Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İran Baskıcı Bir Rejim Diyenler Okusun

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İran Baskıcı Bir Rejim Diyenler Okusun

İranlı Sünni alim Cuma hutbesinde İran’ı rahatça eleştirdi. 2012-12-17, 20:36:51 0 Yorum [/size]İran’ı sürekli baskıcı bir devlet olarak lanse ettirenler, burada yaşayan Sünnilerin yaşam hakkı olmadığını ve hatta daha da ileri giderek Sünnilerin cami dahi açamadıklarını iddia edenler bu iddialarını her yerde, hiç çekinmeden ve hiçbir delilleri olmadan çok rahat bir şekilde ifade edebiliyorlar. Fakat İran’da geçen Cuma yaşanan bir olay, İran’ın hiç de muhaliflerinin anlattığı gibi bir yer olmadığını gösterdi.
    [/size]İran’ın önde gelen Sünni alimi Şeyh Abdulhamit Mevlevi bu haftaki Cuma hutbesinde İran’ı rahat bir şekilde eleştirerek, Suriye meselesinde İran’ın Esad’ın yanında yer almaması gerektiğini söyledi.14 Aralık 2012 tarihindeki Cuma hutbesinde kalabalık bir cemaate seslenen İranlı Sünni alim Şeyh Abdulhamit gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili konuşan alim şunları söyledi:“İranlı yöneticilere ve makamlara Suriye’deki mevcut değişikliklerle ilgili nasihatte bulunmak istiyorum. Ülkenin birçok kısmı Suriye muhalefetince ele geçirilmiştir. Dünya milletlerinin çoğunluğu önde gelen muhalif oluşumu Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanımıştır. Beşşar Esad’ın günleri sayılıdır. Bu sebeple İranlı yöneticilere araya girmeleri ve Esad’a istifa etmesini söylemelerini tavsiye ediyorum.”Sünni alim hutbesini şu şekilde sürdürdü: “İnanıyorum ki İran’ın böylesi bir adımı öncelikle Allah’ın rızasını temin edecek, Suriye’de milli çıkarlarımızı koruyacaktır. İran halkının Şam’da bazı maslahatları vardır; bu sebeple İran bunları muhafaza etmek için faydalı adımlar atmalıdır.”İran’ın Suriye meselesinde Beşar Esad’ın yanında olduğu biliniyor olmasına rağmen, İran’da yaşayan Sünni bir alim bu meselede İran’ı rahat bir şekilde eleştiriyor.
    Şimdi İran’ı baskıcı bir rejim olarak tanıtanlara sormak istiyoruz. Bırakın Şiileri, Türkiye, Katar, Suudi Arabistan ya da diğer Sünni ülkelerin hangisinde bir Sünni imam çıkıp rahat bir şekilde bulunduğu ülkenin politikasını eleştirebiliyor.[size=16px]
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X