Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nusayrilerin Akidesi Nedir

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nusayrilerin Akidesi Nedir

[quote author=sveydi link=topic=23764.msg158501#msg158501 date=1344833522]
    saygı duyuyorum ama hayatımda en çok pişman olduğum şey nedir biliyormusun ?
    eskiden okuduğum kitaplarda yukarıdakine benzer anlam veren hadisleri not almadım diye....
    [/quote]

Nasip meselesi bide bunu heryerde deme döverler adamı...Bende arap alevisi sağlam bir görüş diye düşünmüştüm onu araştırıyordum bu beşerüstü mevzusunadn sonra fikrim değişti..
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158502#msg158502 date=1344833748]
      Nasip meselesi bide bunu heryerde deme döverler adamı...Bende arap alevisi sağlam bir görüş diye düşünmüştüm onu araştırıyordum bu beşerüstü mevzusunadn sonra fikrim değişti..
      [/quote]

sen merak etme biz kafası almayan kişilere bunu anlatmayız.

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
      أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
      Ebu Nevves

Yorum

[quote author=salim link=topic=23764.msg158491#msg158491 date=1344827715]
        Nasl cbril ile kıyas yapiyorsnz hayret Cebrail yemek yermi lavabo ihtiyacı olurmu ? Allah Kuran'da niye melek deglde insan gonderdigini acikliyor . En basitinden insan sunu sorar peygamber sizin dediğiniz manada beşer degilse hanimlarnin ve cocuklarıninda beşer olmaması laZim.
        [/quote]
        kardes, ona bakarsaniz bu islevleri sizin ruhunuzda yapamaz, hayvanattaki nefs'te yapamaz, bu islevlerin mekani olan beden elbisesi giyildigi zaman, melekde, ruhda o elbiseye göre islevi olur, bu kadar basit...ayrica insan evlatlarina ruhunu degil bedenini verir, yani bedensel özelliklerini dna araciligi ile verir, ruh sonradan üfrülür!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ben arastirmaya bile gerek görmüyorum, beser olsalar ne olmasalar ne? ancak su kadarini görebiliyorum ki bu mümkündür, ayrica böyle bir görüsten dolayi bir kardesimizi asirilik veya kurana aykirilkla itham edemeyiz, zira beser üstüler haydi onlara tapalim demiyor kimse, yok birileri bana bu inanc sonuc olarak su akideye zarar verir diye birileri anlatirsa onu da düsünürüm, simdi neye inaniyorum, olabilir-olmayadabilir diyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Kuranın peygamberleri Beşer olarak nitelemesine rağmen beşer olmadıklarına dair zorlamalar Kurana aykırılık arzeder. Bu da sonucu hiçte hayırlı noktalara ulaştırmaz.

Ayrıca tarih boyunca insanlığın yolunu kaybetmesine neden olan konular, ilahi kitapların tavsifine uymayan tanımlamalarla oluşturulan olgulardır.

İnançların oluşumunda çeşitli medeniyet ve uygarlıkların izlerinin bulaşması mümkündür. İnsanları beşer olarak görmeme eğilimi insanlık tarihi kadar eskidir.

Gerek insanlığa tasallut eden zorba tağutların kendilerini insanüstü olarak nitelettirme ameliyeleri, gerek peygamberlerden sonra izleyicilerinin peygamberin yolundan çıkarak peygamberleri beşerüstü, ilah konumuna doğru ilerletme zihniyeti, ilahi dinlerin bozulma sebepleridir.

Ortadoğu bütün din medeniyet ve uygarlıkların harmanlandığı bölgedir. Böyle bir bölgede salim saf, arı duru bir inanç ancak dinin kendilerine emanet edildiği EHLİBEYT ve onların soyunun varlığı ile mümkündür.

Asırlarca bölgeye hükmetmiş roma imparatorluğunun Olimpus tanrı inancının, hristiyanlığa ve islamın bazı mezheplerine yansıdığını görmekteyiz. Bakıyoruz ki kalıplar aynı, JÜPİTER APOLLONUN oğlu. Apollon yeryüzünde öldürülmüş tekrar gökyüzüne çıkmış. Bunlar da insanlar arasında insan gibi bulunabilmişler ama asıl makamları göklermiş.

Hristiyanlığa bakıyoruz, BABA OĞUL RUHUL KUDUS kelimelerini JÜPİTER, APOLLON, İZİS, MİTRA gibi değiştirdiğimizde inanç kalıplarında bir değişiklik olmadığını görürüz.

Nusayriliğin inançlarında bu eğilimin olduğunu görüyoruz. İnşallah yanılıyoruzdur. Bu konuda tabi olacağımız kanaat Şia Ulemasının Usuli Ekolüdür. Onlar ne diyorlarsa bizim için esas olan odur. Bu aklı bir kenara koyma değil, akıl ile konunun uzmanlarından istifade etme olayıdır.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

estf. degerli kardesim, akil bir kenara birakiliyor gibi bir fikre kapilmadim

ancak yazdiginiz seylerle, sveydi kardesin söyledikleri farkli seyler, benim anladigim kadariyla, maneviyatlari nurdur diyor ki bunu da bildigimiz hadislerden hz. ali ile Resulullah s.a.ain nurlarinin, adem a.s'dan cok önce yaratilmis olmasini anlatan hadiste anlatiyor (vb.), bu sekilde onlara bir ilahlik vs. atfedilmiyor veya bizim imamlarla olan münasebetimizin disinda bir münasebet buyrulmuyor (buyruluyorsa, bu anlamda farklilik varsa, sveydi kardes aciklasin ins.)
              beser elbisesi giymis bir nur neden olmasin diye soruyorum kendime ve bunun önünde herhangi bir engel göremiyorum, yani reddetmek benim icin o kadar kolay görünmüyor

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23764.msg158516#msg158516 date=1344854196]
                estf. degerli kardesim, akil bir kenara birakiliyor gibi bir fikre kapilmadim

ancak yazdiginiz seylerle, sveydi kardesin söyledikleri farkli seyler, benim anladigim kadariyla, maneviyatlari nurdur diyor ki bunu da bildigimiz hadislerden hz. ali ile Resulullah s.a.ain nurlarinin, adem a.s'dan cok önce yaratilmis olmasini anlatan hadiste anlatiyor (vb.), bu sekilde onlara bir ilahlik vs. atfedilmiyor veya bizim imamlarla olan münasebetimizin disinda bir münasebet buyrulmuyor (buyruluyorsa, bu anlamda farklilik varsa, sveydi kardes aciklasin ins.)
                beser elbisesi giymis bir nur neden olmasin diye soruyorum kendime ve bunun önünde herhangi bir engel göremiyorum, yani reddetmek benim icin o kadar kolay görünmüyor
                [/quote]

ben yazmaktan sıkıldım iyice...

hani bazı yerlerde tartıştık bana diyorlardı ki kardeşim kendinizi inancınızı anlatında bilelim aramızdaki farkı... alın işte aramızdaki fark bu ama anlayabilene...

anlamıyorum... siz anlattıklarımı anladınız da neden birileri ısrarla anlamamazlığa vuruyor. yazdığım dilmi çok ağır yoksa sorun onlarda mı? yoksa sorun bilinçli bir şekilde yazdıklarımı anlamamazlığa vurup başka anlamlar mı yüklüyorlar???

neyse siz ne demek istediğimi gayet iyi anlamışsınız....

şunu söylemek isterim kimsenin imamlara yada peygamberlere ilahlık yada rububiyet atfettiği yok. onlara bu sıfatları yüklemek ile onları beşer kabul etmemek arasında fark var bunu anlayabilene....

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                Ebu Nevves

Yorum

üzülmeyin sveydi kardes, bazi konularda asiri gitmis fikirler (imamlara ilahlik atfetmek vb. gibi) oldugu icin kardeslerimiz belki o yönlü tereddüte kapiliyor olabilirler ve hatta fikirlerine sigmiyor olabilirler, bilirsiniz, kabulünde reddinde insanin kendisince bir nedeni vardir, kardeslerimizden hic kimse sizi itham etmeyecektir rahat olun ins.

Yorum

şunu söylemek isterim kimsenin imamlara yada peygamberlere ilahlık yada rububiyet atfettiği yok. onlara bu sıfatları yüklemek ile onları beşer kabul etmemek arasında fark var bunu anlayabilene....

Peygamberlerin Beşer olduğunu KURAN söylüyor kardeş. Peygamberler imamlar beşer oldukları halde Allahın en üstün ve seçkin kullarıdır. Üstün olmak için beşer olmamak zorunda değildirler.

Ayrıca işi zora sokmaya gerek yok kardeş, herke aynı düşünmek zorunda değil. Biz size neden öyle düşünüyorsunuz demiyoruz. Biz sizin bu konudaki inancınıza katılmadığımızı söylüyoruz. Sanırım bunda üzülecek gücenecek bir şey olmasa gerek. Öyle bir niyetimiz yok.
                    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23764.msg158497#msg158497 date=1344832767]
                      yukarıdaki hadis hakkındaki düşüncen nedir?
                      [/quote]
                      Mürseldir, mürseldir.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158500#msg158500 date=1344833342]
                        Yok aga olmaz öyle şey zayıfıtr buna ben beşer üstü olarak kabul edemem.Bana kim se Şiiler İmamarı beşer üstü görüyor demedi..
                        [/quote]
                        Cihandar seni anlıyorum şahsen.
                        Zaten inanç anlamında seninle yaklaşık olarak aynı değerleri sahiplenenler tesis ettikleri hadis ilmiyle bu tür hadisleri zayıf, mürsel, mevzu vs. diye nitelerler. Yani mesele bakış açısıdır.
                        Bu hadisi rivayet eden ravi seni tabi olduğun inanç ekolunun bakış açısıyla çatıştığı için senin ekolunun alimleri bunu gayri sahih diye nitelerler ve sen kabul edersin.
                        aslında burada ne o alimlerin ne de o alimlere tabi olanların bir suçu yok. Allahın takdir ettiği şeyden başka birşey de değil. Hani Kuranı kerimde buyurur ya: "Allah dilediğini hidayete erdirir" diye. herşey bu ayetin manasında gizlidir.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23764.msg158513#msg158513 date=1344851848]
                          Kuranın peygamberleri Beşer olarak nitelemesine rağmen beşer olmadıklarına dair zorlamalar Kurana aykırılık arzeder. Bu da sonucu hiçte hayırlı noktalara ulaştırmaz.

[/quote]

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23764.msg158521#msg158521 date=1344865432]

Peygamberlerin Beşer olduğunu KURAN söylüyor kardeş. Peygamberler imamlar beşer oldukları halde Allahın en üstün ve seçkin kullarıdır. Üstün olmak için beşer olmamak zorunda değildirler.

[/quote]
                          iyi de şia ekolu ehlibeyt olmadan Kuran hakikatiyle anlaşılamaz demiyor mu?
                          Ehlibeyt a..s. da "reyinize muhalif hadislerimizi duyduğunuzda tepki vermeyin, ehlibeyt daha iyi bilir deyiniz" mealinde sözler söylememişler mi?
                          Sveydi arkadaşın sunduğu hadisi bu durumda neden kabul etmekte bu kadar zorlanıyor ve kendi reyinizi ehlibeytin reyinin önüne geçiriyorsunuz?

Yorum

O zaman siz erdiniz biz delalettiyiz bunun açık anlamı o ayriyetten sveydi ben ilahi birşeylerde katmadım demek istediğim siz bizim gibi onlara beşer demiyorsunuz.Aslında bakılırsa bunun anlamı feci şeyler doğrur tamam direk bir ilahlık yada meliğimsi bişey katmasada dolaylı yoldan oraya doğru gidiyor.Bir yerde birşey daha duymuştum bu arap alevileri Aliyede ilah diyorlarmış kendilerinede selman gibi görüyorlarmış bu doğru mu yani doğruysa gulatsınız kabuledin.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158532#msg158532 date=1344888209]
                              Bir yerde birşey daha duymuştum bu arap alevileri Aliyede ilah diyorlarmış kendilerinede selman gibi görüyorlarmış bu doğru mu yani doğruysa gulatsınız kabuledin.
                              [/quote]
                              doğru değilse?

Yorum

Buyur :
                                1 Suriye'de Nusayri inancı ve Sapık İran'ın Şia Gerçeği

2 Kadir Mısıroğlu : Şİİ' ler ve Suriyedeki Nusayrilerin İnançları

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X