Uploaded with
Yemenli ünlü Vahhabi alim Dr. İsam El-İmad, nasıl Şia olduğu hakkında şunları söyledi: “Şii alim Şeyh Müfid’in ‘Ehlibeyt’ (a.s) hakkındaki bir kitabını bana verdiler. Kitabı iyice incelememi ve analizini yaparak reddiye yazmamı istediler. Onlara göre kitaba yazacağım reddiye ile Şia yok olacaktı, ancak kitabı okuduktan sonra kendim Şia oldum." Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Mısır El- Ezher Üniversitesi üstatlarından İsam El- İmad, Hamedan Sanat Üniversitesinde Kur’an ziyafeti programında öğrencilerle bir araya geldi. Programda Vahabilik inanç ve ilkeleri hakkında şunları söyledi: “Vahhabilerle Şiiler arasındaki en önemli anlaşmazlık Emire’l Müminin (a.s) hakkındadır. Bu konu yüzyıllardır taklit etme şeklinde süre gelmiştir. Ancak ben, uzun araştırmalar ve incelemeler sonunda inancımı değiştirerek Şia oldum.
Vahhabiliğin nasıl doğduğu hakkında da açıklamalarda bulunan Üstat İsam El İmad şunları söyledi: “Bana göre Amerika ve İngiltere Vahhabilerin hamisidir. Vahabilerin en büyük sorunu yollarını kaybetmeleridir. Vahhabiler, Ehlibeyt’i (a.s) kesinlikle kabul etmiyorlar ve eğer içlerinden biri Ehlibeyt’e (a.s) ilgi duyarsa Vahhabilikten uzaklaştırılır.”
Vahhabilerin en büyük hatalarından birinin tefsir de olduğunu dile getiren Dr. İsam şunları söyledi: “Kur’an’ı yanlış tefsir etmekle Kur’an-ı Kerim’i 180 derece değiştirebilirsiniz. Vahhabiliğin kurucusu Muhammed b. Abdul Vahhab’ın hatası Kur’an’ı, Kur’an-ı Kerim’in lügatine göre değil de Arap lügatine göre tefsir etmesiydi. Aynı hatayı Hariciler de yaparak Kur’an’ı yanlış tefsir etmekteydiler.”
Kutsal mekanlara ve Ehlibeyt’in haremine tevessül etmek Vahhabiliğe göre şirk hesap edilmektedir. Bunun sebebi kelimelerin yanlış tefsir edilmesinden kaynaklanmaktadır. Vahhabilikte Kur’an’a önem verilmektedir, ancak onun derinliğine ve kavramlarına teveccüh edilmemektedir.
Yemen Asıllı Müstebsir Dr. İsam El-İmad, nasıl Şia olduğu hakkında ise şunları söyledi: “Şii alim Şeyh Müfid’in ‘Ehlibeyt’ (a.s) hakkındaki bir kitabını bana verdiler. Kitabı iyice incelememi ve analizini yaparak reddiye yazmamı istediler. Onlara göre kitaba yazacağım reddiye ile Şia yok olacaktı, ancak kitabı okuduktan sonra kendim Şia oldum.”
Şia mezhebine yönelmemin sebebine gelince; Şia İslam’ın derinlik ve perspektifine sahiptir.
http://www.abna.ir/data.asp?lang=10&id=329659