Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İran’da 2500 okul Sünni öğrencilerin eğitimi ile ilgilenmektedir

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İran’da 2500 okul Sünni öğrencilerin eğitimi ile ilgilenmektedir

Bence siz Uufukalpe cok taktiginiz icin paylastigi ve yazdigi herseyi yanlis veya ters anliyorsunuz.Neyse bunu gecelim...
    Yorumlari okurken benim aklima ilk beliren soru,ehli sünnet batil oldugu halde neden sünni okullar acarak sünni ögretilerin yayilmasina izin veriliyor? Halbuki bütün sünniler sii okullarina gitseler Sia'nin hak oldugunu görüp sii olmazlar mi? maksat ne olabilir ki?
    Allah Bize Yeter!
    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Ufukalple ilgili düşüncelerim o şekilde. uzun süre yazışmalardan çıkan netice bu.

iran çok akıllıca siyaset izliyor.

İrana göre :

1- şia ile sünnilik hak olma bakımından kıyaslanamayacak kadar fark var arada. Şia çok açık şekilde hak sünnilik de yine çok açık şekilde batıl. bu bakımdan hakka meraklı olan asla sünniliğin okulundan etkilenerek sünni olmaz. yani değil iran yönetimindeki sünni okullar, tüm ülkeler iranda okul açsalar yine de iran halkına bir zararı olmaz. iran bu konuda kendi inançlarına güvenen ülkelere açık ara fark atar.

2- iran kendi ülkesinde sünni okullar açmak, sünni nüfuslu bölgelerde yönetimi sünnilere vermek gibi daha çok sayıda etkinlik sayesinde, sünni ülkelerdeki şii azınlıklarına da haklar kazandırmış oluyor. mesela bize. biz de şu anda türkiyede okullar açıyor tvler kuruyor ve yayınlar yapıyoruz v.s.

3- iran şeriatla yönetiliyor. bir şeriat ülkesinde, eğer bir gurup insan ben şu inançtanım samimi olarak buna inanıyorum. sana vergi veriyorum öyleyse bana benim inancımda haklar tanıyıp hizmet edeceksin. vergi veren şiiye şii eğitim olanağı tanıdığın gibi bana da sünni eğitim imkanı tanıyacaksın derse bu hizmeti onlara sunması şer'i bir görevi olur.

Örneğin bundan daha ileri boyutta olan Ehlikitap yahudi ve hristiyanlara bile Peygamberimiz s.a.a özgürlük tanımadı mı? O halde tekfir etmediğimiz sünnilere neden bu imkan tanınmasın. İslam'ın yaşam hakkı tanımadığı sistem şirk ve putperestlik laik sistemdir. ki sünni okullar da sünni şeriatı öğretmesi bakımından ne laiktir ne de putperest.. Vahye beşer unsuru sızmış öğretilerdir. şirk değildir yani.

daha başka saymama gerek var mı?

Yorum

Böyle bir durumda Adalet nasıl olur? Sünni Öğrencinin Sünni bir okulda, Medresede eğitim görmesi Kanuni olarak kendi hakkı değil midir? Nasıl ki Şii bir aile Oğlunu sünni bir medreseye kaydettirmek istemezse, Sünni bir aileninde oğlunu Şii bir medreseye kaydettirmemesi doğaldır. İran İslam Cumhuriyeti ise burada gerekeni yapmıştır. Sünniler Sünni Medreselerde, Okullarda eğitim alabilirler. Şiilerde kendi mekanlarında. Yalnız bu durum zannedilmesin ki, iki medrese ve okullar arasında kopukluk var diye...Orada mevcut durum, diyalog, git geller, Hoş sohbet, muhabbet duyduklarımızın üstündedir. (Sağlam bir Kaynak)
        Aksi durumda, Sünniler illa Şii medresede okuyacak diye dayatma olsa idi... Bu gün Photoshopla elli türlü Fırıldak çeviren Siyonizm ve Emperyalizm Şövalyeleri bunu rahatlıkla malzeme olarak kullanırlardı. Ki olmadığı halde bile kullanabiliyorlar... Her ayımın en az 1 haftası İranda geçer. Son 1,5 yıl içinde Hamdolsun bir çok bölgesini rahatlıkla sindire sindire gezme imkanım oldu... Zaten inanmıyordum o fırıldaklara ama yerinde görünce İnancım arttı. İranda Sünnilere falan baskı, maskı yok kardeşim. Sünnilerde Şiiler gibi çok rahatlar. Hatta diyebilirim ki Sünniler bir çok konuda daha rahat...

Yorum

Gerek yok,anladim. Siz siyaset diyorsunuz.
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

siyasetten öte inanç... hak, hukuk, ve şia hak inancının diğer ülkelerde özgürlüğünün garanti altına alınması. hakikatin her yere yayılmasının sağlanması...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=23191.msg149956#msg149956 date=1336260859]
              Gerek yok,anladim. Siz siyaset diyorsunuz.
              [/quote]

Ne siyeseti ablacım...Siyaset değil...

Ne demişim bak....

Böyle bir durumda Adalet nasıl olur? Sünni Öğrencinin Sünni bir okulda, Medresede eğitim görmesi Kanuni olarak kendi hakkı değil midir? Nasıl ki Şii bir aile Oğlunu sünni bir medreseye kaydettirmek istemezse, Sünni bir aileninde oğlunu Şii bir medreseye kaydettirmemesi doğaldır. İran İslam Cumhuriyeti ise burada gerekeni yapmıştır. Sünniler Sünni Medreselerde, Okullarda eğitim alabilirler. Şiilerde kendi mekanlarında. Yalnız bu durum zannedilmesin ki, iki medrese ve okullar arasında kopukluk var diye...Orada mevcut durum, diyalog, git geller, Hoş sohbet, muhabbet duyduklarımızın üstündedir.

Yorum

Ben onu Qumun yorumu icin demmistim. Iranin akillica siyasetiymis.
                Allah Bize Yeter!
                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23191.msg149957#msg149957 date=1336260970]
                  siyasetten öte inanç... hak, hukuk, ve şia hak inancının diğer ülkelerde özgürlüğünün garanti altına alınması. hakikatin her yere yayılmasının sağlanması...
                  [/quote]

Diğer hiç bir ülkede bir tek şii olmasa bile İslam İnkılabı aynı şeyi yapardı.
                  Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bu dediğin de 3. maddemizde vardı...

"3- iran şeriatla yönetiliyor. bir şeriat ülkesinde, eğer bir gurup insan ben şu inançtanım samimi olarak buna inanıyorum. sana vergi veriyorum öyleyse bana benim inancımda haklar tanıyıp hizmet edeceksin. vergi veren şiiye şii eğitim olanağı tanıdığın gibi bana da sünni eğitim imkanı tanıyacaksın derse bu hizmeti onlara sunması şer'i bir görevi olur.

Örneğin bundan daha ileri boyutta olan Ehlikitap yahudi ve hristiyanlara bile Peygamberimiz s.a.a özgürlük tanımadı mı? O halde tekfir etmediğimiz sünnilere neden bu imkan tanınmasın. İslam'ın yaşam hakkı tanımadığı sistem şirk ve putperestlik laik sistemdir. ki sünni okullar da sünni şeriatı öğretmesi bakımından ne laiktir ne de putperest.. Vahye beşer unsuru sızmış öğretilerdir. şirk değildir yani."

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X