü gerçekten de farkında değilsiniz, mesnetsiz düşünüyor ve delilsiz inanıyorsunuz. Düşüncelerinizin çoğunu sözde taraftarı olmadığınızı iddia ettiğiniz kişilerden ve onların destekçisi gazete ve televizyonlardan iktisap etmişsiniz.

Bu konuda en çarpıcı ikinci nokta ise, bunların ipini çeken Erdoğan'ın kendisi dahi İlker Başbuğ göz altına alındığında bunu yakıştıramadığını, onun bunu haketmediğini söylemişti. Acaba bundan haberiniz mi yok? Yoksa Erdoğan'dan daha fazla bir istihbarata mı sahipsiniz? Eğer öyle değilse, bütün iddialarınız kişisel kuruntulardan ibaret demektir. (Altını çiziyorum, bir partizanlık daha göstererek İlker Başbuğ hakkında konuşmaya başlamayın bu defa da; çünkü ben Erdoğan'ın aksine düşünüyorum ve İlker Başbuğ'un masum olmadığına inanıyorum. Burada konu şahısların çok ötesindedir, o yüzden eleştirdiğim noktayı iyi düşünmenizi rica ediyorum.)

Yorum

İlmi Siyaset
                            Çok eski zamanlarda ülkeye nam salmış bir okul varmış. Bu okuldan mezun olmak çok zormuş. Bu okula bir genç girmiş çok başarılı bir öğrenciymiş okulu birincilikle bitirmiş. Hocaları demişlerki sen çok başarılı bir öğrencisin fakat bizim ilmi siyaset diye bir dersimiz daha var bu dersi okumak okumamak senin isteğine bağlı öğrenci hayır ben okulu bitirdim artık okumak istemiyorum diye ayrılmış okuldan o zamanlar araç falan yok giderken karşısına bir koy çıkmış köye vardığında köylüler hoş geldin yabancı diye koy odası denen bir yerde bir yatak vermişler. Genç gece orda kaldıktan sonra ertesi gün köylülerle birlikte camiye gitmiş camide imam anlatıyormuş...Şunu yapmazsanız yanarsınız bunu yaparsanız eliniz kesilir bacağınız kesilir bizim genç hocaya müdahele etmiş hoca efendi senin anlattıkların böyle değil sen yalan konuşuyorsun demiş..Hoca bakmış köylünün gözünde itibar kaybedecek ey cemaat bu aramıza nifak sokmak için gelmiş bunun katli vaciptir diye köylüyü gence karşı kışkırtmış bizim genç zor kurtulmuş köylülerin elinden hemen ordan okuluna geri dönmüş. Okulda hocaları genci karşılarında görünce niye geldin diye sormuşlar genç İlmi siyaset dersi okumaya demiş hocaları geleceğini biliyorduk ama bu kadar erken geleceğini tahmin etmemiştik demişler..Neyse bizim genç üç ay ilmi siyaset dersi okumuş okuldan ayrılmış..Tekrar aynı köye gitmiş tabii bu süre içinde sakal bırakmış tipini değiştirmiş..köyün girişinde köylülere ben ülkede çok ünlü olan okuldan mezun olduğunu söylemiş köyün ileri gelenleri hürmetle karşılamışlar köyün en güzel evinde misafir etmişler..Ertesi gün köylülerle birlikte yine camiye gitmişler. Yine aynı hoca aynı şeylerden konuşuyor köylüler gence hocalarını nasıl bulduklarını sormuşlar..Genç valla sizin hoca gibi hoca zor bulunur ben diyorumki sizin hocanın sakalından bir kıl koparan cennete gider demiş bu laf üzerine köylülerin tamamı hocacan bir kıl koparmak için hoca saldırmışlar. Hoca köylülerin altında eziliyor ...başını şöyle bir yukarı kaldırmış ..Gence seni tanıdım demiş sen geçen günlerde buraya gelen kişisin ama İLMİ SİYASET okumuşsun demiş.

Konuştuğumuz mevzu islamın-imanın şartı değil siyaset!Ve Türkiye'de hiçbir caferi bu ergenekon denilen yapılanma mensuplarını sevmez.1400 yıldır sevmedik yine sevmeyiz.Ve bunu herkes bilir.Peygamber Ali benden sonra halife diyor ve siz O'ndan sonra siyasi menevra yapmayı iyi biliyorsunuz.Peygamber demiş siz uymamışsınız.Çok çok Selahattin ÖZGÜNDÜZ bir düşünce dediğine biz de uymayız.

Yorum

sohbetinizi bölmek istemiyorum, herhangi bir partizanlık da yapmıyorum. ancak garipturabın ""bugün Huseyn ve Yezid karşı karşıya gelse biz Yezid'in tarafında oluruz" sözü ile ilgili konu açılmıştı : http://www.velayet.com/Forum/nedir_b...8118#msg168118

erdoğanın başdanışmanının sözü ve açıklaması. zahmet ederde okursan iftira etmemiş olursun.

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

@ŞehiD kardeşim, sözünün ispatını getirmesi gereken sözü söyleyendir, onu dinleyen değil. Konuya bir parantez açmış olacağız, çünkü şu anda konuşmakta olduğumuz konuyla doğrudan bir ilgisi bulunmuyor. Bununla birlikte, ben de Metiner'in dilinin sürçtüğünü zannediyorum fakat aynı zamanda samimi olarak niyetinin izharı olduğunu da inanıyorum. Örneği de o yüzden verdim; Yezid'e sorsaydınız; o, kitabı reddettiği halde size peygamberin sünnetini ihya ettiğini iddia edecekti, fakat Huseyn'in katlini isteyen de oydu. Bunun ispatı da odur ki, Huseyn'i öldürdükten sonra Zeyneb'e iftiharla şöyle demişti: "gördün mü bak, Allah bizi yüceltti, sizi ise zelil etti". Yani o aslında Allah'a inanmadığı halde şunu demek istiyordu; Allah'ın varisleri biziz, sonuçta halife de benim, güç de benim elimde, siz ise öldürüldünüz ve sağ kalanlarınız da esir oldu, o yüzden hak bizden taraftır.

İşte Metiner'in hizmet ettiği olgu da böyledir; onlar kendilerini padişah, hatta peygamber olarak görme noktasına gelmişler; bu nedenle de istediği kadar biz mazlumdan yanayız desin, hatta isterse gerçekten Huseyn'i seviyor olsun (ki bundan eser görünmüyor), öyle bir durumda bile onun en hafif konumu, Huseyn'i davet edip de ona karşı kılıç kuşanan Kufe'lilerin konumu gibidir. (Zaten de bir kaç gün önce yine iktidar tarafından "Erdoğan ikinci peygamber gibi" açıklaması geldi.)

Linkini verdiğin konuda "sünnilerdeki Yezid sevgisi" şeklinde bir tartışma yapılmış, burada tartışılan konuyla bağdaştırılmasını da istemem, zira şu anki bir mezhep konusu değil. Burada Ankara_ilahiyat isimli kardeşimiz konuyu oraya çekmeye çalışsa da; istediği kadar arasın Fethullah Gülen'in karşılığını şiada bulamaz, Zekeriya Beyaz'ın, Yaşar Nuri'nin, Kardavi'nin, El Halife'nin, Mısri'nin, Arap şeyhlerinin, Nihat Hatipoğlu'nun, Mehmet Çelik'in bir karşılığını şiada bulamaz, topluluk olarak da El Kaide'nin, El Nusra'nın, Yezid b. Muaviye Tugayları'nın ve buna benzerlerin hiçbirinin şiada bir karşılığını bulamaz; ancak bulsa bulsa tamamen şahsi fikir beyanı olan bir konuda, o da binlercesine karşılık sadece Selahattin Özgündüz'ü bulur ki onu da esasta bu saydıklarımla aynı kefeye koyamaz. Gel gelelim bütün bunlara karşılık dinin içini bid'atlarla dolduran o binlercesine gözünü kör eder de, tamamen siyasi olan bir konuda bütün Ehl-i Beyt ekolünün çöktüğünü iddia eder. Bu iddiasının da aslında temeli, partizanlığını yaptığı güç sarhoşu bir iktidarın aynı Yezid gibi iktidar ellerinde olduğu için hak olduklarına ve karşılarında duran herkesin de batıl olduğuna inanmalarında yatar. Hatta karşısındaki Huseyn bile olsa. O nedenle de karşıdakinin şahsiyetini ve amelini de asla ayırt etmezler, "mu'minlerin emiri Yezid'e biat etmeyen herkes müşriktir, kafirdir, mürted olmuştur vs.". (Bu bakımdan bu arkadaşımız ya çok saftır, ya da çok kötü niyetlidir; çünkü aksini iddia etse de gerçekte "ikinci peygamber gibi" görülen Erdoğan'ın karşısında duran herkesi zalim beller; aynı Yezid'in Zeyneb'in zatında Huseyn'i zulümle suçlaması gibi.)

Dediğim gibi, bu konuştuğumuz tamamen bir parantez konusudur, şu anki ana tema ise şudur; düne kadar İslam düşmanları Allah'ın dinini tamamen temizlemek istiyorlardı, aynı Necranlı Hristiyanlar gibi. Fakat ne zaman ki bunu yapamayacaklarını anladılar, ona istedikleri şekli vermeyi daha uygun gördüler. Yani "madem ki bu dine inanmaktan vazgeçmiyorsun, öyleyse benim dediğim şekilde inanacaksın" demeyi tercih ettiler. O yüzden de dün öne çıkardıkları "darbe"cileri geri çektiler, yerine müslüman(!) bir grup getirdiler. İşte bu, şu anda müslümanlar için daha büyük imtihan ve daha tehlikeli bir durumdur.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X