Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilikten nasıl kurtuldum ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilikten nasıl kurtuldum ?

[quote author=muvahhid müslüman link=topic=23071.msg147945#msg147945 date=1334948590]
    ŞİİLİKTEN NASIL KURTULDUM?

[/quote]

;d ;d ;d ;d ;d ;d ;d ;d

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

nasil sii oldum bölümünde herkesin yazdiklarinin, neden sii oldugunun tek tek kaniti var
      böyle "kabirlere tapmak" vs. türünden liste yapip, hic bir kanit olmaksizin, üzerine de "siilikten nasil kurtuldum" basligi atarsa ciddiyeti mizah ölcülerine sigar ancak

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Cahil insanların bu mezhepte durması bize zarar zaten, boşa yaşamış 13 yılını.
        Yeni seçtiği tarafta kendisine mutluluklar dileriz, ruhu hiç acıdan kurtulamayacak üzücü...
        Ehlibeyt, Nuh'un gemisi gibidir ancak o gemiye binen kurtulur.
        wesselam.
        "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

suruyedeki olaylardan sonra islam dusmanlarinin tek hedefi sia ve sunnu savasi cikarmak ve bunun icin buyuk olcude medyani kulaniyor, forumdaki halimize bakinca isalam dusmanlarinin hedefine ulastigi gorunuyor.

Yorum

[quote author=Kumeyl link=topic=23071.msg147989#msg147989 date=1335004267]
            Cahil insanların bu mezhepte durması bize zarar zaten, boşa yaşamış 13 yılını.
            Yeni seçtiği tarafta kendisine mutluluklar dileriz, ruhu hiç acıdan kurtulamayacak üzücü...
            Ehlibeyt, Nuh'un gemisi gibidir ancak o gemiye binen kurtulur.
            wesselam.
            [/quote]

böyle biri yok Kumeyl. yani şiadan sünniliğe geçen biri yok. bu masal tamamen düzmece. Vahhabi birisi, sünnilikten şiaya gecen binlerce araştırmacıyı görünce çatlamış kininden böyle bir hikaye uydurmuş...

eğer aksini iddia eden varsa bizi bu şahısla görüştürsün...

Yorum

O Suudi Arabistanda , Tevhid kasetini Turkceye cevireni biliyorum.Adamcagiz parasi icin tercume ediyor. Allah onu bu hallerden kurtarir insallah.Bu hikaye propaganda amacli.Sonra cehalet diz boyu.O kasetteki kisi Siilerin Kurana inanmadigini, Ibni Sebe yahudisinin tabileri oldugunu soyluyordu.Insan dinini para ile satarsa orda adalet aramak yanlis olur.Tabi ki hikaye , fikra yazmak her zaman mumkun.

Yorum

Bu yazılanlara birisinn inanması için ya aklının olmaması yada vehabi olması gerek...
                Haktır Allahım Muhammed mahım
                Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

konuyu görünce daha okumadan gülmeye başlamıştım yorumlarda arkadaşın gerçek bir hikaye olduğunu söyleyince daha çok güldüm gerçekten komikti

demiyorum ki şii mezhebini bırakıp başka mezheplere geçen biri olmaz elbetki olur ateist bile olur ama kişi bu tercihi yaparken ben uyutulmuşum bilmiyordum şimdi uyandım öğrendim demez çünkü cehaleti buna izin vermez
                  "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                  "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Sana kim dedi sahabeye küfret diye zaten böyleleri değil mi hep radikal islamcı ! bu ahmaklar yüzünden şia karalanıyor bunların basiretsiliği akılsızlı ahmaklığı şiaya atfediliyor. Bu ne kadarde çocuksu bir yazı ben böyle saçmalık hayatımda görmedim kusura bakma kardeş sen 13 yıl boyuncada şia olamamışsın. vesselam
                    De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                    (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=Ahir-zaman link=topic=23071.msg147991#msg147991 date=1335012480]
                      suruyedeki olaylardan sonra islam dusmanlarinin tek hedefi sia ve sunnu savasi cikarmak ve bunun icin buyuk olcude medyani kulaniyor, forumdaki halimize bakinca isalam dusmanlarinin hedefine ulastigi gorunuyor.
                      [/quote]

Maalesef Bacı. Müslümanlar arasında ihtilaf fitnesine fitne değirmenine su taşıyanlara Allah basiret nasip etsin.
                      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

nette dolaşıyordum ve birde ne göreyim

UBEYDULLAH ARSLAN’DAN SAÇMALAMALAR başlıklı bir sayfa :cilgin

dedim buraya kadar gelmşim bari birşeyler götüreyim.
                        ve siz değerli velayet.com ailesiyle paylaşayım

11.Soru-Dışkı yiyen hayvanların etinin, sütünün yenmesi içilmesi caiz midir ?
                        Dışkı yiyen hayvana binmek, etini yemek, sütünü içmek haramdır.
                        1.Delil : İbn Abbas ; “ Rasulullah (s.a..v) dışkı yiyen hayvanın sütünü içmeyi nehyetti.” Bir başka rivayette ; “ dışkı yiyen hayvana binmek nehy edilmiştir.” şeklindedir. ” (Buhari-Müslim-Ebu Davud- Tirmizi-Nesai)
                        Delil Cümlemiz : “..sütünü içmeyi nehyetti ……….hayvana binmek nehy edilmiştir. ”
                        Açıklama : Hadis dışkı yiyen hayvanın etini ve sütünü haram kılmaktadır.

2.Delil : Ömer bin Şuayb ; “Rasulullah (s.a.v.) ehli eşek etini, dışkı yiyen hayvana binmeyi ve etini yemeyi nehy etmiştir.” (Ahmed-Nesai-Ebu Davud)
                        Delil Cümlemiz : ”… dışkı yiyen hayvana binmeyi…”
                        Açıklama : Hadis, dışkı yiyen hayvana binilemeyeceğini ispat eder.

Demek ki tavuk, kaz, ördek gibi kümes hayvanlarını yemek bunların dininde haram.

19.Soru-Eti yenmeyen Vahşi ve yırtıcı hayvanların artığı temiz midir sünnetten delille açıklayınız ?
                        Burada hayvanın su içtikten sonra geride kalan artığını kastetmekteyiz. Binek ve Vahşi hayvanların artıkları temizdir. Rasulullah sorulduğunda bu konuda şunu söylemiştir :
                        1. Delil: Rasulullah (s.a.v.) :“ Eşeklerin artığı olan suyla abdest alabilir miyiz ? diye sorulunca Rasulullah “Evet bütün yırtıcı hayvanların artığı ile abdest alabilirisiniz.” (Şafii, Darekutni, Beyhaki)
                        Delil Cümlemiz : “ Evet bütün yırtıcı hayvanların artığı ile abdest alabilirisiniz.”
                        Açıklama :Hadis açıkça yırtıcı hayvanların artığının temiz olduğunu ispat eder.

siz buları inceleyin daha bakın neler var neler

[center]
                        ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                        [center]
                        Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                        Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

22.Soru-Meni temiz mi necis mi ?
                          Meni hakkında iki görüş vardır.
                          1-Temizdir diyen alimler
                          (Rasulullah’ın ashabı, Şafi, Davud, Sahih rivayetle Ahmed bin Hanbel) delilleri şu hadistir. Tercih edilende budur.
                          1.Delil : Aişe annemiz : “Meniyi Rasulullah’ın elbisesinden ovalardım.” (Müslim )
                          Delil cümlemiz : Hadisin tümü delil cümlemizdir.
                          Açıklama : Hadis meninin necis olmadığını beyan eder. Eğer necis olsaydı Aişe annemiz onu yıkardı ovalayarak gidermezdi. Necis bir şey ovalamakla necasetten arındırılır mı ?

2.Delil : “ Bir kimse Aişe’nin yanına indi. Elbisesini yıkamaya başladı. Bu zata Aişe şöyle dedi : Eğer onu (meniyi) gördün isen, sadece yerini yıkaman yeterli gelir. Şayet görmediysen onun etrafını ıslatırsın. Ben kendim, onu Rasulullah’ın (s.a.v.) elbisesinden ovalayıp sürttüğümü biliyorum. Sonra kendisi bu elbise içinde namaz kılardı. “ (Müslim )
                          Delil Cümlemiz : “Ben kendim, onu Rasulullah’ın (s.a.v.) elbisesinden ovalayıp sürttüğümü biliyorum. Sonra kendisi bu elbise içinde namaz kılardı.”
                          Açıklama : Aişe annemiz meniyi necis olmadığı için ovalamıştır.

3.Delil : Rasulullah (s.a.v.) meni, tükürük ve sümük mesabesindedir.” (Darekutni-Beyhaki-Tahavi)
                          Delil cümlemiz : Hadisin tümü delil cümlemizdir.
                          Açıklama : Rasulullah meni hakkında tükürük ve sümük gibidir demişse meninin hükmü necis değildir demektir. Zira sümük ve tükürük necis değillerdir.

4.Delil : Sahabe (r.a.) savaş zamanlarında ihtilam olurlar ve meni elbiselerine bulaşırdı buna rağmen Rasulullah (s.a.v.) yıkanmasını emretmezdi.
                          Delil Cümlemiz : “...........meni elbiselerine bulaşırdı buna rağmen Rasulullah (s.a.v.) yıkanmasını emretmezdi. ”
                          Açıklama : Ashab, meniyi temiz gördükleri için elbise üzerindeki meniyi yıkamazlardı. Bu fiil ise meninin temiz olduğunu ispat eder.

2-Necistir diyen alimler
                          (Ebu Hanife-Malik –Bir rivayete göre Ahmed bin Hanbel) delilleri şu hadistir.
                          1.Delil : Aişe annemiz meni hakkında sorulunca, Rasulullah’ın elbisesinden onu (temizlemek için) yıkardım. Rasulullah da namaza çıktığında o yıkamanın izi olurdu.” (Buhari-Müslim )
                          Delil Cümlemiz : “………Rasulullah’ın elbisesinden onu (temizlemek için) yıkardım…………”
                          Açıklama : Ebu Hanife ve Malik (r.a.) Aişe annemizin meniyi necis olduğu için yıkadığına inanarak bu delili alırlar.

hiçbirşey söylemiyorum yorum sizin !!!!!!
                          [center]
                          ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                          [center]
                          Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                          Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Adi üstünde : UBEYDULLAH ARSLAN’DAN SAÇMALAMALAR
                            birde bu adam siilikten kurtulmus, eger bu adam bir mizah kahramani falan degil ve gercekten siilikten ayrilmissa, siilerin verilmis sadakasi varmis derim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X