Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yardımınıza ihtiyacım var!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Yardımınıza ihtiyacım var!

bundan birkaç hafta önce face de bir arkadaşımın etiketlendiği bir fotoğrafı ana sayfamda gördüm
    fotoğrafta şii inanç esasları yazıyordu bi bakıym dedim uzunca bir yazı içinde yok yok.her türlü iftira mevcut. tabi bende yorum yazdım şiayı şiadan öğrenmek lazım dedim bunlar iftira dedim ama sayfa sahibi hiçbişi yazmadı arkadaşım yazmış 'şiayı şiilerden öğrenirsek yandık' demiş 'hiç kendi mezheplerini kötülerler mi?' hem sinirlendim hem şaşırdım ama arkadaşım öyle taassupçu değilmiş ki yine yorumda bahsettiğim peşaver gecelerini hemen sipariş etmiş çarşambadan sonra eline ulaşacak mış inşallah gerçeği göreceğini umuyorum ve sizlerden de dua bekliyorum
    yardıma ihtiyacım olan konuya gelecek olursak: bu yorumları yazdıktan sonra bir vakfın ismini taşıyan bir hesaptan mesaj geldi o sayfanın admini sanırım
    üç link yollamış üç video toplamda 45 dakika sürüyor lütfen sonuna kadar izleyin ve bir daha düşünün demiş mesajından samimi biri olduğunu hissettim ve bende ona eğer bu videolara karşılık benim vereceğim linkleri sonuna kadar okumayı kabul edersen bende izlerim dedim kabul etti
    az önce ilk videoyu izledim izlerken not aldım ona uygun linkler bulup yollamayı planlıyordum ama birde ne göreyim bu hoca kılıklı şeytani mahluk 17.30 dakikaya birsürü iftira doldurmuş ben hangi birine cevap vereyim bilemedim onun için durumu sizlerle paylaşmak istedim yardımınıza ihtiyacım var hem linki hem aldığım notları da yazacağım tavsiyelerinize göre bir cevap yazacağım diğer iki videoyu izledikten sonra da yine burada paylaşıp tavsiyelerinizi almak isterim

https://www.facebook.com/photo.php?v=334257299988749

*suriye meselesinde iranın tutumundan bahsediyor iran neden zalim esada yardım ediyor dan girmiş meseleye

*şia Abdullah bin sebe nin ortaya attığı fitne sonucu çıkmışmışmış

*şianın amel ve itikatla alakası yokmuş tamamen siyasi bir mezhepmiş

*zeydiye dışındaki fırkaları sahabeyi tekfir ediyor demiş

*bunları kendilerine söylerseniz takiyye yapıp yok böyle şeyler deyip zeytinyağı gibi üste çıkarlar diyor (aklınca kurnazlık yapacak(!)

*nusayri şiileri müslümanlara karşı mekke müşriklerinden daha kindarmış

* şiilerin taberi tarihinden müslimden kendilerine delil çıkardıklarını ama diğer kısmını almadıklarını söylüyor

* Şiiler Aişeyi f.... kabulediyorlarmış

*akidede,hadiste, fıkıhta, siyerde anlaşmamız mümkün değilmiş

*Kuranda da anlaşmamız mümkün değilmiş ama biz takiyye yapıyormuşuz çünkü münfık olduğuna inandığımız kişilerin haşa Kur'anı değiştirdiğine inanıyormuşuz

vs vs

şimdi ben daha çok eleştiri boyutunda olacağını sanarak eleştirdiği konuyu açıklayan bir makale bulup yollarım diye düşünmüştüm ama gördüğünüz gibi tamamen iftirayla dolu bunların her biri için cevap bulup yollarsam çok uzun olur bu durumda ters tepki alabilirim diye düşündüm bunun için sizlerin yardımınızı bekleyeceğim

Ynt: Yardımınıza ihtiyacım var!

Bunun en iyi çözümü yine bir vidyoyla yanıt vermek.
    [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

[quote author=FLSTNLi link=topic=23883.msg159704#msg159704 date=1346134984]
      Bunun en iyi çözümü yine bir vidyoyla yanıt vermek.
      [/quote]

önerebileceğiniz bir video var mı acaba?

Yorum

Elmeddin abi zamanında paylaşmıştı birkaç vidyo. Ama benim kastettiğim, sizin bir vidyo hazırlamanızdı.
        [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

öncelikle böyle bir uğraş içinde olduğunuz için sizi kutlarım. Rabbim hizmetlerinizi daim etsin ve sizi Ehlibeytin şefaatine layık etsin.

bu soruların tamamının cevabı velayet.comda var. on(ları)u buraya davet etmek en iyi çözümdür. bu uzun gibi dursa da iftiralar bitmeyeceği için onların kalıcı bir bilgi departmanına ihtiyaçları olacaktır. bunun da velayetten başka kestirme çözümü yoktur. Ya da bir şii alimle tanıştırmak. Velayete getirelim sonra da on(lar)a burada ilgili konuları nasıl kolayca bulur rehberlik edelim...

sorulara gelince işte kısa cevapları :

*suriye meselesinde iranın tutumundan bahsediyor iran neden zalim esada yardım ediyor dan girmiş meseleye
          C: karşı tarafta ABD ve İsrail olduğundan İran zorunlu olarak Esada destek veriyor. üçüncü bir tercih imkanı yok.

*şia Abdullah bin sebe nin ortaya attığı fitne sonucu çıkmışmışmış

C: Bir ekolü sadece kendinden en doğru tanıyabiliriz. karşıtları her zaman kendilerini savunacaktır. akıl, suçlu da olsa bir insanın savunmasını almadan onun infaz edilmesini doğru görmez. Yüzyıllarca sürüp gelen bir ekolün bir münafıkça kurulduğu iftirası en kestirme ve basit suçlamadır. Eğer böyleyse bu münafık çok takdire şayandır. Ama bin yılı aşkın süre tüm zulme ve saltanat sahiplerinin katline rağmen sürebilen batıl bir ekol olamaz, olmamıştır. İnsanlara kanan kimse menfaatine düşkün kimsedir. Eğer münafığın hilesiyle kurulmuş ve şiiler buna kanmış olsaydı şiilerin zengin ve güçlü olmaları gerekirdi. Neden insanlar bin yılı aşkın sürece yokluk ve zulüm içinde bir münafığın peşinden gitsin ki? Allah şiileri hem dünyada hem ahirette kaybedecek şekilde özel olarak geri zekalı mı dizayn etti ki onlar bir münafığa kanıyorlar. böyleyse Allah'ın yaratmasında bir adaletsizlik var demektir şiiler yine suçsuzdur bu halde.

*şianın amel ve itikatla alakası yokmuş tamamen siyasi bir mezhepmiş

C: Bu da şiaya muhalif olanların bakış açısıdır. Şianın usulü dini ve furuu dini diye ilkeleri vardır. Usuli din ilkeleri 1- Tevhid 2- Adalet 3- Nübüvvet 4-İmamet 5- İmamet'tir. Furuu din ilkeleri ise 10dur. 1- Namaz 2- oruç 3- Hac 4- Humus 5- Zekat 6- Cihad 7- Emri bilmaruf 8- Nehyi anil münker 9- Tevella 10 Teberra. Şiada bunların itikadi akli nakli ve pratiğe aktarılması konusunda yüzbinlerce cilt kitap yazılmıştır hala da yazılmaktadır. Şianın ilim kaynakları olmasaydı Ehli sünnetin de kaynaklarının olması mümkün değildir. Ebu Hanife bile bunu itiraf etmiştir. Şia demek Ehlibeyt yolu demektir. Eğer şia uyduruk bir ekol olsa Peygamberin s.a.a.: size iki emanet bırakıyorum Kur'an ve Ehlibeyt.. hadisi uygulanamaz olurdu. Ehlibeyt sünnilerde karanlıktır yolu bilinmez Peygamberse bilinmeyen bir emanetin kıyamete kadar süreceğini söylemekten münezzehtir.

*zeydiye dışındaki fırkaları sahabeyi tekfir ediyor demiş

C: bu da iftiradır. Çünkü Şia'nın rivayet ettiği hadislerde Sahabe'nin Ehlibeyte bağlı üstün değere sahip olduğu yazıldır. Merak edenler kaynaklara bakabilirler. Ancak Şia, Kur'an ve Ehlibeyte bağlı olduğundan ve iki tür sahabeye inanır. Cennetlik sahabe Cehennemlik sahabe. Tıpkı Haşr suresi ayetinde olduğu gibi. Ancak sünniler Ehlibeyti pratikte yok saydıklarından sahabeyi tümden yüceltmiş ve onu Ehlibeytten doğan boşluğa yerleştirmişlerdir. Böylece Kur'an'ın haber verdiği cehennemlik sahabe (ashabun nar)'ı inkar etmişlerdir.

*bunları kendilerine söylerseniz takiyye yapıp yok böyle şeyler deyip zeytinyağı gibi üste çıkarlar diyor (aklınca kurnazlık yapacak(!)

C: E, bu denen herkes için geçerlidir. O zaman şii biri de sünniler hakkında böyle düşünmekte haklı ve hiç bir sünniyi dinlemeden sünniliği mahkum etmekte haklıdır. bu durumda doğru nasıl bulunacaktır? Şii ortamda doğan şialığı sünni ortamda doğan sünniliği haklı görecek ve diğerini tanımayacaktır. Bu durumda insan ergenliğe ulaşıp seçme hakkını nasıl kullanacaktır ki? bir diğerini dinlemeden kendini doğru saymalısın zihniyetinde olan biri şii iranda doğsaydı ne olacaktı? bu durumda da şialığı hak bilecek hiç sünniliği araştırmayacaktı. Ve o zaman Allah'ın adaletsiz olduğunu mu düşünmeliyiz. Allah onu neden şii ortamda dünyaya getirdi diye? diğer fikri o fikrin sahibinden öğrenmekten korkanlar sadece ve sadece kendi inançlarından emin olmayan, içinde vicdanına yatmayan yanlışların ortaya çıkıvereceğinden aklı çıkanlardır. Oysa şiiler herkese açıktır. her türden inancı okurlar kota koymazlar sorarlar tartışırlar. buyrun siteye gelin hiç bir sansür görecek misiniz? peşin karalama bulacak mısınız. unutmayın hakikat her zaman başka yerde olma ihtimaline sahiptir ve şiiler kadar sünnilerin de hakikata ihtiyaçları vardır.

*nusayri şiileri müslümanlara karşı mekke müşriklerinden daha kindarmış

C: bu da şiayı şiilerden öğrenmeme sonucu karşılaşılan bir iftiradır. bir kere şiada mezhep yoktur. mezhep insan görüşüdür. şiaya göre ise insanın dinde bir görüş sahibi olması mümkün değildir. Şia Peygamberin getirdiği ve Ehlibeytin her zaman canlı İmamının devam ettirdiği bir sisteme inanır. Nusayri şii diye bir tabir ne kitaplarda ne şiilerde mevcut değildir. Şii kitaplar Nusayrileri kendilerinden bilmezler. Bu konu kaynaklarında belirtilmiştir. (Bkz. Hasan Kanaatli Mezhepler kitabına.)

* şiilerin taberi tarihinden müslimden kendilerine delil çıkardıklarını ama diğer kısmını almadıklarını söylüyor

C: Kur'an dışında her kitabın yanlışları doğruları vardır. Doğruları alınır yanlışları atılır. Şiiler de böyle yapar. Şimdi Tevratta ve İncil'de Muhammed (s.a.a)'in mücdesi var diye bu kitapları hak mı sayalım, bu kitaplarda Allah tarafından yahudi ve hristiyanlara yol göstermesi için korunmakta olan bu ayetleri inkar mı edelim? Sünni kitaplarda şiayı haklı çıkaran delillerin bulunması şiilerin suçu mudur? Sünnilerin değil şii kitaplarından kendilerini haklı çıkaracak delil bulmak, kendi kitaplarından bile habersiz olmalarından şiiler mi suçludur? Şiilerin kendi kitapları dışında diğer tüm ekollerin sahih saydığı kaynaklarından kendi haklılıklarını ispatlamaları eleştiri değil haklılıklarının itiraf edileceği bir konudur.

* Şiiler Aişeyi f.... kabulediyorlarmış

C: şiileri şiilerden tanıyın. kişiye yalan olarak her duyduğunu rivayet etmesi yeter buyurur Resul s.a.a . Ehlibeyt ahlakını sürüdüren büyük şii Ayetullah Humeyni, Aişe Annemize iftira atan şeytan rivayetleri kitabının yazarı mürtet Selman Rüştinin ölüm fetvasını verdiğinde bu iftiracılar neredeydi? HAlen de bu fetva geçerlidir. Ve şiayı şiilerden sorsanız onlar size: Peygamberlerin masumiyetine inanmanın şartlarından birinin, her peygambere ar getirecek davranışları, o Peygamberin eşlerinden uzak tutmak olduğunu bunu yapmanın farz olduğu hükmünü size öğrececeklerdir.

*akidede,hadiste, fıkıhta, siyerde anlaşmamız mümkün değilmiş

C: belli ki bu kişi şiileri toptan atıp küfrün karşısında tek sünniler olarak kalmak istiyor. O halde buyrun sünnileri birleştirsin ve onlarla anlaşsın? Anlaşamaz. Çünkü sünnilerin kendi içlerinde anlaşmazlıkları şiilerle olan anlaşmazlıklardan az değildir. yani öyle sünni guruplar var ki şiaya, diğer sünni guruplardan daha yakındır. Bizim şiilerle sünnileri bu müslüman kanı döküldüğü bir zamanda anlaşmaktan başka yolumuz yok! Bizim anlaşamayacağımızı dikte eden sadece büyük şeytan ABD ve siyonist İsraildir. Çünkü bundan en çok onlar kazançlı çıkarlar. Müslümanlarsa cephesinde olanları daraltmak değil genişletmekle yükümlüdürler. Peygamber s.a.a. Medineye hicret ettiğinde yahudi ve hristiyanlarla bile anlaşmadı mı? demek bir sebebi var. Bunlar Peygamberi örnek almıyorlar mı? ama demek şiadan korkuları var kesinlikle şiayla bir araya gelinmesin kaygısındalar.

*Kuranda da anlaşmamız mümkün değilmiş ama biz takiyye yapıyormuşuz çünkü münfık olduğuna inandığımız kişilerin haşa Kur'anı değiştirdiğine inanıyormuşuz

C: şiilerin böyle bir inancı varsa bile bu şiilerle bir araya gelmemeyi mazur göstermez. Çünkü Peygamberimiz münafıkları hiç kovmadı. Onlarla beraberdi hep. Onları mescidine aldı onlara nasihat etti onlarla bir arada yaşadı. Oysa şiilerin nifağına muhaliflerinin şahitliğiyle karar verilmez ki!. bir çok suçta bile asli delil aranır. Toptan bir gurp hakkında suçlamaya gidilmez. Böyle bir hukuk hiç bir yerde mevcut değildir.

anlaşılan bu iftiraları yayan kişi kendisini bile şiilerden aklı kopuyor. Allah aklı bu kadar mı zayıf yarattı? İnsan bu kadar mı kendine güvensiz olur?

buyrun biz burdayız şiiler artık ulaşılmaz değiller. kendileri kendilerini tanıtsınlar. nerede Kur'an'a muharref demişler!

Eğer doğru sözlüyseniz hadi getirin delilinizi der Kur'an!. o halde biz de bu iftiraları atanları sitemize davet ediyor ve aynı cevabı veriyoruz. Getirin delilinizi!

vs vs

Yorum

https://www.facebook.com/osmanlionur

Kardeş beni ekle beraber cevap veririz.
            Haktır Allahım Muhammed mahım
            Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=FLSTNLi link=topic=23883.msg159744#msg159744 date=1346158703]
              Elmeddin abi zamanında paylaşmıştı birkaç vidyo. Ama benim kastettiğim, sizin bir vidyo hazırlamanızdı.
              [/quote]

ben hazırlayabileceğimi sanmıyorum daha önce hiç video yapmadım

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23883.msg159746#msg159746 date=1346160438]
                öncelikle böyle bir uğraş içinde olduğunuz için sizi kutlarım. Rabbim hizmetlerinizi daim etsin ve sizi Ehlibeytin şefaatine layık etsin.

bu soruların tamamının cevabı velayet.comda var. on(ları)u buraya davet etmek en iyi çözümdür. bu uzun gibi dursa da iftiralar bitmeyeceği için onların kalıcı bir bilgi departmanına ihtiyaçları olacaktır. bunun da velayetten başka kestirme çözümü yoktur. Ya da bir şii alimle tanıştırmak. Velayete getirelim sonra da on(lar)a burada ilgili konuları nasıl kolayca bulur rehberlik edelim...

[/quote]

Hocam Allah razı olsun inanın çok makbule geçti
                bu kısa ve öz cevapları kullanacağım umarım bunları vicdanıyla düşünür de Rabbim bu kardeşimizi de hidayete ulaştırır

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23883.msg159759#msg159759 date=1346171050]
                  https://www.facebook.com/osmanlionur

Kardeş beni ekle beraber cevap veririz.
                  [/quote]

kardeşim cevaplarınızı burada paylaşmak istemediniz galiba ben size
                  bahsettiğim arkadaşın sayfasını vereyim sayfaya baktığınızda bahsettiğim paylaşımları göreceksinizdir orada yazabilirsiniz

https://www.facebook.com/pages/Muham...19867308093403

Yorum

Arkadaşım diyince ben onun ile konuşcağımızı sandım neyse ama bu adam mübarek bir zaata benziyor böyle salakça konuşamaz şaşırdım..

Yorum

valla Ehlibeyti tanımadan ben nice Mübarek (!) zatlar gördüm, ne büyük saygı duyardım samimi görürdüm. Ama Ehlibeyti tanıyıp da Büyük şeytan ABD siyonist israil ve yerli tağuti uzantılarıyla nasıl perde gerisinde bağlantı sahibi olduklarını gördüm şok oldum.

nice alim sandığım her soruya cevap veriyor sandığım şahısların birer teneke gibi bomboş takırdadığını gördüm.

Ehlibeyti tanıdıktan sonra İmamlarımızın ilim hikmet ve en önemlisi vahiy olan sözlerine ulaştıktan sonra hayatın ve kişilerin yerli yerince durduğunu anladım...

Rabbim onlara basiret versin.

Yorum

''ŞİA HAKKINDA'' başlıklı söz konusu video bölümüne, tam tamına ancak 3 dakika/44 saniye sabredebildim...

Bu mübarek zat (!), o denli mübarek konuşur ki, Şia'nın siyasi fitnesinin yanında; Muhammed bin Abdülvahhab'ın fitnesi ümmet nezdinde binde bir kadar bile değerlendirilmiyormuş. Çünkü, Şia (vahabiliğe nazaran demek istiyor) ameli ve itikadi tarihsel süreçten yoksun imiş. Peki, Şii'ler sormazlar ve sorgulamazlar mı sandın ey sözde müderris? BOP Eş Şeyhi ve NATO Baş Fetvacısı Yusuf Karadavi'yi kendine ve cemaatine neden idol seçtiğini ve Karadavi Külliyatı'nın tercüme masraflarını da kendi cebinden karşılamanın sebeb-i hikmetleri ne ola ki diye? Mesela, Nida Yayıncılık ile ne gibi bir ortak payda da buluştuğunuzu? Fakat, hakkını teslim edeyim ki, ''Oy Kullanmak Caiz mi?'' başlıklı yüzeysel bir kitap kaleme alıp, öğrencilerine de AKP'ye oy vermelerinin nötr düşünce yolunu temsil ettiğini salık vermen, itiraf ediyorum ben de bile çok büyük şaşkınlık yarattı. Qom u aşk hocamın aşağıdaki deyimi ile bunun gibi nice sözüm ona alimler; yankı verip-duran içi boş tenekeden başka bir halt değildir!..

Rabbim, Ehl-i Beyt aleyhimu-s selam Mektebi'ne Emevi-vari kin besleyenlere ve kesintisiz kara çalanara basiret/feraset versin..
                        Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

işleri güçleri yok oturmuşlar şianın hakkında atıp tutuyorlar. eğer gönülleri gerçekten Allah'ın rızalığı arzulasaydı şia hakkında araştırma yaparken araştırmanın sonunda şii olurlardı.

tıpkı Yemenli ünlü Vahhabi alim Dr. İsam El-İmad gibi.
                          http://www.velayet.com/serbest_kursu...895.0.html;new

işte asıl amacı bile reddiye yazmak olan bir üstadın nasıl şii olduğunu kendi ağzından duyuyoruz.
                          şimdi bu adamlara biz ne diyelim?
                          kalpleri o kadar mühülenmiş ki artık iyice şaşırmış ve sapıtmışlar.

Allah muvaffak etsin.
                          [center]
                          ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                          [center]
                          Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                          Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

ben adamın görüntüsünü hiç mübarek bulmadım zaten videoyu izleyince her basit hareketi bile sinir
                            bozucu geldi bana
                            bunlar içi boş teneke gibi ama bide görünmeyen şeyler var tenekede
                            şeytani hisler,kinlerle belki kibirlerle dolu
                            öyle olmasa meşedi ali enisin de dediği gibi araştırmalarının sonucunda şii olurlardı
                            Allah ıslah etsin

Yorum

İyi ki mübarek bir zaat dedim nerden bilem fotoğrafda nur yüzlü birisi olarak gözüküyor doğru aslın dış görünüşe aldanmamak lazım adamlar hameneyn için ebu cehile benzetiyoruz diyorlar sitede okudum şaşırdım ben fazla hüsnü zan yapıyorum galiba..

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X