Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kayışdağında bir mucize daha

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kayışdağında bir mucize daha

[pre]
    Selamun aleykum

Dün Hz. Fatıma'nun (ruhum ona feda olsun) şehadeti dolayısıyla kayışdağında yemek yapılıyor.

Bu yemeğin bir özelliği var ki samimi bir şekilde yapıldığı taktirde hz. Fatıma'nın bu yemeğe eli değer.

Yemeğin kapağını açıyorlar ve yemeğin üzerinde Hz. Fatıma'nın el izi.

Selam FATIMA'YA ve mazlum şialarına olsun.[/pre]
    Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Ynt: Kayışdağında bir mucize daha

Abi seni tanımasam uydurma derdim ama sen dediğine göre gerçektir. resmi yok mu? bir hile falan var mı? yani kötü amaçlı değil millet olağanüstü şekilde oldu sansın diye değil de teberruken yapılmış olabilir mi?

Yorum

aleyküm selam vr vb
      O yemeğe İran'da "semenu" derler. Semenu; yeşil buğday pekmezinden unla yapılan bir çeşit tatlıya verilen bir isimdir.
      Bu tatlıya Hz. Fatıma'nın (s.a) aşı da diyorlar, İran'da ve Afkanistan'da meşhurdur, Nevruz'da bu tatlıyı yaparlar. Güya bu tatlının üzerine Hz. Fatıma kendi ismini yazmış ve böylece müteberrik olmuş. Komşular bize de getirdiler, şu anda buzdolabında duruyor, yiyen yoktur Bazıları çok seviyor ama nedense benim hoşma gitmiyor. İlginç olan şey de hiçbir şeker katmaksızın çok tatlı oluyor.. Nasıl yapıldığını linkte görebilirsiniz.

http://webzine.mehrnews.com/FullStory/News/?NewsId=740

Yorum

[pre]Selamun aleykum[/pre]
        Sevgili Ali Faruk, Benim yediğim yemek tatlı değildi ve newruz amacıyla da yapılmadı. Hz. Fatıma'nın şehadeti münasebetiyle yapıldı. Yine de Ali Faruk kardeşim verdiğin bilgi için ayrıca teşekkür ederim.

Sevgili Selmancan yemeği yapan bizzat Mehdi hocanın hanımıdır ki kendisi de Alime bir kadındır. Muhtemelen resmini de çekmiş olabilirler. Bana eşim anlattı. Eşime de anlatan hocanın hanımı. saygılar...
        Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X