BİSMİHİ TEALA
HAMD ALEMLERİN RABB’İ ALLAH’A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
RABB’İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM[/t]
Selamun Aleykum Aziz Canlar
HAMD ALEMLERİN RABB’İ ALLAH’A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
RABB’İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM[/t]
Selamun Aleykum Aziz Canlar
![]() ![]() Ehlibeyt (a.s) Haber Ajansı ABNA- Bugün Seyyid Nasrallah'ın yaptığı açıklamalar ile ilgili olarak ; Dünya Bülteni isimli haber sitesinde verilen haber ile, Dünya Ehlibeyt Kurultayına bağlı olan ABNA.ir haber sitesinde verilen, "aynı haber" arasında ne kadar fark var bir göz atalım. Dünya Bültenin'de verilen habere göre Nasrallah şöyle diyor ; "Suriye'de 5 bin askerimiz varsa bu sayı 10 bin olacak." ABNA'da verilen aynı habere göre ise Nasrallah şöyle diyor ; "Saldırılardan önce Suriye'de 100 savaşçımız varsa bunu 200'e çıkaracağız" Bu açıklamalardaki belirtilen sayılar arasında ciddi bir fark vardır. (Bunların hangisi doğrudur tahmin etmemle beraber, merak etmekteyim ve ABNA sitesinden konu ile ilgili olarak bana detaylı bilgi vermelerini rica etmekteyim.) Ayrıca Üslup olarakta haberin veriliş tarzındaki bariz fark dikkatinizi çekecektir. ABNA sitesinde ; Nasrallah'ın yaptığı açıklamalar için, "söyledi" ; "dedi" vb. şekilde haber verilirken... ki olması gereken ve normal olan budur.. Dünya Bültenin'de ise ; " ifadesini kullandı" ve daha önemli olanı "İddia etti" şeklinde haber verilmekte, yani iddiaların doğru olmayabileceği okuyucuların bilinç altına işlenerek, Nasrallah'ın sözleri kasıtlı olarak küçümsenmektedir. Kasıtlı olduğunu nereden bilebilirsin ki diye soranlara ise şunu diyorum ; Dünya Bülteninde yer alan diğer haberlere baktığımız zaman, örneğin AKP'li bakanların veya Başbakan'ın açıklamalarında, hiç bir zaman hiç bir haberde bu şahısların söyledikleri için "iddia etti" ifadesini kullanarak haber vermemişlerdir. İşte ben buna "habercilik" derim. Abna linki : http://abna.ir/data.asp?s=y&lang=10&id=452325 Dünya Bülteni linki : http://www.dunyabulteni.net/?aType=h...ticleID=271105 Yusuf Özer Allah'ın hidayeti ile olun.... |
Yorum