Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Büyü

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Büyü

Kur'an bu tür kısımlarla uğraşmaz ,kapı açar ,yön tayin eder sen kapıdan kendin içeri girersin.

Allah bize yol göstersin ,biz nasıl yürüyeceğimizi biliriz.

Ben bu tür şeyleri , çevrede büyü yapan , net üzerinden araştırma yapan , büyü gibi şeylerle uğraşan insanlarla röportaj ederek öğrendim.Sonra kur'an kıssalarıyla yanyana getirdim ve yorum yaptım.Benim gibi düşünen çokça insanlada karşılaştım.

Tefsirlerde dediğime benzer şeyler bulabilir misiniz , bilmiyorum.Çokça farklı tefsir okumama rağmen bulamadım.Siz bulursanız beni haberdar edin.

Yorum

Pekiyi, demek kişisel yorumunuz olduğunu kabulediyorsunuz. Doğrumu anladım?
      [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

SA

Evren kardeşim verdiğiniz cevaba baktım.

Bir cevap yazayım dedim.

Sonra sizi biraz daha tanımayı amaçlayıp konulara yazmış olduğunuz yorumlara baktım.

Cevap vermekten vazgeçtim.

Ancak şunu söyleyeyim ki ben de imanı sizin kadar önemser ve mücadelesini veririm.

Bunu yazarken umarım; iman kurtarmak varken boş işlerle uğraşıyorsunuz! mesajı vermediniz.

Şayet o dönem ailece yaşadıklarımız benim sadece imanımı düşünmemi engelliyordu.

Belli ki siz rahat bir ömür sürmüş , mutlu bir ailede yetişmişsiniz.Ne mutlu size.

Ayrıca büyünün egemen olduğu dönemde onlara kendi yöntemleriyle, hastalıkların çokca olduğu bir dönemde onlara tıp ile, şiirin hakim olduğu bir dönemde onlara en ahenkli bir kitapla cevap veren Rabbime hamdolsun.

Yorum

[quote author=evren link=topic=23769.msg158948#msg158948 date=1345252931]

Tefsirlerde dediğime benzer şeyler bulabilir misiniz , bilmiyorum.Çokça farklı tefsir okumama rağmen bulamadım.Siz bulursanız beni haberdar edin.
          [/quote]

İyi güzel o zaman

Siz yazın "havayı civayı" kafanızdan biz de tefsirlere bakalım var mı diye!

Nasıl bir yöntem bu anlamadım.

Gülistan Ablamız doğru söylemiş.

Şimdi okuyup halimize gülüyordur

Yorum

aleykümselam değerli kardeşim.

ben yorumumun isabetli olduğu iddiasında değilim.Müslüman araştırmacı,üretken ve islama yararlı bir fert olmalıdır.
            Kendimi islam ümmetinin bir hizmetçisi kabul edip ,müslüman olarak ölmeyi umut ediyorum ve öylede olacağına inanıyorum.

bu gibi konulara girmemin asıl sebebi ,kendi düşüncelerimi aşılayıp ,kanıtlamak değil ,müslümanların necm 39 ,müddesir 38 ,rad 11 , nisa 78-79 ,nebe 40 ayetleri varken ,bu mistik ve dışarıdan insanları kumanda eden güçlerin varlığına inanmaları ,beni üzmüştür.

müslümanların ellerinden gelen çabayı göstermeleri için harekete geçmelerini ,silkelenmeleri ,tembelleşmemeleri ,acizlik göstermemeleri için derhal toparlanmaları lazım ,yoksa bu gençlik hem kaybolacak hemde enerjisini batıl için harcayıp ,tüm mesaisini bu alanda harcıyacaktır.

Yorum

Şayet doğru anladıysam, cevaplarınızda tefsir veya hadise değil de KAFANIZA baş vuruyorsanız hemen belirteyim, dünyada 7 000 000 000 küsür KAFA var.

Yorum

[quote author=teacher13 link=topic=23769.msg158951#msg158951 date=1345253662]
                İyi güzel o zaman

Siz yazın "havayı civayı" kafanızdan biz de tefsirlere bakalım var mı diye!

Nasıl bir yöntem bu anlamadım.

Gülistan Ablamız doğru söylemiş.

Şimdi okuyup halimize gülüyordur

[/quote]

;d :-X

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

dilediğiniz hakareti edebilir ve olayları dilediğiniz gibi yorumluyabilirsiniz ,çocuklar gibi sürtüşmek ve tartışmak istemiyorum.
                  çokta önemli bir konu olmaması hasebiyle çekiliyorum.
                  Allaha emanet olun.

Yorum

evren kardeşim, kimsenin kimseye hakaret ettiği falan yok. Eleştiriyoruz birbirimizi. Bizde bir deyim vardır: 'Çəkişməsən, bərkiməzsən'. Eleştiriye açık değilseniz, bildiklerinizi pekiştirmekten ziyade, zihninizde varolan bilgilerle kendinize aşılmaz duvarlar ardında sığınak yapmışsınız demektir. Şayet o duvarlar arasında rahat ediyorsanız, bize de buna saygı duymak düşer.

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X