Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nusayrilerin Akidesi Nedir

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nusayrilerin Akidesi Nedir

O konuya ya görmedim yada hatırlamıyorum,bide burada soru sorulunca üyeler hazırken cevap veriyim dedim.Kadir Mısıroğlundan video vermemin sebebide Nusayri birisini göremedim hiç yada bu arkadaşların kabul ettiği birisini tanımadığımdan bunu önceden izlemiştim aklımda olduğu için bu videoyuya gönderdim.Anlamadığım konu neden böyle birden tersledi küfür mü ettim inancına...
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

görmemis olabilirsiniz konuyu, simdi en azindan duydunuz, artik biliyorsunuz
      tekrar ediyorum, kardeslerimiz kendilerine nusayri denilmesini istemiyorlar, arap alevileri olarak anilmayi tercih ediyorlar

kardes, bizlerde benzeri seyleri yasadik ve hala yasiyoruz, bir siteye giriyoruz, söylediklerimizi kanitlamak icin hadis getiriyoruz, akla gelebilecek her türlü kaniti, sunni kaynaklardan veriyoruz, karsiliginda ise itham ediliyoruz, sizin fatihaniz bile süpheli diyenleri gördük, nasil canimiz yaniyor, nasil hircinlasiyoruz, nasil sabrimiz tasiyor, icimizde bunu yasamayan varmi? bu kardeslerimiz de ne söyleseler, zaten kaynaklariyla söylüyorlar, cogu verdikleri kaynaklari da bize yabanci degil, ama kimi alim kabul etmis, kimi alim kabul etmemis, yani bu tamamen tabii oldugunuz mezhep ile alakali, kardesler sürekli söylediklerine, bizim sunnilerden gördügümüz tepkilerin benzerini görüyorlar, misal siz dahi, onlar kendisini salman olarak görüyormus vs. dediniz, "mus" ve bu bir degil iki degil, elbette geriliyorlar, bizim gerildigimiz gibi

iste arap alevileri burada, birsey sordunuz da cevapmi vermediler? cevap veriyorlar yine olmuyor, bu kez de ithama gidiliyor, tamam soruyo sorduk, cevabi aldik, hic olmazsa bir müddet sonra, tamam kardes anladim, demekki siz böyle inaniyormussunuz, deyip konuyu kapatmak yerine, siz sapkinsiniz demek icin adeta mücadele edip, cirpiniyoruz, ah ne olur, keske sizleri ateist, dinsiz, kafir, Allaha küfreden, Muhammed (s.a.a) ile dalga gecen necisler karsisinda gayretli göreydim, ama mezhep kavgasi müsade etmiyor malesef malesef

neyse,insaAllah bundan böyle daha dikkatli olalim, enerjimizi böyle seylere takilarak harcamayalim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Tamam uzatmayalım son kez soruyorum nusayrilikde böyle bir düşünce var mı cevaplıycakmısınız.?

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158549#msg158549 date=1344894148]
          Kadir Mısıroğlu vehabi değildir.Ehli Sünnettir.
          [/quote]

Yani eğri sünnet

Yorum

Edit Serkan A.

Yorum

[quote author=Adonai link=topic=23764.msg158576#msg158576 date=1344914212]
              Edit Serkan A.
              [/quote]haydaaa
              O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Adonai link=topic=23764.msg158576#msg158576 date=1344914212]
                Edit Serkan A.
                [/quote]

Ben anlmam sen daha iyi bilirsin Edit yorumda yazdığına göre...

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23764.msg158521#msg158521 date=1344865432]

Peygamberlerin Beşer olduğunu KURAN söylüyor kardeş. Peygamberler imamlar beşer oldukları halde Allahın en üstün ve seçkin kullarıdır. Üstün olmak için beşer olmamak zorunda değildirler.

Ayrıca işi zora sokmaya gerek yok kardeş, herke aynı düşünmek zorunda değil. Biz size neden öyle düşünüyorsunuz demiyoruz. Biz sizin bu konudaki inancınıza katılmadığımızı söylüyoruz. Sanırım bunda üzülecek gücenecek bir şey olmasa gerek. Öyle bir niyetimiz yok.
                  [/quote]
                  biz kimseyi bizimle aynı düşünmeye çağırmıyoruz biz din tebliğide yapmıyoruz. sorular soruldu biz anlattık siz böyle bir şey olmaz diyorsunuz bizde size kaynak verdik olabileceğinin kanıtlarını tartışmayı bu hale siz getiriyorsunuz sonrada sanki sizi buna zorladığımız gibi manada yorum yapıyorsunuz. yok kardeş
                  sen düşüncende kal sadece benim düşünceme inancıma saygı göster başka şey istemiyorum...

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                  أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                  Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158532#msg158532 date=1344888209]
                    O zaman siz erdiniz biz delalettiyiz bunun açık anlamı o ayriyetten sveydi ben ilahi birşeylerde katmadım demek istediğim siz bizim gibi onlara beşer demiyorsunuz.Aslında bakılırsa bunun anlamı feci şeyler doğrur tamam direk bir ilahlık yada meliğimsi bişey katmasada dolaylı yoldan oraya doğru gidiyor.Bir yerde birşey daha duymuştum bu arap alevileri Aliyede ilah diyorlarmış kendilerinede selman gibi görüyorlarmış bu doğru mu yani doğruysa gulatsınız kabuledin.
                    [/quote]

cihander feci şeyler doğrumaz biz gayet açık yazıyoruz beşer değiller diyoruz yaratılmış allahın kulları ama beşer değil. sen dönüyorsun "arap alevileri hakkında aliye ilah diyorlar" duymuştum diyorsun. kardeş ben sana onlar beşer değil kanıtlarınıda sunuyorum. anlaması zor değil konuyu başka yönlere çekmeye gerek yok. ben sana onlar yaratılmış Allahın kullarıdır sadece beşer değiller.... diyorum.... nokta....

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                    Ebu Nevves

Yorum

Peki peki, şunun aslı var mı öğrenmek istiyorum : “Ali, bütün peygamberlerle gizli olarak, benimle ise açık olarak gönderildi.”

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158536#msg158536 date=1344889162]
                        Buyur :
                        1

2
                        [/quote]

cihander kadir mısırlı oğlunun sözleri ile mi bizi tahkir edeceksin. bu forumda ne kadardır buradayız ve ne kadardır bu tartışmaları yapıyoruz? bizim Hz. Ali hakkındaki görüşlerimizi daha önce hiç okumadın mı? ne bu saçmalık????

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158549#msg158549 date=1344894148]
                          Kadir Mısıroğlu vehabi değildir.Ehli Sünnettir.
                          [/quote]

kadir mısırlı oğlu Ehli sünnet değildir onun yakınından bile geçmez....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

Masumiyetin kaynağı beşer olmayışları olmasın.. mı

Yorum

[quote author=Adonai link=topic=23764.msg158581#msg158581 date=1344917605]
                              Peki peki, şunun aslı var mı öğrenmek istiyorum : “Ali, bütün peygamberlerle gizli olarak, benimle ise açık olarak gönderildi.”
                              [/quote]

böyle bir hadis var kaynakları ile bulunca paylaşırım....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23764.msg158377#msg158377 date=1344772559]
                                Kıymetteki ölçü metafizik değil ki, peygamber ve imamları soyut varlık kalıbına sokmaya çalışıyorunuz. Unutmayın ki nur ve soyut varlık olan melekler toprak olan Hazreti Adem a.s secde ettiler.
                                [/quote]

'Soyut' oldukça göreceli bir kavram..tersi de söylenemez mi peki,Melekler'e göre Adem'in a.s Hakikatı soyut olduğundan itiraza kalkışmadılar mı

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X