Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

CİHAT İLAN EDİLDİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

CİHAT İLAN EDİLDİ

Seyyid sistani hafızahullah Irak'ta devle isyan fi ıraki ve'ş şam (Işid) için cihat fetvası verdi ve eli silah tutan her müslümanın orduya katılıp tekfircileri öldürmesini emir buyurdu.

ELHAMDULİLLAH

Ynt: CİHAT İLAN EDİLDİ

[img width=423 height=600]http://i.hizliresim.com/p4pGEq.jpg[/img]

Yukarıdakifetva da, Suriye Vekalet Savaşı'nda yaşandığı gibi Ayetullahuzma Lütfullah Saafi Gulpeygani ile bilikte ilk cihad fetvası yayınlayan merce-i taklid olan Ayetullahuzma Seyyid Kazım Hüseyni Haeri'nin cihad ilanı...

Ağa Sistani, Necef-i Eşref'in Merce-i Ala makamını temsilen bu cihad bildirisiyle üzerine düşeni yapmıştır.

Türkiye Şiaları olarakta keşke; relativist bakış açısıyla olduğumuz yerde kolaycılığa kaçmasak ve en azından Suriye ile Irak topraklarında bir Seriyye organize edebilsek.

Vesselam
    Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

İstişhad eylemlerine cevaz veren alimimiz gulpeygani ağadır.Ağa hem alim hem mücahit maşaAllah onun mukallidleri de bu cihad aşkını yereğinde taşımalı.Sahih bir akideye kavuştuğum gün cihad meydanı inşaAllah bana daha yakın olacak ama betriyyeler ve gulatların tahrif ettiği hurafelerle bid'atlerle süslediği akidede teberri edib hak şia akidesine ulaşmam gerek bunun içinde mutekaddimun ve onların izindeki usuli ve ahbari ulemasından ders almak istiyorum.Ama bazıları varya yasir habib ayarında sözde gerçek şiiler onlar neden cihada çıkmaz şaşıyorum konuşmaya gelince mangal gibi yürekleri var ama icraat tırt

Yorum

İşte rabbani ve mücahid alimlerimiz...

Şu an Kerbela Şiaları öyle bir duygusal boyut yaşıyor ki, 83 yaşındaki Ayetullah Seyyid Murtaza Kezvini oğullarını ve torunlarını da yanına alarak cihad cephesine koşuyor...

IŞİD'in tarihin çöplüğüne gömülmesi çok ama çok yakındır, bi iznillah...
        Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

aleykum selam ağayı Behesht.

Bizim de Irak'a şuan gitmemiz gerekiyor mu? Veya bizler şuan neler yapmalıyız. Bu savaş hepimizin savaşı. Sevgili ahbar sana da teşekkür ederim.
          Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Afganistan ve Pakistan şiileri Irak'a geldiler ve cihat için saflarını sıklaştırdılar.ALLAH-U EKBER.
            Sünnete uygun giyinmişler her vakit zorluklara sabretmişler azimetliler bu yüzden de azametliler afgan pakistan ve katif şiilerini çok seviyorum namus şeref haysiyet ve imanda hiçbir müslüman kolay kolay onlara yetişemez.

Yorum

AYETLAH SISTANInin fetvasini tam olarak paylasir misiniz

Yorum

[quote author=Ahbar date=1402756847 link=topic=25616.msg174277#msg174277]
                Afganistan ve Pakistan şiileri Irak'a geldiler ve cihat için saflarını sıklaştırdılar.ALLAH-U EKBER.
                Sünnete uygun giyinmişler her vakit zorluklara sabretmişler azimetliler bu yüzden de azametliler afgan pakistan ve katif şiilerini çok seviyorum namus şeref haysiyet ve imanda hiçbir müslüman kolay kolay onlara yetişemez.
                [/quote]
                Sünnete uygun derken? Bunlar yöresel kiyafetleri degilmidir?

Genele soruyorum:
                Maliki hakkinda ne düsünüyorsunuz?

Yorum

Sevgili selmancan dün Ayetullah Sistani'yi taklid eden bir alime sordum. Fetvanın "ırak halkı" ile başladığını ve Irak halkına vermiş olduğu bir fetva olduğunu söyledi.
                  Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

[img width=456 height=600]http://www.suriyegercekleri.com/wp-content/uploads/2014/06/sistani-fetva.jpg[/img]

Yorum

evet ben de okudugum heberde oyle anladim ama buradaki basligi okudugumda sanki tum dunya icinmis gibi sandim. vahhabi selefi tekfircilerden bizim farkimiz olmali degil mi onlar okudugunun ic yuzunu dusunmeden saptirarak anlarlar. ama biz iki adil sahitten alir sonra o bilgiyi dogru anlariz. buraya baslik acan hocamin basligi acmasina neden olan fetvayi yorumsuz sekilde paylasmasi gerekmez miydi. haberci abartarak fetvayi

Yorum

basliga tasimis olabilir ve bu irak ici icin dogru bir haberolabilir ama insanlar bunu dogru anlayip aktarmakzorunda degiller midir

Yorum

selmancan senin dediğin de doğru olabilir. Ben özellikle sordum, bana öyle dedi. Bu kişinin dürsütlüğüne inanıyorum. Ama ben de internetten araştırdığım da "ırak halkı" diye bir ifade görmedim. Arapçamda olmadığı için kigüvenirliğine inandığım bir kişi ne derse ona inanmaktan başka çarem yok. Ama sizin arapçanız varsa bence bu fetvaya kolay ulaşabilirsiniz. Veya internet üzerinden Ayetullah Sistani'nin bürosuna ulaşabilirsiniz. saygılarımla

Yorum

Selmancan yazımda zaten Irak'ta cihat ilan edildi diye yazmışım sen her şeye neden muhalifsin biraz dürüst ol akidemizde fark var diye ben şiiyim sen akılcısın diye her yazdığıma vicdansız muhaliflik yapma.

Yorum

Irak'taki sünni ulema da bu fetvaları takip edip, Irak halkının, Amerikanın bölgedeki köpekleri olan IŞİD'e karşı savaşması için, benzer fetvalar verdiler:

Grand Sunni Mufti in Iraq: ISIS Must be Stopped (English Subs)

Iraq Sunni Clerics Call for War with ISIS (English Subs)

Iraqi Sunni Cleric: ISIS are Dogs from Hell (English Subtitles)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X