Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Acil cevap

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Acil cevap

Ümmet zaten kıyamda rükuda secdede ittifak etmiş. Fiili mütevatir olarak bize nakledilmiş. Hiçbir Sünni ya da Şii ya da İbadi demiyor ki öğle namazı 4 değil 6 rekat. Hepsi 4 rekat diyor. Hepsi akşam 3 rekat diyor. İhtilafları ise el bağlamak bozar mı bozmaz mı fatiha okumak farz mı değil mi vs. gibi konular. Bütün ümmetin ittifak ettiği hususlara aykırı düşmedikçe namaz kılmak yeterlidir. Ben demiyorum ki Sünni Şii hepten yanlış. Herhalde aynı kıbleye yönelenler arasında pek çok yönden benzerlikte olacak. Ancak şunu söylüyorum, itikat açıdan insanlar Şii ya da Sünni olmak zorunda olmadığı gibi ibadette de bir mezhebe yakın diye o mezhepten sayılamaz.

Yorum

Monoteist'i Musavi'ye benzettim??

Eger Musavi isen su an neye inandigini merak ediyorum?
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=23897.msg160119#msg160119 date=1346590847]
        Monoteist'i Musavi'ye benzettim??

Eger Musavi isen su an neye inandigini merak ediyorum?
        [/quote]

Bahsettiğiniz şahsı tanımıyorum. O değilim.

Yorum

ÖNEMLİ DÜZELTME:
          « Yanıtla #9 : 30 Ağustos 2012, 13:15:23 » SAYILI MESAJIMDA:
          "Müstahap oruç veya müstehap namaza başladığınız takdirde, bunu tamamlamanız gerekir, bozarsanız kazasını yerine getirmeniz gerekir"

şeklinde bir fetvayı aktarmıştım. Değerli üstadım Velayet_Nuru'nun uyarısıyla bunun yanlış olduğuna dair bilgilendim. Allah kendinden razı olsun. Kendisi İmam Humeyni (r.a.)'in konuyla ilgili fetvasını da nakletmiş o da şu şekilde:

" "Müstehap oruca başlayan kimsenin bunu tamamlaması farz değildir. Hatta mümin bir kardeşi onu yemeğe davet ettiğinde onun davetini kabul edip, orucunu bozması müstehaptır." (İmam Humeyni)"

Bu yanılgıma sebep eski sünni bilgilerimdir. Sünnilikte bir nafile ibadete başladın mı onu bitirmen şarttır. Sünniler konuya delil olarak şu ayeti gösterirler:

"Haccı da, umreyi de Allah için tamamlayın. Eğer (düşman, hastalık ve benzer sebeplerle) engellenmiş olursanız artık size kolay gelen kurbanı gönderin..." ayette geçen umre farz değil nafiledir. yapmasanız vebaliniz yok. Ancak başladınız mı artık onu tamamlayın emrinden dolayı başlanmış nafileyi bitirmek şarttır diyor sünniler (hanefiler).

Ancak umreyi tamamlamak şart olsa bile bu tüm nafilelere uyarlanamaz. Hanefilerin bu yöntemi kıyas yöntemidir. Beni de yanılttı. Şia fıkhına göre kıyas fıkhi hüküm çıkarmak için geçersizdir.

Bu vesileyle Velayet_Nuru üstadıma bir kez daha teşekkür ediyorum ve onun güvencesinde yazmanın bir rahatlık olduğunu tekrar ediyorum. Rabbim hatalarımı bağışlasın ve sünnilikten kalan tüm bilgilerimi silerek yerine tertemiz Ehlibeyt mektebinin bilgilerini doldursun...

Aynı şekilde okurlarımdan da özür diliyorum. İnşaAllah o mesajı okuyan herkese bu düzeltme de ulaşır...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23897.msg160281#msg160281 date=1346747872]

" "Müstehap oruca başlayan kimsenin bunu tamamlaması farz değildir. Hatta mümin bir kardeşi onu yemeğe davet ettiğinde onun davetini kabul edip, orucunu bozması müstehaptır." (İmam Humeyni)"

[/quote]

bizde aynısını yapıyoruz sayın Qom u aşk hatta bununla alakalı biz (nasibilerde) gecen bir hadis var onu uyguluyoruz, kardeşimize davet edildigimizde orucu bozuyoruz..

siz sunniligide bilmediginiz için yadırgamıyoruz..
            http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23897.msg159978#msg159978 date=1346415409]
              İçime sinmeyen ve seni de tedirgin eden noktayı Alimlerimizden birine sordum. Yukardaki bilgileri tashih/açıklama gereği oluştu:

Allahu ekber zikrini söylerken, namazda elleri kaldırmak müstehaptır. Bu nedenle örneğin iki secde arasında Allahü ekber derken elleri kaldırmak zarar değil hatta müstehaptır. Ancak diğer bedenin hareketleri konusunda yukardaki açıklama aynen geçerlidir.
              [/quote]
              Şüpheden internetten açtım namaz kılmasını seyrettim,2 yıldır namaz kılan ben Ordaki adam kollarını kaldırıyordu ama ben Allahu ekber derken birkaç gündür kollarımı kaldırmıyorum eskiden kaldırırdım Hatta komple Allahu ekber demesem daha iyi olacak allahu ekber demek farz değil diye biliyorum öyle mi?
              O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Yok ellerini kaldırıp Allahü ekber diyebilirsin. sakınca yok bilakis müstehap

Yorum

sünnilikle nasibilik farklı. Sünnilikte (hanefilik) bir nafile orucu bozduğunda onun kazasını kılman vacip (farz)dır.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23897.msg160301#msg160301 date=1346770684]
                    Yok ellerini kaldırıp Allahü ekber diyebilirsin. sakınca yok bilakis müstehap
                    [/quote] demesem bir sakınca yok de mi ? bunu soruyorum.
                    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

sen vesvese ehli misin?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23897.msg160310#msg160310 date=1346786671]
                        sen vesvese ehli misin?
                        [/quote] konumuzla alakası yok. Allahu ekber demek farz mı değil mi?

Yorum

bildiğim kadarıyla değil

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X