Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nusayrilerin Akidesi Nedir

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nusayrilerin Akidesi Nedir

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23764.msg158671#msg158671 date=1345046252]
    Hee ilginçmiş. Girdim baktım bazı sünni sitelerde de gölgesi olmadığını söylüyolardı. Sebep olarak onun (peygamberin) nur saçtığını ve güneş ışığının nurun ışığından daha zayıf olduğunu bu yüzden gölgesi olmadığını söylüyolardı. Peki gerçek vücudu olmayanın nasıl çocuğu oluyo?

[/quote]

çocuğu dediğin Fatıma'nın neden lakabı Betül ve Zehradır? bu lakapların anlamı nedir? sözlüğe bir baksana...

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23764.msg158672#msg158672 date=1345046826]
      çocuğu dediğin Fatıma'nın neden lakabı Betül ve Zehradır? bu lakapların anlamı nedir? sözlüğe bir baksana...
      [/quote]
      Vücudu olmayanın nasıl çocuğu olur bunu soruyorum.
      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

sveydi kardeşim/ağabeyim, izninizle bir nukteye değinmek isterim. Sizin neye dayanarak peygamberlerin ve masumların insan olamayacaklarını az-çok anlamaya çalıştım. Şimdi bakın, bir kişinin gölgesi yoksa veya insanların efendisi olarak yaratıldıysa bunun neresinden peygamber ve masumların insan olamayacağı sonucuna vardınız, çok garibime gitti doğrusu. Hz. Fatıma da öyle. Yani bir lakaptan yola çıkarak nasıl bunu diyebiliyorsunuz? Eğer onlar insanüstü veya gayri insani bir varlık olsalardı, Allah ne diye o zatları insanlara örnek gösterirdi? Bu, Allahın adaletine yakışırmı? Bir insandan insanüstü birini örnek almasını Allah isteyebilirmi? O zaman Allah, neuzubillah, kendisiyle çelişmiş olmazmı?
        [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

[quote author=FLSTNLi link=topic=23764.msg158676#msg158676 date=1345051544]
          sveydi kardeşim/ağabeyim, izninizle bir nukteye değinmek isterim. Sizin neye dayanarak peygamberlerin ve masumların insan olamayacaklarını az-çok anlamaya çalıştım. Şimdi bakın, bir kişinin gölgesi yoksa veya insanların efendisi olarak yaratıldıysa bunun neresinden peygamber ve masumların insan olamayacağı sonucuna vardınız, çok garibime gitti doğrusu. Hz. Fatıma da öyle. Yani bir lakaptan yola çıkarak nasıl bunu diyebiliyorsunuz? Eğer onlar insanüstü veya gayri insani bir varlık olsalardı, Allah ne diye o zatları insanlara örnek gösterirdi? Bu, Allahın adaletine yakışırmı? Bir insandan insanüstü birini örnek almasını Allah isteyebilirmi? O zaman Allah, neuzubillah, kendisiyle çelişmiş olmazmı?
          [/quote]

öncelikle filistinli kardeşim çelişki nasıl oluyor onu açıklarmısın? bu şekilde düşündüğümüzde Allah nasıl kendiyle çelişmiş olabilir. ikincisi verdiğim hadis ve ayetleri inceleyip bu hadisler ve ayetler hakkındaki görüşlerinizi merak ettiğimi söylemek isterim... bu hadis ve ayetleri incelerseniz nereden insan olmadıkları sonucuna vardığımı da görürsünüz...

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
          Ebu Nevves

Yorum

Allah ADALETi ile çelişir. Bu sonuca sizmi vardınız, yoksa alim olarak nitelendirdiğiniz bir kişimi?

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23764.msg158674#msg158674 date=1345050500]
              Vücudu olmayanın nasıl çocuğu olur bunu soruyorum.
              [/quote]

Muhammed taki kısır döngü gibi tartışma benle. sadece tek yaptığın soru sormak ben fikir ve görüşlerimi, iddiamı hadis ve ayetlerle destekliyorum. bunları çürütecek bir bilgin varsa, kanıtın varsa buyur koy önüme... yoksa benim yeniden doğuş tartışmasında sana harcadığım zamanı bir daha harcamak niyetim yok.... konuyu uzatmayada gerek yok... seni zorla buna inandırmaya çalışanda yok....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=FLSTNLi link=topic=23764.msg158680#msg158680 date=1345052102]
                Allah ADALETi ile çelişir. Bu sonuca sizmi vardınız, yoksa alim olarak nitelendirdiğiniz bir kişimi?
                [/quote]

nasıl yani Allahın adeletiyle çelişiyor? Peygamberlerin ve imamların beşer olmamasının Allahın adaletiyle çelişen tarafı nedir?

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

ilk mesajımı okuyun, anlarsınız.

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23764.msg158682#msg158682 date=1345052413]
                    bunları çürütecek bir bilgin varsa, kanıtın varsa buyur koy önüme...
                    [/quote]
                    Koyuyorum :

De ki: “Ben sizin gibi sadece bir beşerim. Bana sizin ilâhınızın tek bir ilâh olduğu vahyolunuyor. O taktirde kim Rabbine mülâki olmayı (ölmeden evvel Allah'a ulaşmayı) dilerse, o zaman salih amel (nefs tezkiyesi) yapsın ve Rabbinin ibadetine başka birini (bir şeyi) ortak koşmasın.” (kehf,110)

Benim için bu ayet yeterlidir. Konuyu uzatmayalım bence de.selamın aleyküm.
                    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23764.msg158686#msg158686 date=1345054390]
                      Koyuyorum :

De ki: “Ben sizin gibi sadece bir beşerim. Bana sizin ilâhınızın tek bir ilâh olduğu vahyolunuyor. O taktirde kim Rabbine mülâki olmayı (ölmeden evvel Allah'a ulaşmayı) dilerse, o zaman salih amel (nefs tezkiyesi) yapsın ve Rabbinin ibadetine başka birini (bir şeyi) ortak koşmasın.” (kehf,110)

Benim için bu ayet yeterlidir. Konuyu uzatmayalım bence de.selamın aleyküm.
                      [/quote]

bu ayeti alıp gerisini kabul etmem demek kolay biz ayet beğenmeyiz biz kuranı bir bütün olarak alırız. "küllün min 3indi rabbine" beni çürütmek için verdiğin ayetler bile beni teyid etti...

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[/quote]

Evet çok önemli ve çarpıcı bir nokta. Aynen öyle, aynı cevherden olmayanlara aynı teklif ilahi adalete aykırı olur.
                        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23764.msg158624#msg158624 date=1344977417]
                          Allaha kulluk sadece dünya hayatına gelip bu süreçte ibadetlerle meşgul olupta diğer kullardan daha fazla kulluk yapma anlamına gelmiyor.

Allaha kulluk marifetullahı diğer kulardan daha iyi idrak etmek, esmanın tecellilerini diğer kullardan daha iyi kavramak, Allahın güç ve kudretini diğer kullardan daha mükemmel tanımaktır. Ki bu bedenlerden önce ruhlar yaratıldığında, dünya hayatına gelmeden önce ruhaniyet aleminde zaten belli idi. O yüzden ruhaniyet aleminde en mütekamil kulluğu bilen Hazreti İsa bir bebekken bile kullukta diğer insanardan öndedir.
                          [/quote]
                          Mehmet bey, konuyu sarıp sarmaladınız sanki. Hz. isa a.s. ın namaz ve zekat hususundaki beyanlarını sizin hatırınıza dediğniz gibi kabul edelim.

ama aynı Hz. isa a.s. yani 1 günlük İsa peygamber diyorki: Şüphesiz ben Allah'ın kuluyum. O bana kitab verdi ve beni bir peygamber yaptı.
                          nerde ve ne zaman İsa a.s.a kitabı verip peygamber yaptı? bu olaylar hangi alemde meydana geliyor? yaşadığımız bu maddi alemde mi?

Yorum

[/quote]
                            Filistinli kardeşim, Hz. Muhammed s.a.ain "evvela halkallah" Allah'ın yarattığı ilk varlık olduğunu kabul ediyormusun?

Yorum

Allah Teala dilediği miktarda gaybı peygamberlere bildirmektedir. 1 günlü İsa Allah bana kitap verdi, beni peygamber yaptı derken fiiller mazi olsada hitap geleceğe idi. Çünkü bana kitap verdi geçmişe yönelik olsaydı o mücizye şahit olanlar gülmezmiydi, hadi kitabını gösterde görelim demezlermiydi. Bu olay Allahın izni ile Hazreti İsanın istikbali görmesinden başka bir şey değil ki.
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23764.msg158697#msg158697 date=1345059322]
                                Allah Teala dilediği miktarda gaybı peygamberlere bildirmektedir. 1 günlü İsa Allah bana kitap verdi, beni peygamber yaptı derken fiiller mazi olsada hitap geleceğe idi. Çünkü bana kitap verdi geçmişe yönelik olsaydı o mücizye şahit olanlar gülmezmiydi, hadi kitabını gösterde görelim demezlermiydi. Bu olay Allahın izni ile Hazreti İsanın istikbali görmesinden başka bir şey değil ki.
                                [/quote]
                                Herşeyden önce "a'ataniyel kiteb ve ce'eleni" nebiyya ifadeleri geçmiş ve şimdiki zamana işaret eder, geleceğe değil.
                                Hem asıl mesele eğer isa beşer olarak bizden farkı yoksa 1 günlük çocuk nasıl oluyor da peygamberlik ve kitap meselelerini idrak edip bunu bildirebiliyor? Siz 1 günlük iken bu durumlara vakıfmıydınız? ben şahsen 8 yaşından sonra dini konuları idrak etmeye başladım.
                                Mümkünse bu sefer mantıklı cevaplar verin. Burada inatlaşmıyor, birbirimizi akla hayale aykırı cevaplar üretme konusunda da sınamıyoruz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X