Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Fethullah, Alevilere çengel attı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Pensilvanya sakini Fethullah Gülen, birden bire Alevilere kucak açtı! Ankara’da Cem Vakfı ile el ele vererek bir cami-cemevi projesi kurmaya karar verdiler. Gelen bilgilere göre projenin finansmanı Fethullah Gülen’den sağlanacak.
    Cami ile cemevi yan yana!

Ehlibeyt (a.s) Haber Ajansı ABNA- Görünüşte çok güzel bir fikir. Ama iki fiziki mekânı yan yana koymadan önce “Sünni ve Alevilerin” gönüllerini yan yana koyacak projeleri devreye koymak gerekmiyor mu?

Önceki gün Malatya’da idim. Görüştüğüm bütün Alevi dernek ve federasyon yetkilileri, Alevi dedeleri bu projeden son derece rahatsız. Herkes, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ın bu projeye nasıl destek verdiğini sorguluyor.

Bugüne kadar Vatikan’ın misyonu için kilise kilise papaz peşinde koşup iftar masasında papazlara dua ettiren Fethullah Gülen’in, şimdi nereden icap etti de cami-cemevi inşaatına soyunduğunu merak ediyorlar.

Merak etmekte haklılar.

Zira Fethullah Gülen, Hz. Ali’nin babası Ebu Talip için “O imansız göçmüştür” diyecek kadar Ehli Beyt yoluna uzak bir kişidir.

Hz Peygamberimize “Ey oğul, sen vazifene devam et. Ben hayatta olduğum müddetçe sana kimse dokunamaz” diyerek O’nu müşriklere karşı koruyan Ebu Talip imansız gitmiş!

Aynı Fethullah, bugünün Hıristiyanları için o kadar merhametli ki, “Hz. Muhammed’e inanmadan gidenlere merhamet gözüyle bakmalı” diyerek Yüce Nebi’yi inkâr edenlere cennetin kapısını aralıyor.

Hz. Muhammed’i hayatı boyunca koruyan Ebu Talip cehenneme, Hz. Muhammed’i inkâr eden Hıristiyanlar cennete!
    Bu üstün din görüşünün(!) sahibi olan Fethullah Gülen, bugün cemevi inşaatına harç taşıma peşinde ama O’nun Alevilerle alakalı da çok sert sözleri var.

Özellikle Tunceli Alevilerine ağır iftiralar atıyor ve şöyle söylüyor:

“Fakat aslen Nusayri olan Ermenilerden, Süryanilerden meydana gelmiş aslen Nusayri olan Tunceli civarındaki Aleviler bu işin arkasında. Bunlar Türkiye’de gaileler açtığı zaman devletinizle, ordunuzla bu işin karşısına çıkamazsınız. Ve bunların dinleri yoktur. Nusayri akidesi vardır. Allah insandır, insan Allah’tır. Allah insanın içine girmiştir, insana itaat etmiştir. Bu anlayış hâkimdir.”

Tunceli Alevilerine, Nusayrilere “dinsiz, Ermeni, ‘İnsana Allah diyen’ kişiler” olarak iftira atan Fethullah Hoca, bugün kalkmış cemevi açma peşinde.

Ben bugüne kadar pek çok Nusayri tanıdım. Hepsi iman ehli, Hz. Ali aşığı mümin kişiler. Hz. Ali’ye Allah diyen tek bir Nusayri görmedim. Bu tamamen Goldzier’in iftirası ki bunu bir başka yazımda ele alacağım.

Biz Hatay’a gittiğimizde Hataylı değerli dostumuz Nusayri Hasan Hüseyin Dede’nin yaptırdığı camide namaz kılıyoruz.

Bu güzel insanlara bu kadar ağır iftiralar atıp sonra da “cami- cemevi” projesine imza atmaya kalkanlara “Edep Yahu” demek lazım.

Bu ülke Alevilerinin, Vatikan’da Papa’nın eteğini öpen bir misyonun ne camisine ne de cemevine ihtiyacı var.

İzzettin Doğan Hoca da dileriz bu projeden elini ayağını çeker.

Malatya’dan İzzettin Doğan’ı yakinen tanıyan bir dostunun sözünü aktararak bitireyim:

“İzzettin Dede başımıza ne işler açtı!”

Muharrem Bayraktar

Ynt: Fethullah, Alevilere çengel attı!

Eğer cem evi kitlesinden olan aleviler hata ediyorlarsa, onların bu hatalarında kalıcı olmaları için çalışanlara (cem evi yaptıranlara) Allah lanet etsin. Eğer onlar doğru yoldalarsa, öyleyse bu iftiraları atanlara Allah lanet etsin.

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X