Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bu site artık Şia'lığı savunamaz hale gelmiştir.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Bu site artık Şia'lığı savunamaz hale gelmiştir.

[quote author=Ahir-zaman link=topic=23747.msg157977#msg157977 date=1344384083]
    Almanca sia forumda olan bir bölum genclerin cok ilgisini cekiyor, burdada ayni böüm olsa gencler icin cok daha iyi ve gencleri foruma cekecyimizi düsünüyorum.
    forma yeni kayit olan kisi 34 yazi yazdiktan sonra, kiz ve erkek bölümü oluyor o bolumu kimse disaridan göremiyor, bu bölümde özel sorulari olanlar sorusunu soruyor, bu bölüm daha cok ergen yasdakiler icin faydali oluyor, evde soramadiklari sorularin cevabini burada alimis olurlar.

[/quote]

yönetimde bu konu suan konusuluyor en kısa zamanda gereken yapılacaktır.

Yorum

Siteye üye olduğumdan bu zaman kadar son bir kaç aydır büyük bir değişiklik görmeye başladım.
      kardes, bu her sitede zaman zaman olur, bu farkliliklar, inis cikislar ille negatif görülmek zorunda degildir, öyle olsaydi, 4 yili askin bir süre icerisinde site cökerdi!

Bazı kişiler siliniyor banlanıyor gönderiliyor,küsüp gidenlerde var.Bu insanlar Şialığı savunmak için burada farklı görüşte olması durumu değiştirir mi..
      bu da yeni bir durum olmadigi gibi, yalnizca bu siteye has bir durum da degil...gelen kisinin hangi görüsten oldugu hic önemli degil...silinip banlanan kisiler icerisinden bir tanesinin site kurallarina aykirilikta israr etmedigini gösterebilirmisiniz? siz katilimci olarak bu tür sahislarin forumdan uzaklastirilmasindan memnuniyet duymaniz gerekir... bu tür sahislara fazla müsamaha gösterince diger degerli üyelerimiz rahatsiz oluyorlar, konular kirleniyor, hakaretler girla gidiyor, bu tür insanlarin bu forumda barinmasi hangi hayrin alameti olabilir ki? küsenlere gelince, küsmek insanin sahsi tercihidir! gönüller en az uzaydaki yildizlarin sayisi kadar cesitlidir, her gönlün istegini yerine getirmek, bizim bize has olanimizi ve bu nedenle bize has olana yönelik hizmetimizi hic etmek demektir... sialigi savunmak adina burada olup sonra da küsüp giden/ler'e örnek vermenizi isterdim...bir insan siiligi savunurken dahi olsa haddini asmamali, yükselme yolunca ölcülü olmali ki, düstügünde cani yanmasin!

ALLAH razı olsun Elmeddin ile Velayet nuru abilerden ki onların işi var vakitleri müsait olunca yazıyor onlarda olmasa bizi yerden yere vurucaklar
      Allah onlardan razi olsun, hizmetleri zaman zaman yavaslar veya hizlanir ama sürekli devam eder biiznillah

Şialık hakkında asılsız yalanlar iftiralar kol geziyor artık bu gibi haberleride çokcada duymaya başladım her önüne gelen bu tür haberleri kaynakları önümüze atıyor cevap verememezlik acizlik sarmış bizi çünki Türkiye'de Şiiliği savunma tam anlamıyla olmuş değil herkes kendi aleminde kimsede inanmışlık yok,kimsenin acaba şu iftiraya bi cevap versemde bi kaç kişinin yanlış düşüncesi gitse diye bir şey göremedim.Türkiye'de şiiler vede neysede şiilik geri planda kalmış kalmayada devam ediyor taam doğru bu sorun hepimizin imkansızlık ne yaparsın ama bir atılım yada bir fikirde gözükmüyor ortada...Yeni Şii olmuş kişilerde bi kaç ay sonra fikirlerini değiştiriyor yada kafası karışıyor bunun sebebi Şii olana kadar ilgi ve alaka gösteriliyor sonra bırakılıyor,bazı paylaşım sitelerinde rastladığım bi kaç yerde Şiilere kendi kaynaklarından verilen rediyeler bazı yeni Şii olmuş kardeşlerimizde etki bırakıp kafasının karışmasına sebeb oluyor.Yahu bana bile soru soruyorlar ben nasıl cevap veriyim cevap veremiyncede kafası karışık duruyor vede bunlar birleşiyor artık tam anlamıyla Şiilliğe olan inancı zayıflıyor.Ayriyetten bu site kısırlı köy gibi oldu gerçekten bazen takılmadığımı düşünüyorum,bir konuyu zor açıyorum yine mi yanlış anlıycaklar diye,kardeşlerim abimlerim acilen birşeyler yapmamız lazım siteyi açtık bıraktıkla olmaz emeğimizi zamanımızın bi kaçını ayıralım,ben üzüldüm bu duruma yeni şii olmuş birisiyim ki hala kafam karışık gerçekten şiiliğin düştüğü şu duruma üzülüyorum.Birde rica ediyorum küsüp giden abilerimizin tekrar gelmesini vede özür dilenip barışılmasını istiyorum..
      kardes, sia'ya atilan en önemli iftiralara cevaplar verilmistir, bunlarin disinda yeni uydurulanlarin hepsine bir gün icerisinde varmak hic kimse icin mümkün degildir, dünyaya anlatmak icin degil anlamak icin gelmis oldugumuzu anlasaydik, böyle bir telasa kapilmadan önce, ,kendi anlayamadiklarimizin derdine düserdik, herkese cevap vermek mümkün degil ama hic olmazsa kendi karisan kafalarimizdan sorumluyuz, kiminle nereye kadar muhatap olacagimizi dengelersek kafamiz karismaz, ama yola yeni cikmisken, henüz kendi icimizde bazi meseleleri oturtmamisken, baskalarina cevap verelim telasina kapilirsak, ne kafa, ne gönül buna dayanmaz. önce ANLAMAK sonra ANLAMAK ISTEYENE ANLATMAK
      siz merak etmeyin, koskoca firavun saltanatinda, bir sarayli asiye'ye hak nasil ulasmissa, diger nasiplilere de öylece ulasacaktir, nerede, kimlerin icerisinde oldugu hic farketmez. bu tür olaylar yeni cikmadi, hep vardi ve hep olmaya devam edecektir. bizler hepten dil olsak da hic birsey degismeyecektir. o yüzden bütün sorumlulugu siteye yüklemek biraz insafsizca durmus.

küsüp giden abilere gelince, isim bile vermemissiniz! kimden ve hangi nedenle özür dileyecegiz? ve ayrica özür dilenmesi gerektigi kanisina nasil vardiniz?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Ben mikdat abiye özelden belirttim.
        Haktır Allahım Muhammed mahım
        Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

geneli zan altinda biraktiniz sonra özele cevap yazdiniz, pek sevimli olmadi ama böyle durumlari BU SITE diye baslik atarak genele yazmadan önce yönetimden birine özelden yazarsaniz daha iyi olur
          netice de küsüp giden abiler de BU SITE diyerek ise baslamislardi
          neyse hayir mübarek günlerin degerini düsürmeyelim ins.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Aslında herkes kim olduğunu çok iyi biliyor ama ben isim vermek istemediğimden dolayı yazdım,yoksa herşey ortada zaten..

Yorum

o kadari malum zaten de, bizim asil merak ettigimiz özür dilenmesi gereken noktadir!?
              kardes, nacizane önerim olsun; siz siz olun, iyice vakif olmadiginiz, bilhassa tek taraftan dinlediginiz olaylar hususunda kisiler icin sefaat etmeyiniz, karli cikmazsiniz!

Yorum

Küsüp giden her kim ise demek ki Banlanmamıştır yasaklıda değildir. Küsenler kendilerini vicdanen sorgulasın.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=23747.msg158129#msg158129 date=1344542190]
                  Küsüp giden her kim ise demek ki Banlanmamıştır yasaklıda değildir. Küsenler kendilerini vicdanen sorgulasın.
                  [/quote]
                  En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 04.08.2020, 21:08.

Yorum

http://www.velayet.com/index.php/top...html#msg159271

Bu site şialığı bu yüzden savunamıyo biri cevap istiyo cevap hariç her şey yazılıyo.
                    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23747.msg159274#msg159274 date=1345693799]
                      http://www.velayet.com/index.php/top...html#msg159271

Bu site şialığı bu yüzden savunamıyo biri cevap istiyo cevap hariç her şey yazılıyo.
                      [/quote]

Yorum

Cihandar hocam olmasa linkini verdiğim yerde adam cevabını alamayacaktı. %100 eminim ki alamayacaktı.
                        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Gördüğüm hatalara istinaden uyarı verdim ve şii savunamaz oldum varsın olsun önemli değil.

Yorum

Şia'nın savunulacak bir hatası yoktur.Şia Şiadır,muhalif muhaliftir,kıyası bile abesle iştigaldir.Bir şianın başka bir şiayı,muhalifinin sözüne karşı savunuyorsa ikiside şialığı tam anlamamış demektir.Çünkü muhalifin her sözü batıldır.

Yorum

[quote author=alias link=topic=23747.msg159295#msg159295 date=1345697453]
                              Şia'nın savunulacak bir hatası yoktur.Şia Şiadır,muhalif muhaliftir,kıyası bile abesle iştigaldir.Bir şianın başka bir şiayı,muhalifinin sözüne karşı savunuyorsa ikiside şialığı tam anlamamış demektir.Çünkü muhalifin her sözü batıldır.
                              [/quote]

Muhalif Allah bir desede mi?
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Selamın aleyküm kardeşlerim. Öncelikle bu konuşmalara üzüldüğümü belirtmeliyim. Anladığım kadarıyla konu sitede bazı ihtilaflı konularda veya iftiralara gereken yanıt verilmediğini düşünen ve yeni şii olduğunu belirten Cihandar kardeş tarafından ortaya atıldı ve ona bazı yanıtlar verildi. Şimdi ben site yönetimini de anlıyorum kısa zamanda birçok konu ve soruya yanıt vermeye çalışıyorlar ve sonuçta bu insanların da bir hayatı var yani anlayışla karşılamak gerek. Bir yandan Cihandar kardeşe de hak veriyorum zira ben de onun gibi mektepte yeniyim ve burada kafamıza takılan sorulara yanıt verilmesini veya başkalarının iftiralarına tatminkar kanıtlar sürülmesini istiyoruz. Esasen herkesin niyeti iyi ama bence birbirimizi kırmak yerine çözüm önerisi getirmeliyiz. Örneğin birimiz çok zor bir soru sorduğumuzda yanıtlanamadığında (hepimiz beşeriz bilgimiz sınırlı sonuçta) bir üst kişiye iletsin, hatta gerekirse telefonlaşalım yani.. Nası şii oldum bölümünde bir arkadaş mufazzal beyle günlerce konuştuğunu sorguladığını hatta Musa Aydın hocaların yanına gidip onlardan yanıtlarını aldığını belirtiyordu. Yani demek istediğim sıkılmadan yorulmadan birbirimize yardımcı olmalıyız, bence bize yakışan budur.
                                Nitekim Resulallah (S.a.a): Ey Ali senin elinle bir kişinin hidayete ermesi yeryüzünde bulunan ve güneşin üzerine doğduğu her şeyden daha hayırlıdır." (Buhârî cuma 29; cihad 102 143) buyurmuştur. Selametle
                                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 04.08.2020, 21:07.
                                Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X