Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Farklı Bayram Günleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Farklı Bayram Günleri

"nurculuk bu gün farklı bir mezhep boyutuna gelmedi mi? bence şafiyle hanefi nurcu anlaşıyor bir arada yaşıyor beraber çalışıyor ama nurcu ve süleymancı hanefi asla. hele hele hanefi bile olsalar Mustafa İslamoğlu ekolünden biriyle Nakşi olan Cübbeli ekolünü bir arada tutun bakim tutabilirseniz!"

şimdi soru şu: ben sünniyken bu soruyu çok sorar ama bir cevap bulamazdım: insanları itikadına göre ayırıp birleştirmeyecek bir din neye yarar? insanlar bir insanla aynı itikattan (sünni) ise birlikte yaşamak çalışmak bir arada olmak bunu severek sürdürmek zorunda değiller midir? ben (sünni biri olarak) tekfir edemediğim bir insanla neden birlikte çalışamıyorum? Ya da birlikte çalışamadığım kişinin itikadını neden ayrı göremiyorum? bu itikad nasıl bir itikad ki yaşama hiç etki etmiyor! insanları ayırma anlamında! Eğer tekfir edemiyorsam o kardeşimdir müslüman kardeşimdir her işinin altına imzamı atar her adımında yanında olabilir desteğimi gönül rahatlığıyla verebilirim. Ama bunu yapamıyorsam nasıl onu ya da hala kendimi müslüman görüyorum?

bu gün Elhamdulilah şiiyim. İşte din bu mezhep yol bu! dünyanın neresinde bir şiinin dini çalışması olsa onun altına imzamı atıyor onu benimsiyor onunla birlikte çalışabiliyor dini açıklama ve olaylara bakışını onaylayabiliyorum. Kalbim onunla çarpıyor onu benimsiyorum. ona farklı mezhep cemaat tarikat grup vs. den asla bakmıyorum. böyle bir bölümmüşlük asla yok. düzenledikleri tefsir hadis ahlak vs. derslerine katılabiliyorum. vs.

bu nedenle diyorum ki şiada vahdet sünnilikte parçalanmışlık vardır. bu hem itikadi hem amelidir.. günlük yaşamda da bu böyledir.

Yorum

Ynt: Farklı Bayram Günleri

Abna sitesinden bir yorum..

Behesti

Ben gercekten bazen sasiriyorum . Yillardan beri Sii ümmetini kavga ettiren böyle bir konu neden bugüne kadar hal olmuyor ???
      Yani kisaca burdada kimin Rehber Imam Hamenei'ye bagli olup olmayan ayna gibi ortaya siritmakta gene . Ve gene tartisma meselesi olacak su yazimdan ötürü ......hic degismedi kafalar .
      Dogru dürüst bir cevapta alinmiyor ....daha kötüsü bazi zihniyetler öyle bir kilif uydurmaktalar ki " ne olmus ki ? " mantigi yürütmekte .

Yani akil aliyormu hic ??? Rehber Oruclu iken bir diger baskasina uydugu icin Bayram yapiyor ve ya Rehber Bayram ilan ediyor , bir baskasi Oruc tutmaya zorluyor tarafdarlarini ......bir cati altina hepsini koymaya hic niyet dahil tasimiyorlar gene ve gene .

Islam cumhurriyetini tasatik etmekteler , ama Rehber konusunda celiskili düsünceler var . Ayni safta oldugumuzu söylemekteyiz ....ama faaliyetde hic de öyle degil . Biri Bayram yaparkene digerine göre Orucunu bozmus gibi hüküm vermekte ( agzinlan söylemese dahil)
      Yani kisaca Sünnilerin parcalanmasindan söz edip elestiri yapmaktayiz ama bizler de bu konuda farkli degiliz isin gercegi .

Tabiki herkez Fetva konusunda ayri müctehitlere bas vurur bu baska bir mesele ....ama ümmeti bir araya toplayip ayrilik vesilesi olmama hasebiylen tek bir Rehberin sözünü esas alinmasi acaba kimi rahatsiz ede bilir ki ??? Neden burda bu farklilik oluyor ??? Rehberin Bayram namazi kilmasi digerlerini oruc tutmasinin mantigi nerede yatiyor ??? Sistaniye bagli olmalari bir sorun degil....sorun toplum olarak tek yumruk gibi meselelerde bir adim atmamiz gereken yerde ......bu dalda da ayri oldugumuzu ima etmiyoruz mu ???

Buz yurt disinda dahil ayni kasabada ayrilik getirmekte artik....hatta bazi kardesler bir birine küs dahil farkli metot uyguladigi icin ....bu nasil bir mantik nasil bir zihniyet artik anlamak cok güc .

Yani hasberkader Savas ciksa da mi burda Sistani ve Rehber ayrimciligi yapacagiz ???? Böyle zihniyeti kabul edenler cok kusura bakmayin ama Sünnilik felsefesinden kurtulamamislardir ....diger hastalik ise Arapcilik ve kavimcilik hastaligidir .

Bu kardesler Rehber Hamenei ile imtihan oldugunu dahil bugüne kadar kestiremediler bile ........ama agizlarinda Rehbere bagli oldugunu savunmaktalar .. komik degil mi ???

Rehbere baglilar .....Rehber Bayram yapiyor , digerleri Oruclu . ( Ufuk farki meselesini gündeme getirip veya o bölgenin vekiline uyma hasebiylen ) .
      Oysaki Rehberin hükmü ve varligi ile beraber bir vekile ihtiyac olmadigini neden anlamak istemiyorlar ......Rehber basimizda eksik degil ki meseleyi Vekiline danisalim ve ya yillar önce ufuk meselesi olmadigi halde bugün gündem olsun .

Bütün bunlar bu toplumu iste bu hale getirmislerdir .....her sene ayni tantana .....her sene ayni zihniyetlerin tutumlari . Biz Bayram gününü bir cok seneler Sünniler ile ayni olmadigini görüp elestirilere maruz kalirkene , kendi icimizde de ayni zihniyetlerin var oldugunu gözden kacirmaktayiz ...hatta gündem dahil yappmamaktayiz . Bazilari ise Rehberin varliig oldugu halde ve Bayram ilan etmeleri halde kafasina göre duymus oldugu ilmi konular ile görüsüne haklilik payi cikarmakta .....bu hale gelmis toplum .

Rehberin hükmü ise net ve acik ......."""""TÜM" kelimesini kulanip , "tüm" islam aleminin bayrami mübarek olsun ...diyor . Burda acaba bayram yapmayanlar hangi ümmete baglilar ???? bunu vicdanlariniza birakiyorum .

Allah c.c basimizdan Rehber Ali Hamenei basimizdan eksik etmesin .

Diger müctehidlere ise insallah toplumu parcalamak yerine bu cati altina toplamalarini önermekten kendimi ali koyamiyorum bir türlü .

Aksi halde sünni kardeslerimizde olan sorunlar bizde de türemistir ve gün ve gün cogalmaktadir ......buna artik bir son verin derim.

Veselam
      http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X