Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasrallah Haberi Hakkında İki Farklı Üslup

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

BİSMİHİ TEALA
    HAMD ALEMLERİN RABB’İ ALLAH’A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
    RABB’İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM[/t]

Selamun Aleykum Aziz Canlar

Ehlibeyt (a.s) Haber Ajansı ABNA- Bugün Seyyid Nasrallah'ın yaptığı açıklamalar ile ilgili olarak ; Dünya Bülteni isimli haber sitesinde verilen haber ile, Dünya Ehlibeyt Kurultayına bağlı olan ABNA.ir haber sitesinde verilen, "aynı haber" arasında ne kadar fark var bir göz atalım.

Dünya Bültenin'de verilen habere göre Nasrallah şöyle diyor ;
    "Suriye'de 5 bin askerimiz varsa bu sayı 10 bin olacak."

ABNA'da verilen aynı habere göre ise Nasrallah şöyle diyor ;
    "Saldırılardan önce Suriye'de 100 savaşçımız varsa bunu 200'e çıkaracağız"

Bu açıklamalardaki belirtilen sayılar arasında ciddi bir fark vardır. (Bunların hangisi doğrudur tahmin etmemle beraber, merak etmekteyim ve ABNA sitesinden konu ile ilgili olarak bana detaylı bilgi vermelerini rica etmekteyim.)

Ayrıca Üslup olarakta haberin veriliş tarzındaki bariz fark dikkatinizi çekecektir.

ABNA sitesinde ;
    Nasrallah'ın yaptığı açıklamalar için, "söyledi" ; "dedi" vb. şekilde haber verilirken... ki olması gereken ve normal olan budur..

Dünya Bültenin'de ise ;
    " ifadesini kullandı" ve daha önemli olanı "İddia etti" şeklinde haber verilmekte, yani iddiaların doğru olmayabileceği okuyucuların bilinç altına işlenerek, Nasrallah'ın sözleri kasıtlı olarak küçümsenmektedir.

Kasıtlı olduğunu nereden bilebilirsin ki diye soranlara ise şunu diyorum ;

Dünya Bülteninde yer alan diğer haberlere baktığımız zaman, örneğin AKP'li bakanların veya Başbakan'ın açıklamalarında, hiç bir zaman hiç bir haberde bu şahısların söyledikleri için "iddia etti" ifadesini kullanarak haber vermemişlerdir.

İşte ben buna "habercilik" derim.

Abna linki : http://abna.ir/data.asp?s=y&lang=10&id=452325
    Dünya Bülteni linki : http://www.dunyabulteni.net/?aType=h...ticleID=271105

Yusuf Özer

Allah'ın hidayeti ile olun....

Ynt: Nasrallah Haberi Hakkında İki Farklı Üslup

kesinlikle katılıyorum. bunlar belki hiç dikkat edilmeyen konulardır haberde ama haber kuruluşları bu tür incelikler için vardır. bu yüzden bir çok firma çalışanlarına tonla para ödemektedir. amaç birileri için öne sürdü, iddia etti, olduğu söylendi, demek diğerleri için altını çizdi vurguladı belirtti demek. habercilikte yanlış birine güvendiniz mi artık işiniz bitti demektir. onun gönüllü askeri olmuşsunuzdur. yatırılan tonla paralar geri döner.

bunu israil haberlerinde daha bariz görürsünüz.

biri israli kuvvetleri der

öteki işgalci korsan çeteler der.

biri netanyahu yönetimi der

öteki İsrail Devleti der.

ama genelde isral topraklarına bir roket düştü, can kaybı yaşanmadığı bildirildi. diye israilin çok güçlü olduğu hiç bir zaman ona zarar vermenin mümkün olmadığı ve onunla başa çıkmanın imkansızlığı işlenir bilinç altlarına. bu haberlerde İslami (bizden) kaynakların bile dikkat ettiklerini görmedim.

örneğin bir kaç gün önce İsrail ilk kez esirleri serbest bırakma konusunda tarih verdi cümlesini hemen hemen tüm haber kaynakları kullandı. Yazık dedim. ne demek yani,.. o kadar güçlü olduğu anlatılıyor ki bu ifadede, canı istediği zaman esirleri serbest bırakır, bu konuda kimse onu zorlayamadı kendisi acıdı ilk kez tarih verdi...

haberciliğin dilini anladık ve çok geniş haber ağımız oldu mu işte o zaman kamuoyunu ele geçirmeye başlamışızdır. çünkü doğru haber zulme sıkılmış ilk kurşundur

Yorum

Efendimiz boşuna buyurmamış, "öğrenilecek üç ilim vardır, biri edebiyattır ....". Yani bu konu, dünyadaki bütün ilimler arasında en önemli konulardan.

Yorum

kesinlikle

emperyalistler büyük şeytan ve siyonistler İslam'ı tanımak için hiç bir masraftan kaçınmıyorlar. ki aksi bir dil ve yol bulunabilsin diye. İslam'ın direniş noktaları tespit edilsin ve nasıl yıkılacağı stratejisi geliştirilsin diye.

şeytan demiyor ki yanlış yola oturacağım da oradan senin doğru yolunda giden kullarına uzaktan mail atacağım laf atacağım diye.. senin diyor doğru yoluna oturacağım ve insanların eksik yönlerinden yaklaşacağım.

bu gün doğru yolda olduğu sanılanların çoğu ABD askeri. basında ABDnin bir askeri cephede binlerce silahlı askere bedel... bu yüzden basını bırakmıyorlar kimseye...

müslümanlar basınını oluşturmak, oluşana sahip çıkmak zorundadırlar. on4 bu anlamda çok büyük bir girişimdir. Rabbim muvaffak etsin...

Yorum

[quote author=Hz.AhlulBayt (a.s) link=topic=25121.msg170351#msg170351 date=1376721334]
          BİSMİHİ TEALA
          HAMD ALEMLERİN RABB’İ ALLAH’A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
          RABB’İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM[/t]

Selamun Aleykum Aziz Canlar

Ehlibeyt (a.s) Haber Ajansı ABNA- Bugün Seyyid Nasrallah'ın yaptığı açıklamalar ile ilgili olarak ; Dünya Bülteni isimli haber sitesinde verilen haber ile, Dünya Ehlibeyt Kurultayına bağlı olan ABNA.ir haber sitesinde verilen, "aynı haber" arasında ne kadar fark var bir göz atalım.

Dünya Bültenin'de verilen habere göre Nasrallah şöyle diyor ;
          "Suriye'de 5 bin askerimiz varsa bu sayı 10 bin olacak."

ABNA'da verilen aynı habere göre ise Nasrallah şöyle diyor ;
          "Saldırılardan önce Suriye'de 100 savaşçımız varsa bunu 200'e çıkaracağız"

Bu açıklamalardaki belirtilen sayılar arasında ciddi bir fark vardır. (Bunların hangisi doğrudur tahmin etmemle beraber, merak etmekteyim ve ABNA sitesinden konu ile ilgili olarak bana detaylı bilgi vermelerini rica etmekteyim.)

Ayrıca Üslup olarakta haberin veriliş tarzındaki bariz fark dikkatinizi çekecektir.

ABNA sitesinde ;
          Nasrallah'ın yaptığı açıklamalar için, "söyledi" ; "dedi" vb. şekilde haber verilirken... ki olması gereken ve normal olan budur..

Dünya Bültenin'de ise ;
          " ifadesini kullandı" ve daha önemli olanı "İddia etti" şeklinde haber verilmekte, yani iddiaların doğru olmayabileceği okuyucuların bilinç altına işlenerek, Nasrallah'ın sözleri kasıtlı olarak küçümsenmektedir.

Kasıtlı olduğunu nereden bilebilirsin ki diye soranlara ise şunu diyorum ;

Dünya Bülteninde yer alan diğer haberlere baktığımız zaman, örneğin AKP'li bakanların veya Başbakan'ın açıklamalarında, hiç bir zaman hiç bir haberde bu şahısların söyledikleri için "iddia etti" ifadesini kullanarak haber vermemişlerdir.

İşte ben buna "habercilik" derim.

Abna linki : http://abna.ir/data.asp?s=y&lang=10&id=452325
          Dünya Bülteni linki : http://www.dunyabulteni.net/?aType=h...ticleID=271105

Yusuf Özer

Allah'ın hidayeti ile olun....
          [/q]

Yazarın bu sözünü de ilave edelim:

Yaptığım son araştırmalara göre Türkçe herhangi bir bilgiye ulaşamadım.

Bir çok standart Hizbullah'a desteği olmayan haber sitesi Anadolu Ajansından haberi vermiş. Hizbullah'ın İsrail karşısındaki duruşunu siyasi olarak destekleyen bir çok haber sitesi ise soL Portal sitesinden haberi vermiş.

Haberler arasındaki üslup farkı zaten belirgin şekilde ortada olmasına rağmen, rakamlar arasındaki uçurum asıl dikkatimi çeken ve merak ettiğim noktaydı.

Türkçe kaynaklar arasında bilgi bulamadığım için, İngilizce haber kaynaklarına yöneldim ve konuya netlik kazandırdım.

Nasrallah konuşmasında rakamsal bilgileri veriyorken İngilizce çevirsinde şöyle diyor :

"If we had 100 fighters in Syria, now they will be 200. If we had 1,000, they will be 2,000. If we had 5,000 they will be 10,000."

Çevirisi şu şekilde :

"Eğer Suriye'de 100 savaşçımız varsa, bu sayı şimdi 200 olacak. Eğer 1000 varsa, 2000 olacak. Eğer 5 bin varsa, 10 bin olacak."

Görüldüğü üzere, Anadolu Ajansı, Hizbullah'ın savaşçı sayısını Nasrallah'ın ağzından yüksekten lanse ederek, konuyu ince bir şekilde "Esad zor durumda" ya getirmeye çalışıyor.

Halbuki Seyyid Nasrallah rakamsal verileri örnek teşkil etmesi için veriyor ve bombalı saldırıdan sonra sayıyı ikiye katlayacağını vurgulamak istiyor.

Hizbullah'ın Suriye'de kaç askeri olduğu bilinmez ama, haberin kutuplar arasındaki veriliş uslubu, bize herkesin örtülü niyetlerini gösteriyor.

Yusuf Özer
          http://abna.ir/data.asp?lang=10&Id=452345

Nasrullah'ın konuşmasından pasajlar:

Peki birini izlerken ve diğerinin Mısır haberlerini doğru bulmazken Şam haberlerini niye doğru kabul ediyorsun? Maalesef Arap medyası özellikle son senelerde yalan haber nakletmekten, yalan haber fabrikasyonu ve aktarımı seviyesine geldi. Biz Hizbullah'ın, sadece tekfirci silahlı gruplara karşı savaştığımıza kıyamet gününde herkes şahit olacak. Siz Suriye halkını savunmuyorsunuz. Siz kadınlarımızı, çocuklarımızı, masumlarımızı katlederek, bölgemizi, çevremizi ve kentlerimizi tahrip ederek aldığımız pozisyondan geri çekileceğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ey ahmaklar, İsrail ile 30 yıl boyunca yaşadığımız tecrübelerimizi okuyun!

Bu tarz patlamalara cevabımız, herhangi bir patlama için cevabımız, şudur, açıkça söylüyorum, eğer Suriye'de 100 savaşçımız varsa 200, 1000 savaşçımız varsa 2000 ve 5.000 savaşçımız varsa bu sayı 10.000 olacak. Yanılıyorsunuz ve yanlış mekana vuruyorsunuz. Bu terörist tekfircilere karşı Suriye'de verilen savaş, eğer ihtiyaç duyarsa ben dahil tüm Hizbullah Suriye'ye gideriz. Suriye'ye, Suriye ve halkı için gittiğimiz gibi, Lübnan ve halkı için, vallahi, Lübnan'daki tüm Hıristiyan ve Müslümanlar için, Filistin ve Kudüs için gideriz.

Dolayısı ile bize savaş açanlar sonucu belirleyebileceklerini varsaymasınlar. Savaşın sonucunu biz belirleriz, savaşın bitişini biz belirleriz. 25 Mayıs 2000'deki son atışı, 96 yılında Gazap Üzümleri operasyonunda ve 14 Ağustos 2006'da yine son atışı yapan bizdik. İsrail ile yaptığımız tüm savaşlardan zaferle çıktığımız gibi; sizinle tüm gücümüzle bu savaşa girmemizi istiyorsanız, Lübnanlılara, Filistinlilere, Suriyelilere ve tüm bölge halklarına demek isterim ki biz tekfirci, tahripkar teröristlere karşı olan savaştan da zaferle çıkacağız inşallah ve benim buna inancım vardır. Savaş külfetli olacak evet ama koyun gibi kesilmekten ve katillerin evimize gelerek bizi katletmesini beklemekten daha az külfetlidir.
          عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X