Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ülkemizden fıkra gibi sağlık olayları

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

türkiye'de yaşanmış, güldüren fıkra gibi sağlık olayları:

Türkiyemizden fıkra gibi sağlık olayları
    Prof. Dr. Şaban Şimşek, meslek yaşamında karşılaştığı komik olayları ve anılarını kitaplaştırdı. Bir örnek: Karadenizli hasta fıtık ameliyatı olacak. Kasığının
    üzerinde bir not: Fitiğum sağ taraftadur, ameliyatta başarılar!”

Ümran Avcı'nın haberi

Karadenizli hasta fıtık ameliyatı olacak. Her şey hazır, hasta ameliyat masasına yatırılmıştır. Kalan iç çamaşırı da çıkarılır. Kasığının üzerinde bir kâğıt
    ve bir not vardır: “Fitiğum sağ taraftadur, ameliyatta başarılar!”

Prof. Dr. Şaban Şimşek, meslek yaşamında karşılaştığı komik olayları ve anılarını “Doktorum Altın Kafeste” adıyla kitaplaştırdı. Prof. Şimşek, “Bu kitabı,
    mutluluğu ve huzuru bir türlü yakalayamayan ülkemizde, son yıllarda önemli ölçüde statü kaybeden ve bu sebeple genele göre daha da karamsar olan doktorlar
    için yazdım. Sorunları farklı bir bakış açısıyla dile getirmek, tekdüze giden hayata birazcık renk katmak ve hayatı hiç olmazsa kitabın okunduğu anda yaşanılır
    kılmak istedim” diyor. Şimşek’in kaleminden güldüren ve düşündüren doktor anıları:

Kafaya giyilen galoş

Erzurum’da kliniğimizin koridorunda başına galoş geçirmiş bir ziyaretçiyle karşılaşıyorum:
    Amca o ne? Başındaki nedir öyle? Ne bilirem dok tur bey. Sizin kafanızdakileri görünce (bone), “Doktorlar onu takirler, bize de bunu veriyirler” diye düşündüm.

Genetik yakınlık

Rize’de bir çocuk hastamın genetik kaynaklı olduğunu düşündüğüm bulguları vardı. Annesine, eşiyle akrabalığı olup olmadığını soruyorum: Beyinle yakınlığın
    var mı? “Beyim” deduk ya doktor! Daha ne yakunluği olacak!..

Çok şükür her şeyim var!

Rize’de bir hastama (yerel şiveyle) soruyorum:
    Emice, hoş geldun. Neyun var?
    Ya Allah’a şükür. Dededen babadan kalan bir şeyler var da!.. Ole geçinup gideyiruk!
    Oni sormadum, neyin var neyin?
    Haa! Olari sorma doktor bey; uç uşağum var ama olmaz olsun eşşeoğli eşekler!.. Kizlar zati gittiler!
    Emice sana oni sormayirum, hastaluğun nedur, hastaluğun?
    Eee uşağum, afedersunuz yani hocam! Oni da sen bilecesun da! Ben ne içun geldum buriya!...

Toptan muayene

Teyzenin kulağında iltihap vardır ve çok ilerlemiştir,
    - Teyzem, hastalığın çok ilerlemiş, insan hiç bu kadar bekler mi?
    - Doktur bey birikmesini bekledim.
    - Neyin birikmesini teyze?
    - Yavrum, herşeyi biriktirip öyle geleyim dedim. Hepsine birden baktırmak için başka yerlerimin de hasta olmasını bekledim!

Bize özgü ölümler!

Prof. Dr. Şaban Şimşek’in kitabındaki “bize özgü” trajik ölüm biçimleri ise yürek burkuyor:

- Bir işçi 600 tonluk press makinesinin arasından emeklemek süretiyle geçerek uçtaki 2450 santigratlık fırında sigarasını yakmaya çalışırken... (Karabük
    Demir Çelik Fabrikaları)

- Tıraş olurken rahatlatmak (!) amacıyla berberin boynunu aniden sağa sola çevirmesi sonucu boynu kırılan... (Erzurum Merkez Berber Salonu)

- Uyumadan önce, yatağındaki tahtakurusu ve bilumum haşeratı öldürmek için yatağı bolca ilaçladıktan sonra yatağa giren... (Bodrum Yalıkavak Köyü)

- Ayakkabısına kaçan taşı çıkarmak için elektrik direğine yaslanıp ayağını silkelerken, onu elektrik çarptı sanan yardımsever (!) lazın kafasına kürekle
    vurması nedeniyle... (Rize Ardeşen Kasabası / Tunca Köyü)

- Bir marangozhanede çalışan işçiler , iş çıkışı üzerlerindeki talaşları kompresör ile temizlemektedirler. Bu arada arkadaşına yardımcı olan işçi Ali, şaka
    olsun diye Burhan'ın makadına doğru hava tutar. Buna içerleyen Burhan, "Şaka öyle olmaz böyle olur" diyerek hava tabancasını alır ve Ali'nin makadına sokar.
    Bağırsakları patlayan Ali, hastane yolunda hayatını kaybeder. (İstanbul, Ayazağa Sanayi Sitesi)

- Aynı iş yerinde biri gündüz, biri gece vardiyesinde çalışmakta olan baba oğuldan biri mobilet ile işe gitmekte, diğeri ise bir başka mobilet ile eve dönmekteyken
    yol üzerindeki sert bir virajda karşılaşırlar. Birbirlerine selam vermek isterken çarpışırlar ve beraberce... (Konya Meram Mahallesi)

haberturk./
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

yani ölümleri de gülünç hale getirdik ya..

Yorum

Muittaki kardeşimizi epeydir göremiyorduk. Gördüğümüze sevindik. Kalbini çok incitmişliğim vardır. Haklarını helal etsinler inşallah.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

selamunaleykum
        mehmet amca estağfirullah varsa hakkımız helal olsun
        biraz sıkıntılarım var pek girmek istemiyorum nete
        dua edin inşaallah
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

ALLAH MADDI MANEVİ ŞİFA VERSİN

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=18863.msg113980#msg113980 date=1294334238]
            selamunaleykum
            mehmet amca estağfirullah varsa hakkımız helal olsun
            biraz sıkıntılarım var pek girmek istemiyorum nete
            dua edin inşaallah
            [/quote]

Rabbim sizin sıkıntılarınızı İmam Zaman a.f. eliyle gidersin kardeşimm

elimizden yardım gelecekse, sıkıntınız nedir bilmek isteriz kardeşimize yardımcı olalım inşaAllah..

sizin derdiniz bizim derdimiz...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18863.msg113989#msg113989 date=1294344794]
              Rabbim sizin sıkıntılarınızı İmam Zaman a.f. eliyle gidersin kardeşimm

elimizden yardım gelecekse, sıkıntınız nedir bilmek isteriz kardeşimize yardımcı olalım inşaAllah..

sizin derdiniz bizim derdimiz...
              [/quote]

Yozlaşma çukuruna yuvarlanmış toplum içinde, gaflet sahrası içerisinde küçük yeşil vahaları andıran böyle kıymetli ehlibeyt dostu kardeşlerimizin varlığından dolayı Alemlerin Rabbine Hamd, Rasulu ve Ehli Byetine salatu selam olsun.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

selamunaleykum
                keşke olsa da eliniden gelebilecek birşeuy bende söylesem
                sadece samimi ve içten dualarınızı eksik etmeyin
                rabbim dualarınızı kabul buyurur inşaallah
                allah razı olsun
                vesselam

Yorum

ve aleykum selam muttaki can
                  Rabbim zorlarini kolaylastirsin
                  insaAllah sabrini güzelliklerle bereketlendirsin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

el aliyyul azim yardımcın olsun

Yorum

amin ecmain
                      sağolun gülistan abla ve musavi kardeşim

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X