Bir inek,bir beygir,bir eşek çiftlikte birlikte yaşarken sıkıldılar,dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler...
Beş yıl sonra buluşma yerine önce inek ve beygir geldi.
İkisi de perişan bir halde,zayıflamış,dişleri dökülmüş,adeta çökmüşlerdi.
Beygir sordu:”nedir bu halin kız inek?”
İnek iç çekerek anlattı:
-Merhametsiz insanlar beni durmadan birbirlerine sattılar.Alan sütümü sağdı,alan sütümü sağdı, sonunda kesiyorlardı ellerinden zor kaçtım...
Sonra beygir anlattı:
-Benim de ağzıma bir demir parçası gerdiler,ağzımı açamadım.Üzerime bindiler.O indi öbürü bindi, o indi öbürü bindi...Canımı zor kurtardım yav inek kardeş...
Ve uzaktan eşek gözüktü.
Eşek;ıslık çala çala,etrafa çifte ata ata geldi.Mutluydu.Şişmanlamıştı,tüyleri parlıyordu...Üzerinde lacivert bir takım elbise vardı...
Öyküsünü anlattı:
-Bir memlekete vardım,birisi bağırdıkça insanlar onu alkışlıyorlardı.Bende yüksekçe yere çıkıp anırdım.Duyan benim yanıma koştu,duyan koştu...
-Sonra?
-Sonra beni başkan seçtiler...
-Sonra ne yaptın?
-Bir şey yapmama gerek kalmıyordu ki,ben bağırdıkça onlar “Memleket seninle gurur duyuyor” diye alkışlıyordu.Önüme ziyafet sofraları kurdular.Yedim bağırdım,yedim bağırdım...
-Pekiii...Senin eşek olduğunu anlamadılar mı?
Eşek yanıtladı:
-Çoğunluk anlamayacak şekilde eğitilmişti.Bir kısmı anladı ama diğerlerine anlatamadı...
Beş yıl sonra buluşma yerine önce inek ve beygir geldi.
İkisi de perişan bir halde,zayıflamış,dişleri dökülmüş,adeta çökmüşlerdi.
Beygir sordu:”nedir bu halin kız inek?”
İnek iç çekerek anlattı:
-Merhametsiz insanlar beni durmadan birbirlerine sattılar.Alan sütümü sağdı,alan sütümü sağdı, sonunda kesiyorlardı ellerinden zor kaçtım...
Sonra beygir anlattı:
-Benim de ağzıma bir demir parçası gerdiler,ağzımı açamadım.Üzerime bindiler.O indi öbürü bindi, o indi öbürü bindi...Canımı zor kurtardım yav inek kardeş...
Ve uzaktan eşek gözüktü.
Eşek;ıslık çala çala,etrafa çifte ata ata geldi.Mutluydu.Şişmanlamıştı,tüyleri parlıyordu...Üzerinde lacivert bir takım elbise vardı...
Öyküsünü anlattı:
-Bir memlekete vardım,birisi bağırdıkça insanlar onu alkışlıyorlardı.Bende yüksekçe yere çıkıp anırdım.Duyan benim yanıma koştu,duyan koştu...
-Sonra?
-Sonra beni başkan seçtiler...
-Sonra ne yaptın?
-Bir şey yapmama gerek kalmıyordu ki,ben bağırdıkça onlar “Memleket seninle gurur duyuyor” diye alkışlıyordu.Önüme ziyafet sofraları kurdular.Yedim bağırdım,yedim bağırdım...
-Pekiii...Senin eşek olduğunu anlamadılar mı?
Eşek yanıtladı:
-Çoğunluk anlamayacak şekilde eğitilmişti.Bir kısmı anladı ama diğerlerine anlatamadı...
Yorum