Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiiler Mazlumdur: Esenyurtta Cami Kundaklandı, Camide Büyük Hasar Var

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Şiiler Mazlumdur: Esenyurtta Cami Kundaklandı, Camide Büyük Hasar Var

1 hafta önce Caferi olduğu için tehdit edildi, 1 hafta sonraysa hocalık yaptığı camiye saldırdılar.
    • [li]08 Temmuz 2014 Salı, 11:12[/li]

[justify]Esenyurt'ta Muhammediye Camisi'ne saldırı düzenlendi. Caferi vatandaşların ibadet ettiği Muhammediye Camisi'nde yangın, saat 02.00 sıralarında, Aşık Şenlik Caddesi Yenikent Mahallesi Muhammediye Camisi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişiler, caminin arkasına merdiven dayayarak içeri girdi. Caminin içerisinde bulunan kütüphane bölümünü ateşe veren şahıslar, daha sonra minberin bulunduğu alanı da ateşe vererek olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yanan camiye gelen itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına alarak yangını söndürdü. Yangın sonrasında cami içerisinde ve kütüphane bölümünde büyük maddi hasar oluştu.
    CAMİ HOCASI TEHDİT EDİLİYORDU
    Cami hocası Hamza Aydın, yaklaşık 1 hafta önce tehdit edildiklerini ve polise başvurduklarını belirterek, "Geçen hafta gelip bizi tehdit ettiler. 'Siz Caferisiniz taşa tapıyorsunuz, caminizi yakacağız, kafanızı koparacağız' dediler. Biz polise başvurup tutanak tutturduk. Ama kimse bizimle gelip ilgilenmedi. Yazık günahtır bunları yapan Müslüman olamaz" şeklinde konuştu.
    Camii yanındaki lojmanda oturan camii hocasının oğlu, 2 aylık çocuğu ve eşiyse çıkan yangında canlarını zor kurtardı.
    [img width=598 height=405]http://img1.cihan.com.tr/dl1/fa070ce100b75f994bc5e5237604f865/54756520/iris/cihan/2014/07/08/original/02185498538.jpg[/img]
    [img width=596 height=451]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10540779_688967371175297_4417450392050080534_n.jpg[/img]
    [img width=428 height=600]http://img1.cihan.com.tr/dl1/57274e3da18ed0c4adc9c4a9928d4ebc/54756520/iris/cihan/2014/07/08/original/02185498539.jpg[/img]
    [img width=608 height=416]http://abone.iha.com.tr/yeniabone/imageDownload.aspx?RK=20140708AW137786_02&DT=2[/img]
    [img width=606 height=415]http://abone.iha.com.tr/yeniabone/imageDownload.aspx?RK=20140708AW137786_03&DT=2[/img]
    [img width=606 height=380]http://abone.iha.com.tr/yeniabone/imageDownload.aspx?RK=20140708AW137786_04&DT=2[/img]

zeynep[abbr=2014-07-08T10:34:00Z]az önce[/abbr][/justify]
    şimdi bütün caferilerin birlik olma zamanı! lütfen bu olay aklınızı başınıza getirsin ve artık şu fikir ayrılıklarınızı reddetmek yerine birbirinize hoşgörüyle yaklaşın... yoksa caferilere bu zulmü reva görenlerin ekmeğine yağ sürersiniz.

Ali gezmiş[abbr=2014-07-08T10:31:00Z]az önce[/abbr]
    Bu vahşeti yapan gerçekten müslüman olamaz.

ELİF KORUHAN[abbr=2014-07-08T09:45:00Z]az önce[/abbr]
    UYAYIN MÜSLÜMANLAR UYAYIN!!!!!!!!!

http://on4haber.com/haber/tekfirci-zihniyet-esenyurt-ta-cami-kundakladi/42197/

Ynt: Şiiler Mazlumdur: Esenyurtta Cami Kundaklandı, Camide Büyük Hasar Var

Niye Esenyurt Muhammediye cami?

Bu cami selefi vahhabi tekfirci teröristlerce büyük tehlike. çünkü:

1- adı diğer şii camileri gibi İmam adı değil. bu bakımdan sünni halkı vahdet konusunda iyi düşündürtecek bir ada Peygamberimiz adına sahip.

2- Bu camide 150 kayıt yapıldı yaz kursu var. talep o kadar yoğun oldu ki imkan yetersizliği nedeniyle bir çok şii aile de çocuğunu kayıt talebi gerçekleştirilemedi.

3- Cami derneği verimli çalışmaları sayesinde kursta sportif faaliyetler dahil olmak üzere büyük gayretle büyük imkanlar sağladı. Şii aile çocukları mükemmel bir yaz kursu etkinliğinde eğlenerek öğreniyorlardı.

4- Esenyurt şiilerin bol olduğu bölge olarak ikinci halkalı olma yolunda hızla ilerliyor.

işte bu ve daha bir çok nedenden dolayı bir çatışma ortamı oluşturup şiileri dağıtmak sindirmek evlerine çekilmeye mecbur bırakmak istiyorlar. Türkiye'de hızla ilerleyen şiileşmeye set çekmek istiyorlar.

bu olaylar şiddet dozu artarak devam edecek. hatta cinayet ve katliama dönüşmesi bile olası.

Ancak İmam Zaman a.f buyuruyor:

Şiilerimiz bizi kendilerinden gafil kaldığımızı mı sanmaktalar? Eğer biz onları koruyup kollamasaydık düşmanları onları yutar yok ederdi!

Yorum

Bismihi Teala;

Selamun Aleykum AzizCanlar;

Hiç yabancı bir davranış değil bize doğrusu; Hz. Fatıma (s.a) kapısını yakanların evlatlarından da elbette bu işler beklenir...

Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır. (Saff/8)

Bizi Canımızla ve malımız ile tehdit ediyorlar bilmiyorlar ki bizler Ölüm sevdiğimiz dostumuz Ehl-i Beyt (a.s) yolunda şehitlik ise izzetliğin nişanesi!

Allah'a giden yol da cennet kapısından şehitlikle geçmek nasip etsin ....

Yorum

Bu haberi her yerde yayın. böylece şiilerin mazlum olduğunu ve asla zalim görülmemesi gerektiğini belgeleriyle görsün insanlar.

şiiler tarih boyunca hep böyleydi. her katledildiler yasaklandılar iftiralara maruz kaldılar. ama susturulamadılar yok edilemediler.

bu selevi vahhabi tekfirci teröristlerin ataları olan yezid ve necis soyu Emeviler dünyanın süper gücü olduğu zamanda tüm dünya hazinelerini sevk ettiği halde şiileri yok edemedi! Ehlibeyt İmamlarını (Allah onların hepsine ve babaları Muhammed'e salat etsin) zehirlediği hapsettiği halde şiileri yok edemediler. Şianın mazlumiyet sembolü aşura matem merasimleri yasakladıkları halde şiilerin ağlamalarını durduramadılar.

torunları ABD tetikçisi vahhabi selefi tekfirci teröristler mi durdurabilecek!

güneş balçıkla sıvanmaz!

bu haberi yayın yoksa yarın geç olacak.

bakın zalim konumuna oturtacaklar şiileri. bu olayın ABD Siyonist medya ile halka duyurulması ileride şöyle olacak. şiiler sünniler birbirlerini yakıyor yıkıyor katlediyor.

nerden mi biliyoruz? Irak'tan!

Irak'ta yüzlerce intihar saldırısında onbilerce şii katledildi. sırf hedef saptırmak için vahhabi selefi tekfirci teröristler binde bir sünni camilerine de saldırıyorlar. böylece şiiler sünnilere sunniler şiilere saldırmış oluyor, mezhep savaşı olmuş oluyor. halbu ki katledilen kırılan hep şiiler. ama şiiler çoğunluk olan sünni dünya için mezhep savaşının bir tarafına oturtulup problemli huzur bozucu halde gösteriliyorlar!

bu haberi bu yüzden yaymanız lazım. medya haber ve iletişim, mazlumiyetinizi anlatabilmeniz en azından zalim konumuna oturulup ikinci bir zulme maruz kalmamanız için çok önemlidir.

Yorum

Provokasyon peşindeler:

Esenyurtta her şii camii karşısında oyuncakçı esnaf görünümünde selefi vahhabi terörist görünümlü dükkanlar açılmış.

şii derneklerden biri bir genci müşteri kılığında bu dükkanlardan birine göndermiş. müşteri genç, gitmiş dükkanda çok sayıda çivili sopaların bulunduğunu görmüş. ama doğru ama yanlış bilmiyorum. belki iki üç tane yukarılara sergilemek amacıyla oyuncak asmada kullanılan dükkan sopalarından biri de olabilir bilmiyoruz.

çok dikkatli olmalıyız. gençlerimiz alimlerden bağımsız hareket etmemeliler. biz şiiler fetvasız adım bile atamayız. alimlerimiz var. sünni ya da diğer ekollerden ayrılan en önemli yönümüz İmam Zaman a.f vekili sayılan onun tebliğ ettiği ilahi hükümlerini bize ilettiğine inandığımız alimlerimiz var. onlar fetva vermeden hiç bir iş yapamayız.

güngörende vahhabi selefi terörist görünümlü kişilerce işletilen bir dernek faaliyetleri basına yansımıştı. şii gençler tam adres arıyorlarmış ki gidelim orayı basalım. ben duydum bunu şaşırdım hemen dedim siz deli misiniz. adamların zaten istediği bu. şiiler asla çatışmacı değildir gençler aklınızı başınıza alsın ve şii olsunlar. şii demek asla fetvasız iş yapmayacakları demektir.

bu bir söylenti olabilir. ama zamanı gelmeden uyarıda bulunmaz tedbir almazsanız sonra çok geç olabilir.

Yorum

Esenyurt'ta cami yangınında kundaklama şüphesi

Esenyurt'ta Caferi camiinde gece saatlerinde çıkan yangının kundaklama sonucu çıktığı öne süğrğlüyor
            Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Esenyurt'ta Caferiler tarafından kullanılan camide çıkan yangın hasara neden oldu. Cami imamı geçen hafta tehdit aldıklarını beklirterek kundaklama olabileceğini söyledi.
            Yenikent Mahallesi 664. sokakta bulunan Muhammediye Cami'inde gece saatlerinde yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelenEsenyurtve Avcılar İtfaiye ekipleriimam odasında başladığı tespit edilen yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın sonucu imam odası, cami kütüphanesi ve minber zarar gördü.
            Cami imamı Hamza Aydın, 10 gün önce bir kişinin gelerek kendisi ile tartıştığını belirterek, "Gelen kişi sakallı genç biriydi. Siz Caferisiniz,taşa tapıyorsunuz, halifelere hakaret ediyorsunuz dedi. Ben böyle bir şeyolmadığını söyledim. Tartışınca açık bir şekilde beni tehdit etti. Sizi yok edeceğiz, size şeriatı uygulayacağız dedi. Emniyete gidip şikayetçi oldum. Güvenlik kameraları çalışmadığından elimizde görüntü yoktu, bir şey yapamayız dendi. Bu gece de gelip camı kırıp içeri girmişler. İmam odasında bulunan kitapları yakmışlar. Birçok dua kitabı, Kuran-ı Kerim yanmış. Bu nasıl insanlık bu nasıl Müslümanlık" diye konuştu.

http://www.dunyabulteni.net/manset/303289/esenyurtta-cami-yangininda-kundaklama-suphesi

Yorum

Esenyurt'ta Caferi Camiine Provokatif Saldırı

»Ana Sayfa»Haber
              [img width=24 height=18]http://www.haksozhaber.net/s/i/1x1.gif[/img][img width=24 height=18]http://www.haksozhaber.net/s/i/1x1.gif[/img]

08.07.2014 11:39

[img width=300 height=223]http://www.haksozhaber.net/d/news/50190.jpg[/img]
              Esenyurt'ta Caferilerin kullandığı caminin kundaklandığı öne sürüldü. Çıkan yangın hasara neden oldu.
              Esenyurt'ta Caferilerin kullandığı bir cami, kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldı. Kundaklama sonucu caminin kütüphane bölümü ve minber alanı büyük zarar gördü.
              Yangın, saat 02.00 sıralarında, Aşık Şenlik Caddesi Yenikent Mahallesi Muhammedi Camisi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişiler, caminin arkasına merdiven dayayarak içeri girdi. Caminin içerisinde bulunan kütüphane bölümünü ateşe veren şahıslar, daha sonra minberin bulunduğu alanı da ateşe vererek olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yanan camiye gelen itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına alarak yangını söndürdü.Yangın sonrasında cami içerisinde ve kütüphane bölümünde büyük maddi hasar oluştu.
              Cami hocası Hamza Aydın, yaklaşık 1 hafta önce tehdit edildiklerini ve polise başvurduklarını belirterek, "Geçen hafta gelip bizi tehdit ettiler. 'Siz Caferisiniz taşa tapıyorsunuz, caminizi yakacağız' dediler. Biz polise başvurup tutanak tutturduk. Ama kimse bizimle gelip ilgilenmedi. Yazık günahtır bunları yapan Müslüman olamaz" şeklinde konuştu.
              http://www.haksozhaber.net/esenyurtt...iri-49703h.htm

Yorum

Esenyurt’ta IŞİD Tehlikesi: Önce Camiye Saldırı, Sonra Âlime!
                4 Saat Önce
                • [li]
                  News Code : 622329
                  [/li]

Brief
                Yaklaşık bir ay önce Esenyurt Allahü Ekber Ehlibeyt Camisinin kütüphane bölümü kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yakılmıştı. Bu olaydan bir hafta önce aynı bölgede bulunan Hz. Ömer Camiine benzer saldırının düzenlenmiş olması bir mezhep çatışması çıkarılması yönünde kirli bir oyunun tezgâhlandığını akıllara getirmişti. Her iki camiinin imamı ve cemaatinin sağduyulu davranması bu kirli oyunun amacına ulaşmasını engellemiş, bölgedeki Şia ve Sünnileri birbirine daha da yakınlaştırmıştı…

[ltr]Ehlibeyt (a.s) Haber Ajansı ABNA- Bir hafta önce ise sakalı uzun ve neidüyü belirsiz bir kişi Esenyurt Muhammediye Camiinde görev yapan Ehlibeyt âlimine sözlü sataşmalarda bulundu. Olayın aslını öğrenmek için Esenyurt Muhammediye Camii İmamı Şeyh Hamza AYDIN’ı aradık. Hamza Hoca olayı şöyle anlattı:[/ltr]
                [ltr]Akşam ve yatsı namazını kılmıştık. Tam da camiden çıkıp odama geçmek istediğim sırada sakalı uzun bir adamın yanındaki birkaç çocukla camiinin bir köşesinde oturmuş olduğunu gördüm. Kibirli bir edayla beni yanına çağırdı. Ben de “buyurun, ne istiyorsunuz?” diye ona doğru yöneldim.[/ltr]
                [ltr]-Siz hangi mezheptensiniz? Diye sordu.[/ltr]
                [ltr]-Caferi fıkhına göre amel eden Müslümanlarız, dedim.[/ltr]
                [ltr]-Siz Şia mısınız, diye sordu.[/ltr]
                [ltr]-Evet, Şiayız dedim.[/ltr]
                [ltr]-Ben de Selefiyim, dedi.[/ltr]
                [ltr]-Memnun oldum, Allah kabul etsin, dedim.[/ltr]
                [ltr]-Siz neden sahabelere sövüyorsunuz?! diye bana bağırdı.[/ltr]
                [ltr]Ben: Yanlışın var kardeşim, biz değil sahabe hiç kimseye sövmeyiz, sövmeyi caiz görmeyiz, dedim.[/ltr]
                [ltr]-Hayır, siz Hz. Muaviye’ye sövüyorsunuz, dedi.[/ltr]
                [ltr]-Kardeşim belli ki sen başka bir amaç için gelmişsin. Namazını kıldıysan Allah yolunu açık eylesin buyur diyerek ondan ayrılmak istediğimde: “Bizi camiden mi kovuyorsun?!” dedi.” Daha sonra kalkıp mühürlerin bulunduğu sandığın yanına geçti ve mühürlerden birini eline alarak: “İslam devleti kurduğumuzda şu tapındığınız taşları kafanızda kıracağız”, dedi. Yanımda bulunan gençlerden biri “Hocam müsaade edin de bu densize haddini bildireyim” dedi ama ben müsaade etmedim ve: “Onu kendi haline bırak, inşallah müstahakkını bulacaktır”, dedim. Daha sonra adam tehditler savurarak camiden çıkıp gitti…[/ltr]
                [ltr]Hamza Hoca olayın ardından Emniyet Müdürlüğüne gidip durumu bildirdiğini ve konuyla ilgili tutanak tutulduğunu söyledi ve şöyle dedi: Rabbim İslam ümmetini özellikle ülkemizi İslam düşmanlarının tezgâhladığı bu çirkin fitneden korusun.[/ltr]
                [ltr]İstanbul’un Şahintepe bölgesinde bulunan İmam Rıza Camii cemaati de bu camiye yakın bir yerde şüpheli şahısların dernek kurduklarını ve zaman-zaman İmam Rıza Camiini gözetlediklerini, bu durumdan tedirgin olduklarını söylediler.[/ltr]
                [ltr]Biz de Tüm Ehlibeyt dostları olarak yetkililerimizi gerekli güvenlik önlemlerini almaya ve artırmaya çağırıyoruz.[/ltr]
                [ltr]shfaqna[/ltr]

[ltr]http://www.abna.ir/turkish/service/important/archive/2014/07/08/622329/story.html[/ltr]

Yorum

Muhammediye Camisi’ne Bugün de Saldırdılar!

Esenyurt’taki Muhammediye Camisi’ne gerçekleştirilen saldırının devamı bugün de geldi. Bölgeye bomba imha ekipleri çağırıldı.
                  • [li]
                    [/li]
                    [li]

09 Temmuz 2014 Çarşamba, 10:08[/li]

[justify]Dün saat 02:00 sularında Muhammediye Camisi'ni kundaklayarak ateşe veren kişi veya kişiler olay yerinden kaçmıştı. Bugün ise sabaha karşı aynı camiye 2 kişinin geldiği, önce camiye girdiği ardından da cami avlusuna inerek ellerinde yabancı cisim ve sopalarla "Bir daha burada ezan okunmayacak" diye bağırdıkları ifade edildi.
                  Sabaha karşı yaşadıklarını anlatan cami hocasının oğlu Ali Aydın şunları aktardı:
                  "Sabaha kadar cemaat tarafından cami etrafında nöbet tutuldu. Sabah saat 7 sularında ise artık gündüz olduğunu düşünerek nöbet tutan kişi eve gitti. Meğer bizi izleyen ve caminin etrafında kimsenin olmadığını anlayan 2 kişiyse elinde beyaz bir kutu ile merdiven dayayarak camiye girdiğini komşular görmüş. 10 dakika camide kaldıktan sonra cami avlusuna inerek " Bir daha burada ezan okunmayacak" diye bağırmışlar. Ardından bölgeden kaçarak uzaklaşmışlar.
                  Komşular bu kişilerin ellerinde kutuya benzer yabancı bir cisim olduğunu da görmüş. Biz de ellerindeki yabancı cismin ne olduğunu bilmediğimiz için bomba imha ekiplerini çağırdık.Bunlardan herşey beklenir. Allah'ın evlerine saygıları yok ki..."

Saldırganların gündüz vakti bile saldırmaktan çekinmediklerini ifade eden Aydın: " Bu kritik dönemde çevrede 7/24 polis olması gerekirdi. Fakat polisler gitmişti" şeklinde konuştu.
                  Eşkâl belirlemek için görgü tanıklarının ifadelerine başvuran Emniyet güçleri, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
                  [/justify]
                  [justify]http://on4haber.com/haber/muhammediye-camisi-ne-bugun-de-saldirdilar-/42283/[/justify]

Yorum

Caferilere şimdi de sözlü tacizler başladı

4 Saat Önce
                    • [li]
                      News Code : 623069
                      [/li]

Brief

Esenyurt'ta Caferilerin ibadet ettiği Muhammediye Camii'ne yönelik saldırılardan sonra bu kez sokakta sözlü tacizler başladı. Cami'den çıkıp evine giden yurttaşlar, kimliği belirsiz kişilerce, "Burada ezanınızı okutmayacağız" diyerek tehdit edildi.

[ltr]Ehlibeyt (a.s) Haber Ajansı ABNA- İstanbul Esenyurt'ta yaşayan Caferilere yönelik, yaklaşık on gün önce başlayan tehditler Emiyet'e bilidirilmesine rağmen güvenlik önlemi alınmadı. Önce camileri kundaklandı, bir sonraki gece de cami talan edildi. [/ltr]
                    [ltr]İstanbul'da örgütlenme merkezlerinin Esenyurt olduğu iddia edilen IŞİD militanları bu kez ahaliyi sokakta tacize başladı.[/ltr]
                    [ltr]Sokak başlarında toplanan 2 -3 kişilik gruplar camiden çıkan yurttaşları, "Burada ezanınızı okutmayacağız" diyerek tehdit etti.[/ltr]
                    [ltr]Soğukkanlılıklarını koruyan Caferiler tehditlerin toplumu birbirine düşürmek amacıyla yapıldığını söyledi. [/ltr]
                    [ltr]Caferi imamlardan, Hz. Ebu Talib Cami İmamı Ali Salmanlı, oyuna gelmeyceklerini söyledi, hükümeti eleştirdi. [/ltr]
                    [ltr]Olaylardan iki gün sonra bölgede güvenlik önlem alan Emniyet, bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Şahsın Emniyet'teki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.[/ltr]
                    [ltr]Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez akşam üzeri Muhammediye Camii'ne gitti. Dernek yönetimi ve bölgede yaşayan Caferilerle görüştü. [/ltr]
                    [ltr]http://www.abna.ir/turkish/service/turkey/archive/2014/07/11/623069/story.html[/ltr]

Yorum

TAYDER (Toplumsal araştırma ve yardımlaşma derneği idi açılımı sanırım) Nerede?

bu kuruluşun amacı şia hakkında toplumsal istatistik yapmaktı.

işte bu bulgulara şimdi çok ihtiyacımız var. Acilen anket düzenlemeli:

şiilerin camii yakılmış haberleri:

a) dünyada türkçe konuşan kaç kişiye ulaştı?

b) bu haberi okuyanların ne kadar oranı, şii camiini mi? Şiilerin camisi mi var ki yakılmış? şiiler namaz kılıyor muydu ki? sorusunu sordu?

tarih tekerrürden ibaretti. din tebliğcileri Muaviye (l.a) olan Şamlılar İmam Ali a.s şehit edilince sormuşlardı: Ali'nin camide ne işi var ki orada öldürülmüş o namaz mı kılıyordu ki?

Muaviye soylarının tebliğcisi olan günümüz müslümanları (?)ndan aynı soruyu soran on binlerin olduğunu tahmin ediyorum...

aslında bunu internetten de düzenleyebiliriz. teknik olarak bu işi bilen birisi bu konuda anket sitesi oluşturabilir...

Yorum

http://tr.shafaqna.com/topnews/item/...ers-tepti.html

diyanet işleri başkanı görmez hala gördü mü emin değilim

çünkü görmüş olaydı feryat ederdi, bir şeyler yapardı ya da türkiyede herkesin vergileriyle en çok para harcayan ülke kurumunun başı olarak elinden bir şey gelmiyorsa istifa eder de daha fazla haram para yemezdi...

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X